Inlägg

Inlägg som CocaColaSweden har skrivit i forumet
Av CocaColaSweden

Har tyvärr inga tips på tangentbord, men jag har också ett all-in-one från Microsoft. Ville kunna styra från soffan.

När jag vid ett senare tillfälle skulle använda det till spel upptäckte jag att det inte registrerade alla tangenter. Visade sig handla om ”key rollover”.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Key_rollover

Ville bara tipsa om det, inget jag hade hört om innan.

Vet inte om beggat är intressant, men såg ett K830 på Tradera: https://www.tradera.com/item/340827/613557560/logitech-k830-t...

Av CocaColaSweden

Att det är lång leveranstid är vad jag förstår ett resultat av global kretsbrist + extremt hög efterfrågan på Macbook Air.

BTO tar normalt inte mer än 1 veckas extra leveranstid, men nu är det inte normalt.

Jag tror att min MBP kom några dagar tidigare än det första leveransestimatet jag fick!

Av CocaColaSweden

Jag brukar alltid använda heltäckande skärmskydd med en tunn svart ram, så i praktiken märks inte att man har skärmskyddet. Jag har Iphone och FaceID + kamera osv funkar fint.

Har två anledningar till varför jag föredrar skärmskydd:

1. Om man tappar telefonen olyckligt, typ när man kliver ur bilen på en asfaltsplan med lite grus här och var, betalar jag hellre 100 kr för ett nytt skärmskydd än flera tusen för ny skärm (under förutsättning att skärmskyddet inte påverkar funktion/upplevelse, vilket jag aldrig upplevt att det gör). Som @Clasito säger, en billig försäkring.

2. När jag säljer telefonen är ”haft skärmskydd hela tiden” uppskattat, eftersom den faktiska skärmytan är helt oanvänd.

Av CocaColaSweden
Skrivet av Ozeroun:

Det enda jag har är APPLE TV så det tycks försvåra saker att ändra då?

Inga tjänster/programvaror som använder ditt Apple ID? Tänkte på att du nämnde att du försökt ändra nummer via iTunes. Om du har iTunes/Apple Music eller iCloud på din PC behöver du logga ut från de tjänsterna innan du ändrar telefonnumret.

Av CocaColaSweden

Använder du fler produkter/programvaror där du är inloggad med ditt Apple ID?

Det verkar nämligen vara viktigt att vara utloggad från alla enheter innan man genomför bytet av mobilnumret som är kopplat till sitt Apple ID för kontosäkerhet, om man gör det via webben. Om man gör det via en Iphone ska man logga ut överallt förutom från den Iphone där man registrerar förändringen. Därefter kan man logga in på enheterna igen.

https://support.apple.com/en-au/HT207944
”Change your Apple ID to a different mobile phone number”

Av CocaColaSweden

Jag hade också kört på Bluetooth. Hittade inte just den jag har men denna är ganska lik: https://www.clasohlson.com/se/Bluetoothmottagare/p/39-1199

Smidigt att kunna använda som handsfree vid samtal också. Min kopplar upp sig automatiskt. Trevligt med 2 USB-portar för laddning också

Av CocaColaSweden

Vi hade länge problem med SVT på landet efter digitaliseringen, trots att det fanns en ”slavsändare” relativt nära (till skillnad från TV4). Men eftersom sändaren låg på andra sidan av en sjö var signalen känslig, man märkte tex. att det blev störningar när båtar åkte förbi. Men för några år sedan bytte vi till en aktiv antenn, det blev mycket bättre! Är ganska säker på att det är en sådan här: (åtminstone ser den ut exakt så, loggan känns bekant också)

https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...

Av CocaColaSweden

@Hasseman84 Fungerade det när du avinstallerade Avast?

Jag har haft liknande problem vid två scenarion.

1. När jag kopplat in en PS4-kontroll med USB, då byter Windows till den som default-ljudkälla, och jag måste byta tillbaka.

2. Ibland när jag startar spel lägger Logitech Gaming Software av, så headsetet lyser och står kvar som ljudkälla, men jag måste starta om programvaran för att få ljud igen.

