Inlägg

Inlägg som Babakunde har skrivit i forumet
Av Babakunde
Skrivet av medbor:

Jag fattar inte grejen alls, poängen var ju classic, inte alla expansioner igen 10 år senare… vem vill ha detta?

TBC var min första expansion men tittar jag tillbaka var Wrath peak av WoW. Tror heller inte jag är den enda som är super taggad på att få spela om Naxx, Ulduar, Obsidian Sanctum och ICC

Av Babakunde

Haha 800W fyytusan..

Av Babakunde
Skrivet av Yatagarasu:

RTX Voice (Nvidia Broadcast) är fantastiskt bra, bästa som finns på marknaden i min mening när det kommer till oljudshantering. Även filtren för webbkamera är det bästa jag varit med om när det kommer till brusreducering och blurra bakgrunden naturligt.

Däremot finns det en viss kostnad på prestanda om du använder alla filter och funktioner, beroende på titel är det knappt märkbart till någon procent förlust. Det är lite svårt att mäta många gånger, speciellt då program likt HWMonitor och Windows resurshanterare kan rapportera upp emot 60% GPU användning, när i själva verket är det bara AI-kärnorna som jobbar och inte själva renderingsbiten.

Försökt gräva i denna biten själv, men har visat sig väldigt svårt att kvantifiera om det påverkar bandbredden, RT-kapacitet eller något annat reellt. Överlag ser jag ingen som helst nackdel med att använda Nvidia Broadcast i 99% av fallen.

Okej, då blir det att installera RTX-Voice och testa sig framåt Tack för hjälpen!

Av Babakunde
Skrivet av sKRUVARN:

? Nvidia har sysslat med grafikkort längre än AMD, jag antar att du syftar på ATI. Och om jag inte missminner mig så var det väl inte direkt någon utklassningen från ATI när Nvidia började släppa 3d-kort (TNT vs RAGE), utan det var väl 3Dfx som var herren på teppan på den tiden.

Skrivet av Sveklockarn:

Vilken alternativ historieskrivning är det du läser ifrån?

Nvidias första grafikkort kom ut i november 1995, ett 3D-kort som tillverkades av Diamond Multimedia och såldes som Diamond Edge 3D. Du kanske tänker på ATI Technologies eftersom AMD inte var med på banan överhuvudtaget, men ATI hade inget 3D-kort förrän i maj 1996 med ATI 3D Rage, så det blir nog svårt att hävda att Nvidia var "utklassade" när de kom in på marknaden.

I verkligheten var det mindre än fem år från första release som Nvidia seglade upp till den absoluta toppen av grafikkort med releasen av GeForce 256 i oktober 1999.

Ah sorry boys. Jag som satt med fel information
Tack för upplysningen!

Av Babakunde

Jag avskyr Krisp i Discord eftersom jag bara upplevt dåliga resultat. Exempelvis att kvalitén på min röst försämras och låter mer "burkig". Även att känsligheten för micen blir konstigt nog högre så micen tar inte alltid upp min röst.

Hur bra är Nvidias RTX-Voice? Tar det på prestandan? Vad är hållhaken?
Researchat lite och allt jag har hittat verkar peka mot att det är en gudagåva. Perfekt röst utan något som helst bakgrundsljud. Är detta fallet?

Isf kanske man borde installera RTX-voice då man har en bordsmic som tar upp tangentbords klickande och dunset som uppstår varje gång man lägger ner telefonen på bordet.

Av Babakunde
Skrivet av Printscreen:

Att det ska prestera bättre än framtida 4080/4090 till ungefär samma peng, och ha samma smidiga nivå på drivrutiner, som bara funkar, release efter release. Minns inte när jag fick rulla tillbaka en Nvidia-drivis senast?

Nvidia har ju också bara hållit på med GPU:er sedan urminnestider. När de först kom på marknaden vart de utklassade utav AMD.
Ge Intel lite tid så är dem nog inte långt ifrån Nvidias prestanda.

