Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk

Det är ett relativt stort nätaggregat. Det är mycket kapacitans som ska laddas upp när du kopplar in strömsladden, detta blir mer eller mindre en ren kortslutning under en kort tid (ju större nätaggregat desto längre tid), så har du en känslig säkring så kan den absolut gå. Mitt tips är att inte dra ur strömsladden utan låta datorn stå inkopplad hela tiden.

Av Obligatorisk

15/17

Inga chansningar och ett slarvfel. Äntligen en quiz för mig!

Av Obligatorisk

Trasig PPU. Jättevanligt på SNES, går ej att fixa. Bara att slänga bort och skaffa en annan, tyvärr.

Av Obligatorisk

Skandinaviska SNES har ett 2,1 mm DC-jack, medan övriga europeiska länder har 2,5 mm. 2,5 mm passar även i 2,1 men inte vice versa.

Konsolens originaltransformator ger ut AC 9 V, och konsolen har inbyggd likriktare. Det går dock att använda ett vanligt DC-aggregat i stället, polariteten spelar ingen roll, så du kan köpa ett universalaggregat på typ Clas Ohlson så kommer det funka. 9-12V 1A DC blir bra.

Själv brukar jag använda AC/DC-aggregatet från gamla routrar, de brukar ge ut 12V 1-2A, vilket är utmärkt. Prova om du har någon.

Av Obligatorisk

Original-retro-hårdvara på LCD? Då kan man lika gärna använda emulatorer - upplevelsen blir betydligt bättre.

Själv använder jag en gammal Commodore 1084-CRT för mitt retrospelande. Har även en 28" TV för lite större bild. Allt annat än CRT tycker jag bara verkar vara slöseri med tid. Varför ens spela retrospel om det ändå inte känns eller ser rätt ut?

Av Obligatorisk
Skrivet av kaput:

Har efter att ha fått vansinnesutbrott på den senaste feature updaten, och att telemetrin slås på igen utan att jag ber om det efter vissa uppdateringar, börjat köra W10 LTSB hemma. Visst, lite stök med att sätta upp KMS-server och sånt, men så jäkla värt besväret. När det väl är up and running sköter det sig själv, och man kan glömma det.

Vad jag nu har är allt som är bra med W10, i kombination med kontroll över systemet i stil med dito i äldre Windows-versioner. Vidare slipper man spioneriet, alla förinstallerade skitappar, Cortana, Windows Store, Edge, osv. Det enda jag egentligen saknar är väl livetilen med vädret, men känns som att man kan leva utan den

LTSB är verkligen att både äta kakan och ha den kvar.

Jag kör också LTSB, och det har Telemetri också. Jag måste blockera det med Anti-beacon rätt ofta, eftersom det drar igång sig igen och igen. Även LTSB-versionen av Windows 10 är extremt buggig, och det går sönder gång på gång, oavsett vilken dator det kör på, men åtminstone fungerar det något bättre än den vanliga versionen.

Windows 10 - i samtliga versioner - är ett mer eller mindre obrukbart OS eftersom det just går sönder (vilket knappast hände med tidigare Windows), och jag förstår varför folk nedgraderar till sjuan. Jag har länge varit sugen på att gå tillbaka till 8.1.

Av Obligatorisk

Kom ihåg att du inte får använda ett bilbatteri inomhus. Så vida du inte vill döda dig själv och din familj, d v s.

Av Obligatorisk
Skrivet av Olegh:

Hög dämpfaktor borgar för att förstärkaren ej påverkas av lasten, dvs att signalen förstärks så oförvanskat som förstärkarkonstruktionen i övrigt medger. Det är enbart av godo för återgivningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Dämpfaktor är ett icke-problem och en specifikation med noll relevans. Enbart marknadsföring - bry dig inte om siffran.

Av Obligatorisk

Onaturlig, styv text full med särskrivningar. Inte okej.

Av Obligatorisk

Häftig setup men grafikkortet är lite för nytt. Athlon XP var hopplöst förlegad när 6600 kom ut.

För din dator är det Geforce 4200 Ti, Radeon 9700 eller kanske 9800 som gäller.

Av Obligatorisk

Som sagt, produkten har funnits i många år och är inte på något sätt ett "svar" på Nintendos nya produkt. Click bait från Sweclockers och all media i hela världen. Jag föreslår att ni alla lägger ner er verksamhet, eftersom ni uppenbarligen tappat ert syfte.

Av Obligatorisk

Sjukt liten marknad. Därav höga priser.

Av Obligatorisk

Dåligt, SWEclockers, det har aldrig hetat vcr-spelare på svenska, det är den engelska förkortningen för video cassette recorder. På svenska heter det vhs-spelare alternativt videokassettspelare, och inget annat. Inte konstigt att så många inte förstod vad ni menade.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Obligatorisk

Byt grafikkort, det räcker för spelen. Sen om du skaffar en ssd kommer datorn kännas mega-snabb. För ett par tusenlappar kommer du mycket långt.

Av Obligatorisk

Du kan inte uppgradera förstärkaren, det är bortkastade pengar. Pröva själv att göra ett blindtest mellan din Marantz och det dyraste du kan hitta - du kommer garanterat inte att kunna skilja dem åt. Varför? Förstärkare är inte high-tech. Man förstår hur de funkar och hur man gör dem felfria - det har man kunnat sedan 70-talet. Alla som är kompetent gjorda (vilket de flesta är) "låter" likadant.

Marknadsföring, däremot, försöker konstant hitta på massa mystik och trams bakom förstärkare för att försöka kunna sälja nya. Eftersom det inte skett några förbättringar på tiotals år har man försökt hitta på nya sätt att sälja mer. Tyvärr funkar det också, eftersom vanliga människor inte kan stå emot reklam.

Vill du ha bättre ljud så köp nya högtalare. Och köp sådana som funnits länge, då vet du att de är ett vinnande koncept. Såna som bara säljs under korta perioder för att sedan ersättas av något annat? Suger.

Av Obligatorisk

Den ser lite styv ut, kan det verkligen vara bekvämt? På hörlurar vill man ju ha tunna, mjuka, flexibla kablar som inte stör.

Förresten, vad har du använt för lödutrustning? Dina lödningar där har inte flutit ut och är därmed inte särskilt hållbara eller kanske ens väl ledande - du behöver mer effekt och värme. Dessutom ska man avgulda innan för att förhindra porösa lödfogar. Extra fluss hjälper också. En annan sak att tänka på är att "tredje handen" i metall agerar som en kylfläns, och gör därmed att du behöver ännu mer effekt för att få en bra lödning.

Av Obligatorisk

OP är död.

Av Obligatorisk

Jag sa aldrig att rgb-signalen byter kanal, jag sa att funktionen hör till scart-standarden.

Av Obligatorisk

Kan man ta loss objektivet på Retinette-kameran?

Jag älskar verkligen den gamla Sylvania-loggan.

http://i.imgur.com/F3AZnVa.jpg

http://i.imgur.com/MwjcudM.jpg

Av Obligatorisk

Det var många moderkort, 24 st.

Det är 24 moderkort.

Edit: 22.