Inlägg

Inlägg som patrik9696 har skrivit i forumet
Av patrik9696
Skrivet av Asssor:

Du är två år försenad xD

Har väl varit ett ganska "meh" till spelår i år, tyvärr. Valde Star Wars Jedi: Fallen Order då det är nog spelet jag av de som släppts i år som jag spenderat mest tid med och gillade det. Även Pistol Whip samt Boneworks är riktigt bra spel som jag rekommenderar till alla med PCVR-headsets.

Insåg det med XD könslorna tog över då det ligger varmt om hjärtat. Fel av mig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696
Skrivet av Oliver91:

Släpptes första gången: 27 oktober 2017

Juste det stämmer ju. Sry my bad, mina känslor tog över

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696

Super Mario Odyssey?! Måste ju var med på listan i alla fall!

Av patrik9696

Kan lägga ett bud på 1500kr + frakt

Av patrik9696

Ursäkta om jag är trög men är det ursprungliga aggregatet köpt ifrån sverige eller är det importerat? Eller varför var du tvungen att vänta på dem att skicka den från kina?

Av patrik9696

RIP

Starkt jobbat måste jag säga att man klarat sig så länge.

Av patrik9696
Skrivet av Seiryuu-sama:

När du avinstallerade drivrutinen, var det på vanligt sätt eller via det populära DDU (Display Driver Uninstaller) programmet? Låter som att Windows installerar en drivrutin automatiskt hela tiden eftersom du sa att du fick bild i några sekunder efter en avinstallation innan den försvann igen. Det brukar DDU hjälpa med.

Jag gjorde det genom vanligt sätt på kontrollpanelen. Ska pröva DDU nu och se om det funkar, tack för tipset.

Av patrik9696
Skrivet av Dxdiag:

Sorry jag läste inte igenom allt, tänkte på något som hände med mig bara när jag läste inlägget.

Kan det vara något så enkelt som att du inte har skärmen på dvi eller i hdmi? Vissa skärmar som min byter inte automatiskt till den typen som används utan man måste trycka på knappen på skärmen för att den ska förstå att du har kopplat hdmi eller dvi.

Edit: knappen brukar finnas bredvid powerknappen till skärmen

Skickades från m.sweclockers.com

Kan förstå har blivit en hel del skrivande :). Nej så enkelt har det tyvärr inte varit då det var det första jag provade i hopp om att det skulle funka.

Av patrik9696

@mrqaffe: Utan lyckat resultat. Så som jag verkar komma fram till är att när drivrutinerna går igång så blir skärmen svart. Så får jag en liten ruta där det står att den optimala upplösningen är 1920x1080.

Jag har inga inbyggda displayutgångar på mitt moderkort, men känns som om det beter sig som om det vore det.

Av patrik9696

Tror ni det gör någon skillnad om jag gör en ren installation av windows? Om det är drivrutiner som strular?

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696

Kan även tillägga att grafikkortet har
1 Dvi uttag
1 hdmi
1 hdmi 2.0
3 display port

Enligt manual på kortet kan jag bara använda antingen hdmi 2.0 eller dvi och inte båda samtidigt. Men vanlig hdmi och dvi ska funka.

Så jag prövade att stoppa i ena skärmen i hdmi 2.0 och startade datorn. Allting funkar, perfekt tänkte jag och stoppade i andra skärmen i det andra hdmi uttaget och då startade den med. Så nu har jag utökat skrivbord som jag brukade ha det fast utan 144hz. Stängde av datorn och drog ut sladdarna och testade bara dvi igen men samma problem. Skärmen lyser svart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696

En liten uppdattering!
Vid vissa tillfällen har jag lyckats komma in på windows efter jag har tagit bort alla drivrutiner som funnits. Skärmen är då i 800x800 och jag går på "windows basic display driver" men innan jag hinner göra något så slocknar skärmen och lyser svart. Så vet inte vad som händer igentligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696
Skrivet av mrqaffe:

Dvi d kan betyda 2 saker, dvi-d SL och dvi-d DL, vad behöver dina apparater och vad har du för kabel mellan dem ?
Har du en dvi-d DL kabel så går det ju att köra SL men har du en A eller SL kabel blir det tvärstopp om du försöker köra DL.
http://www.networktechinc.com/blog/wp-content/uploads/2013/08/DVI-connectors-type.jpg

Jag har den kabel jag fick i samband med min skärm. Min skärm är en Benq XL2411 144HZ. Står dual link på kontakten ocj måste vara det som jag förstår för att använda 144hz. Det är DVI- D enligt fotot

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696
Skrivet av ggustavsson:

Det det brukar vara när detta händer är att skärmen som slocknar inte är skärm nummer 1 sett från grafikkortet.
Skärmen (lyser svart) blir då svart för att grafikkortet matar ut signalen på en annan port/skärm
Att det verkar ske tyder ju också på att när du ansluter den andra skärmen via HDMI så funkar det + att skärmen på DVI slocknar helt då som redan sagts HDMI och DVI går oftast inte att använda samtidigt.

Dock om du bara har en skärm inkopplad via DVI när detta sker borde det nog inte inträffa, har för mig det finns shortcut på tangentbordet att använda för att fixa det hela, möjligen windowstangent + P

Hursom måste du hitta nån annan lösning för att lösa det med två skärmar än HDMI + DVI samtidigt tex via DP + HDMI/DVI eller DP + DP.

Lite äldre grafikkort som hade två st DVI + 1 HDMI så kunde man köra ena DVI porten tillsammans med HDMI, dock inte den andra DVI porten + HDMI.
Nyare grafikort med ensam DVI + HDMI + DP portar, där delar DVI + HDMI på samma krets, så man måste välja HDMI eller DVI men inte både och.

Ok, hade tidigare ett 390 i burken och körde genom dvi + hdmi. Så frågan är om man kör via dp+dvi om den i upptäcker skärmen då?
Får fixa en dp kabeö och se helt enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696
Skrivet av patrik9696:

Upfattat, prövar detta genast!

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr hjälpte inte. Felet kvarstår där bilden försvinner när windows startar.

Av patrik9696
Skrivet av Joakim Ågren:

Koppla ur HDMI kabeln och kör med endast DVI skärmen inkopplad. Stäng av datorn och dra ur strömkabeln, sätt sedan på och stäng av strömmen till nätagget några gånger via power swicthen på nätagget. Gör så några gånger tills all ström i systemet är borta(fläktar,dioder slutar reagera). Sen så kopplar du tillbaks strömkabeln och så sätter du på datorn igen och ser om du får bild denna gången.

Upfattat, prövar detta genast!

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696
Skrivet av Roger W:

Har du gått in i nvidias kontrollpanel under Bildskärm/Ställ in flera bildskärmar?
Hur ser det ut där?

Där visar den inget alls. Skärmen går inte att detektera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik9696

HJÄLP! får endast bild genom hdmi men inte DVi-D

Hejsan alla sweclockare!
Lyckades få tag i ett gigabyte aorus 1080 ti som jag precis installerat och fått igång. Jag kör med dubbla skärmar just nu och fick bara bild på min sekundära skärm (hdmi) och tänkte att det kanske bara var drivrutinerna som saknades som gjorde att det inte funkade. Installerade allt jag skulle men o så fel jag hadde. Inte ett ljud från DVI.

Sitter här nu slagen efter att jag prövat allt med att uppdatera bios och ta bort drivrutiner etc. Det roliga är att jag har bild på skärmen (DVi) hela tiden under start och när jag är i moderkortets bios men så fort windows startar så slocknar skärmen. DOCK inte helt då skärmen lyser svart som om att den är igång och powerknappen lyser grönt.

Stoppar jag i min andra skärm (hdmi) när detta sker så kommer allting upp som vanligt på den och min andra skärm (DVI) stängs av helt och hållet och säger "no signal"

All hjälp uppskattas och jag hoppas ni föstår vad jag säger då jag skriver detta på telefon
Mvh Patrik Andersson

Av patrik9696

4k + frakt i så fall.
Hur gammalt är det?

Av patrik9696

Finns det kvar?