Inlägg

Inlägg som morotis har skrivit i forumet
Av morotis

Du sa att du "nyss" köpt den, kan det möjligtvis vara så att ditt kort inte är aktiverat än? De kan vara rätt sega med det ibland, ring din operatör o fråga om det hunnit aktiveras. Starta om den lite då och då så kanske den aktiverats

Av morotis
Skrivet av CDadrianCD:

Om du tittar på kundomdömen överlag så har de rätt dåliga betyg, ljudet säger dem är okej, men att det finns bättre ljud att tillgå för ett lägre pris och att passformen kan vara jobbig och att batteritiden är rent ut sagt dålig.

Om du orkar, så kan ett tips vara att försöka testa hörlurna innan köp. Sitter inte luren bra i örat så påverkas ljudet, speciellt basen tar stryk då. Ska du träna mycket med lurarna och vill ha den här typen av "vinge i örat" kör på bose modellerna.

Edit: Fixa ett studentkonto på Dustin om du inte har ett, där brukar priserna på hörlurar sjunka rätt ordentligt. Men för att se studentpriserna krävs det att du är inloggad på studentkontot

Av morotis

Köpte ett par klipsch s4 till syrran och hon klagade på passformen. Något man kan tänka på med in-ear hörlurar är att de ofta har väldigt olika passform. Själv kör jag på T-jays four, har haft dom i snart två år nu, köpte dem för runt 500 kronor på dustin och är än idag sjukt nöjd med dem. T-jays är ljudmässigt rätt lika a-jays (som är välbalanserade med lite klen bas), men de har mycket tryck i basen, och helt annan design, alltså riktigt balanserat lljud och bra tryck i basen.

Vill du ha väldigt mycket bas så finns det bose IE modellerna, fula som stryk men bra bas, mellanregistret är okej, men jag upplevde det som bättre på t-jays.

Av morotis

Tack för svaren!
klargjorde en del

Av morotis

Jag kör processorn på 2.9 ghz nu (nån form av fabriksinställning). Har inte försökt överklocka den tidigare, men är det värt att lägga in en fläkt då istället och försöka överklocka den lite? för så vitt jag förstått är mitt moderkort helt okej och i kombination med den här processorn så ska den vara hyfsat överklockningsvänlig.
Ska jag byta processorn måste jag ju lägga in ett nytt moderkort också och då blir det drygt 3k till att punga ut. Alltså är skillnaden mot en processor idag försumbar eller är det värt det? Målet med datorn är mest att spela spel. Typ elder scrolls online kommer jag vilja köra när det släpps och typ Dota 2 o BF. Siktar man på högre inställningar kommer min processor isf dra ner på prestandan märkbart mycket?

Av morotis

Ny dator eller uppgradering?

Tjenis!
Har en dator från år 2010:
Asrock x58 extreme3
6 gb ddr3 ram
I7 930 (ligger på 2.8 ghz)
Gtx 550 ti
Ett uruselt nätaggregat på typ 450 w.
Ett lian li chassi som jag är jävligt nöjd med. C(liknande modeller låg på omkring tusenlappen)

Jag vill uppgradera datorn så att den klarar dagens spel. Då funderade jag på ifall jag behåller moderkortet, processorn, chassit och fyller på med lite ram, en ssd, nytt grafikkort (typ r9 290 eller gtx 770), nytt nätagg och en okej kylare då sparar ja typ 3-4k. Är det värt att göra eller ska man gräva djupare i fickan och köpa en ny dator?

Av morotis
Skrivet av norowner:

byt grafikkortet mot en 7970ghz, kostar lika mycket men är lika bra som 680.

Nu blev det svårare.. Dock kostar 7970 ghz-kortet mer än 500 spänn mer än 670an .. och 680an ligger på ytterligare hundralappen högre.. Vanliga 7970 verkar vara nämare i pris om än fortfarande lite högre, så just det bytet känns mindre bra..

Kollade lite här också http://www.tomshardware.co.uk/forum/379159-15-7970 plus här på sweclockers, t.ex. http://www.sweclockers.com/recension/15564-amd-radeon-hd-7970... och det känns ändå som 670an är bra nog.. Ska fundera mer på det

Av morotis
Skrivet av EvilWord:

grafikkortet har eftermarknadskylning så det bör bli bra med vad som kommer med. du kan köpte en bra kylare till processorn om du tänker överklocka den. och nättagget räcker långt. annars så ser allt bra.

Okej! Skönt att höra. Är detta en bra variant på kylare? http://www.inet.se/produkt/5322283/corsair-hydro-h60-v2 Alltså, hur mycket skillnad gör det? Börjar bli lite dyrt nu, är kylningen typ onödig skippar jag gärna den..

Av morotis

Överklockning och kylning för datorpaket

Hej. Har de senaste dagarna läst på lite om datorer, och så smått kommit fram till att jag nog vill bygga ihop en dator ungefär enligt följande (eller att företaget får göra det åt mig hehe) :
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2750825/2012-12-27

Jag vill använda datorn till krävande spel, och vill samtidigt att den ska hålla för detta i några år framåt. Funderar på att överklocka processorn, men behöver man även överklocka grafikkortet? Behöver man också en extra kylare utöver de som finns med grafikkortet etc? Behöver man kyla 1)endast grafikkort 2)endast processor 3)både och? Och hur görs detta tillräckligt, utan att lägga ner för mycket pengar på detta? Och slutligen, räcker nätaggregatet till som jag valt, eller behövs ett bättre?

Hälsningar
/Robert