Ang. rulla tillbaka Nvidia drivers har jag fått göra ett x antal gånger under 1xxx-seriens tid.

Av Babakunde

Längtar tills jag får tag på denna och panga lite hess på lången igen!

Av Babakunde

Aldrig förstått hypen bakom Elden Ring.

Iofs så hypade jag sönder BF2042 och titta hur det blev... Håller tummarna för er fangirls som dyrkar From Software och deras sadistiska spel.

Av Babakunde

Jag har inte följt detta med W11 så slaviskt men det jag har sett är att det blir mer som macOS?
Jag undrar också är det sagt att spelprestandan kommer bli betydligt bättre med W11? eller något bättre?

Av Babakunde
Skrivet av Yatagarasu:

Intressant, är detta något du upplever bara i Warzone eller över flera titlar?

Är genuint nyfiken här nämligen om jag kan reproducera resultaten nämligen, eller hur det tämligen eventuellt upplevs i rörelse utöver att frysa en frame eller två i stillbild. För igen, har som sagt inte direkt själv reflekterat över att DLSS upplevs som suddigt väl 'in action' så att säga – Åtminstone inte i titlar som Young Blood, CP77 eller Exodus som var den senaste titeln där jag lekte med både 'RTX' och DLSS i deras benchmark.
Absolut är inte DLSS felfritt, och det är faktiskt bara att kolla Death Stranding videon från just DF också. Där kan man se att även med DLSS 2.0 uppstår det saker utanför det ordinarie skopet, speciellt med animationer/partiklar på distans som har tendens att 'warpa/distorta' – Men igen, dessa detaljer tror jag inte de flesta skulle ens märka av som inte direkt letar efter dem eller som inte är insatta rent tekniskt i vad som bör vara vad. Speciellt under aktivt spelande där man inte stannar upp och beundrar detaljerna på en korg eller tippen av en glödlampa.

Vet inte om jag kan hålla med alls här faktiskt då det är grymt stor skillnad vågar jag påstå mellan standard SS(AA)-upscale, TAA, checkerboard rendering och DLSS. Finns hur mycket tydliga exempel på detta som helst, t.ex. denna bilden:
https://abload.de/img/screenshot_2020-07-2802jef.jpg
Medan andra gånger är det mer subtilt, nästintill ingen märkbar skillnad öht mellan tekniker också, likt här:
https://static.techspot.com/articles-info/1801/images/2019-02-27-image-11.jpg

I slutet av dagen tror jag på DLSS som en teknik, allt kommer ner till hur man väljer att implementera teknikerna. Självfallet kommer man med största sannolikhet finna små hål här och där, precis som med checkerboarding eller andra tekniker. Men kan jag få 30-40% ökad FPS utan nämnvärd eller märkbar kvalitetsförlust, då tar jag det även om det är en genväg kontra nat-res.

Igen tror jag dessutom att utöver hur väl tränat Nvidias nätverk är/blir, att det kommer ner till att implementera funktionen korrekt. För precis som med Ray/Path-tracing är det inte bara att 'slappa på' och kalla det färdigt, utan det krävs med högsta förmodan handpåläggning i diverse olika former för specifika scenarion för att få godtyckliga och skottsäkra resultat.

Skrivet av Yatagarasu:

Gäller att särskilja DLSS från DLSS 2.0 här också, det är så pass stor skillnad mellan dessa två att det skulle likväl kunna vara två helt olika tekniker man använt sig till och med – Det är en natt och dag skillnad.

Om ni har tillgång till ett RTX-kort är det bara att starta upp valfri titel med DLSS2.0 och testa själv – Kötta på med DSR/TAA/SSAA och sedan jämför med DLSS (2.0) i en modernare titel och se vilken skillnad i prestanda samt bildkvalité ni får ut

Men är du blind eller? Har du suttit med suddiga ögon sen födseln och inte kan se skillnad mellan DLSS på och av? haha va? xD
Det är väl självklart att bilden blir nästintill perfekt med DLSS på om man låter funktionen stabilisera sig i ett par sekunder innan man rör på sig igen. Det är ju legit som att säga "FXAA är asbra för den lilla performance hit det gör". Mjo visst om du föredrar att kolla genom ett smutsigt glas och inte kunna urskilja vissa saker fine.

