Inlägg

Inlägg som LiquidPanda har skrivit i forumet
Av LiquidPanda

Montera om kylaren så borde de fixa sig.

Av LiquidPanda

Det är intel som gäller just nu i de flesta fall. Jag skulle dock absolut tipsa om att köpa en SSD också, typ 256/128 gb att installera Windows på. Du kommer märka en otrolig skillnad i prestanda i Windows.

Av LiquidPanda
Skrivet av Putteric:

@LiquidPanda: yes, kan dock inte köpa den idag:PP

Alright, men liknande kampanjer återkommer nog. Annars kan du klämma in 700 kr eller eventuellt bygga själv.

Av LiquidPanda
Skrivet av Putteric:

@LiquidPanda: ska man inte ha d ram oxå?

Uppdaterat den, tänk dock på att Asus-kampanjen endast gäller idag.

Av LiquidPanda

Vill du spara 800 kr på montering har Inet just nu en kampanj där du får gratis montering vid köp av asus grafik- och moderkort! Finns ju 1080 med asus-kylare där, både deras tredjepart men även founders edition.

Här plockade ihop den här bästen. Om du behöver Windows kan du lägga till det:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9432291/

Av LiquidPanda

Fråga EVGA.

Av LiquidPanda

https://www.youtube.com/watch?v=H_19rSdEWao Den här videon av sam and niko från youtube-kanalen Corridor Digital beskriver precis det du säger. Actionscener är oftast tråkiga om det inte finns någon mening med dem. Ta till exempel Star Wars och jämför actionscener i prequels och i episode IV-VI. I prequels är actionscenerna mer flashiga, och kanske roligare att titta på. De är dock riktiga tråkiga och meningslösa jämfört med actionscenerna i gamla episoderna, ta till exempel alla möten mellan Vader och Luke, de är scener som utvecklar storyn och karaktärerna. En actionscen som inte utvecklar karaktärerna eller storyn är aldrig en bra scen, oavsett mängden action.

Av LiquidPanda
Skrivet av Pentagram:

Du får nog väldigt svårt att motbevisa deras påstående att det är "yttre påverkan".

Är snarare tillverkarens/säljarens ansvar att bevisa deras påstående att det är yttre åverkan, med tanke på att ärendet ligger inom 6 månader efter inköp. I varje fall enligt EU:s konsumentskyddsdirektiv. Om en sprucken skärm på något sätt är ett bevis på yttre åverkan från konsumenten vet jag dock inte. Finns ju fler fall där produktionsfel gjort att glaset på enheter spruckit spontant, kommer ihåg att det var ett vanligt fel på till exempel Sonys Xperia serie.

"-Fel som upptäcks inom sex månader betraktas som ursprungliga fel. Säljaren måste då reparera eller byta din telefon utan kostnad (eller betala tillbaka pengarna om det inte går att laga eller byta den).
-Efter sex månader är säljaren fortfarande ansvarig för eventuella fel under resten av den tvååriga reklamationsfristen. Du måste dock kunna bevisa att felet fanns när du köpte varan. Det kan ofta vara svårt och du får troligen be en teknisk expert om hjälp."
-http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_sv.htm

Edit:
Liknande fall med Motorolaenheter
https://www.reddit.com/r/MotoX/comments/394csj/moto_x2014_scr...
https://forums.lenovo.com/t5/MOTO-X-2nd-Gen/Why-is-the-Moto-X...

Om du behandlat enheten så väl som du säger att du gjort skulle jag argumentera för att inga andra synliga skador tyder på att det var du själv som orsakade sprickan. Din mobil är också så pass ny att produktionsfel fortfarande kan urarta sig.

Av LiquidPanda
Av LiquidPanda

Ja, det kommer fungera! Ditt moderkort är PCI-E gen 2, medans grafikkortet är gen 3. Gen 3 har jämfört med gen 2 dubbla bandbredden, men det är inget som kommer märkas på prestandan.

Här har du lite information om PCI Express:
https://www.youtube.com/watch?v=LSSHuMHbCWo

Av LiquidPanda

@zilleosse: Google på seandroid enforcing. Om du inte hittar någon lösning så är det smidigast att gå till en officiell Samsung servicestation, om du inte har någon sån nära dig så tror jag att det inte spelar så stor roll om du kontaktar operatör eller samsung.

