Inlägg

Inlägg som LiquidPanda har skrivit i forumet
Av LiquidPanda

Åh vad coolt! Portal-musik och Aperture Science loggan på maskinerna.

Av LiquidPanda

Förväntar mig mer från Apple från en designvinkel. Hade de planerat det här så hade de fixat trådlös laddning som skalet kan ladda genom. Klumpigt och fult.

Av LiquidPanda
Skrivet av Role_Model:

Något nytt blir det säkert, men revolutionärt? Nja. Att experimentera är något Nintendo har i generna i alla fall, de hade ju "3D-glasögon" redan på Famicomens tid. Och AR har de experimenterat med på 3DS. Men jag tror inte att AR och spel går ihop, tyvärr. VR förblir nog otroligt nischat, risken är stor att den stora massan inte gillar en omslutande bild där man "springer runt" men ändå sitter still.

Jo, du har nog rätt. Låter mer troligt då att det är den här handheld/stationary-hybriden som blir det nya. Med tanke på hur bra deras handhelds säljer så är det inte så konstigt.

Av LiquidPanda

Nintendos så kallade "blue ocean" strategi, att hitta på något nytt som ingen annan har i varje generation, måste lyckas den här gången för att konsollen ska sälja bra. Något som Wii U misslyckades med. Wii U ändrade inte hur spelen spelades på samma sätt som Wii gjorde. Kanske siktar de med NX på VR/AR.

Av LiquidPanda
Skrivet av anon183825:

Problemet är det att det var längesedan Nintendo hade sin storhetstid och det kommer aldrig mer bli som förr när Nintendo krigade med Sega.

Jag minns än idag kriget mellan Super Nintendo och Sega Mega Drive och på den tiden var det kul med spel och besöka spelaffärer.
Stora Nintendo skyltar hängandes, mängder med topptitlar på hyllorna om än lite väl saftiga priser dock.

Och hypen var alltid stor då det alltid fanns något att se fram emot.

Nu idag är det PlayStation vs XBOX och Nintendo kan inte riktigt mäta sig med dem och har fallit lite i skym undan tycker jag.

Det kan aldrig bli som förr tyvärr, men om de vill överleva som konsoltillverkare får dem se till att göra rätt den här gången annars kommer Nintendo bli mer som en parentes och i värsta fall bara satsa på spelutveckling som Sega.

Jo så är det ju. Nintendo har inte hängt med alls på senaste år när det kommer till hårdvara och därmed gått miste om tredjepartsutvecklarnas nysläpp. De lyckas också komma ut med sin hårdvara i mitten av de andra konsollernas levnadscykel vilket gör att de hamnar ur synk. Problemet med Wii U är ju att kontrollen som skulle vara en lika stor nyhet som de originella wiimotes inte blev så populärt.

Av LiquidPanda

Om jag inte minns fel använder i7 2700k (sandybridge) socket 1155. Är du säker på att ditt nuvarande moderkort är kört?

Av LiquidPanda
Skrivet av Abeen:

Hej jag ska köpa dator på black friday eller på måndag! här är mina saker.

Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB
Cooler Master Hyper 212 Evo
Crucial Sport DDR4 Dual Channel Kits 2x4 2400MHz
Intel Core i5-6600K 3,5Ghz
MSI Z170A GAMING PRO
Samsung 850 EVO Series 250GB
Seagate Desktop HDD 1TB
Fractal Design Define R5 Black Pearl
EVGA SuperNOVA 850 G2

Jag har redan tangboard, mus osv, Vill gärna ha feedback om vad jag saknar och vad jag behöver byta.

Ser bra ut. Nästan samma konfig som jag kör, valde dock Bequiet Pure Rock istället för Hyper 212 Evo. Maxar de flesta spel i QHD. Dock så räcker 750W gott och väl för din konfig.

Av LiquidPanda
Skrivet av biorrith:

@LiquidPanda: du glömmer det faktumet att ett spel till tex PS4 även är optimerat för just PS4.
Bygg en dator med samma CPU/GPU som en konsol så kommer du för alltid att få sämre prestanda.

Jo, det är ju delvis sant. Jag tror dock att man kan komma upp i väldigt lik prestanda om man kör spelen så som de körs på konsol. Lås framerate till 30, dra ned inställningar, upplösning och dra på motionblur för att dölja stuttering. 370 borde dessutom vara snäppet vassare än PS4 gpu. Problemet med den listan jag plockade ihop är väl främst att spel som vill utnyttja fler trådar inte har möjlighet att göra det.

Av LiquidPanda
Skrivet av Pc Anka:

Får man se ett par exempel, hur mycket hade det kostat om kvalitén på spelet motsvarade konsolen?

Intressant fråga. Jag har läst på internet att PS4 har en modifierad 7870/50, alltså typ ett R9 370. Processorn ska vara en åttakärnig AMD-processor, enligt interwebben är den likvärdig med Intel Pentium 20th AD (AMD-prolle funkar också). Jag plockade ihop den här listan lite snabbt, som borde vara likvärdig med ett PS4: http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2904075&view=l

Om jag inte minns fel har också PS4 8 gb GDDR5 som GPU och CPU samsas om.

