Inlägg

Inlägg som infigo har skrivit i forumet
Av infigo

Enda jag vet som är varför jag kör nvidia och inte ens funderar på något annat för VR är nvidia Single pass stereo. De titlar som använder det kan det göra SJUK skillnad men mest Sim racing titlar som jag vet utnyttjar det.
Jag själv fick ca 50% mer frames i iracing på min rift med ("gamla") 5600x och 3070 med det på.

Av infigo

Vad var det för fel på torro rosso? Kommer bli som alfa -> kik/betting/krypto? som alla kommer kalla sauber ändå.
Folk kommer kalla "RB" för torro rosso eller alfatauri ändå. Väljer man vettiga namn så kommer folk att använda dem....men att ha redbull och rb gör att alla kommer använda andra namn för att inte skapa missförstånd

Av infigo

Oftast på kontoret, men är det urkasst så är det hemma eller om något annat dyker upp så är det flexiblare att jobba hemma.
Kanske 2 dagar i månaden.

Av infigo

Får leta upp en ps2 iaf för GT4. GT2 bör fungera på en ps2 också, men sett folk har lite meck på vissa slim modeller. Allt fysiskt och en TV som kan ta den inputen

Personligen har jag båda och konsollen men kör ändå via emulator PCSX2 istället. Kan använda en ps5 kontroll istället och skala grafiken så ser det till och med okej ut i dagens mått...eller modernt ratt support är också trevligt.
Vet inte om GT2 lirar bra i emulator men GT4 rullade bra efter några ändringar i grafikkonfigs.

Om man inte hämtar ut bios och läser av skivorna själv som är det korrekta sätter så finns allt på nätet...kan inte länka bara..
Behöver ett PS2 bios och en iso för spelet, båda behöver matcha region (ntcs vs pal vs vad nu japan är), samma grej är fysiskt också men svårare att hitta amerikanska ps2 i sverige. EU PAL versionen och amerikanska NTCS samt japanska skiljer lite i några missions, japans licenstest (eller om det var sista driving mission) i S licens är betydligt svårare och amerikanska betydligt lättare med EU (PAL) i mitten som normalsvår.

Varför de gjorde så är bra fråga...tyckte amerikanerna var för dåliga

Av infigo

Jag är fortfarande bränd på games for windows live....kommer ta ett bra tag innan jag släppt det microsoft.
Microsoft ligger lägre än EAs origin och ubisoft connect i där jag kör spelen....då har alla spel på ubi och origin varit köpta i steam redan och inte direkt från deras store.

Av infigo

Tänk ändå om de hade tagit betalt för det jag får. Liksom jag betalar för att bli av med reklam, Inte i helskotta tjänar de mer än några kronor på mig per månad. Så vad sägs som 50 spänn för att bli av med den? Fair...?
Nä 119kr för att bli av med reklam är lite väl (har höjt mer i många regioner redan, vi är säkert snart på tur, 11.99 till 16.99 australian dollars hände nyligen) ).
Spotify har jag redan och många andra. Spelar man youtube i safari kan man spola reklamen direkt och slänga den i bakgrunden redan idag utan att gå förbi den.
Så enda jag betalar för är att bli av med reklamen. Vill de inte ha mig som kund så får de väl stoppa reklamfritt och bara köra kostande för att se, då kanske priset matchar också

Av infigo

Vet att batteritiden är kort men inte stört mig på det än. Många sessioner jag kör innan jag träffar på det och ofta har jag laddat den någon gång där emellan. Men den har dött på mig några gånger så inte fel om den har längre batteritid.
Hjälper inte att på dator så får man ingen indikation på att den har lite batteri. Hade varit trevligt om den automatiskt började lysa rött om man var inne på sista halvtimmen så man får en chans att ladda den då eller till nästa gång

Av infigo
Skrivet av jhN322:

Problemet med Samsungs implementation är att man får ingen feedback vid bak/framåt förutom en liten pil som dyker upp och sen laddas appen om. Medans med iPhone får man direkt feedback genom att fönstret "slidar" åt sidan.

det tycker jag är ganska minor.....i och med innan man ens hunnit reagera så har man redan gjort sin gest. Det är mer se fint ut. Safari får man ändå sitta och vänta på att sidan laddar om efter att man kan interagera med sidan ändå, beror på sida och nät men tycker jag är mer störande. Man kan se sidan men man kan inte scrolla eller klicka något för än safari är klar att ladda in den igen

Av infigo
Skrivet av jhN322:

Använder absolut svepgester de är lätt överlägset (iaf iOS implementering) när man vant sig. Hoppas Samsung förbättrar deras halvdåliga implementation.

Tycker båda har bra på sina skäl.
Samsungs fungerar alltid att backa med. IPhonen kan vara lite hipp happ när man får backa med gester, även i apples egna appar. Ibland måste man trycka i hörnen ändå.
iPhone webbläsare att gå både framåt och bakåt med gester är de dock bättre på.
Den att man inte kan swipa bort tangentbordet alltid är också skitstörande på iPhonen.

Tycker dock båda generellt sköter det rätt bra.

Av infigo
Skrivet av nikkepersson:

Jag betalar 459kr för 100/100. Hur kommer det sig att du fick så billigt?