Av CocaColaSweden

Kan förstå att de inte gör någon app till LG, svårt att veta livslängden när det kommer nytt OS varje år.

Jag brukar rekommendera folk som köper TV att bara gå på bildkvalitet, skit fullständigt i mjukvaran, den har ändå så kort livslängd. Det finns få incitament för TV-tillverkare att uppdatera äldre modeller, och därmed begränsas utvecklares möjlighet att uppdatera apparna.

För appar tycker jag det är bättre att köpa en AppleTV eller Chromecast.

Av CocaColaSweden

Intressant med så olika priser för parkering!

Jag bor i hyresrätt och betalar ca 1400 kr / mån för varmgarage i källaren. Kallgarage kostar ca 1000. För grannen 2 hus bort kostar garage 2800 kr / mån. En kompis som flyttade härifrån till Stockholm fick ge upp bil, där var det som @TobiasStockholm skrev 1100 kr / mån för gatuparkering utan garanterad plats. En annan bekant i Stockholm betalar 100 kr / mån för parkeringsplats på tomten.

Av CocaColaSweden

Nice! Det närmsta jag kommit är att blockera kinesiska smarthome-adaptrar från internetåtkomst

Av CocaColaSweden

För handskrivna anteckningar använde jag GoodNotes när jag pluggade. Det är smidig export som gör en OCR-skann, så att texten blir sökbar, bra vid tex. tentaplugg! Använder den fortfarande i vissa jobbsammanhang:)

Av CocaColaSweden
Skrivet av Petterk:

Jo visst, men artikeln du länkar handlar om att vissa appar loggar uppgifter om batterinivå, ljusstyrka osv i ett försök att identifiera enheten, i de fall då iOS blockerat det unika enhets-ID:t från appen. Alltså utvecklare som kringgår best practice. Ändå en väsentlig skillnad mot att plantera skadlig kod som loggar persondata, GPS-koordinater och potentiellt sniffar SMS kan jag tycka.

Av CocaColaSweden
Skrivet av jocke92:

Du menar att du kör utan router? Kan vara så att du bara får en IP av leverantören.

Jag skulle också gissa på det.

Jag fick samma felmeddelande när jag skrev om mitt problem i denna tråd: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1497334-oidentifierat-...
Det verkar tyda på att du inte får någon IP tilldelad

Så om ni kan, koppla kablarna via routern istället för modemet

Av CocaColaSweden

Problemet löst

Hej igen!

Nu har det funkat felfritt ett tag.

Skrivet av Dracc:

Ja, det är (med högsta sannolikhet) läge att ställa om router1 till router istället för accesspunkt/.../

Jag gjorde som du sa, dvs. körde router1 i router-läge istället för accesspunkt. Troligtvis var det alltså för många IP-adresser i omlopp.

Skrivet av jocke92:

Låter som en DHCP-konflikt någonstans. Trassligt!

Haha ja, den hade samma namn även när router1 var urkopplad, knas deluxe!

Tack för hjälpen alla! Och god jul

Av CocaColaSweden

Just nu funkar allting. Ingenting är ändrat dock, så problemet lär väl återkomma... Ska försöka mig på era tips.

-----

Skrivet av PointMan:

Sätt en statisk IP adress i samma range som routern ger ut, men som inte redan är utdelad via DHCP. Sätt sedan resten av uppgifterna till samma som man får via DHCP. Fungerar det då?

I trådat läge, hur vet jag vilken range av IP-adresser som delas ut? Jag kommer inte längre än till vägguttaget tyvärr.

Skrivet av Dracc:

Hur är routrarna konfigurerade?
Vad får routrarna för IPn?
Som det ser ut så plockar du externa IPn till båda routrarna samt den stationära datorn eftersom du kopplat datorn till switchen istället för routern. Prova koppla datorn via kabel till routern istället och plocka bort switchen. Och se till att du har DHCP aktiverat på routrarna och att de agerar just routrar och inte accesspunkter.

router1 är konfigurerad som en accesspunkt. Grejen med router1 är att den är köpt för att router2 är så dålig, så att jag får anständigt internet i sovrummet, samt att kunna ta den med sig. Det är en TP-Link TL-WR802N (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2980669) , och den har tyvärr inte någon kabelutgång. Men det kanske är att föredra att köra den i router-läge menar du?
Anledningen till att switchen finns är från början att det fanns två stationära datorer i mitt sovrum.