Av LiquidPanda

Begagnat är det bästa i den prisklassen. Grejen med konsollerna är ju att Sony och Microsoft förlorar pengar på att sälja hårdvaran, vilket de tar igen med spel och annan mjukvara. Därför kan det vara svårt att prismatcha. Scouta swec. forum.

Av LiquidPanda

Du får nog dra ned inställningarna lite. Sweclockers exemplar (http://www.sweclockers.com/test/21073-sapphire-radeon-r9-380-...) får som du ser här 48 fps på ultra i BF4. Experimentera lite med att dra ned inställningar tills du är nöjd med fps.

Skrivet av fermia:

"Borde inte datan prestera bättre med dessa specifikationer"

Heter DATORN

Hjälpsamt.

Av LiquidPanda
Skrivet av Victor Larsson:

Vilka TN paneler är så kallad "bra" då?

2560x1440 144hz TN-panelerna är generellt ganska bra, 100% sRGB och bra betraktningsvinklar. IPS är ju fortfarande bättre men skillnaden lär inte vara lika stor.

Av LiquidPanda
Skrivet av Victor Larsson:

Skit Tror ni att man vänjer sig vid en TN 144hz? Vill ju verkligen ha 144hz men inte betala för en ips 144hz

Gå och titta på en Benq xl2411z i en butik så behöver du ju inte gissa. Annars kan du köpa en dyrare TN-panel, om du vill ha bättre färger. Det blir ju aldrig lika bra som en IPS men det finns bra TN-paneler och sämre TN-paneler.

Av LiquidPanda
Skrivet av skruvis:

Kan tänka mig att prestanda skillnaden är minimal.
Men du kan enkelt klocka upp den med Trixx, om du inte redan har gjort det?
https://www.sapphireselectclub.com/ssc/trixx/

Det har jag redan gjort! Näe, tror inte heller prestandaskillnaden är så stor.

Hade backplate vart en dealbreaker hade jag kört på MSi's kort.

Av LiquidPanda
Skrivet av skruvis:

Sapphire Radeon R9 390 Nitro finns i 2 varianter med & utan backplate dom är dessutom klockade olika den med backplate ligger som bekant på 1040MHz & den utan ligger på 1010MHz, minnesfrekvensen är densamma för bägge.
http://www.sapphiretech.com/catapage_pd.asp?cataid=68&lang=en...

Jaså! Undrade varför det satt en backplate på sweclockers exemplar och inte på mitt.

Av LiquidPanda

Bethesda med sina Elder Scrolls och Fallout serier har ju aldrig haft någon groundbreaking grafik, så var ju föga förvånande att det inte är det den här gången heller.

Av LiquidPanda
Skrivet av KingCobra:

Fast man kan få en annan sjukdom av att vaccinera sig. http://vaccin.me/2012/10/04/svininfluensavaccin-orsakar-narko...
Det samma gäller alla antivirusprogram. De slöar ner och så vidare.
Säger som andra innan, håller du inte på med hackerprogram, olagliga nedladdningar osv är MSE väldigt bra. Det räcker för de flesta.

På tal om skadliga hemsidor så måste jag bara poängtera att hemsidan du anger är högst partisk och ensidig. Efter en snabb titt på sidan så har jag gått och blivit mörkrädd. De kallar vaccinationen av barn en fascistisk handling av polisstaten. Den mest förekommande taggen på sidan är dessutom autism. Förlåt att jag blir upprörd, inget illa mot dig KingCobra, du tog förmodligen bara en artikel från Google på kopplingen mellan svininfluensavaccin och narkolepsi.

För er som vill ha lite att läsa:
http://cid.oxfordjournals.org/content/48/4/456.full#sec-4
http://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/autism.html

OTS: Kör du Windows 10 så behöver du inte oroa dig, windows defender gör ett tillräckligt bra jobb för den vanliga användaren.

Av LiquidPanda
Skrivet av SupakmeGusta:

Fan va bittert. Ställer vanligtvis aldrig upp i såna här tävlingar men när jag såg denna fick jag en riktig bra ide och skrev den. tydligen förgäves trots att den var bättre än hälften av vinnarnas. Håller verkligen med @Pellerell

Vad hade det för genialisk idé då?

Av LiquidPanda
Skrivet av LPG:

grattis till vinnarna
tyckte min idé va bra men kom inte tillräckligt långt då
tänkte att man skulle ha en intel compute stick till en skärm i typ sovrummet, koppla xbox kontroller och sen använda steam game streaming från stationära i kontoret så har man full prestanda men i tyst och kompakt format.

Hade samma idé! Great minds think alike?

Av LiquidPanda
Skrivet av Andreaz1:

Gmail eller andra Googlefunktioner kanske är bättre optimerade på Android än iOS men annars vet jag inte.

Det är i många fall tyvärr tvärt om. Googles appar fungerar utmärkt på iOS, bra flyt, snabba uppdateringar(ibland snabbare än android). Antingen så har de ett otroligt kompetent iOS-utvecklarteam eller så fokuserar de mycket på att deras tjänster funka så bra som möjligt på andra OS.