Av LiquidPanda
Skrivet av zilleosse:

@LiquidPanda: Gjorde det innan men nu får jag endast upp denna skärmen när telefonen startar :/

Klurigt! Gjorde du något för att det där skulle komma upp? Eller kom den bara upp när du startar den nu? Tänkte om har du laddningskabeln i eller inte, till exempel.

Av LiquidPanda
Skrivet av zilleosse:

Hmm,står att mobilen inte stöds.Tror det är förr att jag inte kommer in i download menyn. Om du har nån annan ide om hur man ska göra så kom gärna med föreslag. Borde det inte gå att få tillbaka boot menyn på något sätt? Men tacksam för din hjälp

Nu var det ett tag sedan jag gjorde det, men tror inte min mobil kom upp som kompatibel enhet heller. Det jag behövde göra var att skriva in serial nr, modellnamn (SM-N910F i mitt fall). Googlade runt lite och hittade det här (firmware upgrade and initialisation) http://www.samsung.com/ca/support/skp/faq/1072789, var förmodligen det jag använde! Ångesten jag upplevde när min mobil inte ville starta efter odin-flash var riktigt, men det löste sig.

Edit: Är möjligt att man behövde vara i download mode för att genomföra firmware upgrade and initialisation processen. :/ Men du kommer alltså inte in i download mode genom att hålla in POWER+VOLUME DOWN+HOME KEY?

Av LiquidPanda

När jag ville gå tillbaka till stock efter att ha rootat min Note 4 så försökte jag flasha stock firmware, vilket misslyckades, vilket ledde till att telefonen bootades till download mode. Det jag gjorde för att fixa det var att använda Samsungs egna mjukvara Kies till windows. I kies kan du flasha stock firmware direkt från Samsungs servrar. Har för mig att det kallades "Emergency firmware recovery".

Edit: Gick inte från stock rootad till stock, utan från Cyanogenmod till stock.

Av LiquidPanda
Skrivet av Grabfate:

@LiquidPanda: Nu är skärmen beställd Hoppas att den uppfyller mina förväntningar. Tack för all hjälp

Kul! Hoppas du blir nöjd!

Av LiquidPanda
Skrivet av Grabfate:

@LiquidPanda: Okej, tack! Kollade på nåt tyskt forum där någon som hade skärmen sa att den har 48-144hz range Det ända som jag grubblar lite över är all dålig kritik cdon fått t.ex att man fått en begagnad skärm. Har du någon erfarenhet med cdon?

Näe, det har jag inte. Får du en begagnad skärm är det väl bara att säga att du fått en begagnad skärm och begära en ny.

Av LiquidPanda
Skrivet av Grabfate:

@LiquidPanda: Du verkar kunna en del om skärmen så vet du om den har full freesync range alltså upp till 144hz?

Bra fråga. Svårt att hitta information om det faktiskt, men det vore oerhört konstigt om det inte var det. Den ända skärmen jag vet inte har det är Asus MG279Q, men det eftersom freesync var något de la till väldigt sent i utvecklingen, vilket inte är ett problem med XF240. AOC:n har iaf 48(30?)-144 hz. Acern har förmodligen också det.

Edit: Med öppet köp får du testa skärmen och se så att du är nöjd, lämna tillbaks om inte.

Av LiquidPanda
Skrivet av Grabfate:

@LiquidPanda: Okej. En grej jag funderar över dock är om flicker free funktionen är viktig? Ser bara att AOC har det inte Acern

Står i specifikationerna att Acer har en flickereducerande "flickerless". Tror inte att det är så väldigt stor skillnad på panelerna.

Av LiquidPanda

Battlefield 2141/43 känns det som

Av LiquidPanda

Inte jättebra koll på Acer-skärmen, men AOC-skärmen har rätt kass färgåtergivning enligt de recensioner jag läste. Enligt CDON visar Acer skärmen 72% NTSC färgskala, vilket är 100% sRGB. Enligt Amazon är XF240 också en 8-bitarspanel, medans AOC endast är 6-bitars. Skulle nog valt Acern över AOC, den är ju dessutom snyggare och dyrare i normalpris. Hitta en butik som har båda annars, så kan du jämföra.