Inlägg

Inlägg som CocaColaSweden har skrivit i forumet
Av CocaColaSweden

Gooby plz... help :[[

Av CocaColaSweden

Låsa upp krypterad säkerhetskopia (iPhone)

Tja!
Fråga: Vet någon om man kan ta bort krypteringen från en iPhones säkerhetskopia från datorn?

Min situation: Har en iPhone 4, som jag idag säkerhetskopierade innan jag uppdaterade operativsystemet. Efter uppdateringen försvann alla SMS, jag kontaktade Apples support som sa att om jag inte har iCloud-backup aktiverat är det omöjligt att få SMS:en tillbaka.
Dock finns en fil, "3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28.mddata", på hela 29 MB, vilken innehåller alla mina SMS-konversationer.

Vad jag redan prövat: Jag har återställt till säkerhetskopian, men SMS-appen förblir tom.
Jag har följt denna guide: http://www.idg.se/2.1085/1.321492/exportera-iphonens-sms, men den funkar inte.
"www.iphone-sms.com" funkade med en SMS-fil från en annan iPhone 4, fick ut ett fint PDF-dokument, men för mig (min fil) stod det "Invalid file" typ.
"iBackupBot" har jag också prövat, men alla utan resultat. Här ska nämnas att den andra SMS-filen från den andra telefonen funkade. På min telefon finns ett lås, eftersom säkerhetskopian är krypterad.
Prövade också bocka ur "Kryptera iPhone-säkerhetskopian"-rutan i iTunes och bara trycka på "Klar" i hopp om att filerna skulle bli okrypterade, men det funkade inte, inte ens efter jag uppdaterade.

Ev. problem: Om jag säkerhetskopierar IGEN med "Kryptera iPhone-säkerhetskopian"-rutan i iTunes urbockad, är jag rädd att SMS:en ej kommer med, då de ej finns som konversationer längre i SMS-appen. Kan SMS-filen ligga kvar, fast dold?

Vad jag vill få ut av det hela: Jag vill kunna spara SMS-konversationerna till en PDF-fil på datorn, finns mycket viktig info där. Att få tillbaks dem i telefonen hade varit bra, men det är inte nödvändigt.

Lösning: Få en likadan, okrypterad säkerhetskopia. Den andra telefonen jag nämnde var inte krypterad, och då gick det fint.
Så... Vet någon om det går att ta bort krypteringen från filerna/backupen direkt från datorn? Jag har självklart lösenord.

Tack på förhand!

PS: När jag sökte "iphone kryptering sms" och dyl. kom jag direkt till avancerad sökning, så jag hoppas inte en sådan här tråd redan finns