Beror väldigt på vilket nät man sitter på. Sitter i lägenhet som man bara får har tele2 eller telenor på så då får de se till att ha det lite billigare.
Öppen fiber i villaområdet brevid har 349 för 250 hos telenor

Av infigo

439 för 250/250 med telenor. Helt ok

Av infigo

Absolut. Använt det sen S10 eran. Tycker dock samsungs var bättre, där gick gest från kanten alltid tillbaka.
I iphonen så är det lite hipp som happ ibland, vissa menyer måste man klicka på någon knapp i vänster eller höger hörn ändå, även i apples egna appar.

Av infigo

"Diskar" gjutgärnspannorna direkt. Resten står på bordet tills jag orkat tömma maskinen eller behöver köra den igen för jag har slut på bestick eller glas

Av infigo

Intressant med fler aktörer speciellt med annat chip.
Men svårt att se att den skulle vara markant billigare än lenovo eller asus, märkbart snabbare.
Det är en annan Windows handheld.
Den kan säkert ta marknadsandelar från lenovo och asus men den har inget att komma med mot Steam deck likt lenovo eller asus.
Hade de som köpt denna köpt utan msi så hade de köpt en asus eller lenovo ändå.

Mjukvaran för en handhållen spel enhet som spelar roll i segmentet, svårt när det är Windows i botten.

Av infigo

Blev vanliga 7600 när brorsan köpte. Med pbo närmar den sig x varianter enligt de tester jag sett. Och man sparar några hundra på kylare också.

Av infigo
Skrivet av Blomman90:

Indycar har väl knappt några track limits? På COTA var de ju 4-5 bilbredder utanför linjen i näst sista kurvan.

Det är väl mer ett val....samma där. De sätter inga gränser och inga sensorer där....då blev det så banan gick i praktiken

Av infigo
Skrivet av oqvist:

Stör mig bara på att vissa tror f1 förare behöver stödhjul på cykel och ramper för bowling när en själv som amatör klarar mig helt utan dylika gena inte hjälpmedel. Jag har kört många endurance race utan bestraffningar. Du offrar varvtid genom att inte tillåta dig gå brett och bibehålla fart men det är inte svårt det är medvetna val de gör.

Nu är inte f1 förare förståndshandikappade vi kommer se skillnad nästa år.

De är racingförare. De kommer pusha tills de når gränsen...sen gå över gränsen och se var stewards faktiskt sätter gränsen i praktiken.
Lewis 2019 quatar körde över track limits med typ 2 bilbredder halva racet även fast stewards sagt att vita linjen var gränsen....för ingen straffade honom för det, det var först när stewards sa emot som gränsen faktiskt blev vita linjen.
Trycka av förare på utsidan i kurvan på corner exit i f1 är i princip ok för ingen bestraffar sånt beteende förutom de grövsta.

Om ingen straffar dig så kommer det ske. Austrian GP är bara ett bevis på det men då kunde de inte bestraffa i realtid.
I indycar så ryker varven direkt via digital sensor om du är över, men inte 100 på om alla banor har det uppsatt. Det är svart på vitt och då får man ha marginal för att inte träffa den hårda gränsen.

Av infigo
Skrivet av gonkius:

Min egna kortfattade analys när jag undersökt marknaden:

* Alla elektriker vill helst installera Plejd, systemet marknadsförs och är utvecklat med elektrikerna i fokus. Systemet är slutet, men finns lite inofficiella hack för tex Homey. Kanske att hacken fungerar nu och i framtiden...

* Shelly är utvecklat med användarna i fokus. Helt öppet system, men elektriker kan inte hantera nätverksprogrammering på den nivån som behövs.

* Om man bygger nytt: installera ett trådbundet system, typ Dali/KNX.

Kan nämnas att plejd har haft officiellt homeystöd ett tag nu.

Förstår dock inte vaför man som konsument skulle välja dali (jag som klämmt på rätt mycket dali) om man specifikt inte behöver bra tunable white plafonder, det är svindyrt och rätt segt protokoll. Väldigt svårt att få bra dimmer känsla med dali. Fungerar om man bara styr sitt hem med scener typ men så fort man har en vridratt så känns lamporna som sirap...eller hackar.....där är ironiskt nog plejd den som kännts rappast och mjukast om man har tunable white.

KNX är en helt annan prisklass och någonting jag sprungit ifrån om jag sett hus installerat med det för det är som konsument väldigt svårt att kunna hantera det efterråt.

I sverige säljs mest plejd. Schnider wiser har ett litet fotfäste men verkar inte som de säljer jättebra vad jag hört, mest deras dumdimmrar. Ahlsell bara fåtal i lager så känns inte som de säljer jättrebra. Skulle behöva damsuga flera av ahlsell butikerna i göteborg om man ska installera 10 wiser dimmrar.

Men i teorien (har inte tillräckligt med erfarenhet av det) så kan man köpa zigbee puckar som även direkt ska kunna styra dina hues också. Men inte testat själv...har plejd hemma. Samt hues inbyggda vägg moduler.

Av infigo

Det kräver du har en cpu installerad vad jag kan se, för man går via bios
Sen hade många problem (me included) på b550m steel legend att orginal bios p1.00 samt p.1.10 klarade inte av att updatera rätt region för 5600x back in 2020 om man inte hade typ 3 specifika modeller av ryzen 3000.
Men det är väl bara att se vad för bios den har.

Av infigo

Flesta gånger jag kollat så är det inte billigare att köpa med abonemang. Finns ibland så det faktiskt kan vara värt det. Men oftast är det samma att bara köpa mobilen löst och abonemang separat. Speciellt om man har några delningar på typ vimla.