Inlägg

Inlägg som Boeffen har skrivit i forumet
Av Boeffen
Skrivet av forumtroll1:

Fick precis bekräftat från elgigantens kundtjänst att jag får min i7 8700k den 18 oktober. Beställde den igår strax efter 23.30.

Vad stod lagerstatus på när du beställde? Jag fick orderbekräftelse kl 23.26 och det stod då 5+. 1-2 dagars leverans stod det vid beställning. Har inte fått mail/sms sedan dess. Hoppas det blir imorgon

Skickades från m.sweclockers.com

Av Boeffen

Stresstestande med AIDA64

Hallå hallå!

Jag har en fråga angående stresstestande med just AIDA64.
Har ett sabertooth z77 och en i5 3570K som jag klockat upp till 4.5Ghz
Såg en video från Newegg där en kille från Asus var med och snackade om överklockning och då sa han att man skall använda just AIDA64 vid överklockning av ivy bridge CPU då andra program så som prime 95 kan skada chipet.

Hur som helst så är min fråga följande:
Räknar man överklocken som stabil när det går lite segt i windows under stresstest? För med Prime95 kan man ju köra på som vanligt med att surfa och greja medans man stresstestar.
AIDA 64 stressar CPU, FPU, cache och system memory i sitt "system stability test" så det kanske är därför chrome och flashplayer etc etc crashar medans man testar?

Mvh

Av Boeffen

Tack för svaren!

Har beställt en ny SSD och ett nytt grafikkort av en slump som borde komma imorgon så vetifan om jag orkar käfta med firmware updatering på den gamla SSD'n. Hade ju iofs varit bra att konstatera att just den var boven i det hela.. får nog kolla upp det ändå.

Har redan kört memtest med en sticka i taget utan problem samt bytt till mina gamla minnen och får samma problem så jag tror inte det är minnena ändå. Kanske någon slot på moderkortet isåfall.

Mvh

Av Boeffen

Diverse BSOD som refererar till ntoskrnl.exe

Hej Sweclockers!

Jag köpte mig en core i5 3570K CPU, Asus Sabertooth Z77 mobo och nya corsair vengeance 1600mhz low profile minnen härom veckan.
Sedan installation har jag blivit plågad av random blue screens som alla mer eller mindre referar till ntoskrnl.exe och hal.dll
Här är några av de vanligaste bug check strings:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.

Har kört memtest86+ över en natt utan några fel, stresstestat med prime95 utan några fel där med.
Fifflat runt med minnena har jag också gjort utan någon framgång.
Är ny här på sweclockers så jag vet inte riktigt om det går att bifoga .dmp filerna?

Är väldigt tacksam för svar då det suger något enormt när nya grejer krånglar

Mvh