Inlägg

Inlägg som Babakunde har skrivit i forumet
Av Babakunde
Skrivet av isbjoern:

Kör bara kör!

Här har du bild på mitt 4080 som jag fixade till för någon månad sedan efter att ha tröttnat på MSIs 10kr fläktar.

<Uppladdad bildlänk>

Helt ärligt tycker jag personligen att den slaktade stilen med Noctuas färger gör kortet sexigare

Märkte du något skillnad på temperatur och ljud?

Av Babakunde
Skrivet av isbjoern:

Deshroud

Kört det på både mitt 3080 och nu mitt 4080.
2st Noctua fläktar och lite buntband, 20 minuters jobb och det blir en ny värld. Glöm inte att du måste ha PWM adapter; https://www.inet.se/produkt/5322454/phobya-vga-pwm-adapter

Ah toppen! Då blir det nog att jag kör på det och beställer hem en PWM-adapter och lite kyltejp

Av Babakunde

En av mina fläktar på mitt Gigabyte RTX 3090 OC edition börjar bli dålig

Tjena!

Har kommit över ett problem som jag behöver lite assistans med. Det är så att GPU:n jag har haft sedan release har en fläkt som har börjat låta som en traktor, eller som att den slår emot något vid en viss RPM.

Detta hände plötsligt för några veckor sedan. Började med att kolla mellanrummet mellan kablarna som går till moderkortet och grafikkortet, där vart det lugnt. Tog ut kortet och blåste rent det i hopp om att det var damm eller något skit som hade fastnat mellan fläkten och grafikkortet men även det gav mig ingenting.

Så nu har jag kommit till den slutsatsen att en av fläktarna (mittersta har jag för mig) börjar bli dålig.
Har försökt söka runt på nätet efter olika sätt att komma runt det. Kom över något som kallas deshrouding och funderade på om det var rätt väg att gå?

Har försökt med Gigabytes support utan tur. Även försökt med Inets...

Försökt även sourca reservfläktar till GPU:n men bara det är en djungel i sig.

Så till mina frågor:

  • Deshrouda eller sourca ersättnings fläktar?

  • Ifall jag ska leta efter nya fläktar: har ni några förslag på sida/butik?

  • Om deshrouding är det enda kloka valet i mitt fall, behöver jag nya thermal pads och ny kylpasta?

Tack på förhand

Av Babakunde

Ryzen 5 3600

Tja!

Städade ur "elektronik lådan" och hittade en processor jag glömt att jag hade i min ägo. Processorn har kylts av en AIO sen den sattes in i burken. Har inte använts på ett tag, ca 1 år. Testat nyligen och fungerar som den skall. Byttes bort mot en Ryzen 5 5600X och därefter fick jag för mig att införskaffa en Ryzen 7 5800X3D i jakt på mer frames

Så jag tänker att vi kör med budgivning som jag avslutar på Söndag kl 18.00

OBS: Det är rester av gammal kylpasta. Har inte orkat gå all in för att rengöra vartenda hörn av CPU:n, men tänker att jag meddelar så ni är medvetna

Läs hela annonsen här

Av Babakunde

Ryzen 5 5600X

Tja!

Har en Ryzen 5 5600X som jag hade velat bli av med. Funkar klockrent och har körts under en AIO sen den monterades in i min burk.
Bytte enbart ut den pga inköp av en Ryzen 7 5800X3D i sökandet efter mer FPS.

Tycker vi kör en budgivning som jag avslutar på Söndag kl 18!

Tack

OBS: Glömde tillägga att det ligger rester kvar av gammal kylpasta. Har inte haft ork att göra rent vartenda millimeter av processorn, men tänker att jag meddelar så ni är medvetna

Läs hela annonsen här

Av Babakunde

Onödigt, man ser inte mer än 30 FPS /s

Av Babakunde
Skrivet av Söderbäck:

Det kan ju också vara så att de har varit i förhandingar med finansiärer som ställt villkor att lanseringen måste uppnå vissa mål för att få mer pengar beviljat.
Och när det inte gått bra med lanseringen så har de fått avslag från investerere/utlåningsinstitut. Alltså efter lanseringen.

Är pengarna då slut och de inte har fler att vända sig till så blir det här utfallet.
Men varför ha så ont om pengar vid en lansering då? Ja det kan ju handla om bristande erfarenhet på området. När man ska ta in pengar, hur lång tid saker tar och när versionssläpp sker är inte helt självklart att förutspå om man inte släppt så mycket spel innan.

Är det här en scam då? Ingen aning. Jag har inte förkovrat mig ett dugg här och det kan finnas annat som pekar i olika riktningar.

https://www.reddit.com/r/TheDayBefore/comments/18fxwaj/inside...