F.ö har jag nog under mina 25 år på denna planet aldrig stött på någon som fanboyar det gröna laget så mycket som du gör. Jeez lugna dig.

Av Babakunde

Budar 5900kr för PS5 plus upphämtning. Bor 10min från Vxö.

Av Babakunde
Skrivet av DatorMuppen:

Shit glömde det, sorry!!

Deepcool D-Shield V2 är chassit

Av Babakunde

Prisförslag för min dator

Tjena!
Då tiden för datorspelande har blivit mindre är det nog dags att gå vidare och faktiskt släppa denna en gång trevliga hobby.

Har en burk med lite ok komponenter. Jag själv tänker mig sälja hela för 8000-9000 men undrar var ni tror jag kan få?

GPU: ASUS GTX1070Ti OC 8gb
CPU: Ryzen 5 3600
Mobo: Msi Tomahawk b450
Ram: Corsair 16gb 3600MHz DDR4
PSU: 750w gold Seasonic
M.2 SSD Kingston 500gb
ASUS PCE-AC68 AC1900
WD Black 1Tb
Sen ngn random 1tb HDD

Vad tror ni jag kan få för denna burken? Tack på förhand

Av Babakunde

1500:- + frakt.

Edit: ah fan såg inte att den ej skickas

Av Babakunde

Den finns kvar men budet är under det jag förväntade mig och därav finns det inga attraktiva erbjudanden just nu.

Av Babakunde
Skrivet av Niivpzi:

Hej,
Vilken färg är det och hur många GB i utrymme?

Hej!

Glömde skriva. 128gb minne och färgen är Kolfiber.

Av Babakunde

Xiaomi Mi9T

Tjena!

Fått en ny telefon via jobbet och därav måste jag sälja min älskling Mi9T Carbon fibre.
Telefonen fungerar klockrent och är inköpt 2019-11-14 (4 190 kr) via inet därav finns kvittot kvar.

För mig har telefonen hållit 2 arbetsdagar utan att behöva laddas vilket är tack vare att processorn är så energisnål. 30 min och jag har batteri för en till dag, fantastiskt helt klart.
Inga repor eller sprickor. Haft i skal sen dag 1 då skal ingick med telefonen och därav skickas skalet också med.

Specs:
-Snapdragon 730
- 6GB RAM
-Trippla kameror med ultravidvinkel
-4000 mAh batteri
-AMOLED med HDR10
-3,5 mm hörlursuttag
-Popup 20 MP selfiekamera

Tänker att vi kör på högsta bud osv.
Börjar med bud från 2500:-

Tack för mig!

Läs hela annonsen här

Av Babakunde

Hej.

Jag har nyligen köpt ett hus och har då enbart ett enda fiber uttag och det befinner sig på mellanplan (av ett 3 plans hus). Sitter på 1000/100 lina och vill få bättre signal till övervåningen där datorn ligger samt vårt sovrum.

Har då tänkt på ett x antal alternativ:
Alternativ 1: Köpa nätverkskort till datorn: https://www.komplett.se/product/893217/datorutrustning/natver... och kanske en ny router?
Alternativ 2: Införskaffa https://www.komplett.se/product/921443/datorutrustning/natver... dessa eller liknande.

Vad tkr ni? Jag är relativt icke insatt och vill bara se till så att övervåningen har en någorlunda god connection och PC:n får de mesta utav bredbandet. Värt att Notera är att jag verkligen inte vill dra kablar då det är riktigt fult.

Datorns endamål är gaming till det fullaste.

Tack på förhand!

Edit: Kan väl tillägga att huset är byggt på 30-talet och har då rätt massiva väggar. Routern är någon äldre ASUS AC inköpt för 5 år sedan.

Av Babakunde

2100 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Babakunde

2800+ frakt.