Skrivet av jocke92:

I vilken router kommer internet in? Kör Ipconfig och kolla vad du får för IP-adress på dina enheter. Logga in i routrarna och kolla vad de har för adresser.

Internet kommer in via vägguttag1 och vägguttag2, och via switchen till router1 men direkt från vägguttag2 till router2. Tyvärr har jag inte möjlighet att ta mig in i router2, då det inte är min. De båda vägguttagen går till någon slags routerliknande terminal, men den har jag inte åtkomst till.

-----

Tack för alla tips!

https://i.imgur.com/1lpAVra.png

Nu hände något som för mig ser konstigt ut, har inte hänt innan. Kabelanslutningen visar nu samma namn som router1 har + ” 2”. (se bild) Troligtvis för att båda är kopplade via switchen, men... what? Tidigare har det alltid stått ”Nätverk 4”.

Av CocaColaSweden

Oidentifierat nätverk på router1 men inte på router2

Tjena! Har lite nätverksproblem. Försökte demonstrera det i paint nedan:

https://i.imgur.com/mC1tTwQ.png

Denna konfiguration har fungerat felfritt fram till för någon dag sedan, men plötsligt började min stationära dator bråka, både via Ethernet-port och Wifi (båda nätverkskort inbyggda i moderkortet). Det står ”Oidentifierat nätverk, internetåtkomst saknas”, och i diagnosen står det att den ej får IP tilldelad, eller mer exakt "Anslutning till lokalt nätverk saknar giltig IP-konfiguration".

Det konstiga är att router1 samtidigt ger internetåtkomst till laptop och mobil, och om jag provar ansluta till router2 från stationära datorn får jag internetåtkomst. Tyvärr är router2 värdelös där pingen kan gå från 30 till 700 närsom.

Sporadiskt försvinner felet av sig självt, men återkommer ofta vid omstart. Jag bor i en studentlägenhet och vägguttagen är kopplade till någon slags fiber-router tror jag, som jag ej har åtkomst till.

Har provat låta switchen och router1 stå strömlösa, samt koppla både router1 och den stationära datorn direkt till vägguttaget, men samma fel kvarstår. Det ena nätverkskortet är inaktiverat när det andra är aktiverat.

När jag läst om liknande problem har folk varit inne på att problemet kan ligga hos internetleverantören, att fler IP-adresser ej kan delas ut, men då borde väl inte den stationära datorn gå att koppla till router2? Såvida inte den har nån slags allokerad IP där.

Men som sagt, detta har fungerat i flera månader! Ingenting är ändrat vad jag kan minnas.

Tar tacksamt emot tips på fix!

Av CocaColaSweden

Har trådlösa versionen av Logitech G35, "G930". Jag tycker ljudet är fantastiskt när jag fått pilla med den medföljande mjukvaran! (som dock inte verkar vara samma) Läste en del ljudtekniska kurser på gymnasiet så jag älskar att pilla med EQn! Utan mjukvara är det dock kasst ljud och äcklig diskant som ni nämner.

Av CocaColaSweden

Haha ja det är prövat, att uppdatera med F5 funkar tyvärr inte.

Av CocaColaSweden

Youtube-problem

Tja!
Använder Firefox. Detta möts jag av när jag söker upp ett klipp på Youtube:

http://oi50.tinypic.com/102l5dx.jpg

Det konstiga är, att det går utmärkt att titta på Youtube-klipp om någon länkar ett klipp och jag klickar på länken, typ från Facebook eller Skype. Men om jag söker upp samma klipp nästa dag, så möts jag av det ni ser på bilden.
Jag har senaste uppdateringarna av både Firefox, Flash och Java, så jag förstår inte.
Via Firefox på min Mac funkar det, och via Internet Explorer funkade det i 10 min, sedan samma problem.

Vet någon om det finns någon bra åtgärd att vidta? Segt att behöva sitta på Skype och be folk söka på klipp och sedan länka dem så fort man vill se lite Harlem Shake...

Tack på förhand!