Du har inte fel. Men dem sålde inte lite heller

Av Babakunde
Skrivet av desert:

Kan du länka till till solo projektet? låter väldigt intressant

Uppdaterade texten med länkar till både reddit tråden och kreatörens Twitter/X

Av Babakunde
Skrivet av medbor:

Det är ett misslyckande, inte en scam. Det fanns ju ett spel, de har jobbat på det länge, människorna bakom kommer inte ut med stora vinster

De kunde bara inte leva upp till hypen

Det som skiljer detta från något som No Man Sky är väl bara de ekonomiska musklerna bakom bolaget som gör att de klara dessa motgångar eller inte

Bara att spela ett annat spel och gå vidare

Ehm.. De sa att de hade utvecklat det över 5 år men som en reddit post debunkar har dem köpt allt du ser i spelet (alla assets, kartan osv) i UE storen. Det enda de har "utvecklat" är att de har klippt och klistrat.

Finns en snubbe på Twitter/X som utvecklar en kopia spelet (solo) och har gjort det under nån månads tid. Han har kommit långt på 1 månad (har alla deras basic features) samt även förbättrat deras sketna system.

Så nej, det Fntastic släppte i early-access tar inte 5 år att utveckla.

Fntastic lovade ett MMO i DayZ-anda men släppte en Extraction Shooter utan content med mer buggar än Cyberpunk vid release.
Det krävs, enligt utsago, en studio i storlek med The Division för att utveckla det dem hade lovat.

EDIT: Korrigerade till texten och la till en URL till kreatörens Twitter/X.

EDIT 2:
Det som ger det hela till en scam är att de har aktivt gjort val för att vilseleda användarna med fläshiga trailers och gameplay reveals som är direkt kopierade från andra produkter. Även implementerat fula knep för att få användaren till att spendera tillräckligt mycket tid så att en refund inte längre gällde (vet dock inte refund-policyn för EA spel, så rätta mig om jag har fel).
Att de nu försöker jobba mot att "betala" tillbaka användarna skriker "snälla stäm oss inte".

Av Babakunde

Trailern såg trevlig ut, blir kanske som någon ovan nämnde ett köp om drygt 10 år när spelet äntligen når Open-Beta (om det ens gör de).

Påminner mig lite om Ashes of Creation. Mycket som lovats men tar sån oerhört lång tid att få fram. Nästan för långt

Av Babakunde
Skrivet av Felixark:

Net_graph finns väl inte i CS:2 ?

Det har du helt rätt i! Jag uppdaterar

Av Babakunde

Tips:

Finns en inbyggd FPS mätare i Steam om man inte orkar med CS2's version av net_graph cl_showfps 1

/* Net_graph verkar vara borttaget ur CS2 */

Av Babakunde
Skrivet av firstofmay:

1.6 kanske kan sägas vara klassiskt men GO var på väg att gå ett öde värre än Source till mötes innan valve började pusha skins och så vidare. CS2 är resultatet av att man spelar det allra säkraste kortet som kommer genrera maximal vinst med minimal förlust men bevisligen räcker det för att valve ska höjas till skyarna.

För spelarna är det egentligen bara tråkigt. Ingen av spelen du nämner frångår den formulan särskilt mycket heller för den delen, bara massa iterativ smörja.

Med andra ord har du inget att komma med.

Det som är så tur med en fri värld är att både du och jag kan välja att spela vilket spel som helst utan att den ena ska känna sig dummare!

Av Babakunde
Skrivet av medbor:

Något dig för mig med CS när det blev steam och sköldar, splittrades till CZ, blev GO (men kändes då gammalt)…

Får väl se hur det ser ut om några månader när hypen landat, men för mig är hela konceptet CS lite gammalt. In med nya roller eller raketkastare eller random events och saker att hitta… det är bara så ’samma’

Haha men va? CS är klassiskt och håller sig till sin identitet.

Tror du borde rikta din uppmärksamhet mot Call of Duty, Apex, Fortnite eller Battlefield.

Av Babakunde

Kommer mitt RTX3090 kunna ha nytta av DLSS 3.5 och Ray-reconstruction?

Av Babakunde

Locka fler utvecklare till sin butik -> låt det gå ett tag -> ta 80% andel när butiken blivit mer populär bland devs = profit.

Epic bör fokusera på att fixa användarupplevelsen i deras butik/launcher. Dum design att de inte låter mig kryssa ner fönstret efter att jag gjort ett köp/claimat ett gratis spel.

Av Babakunde

Men vänta lite nu, enligt specsen ser 7a:n knappt sämre ut än 7:an?

Eller är jag blind?

EDIT: Jag var blind..

Av Babakunde
Skrivet av Nozomi:

Vet inte vad reklamskyltar i hockey har att göra med en 30 sekunders reklam före en youtube video.

Fråga till er med Premium.
Innan Premium fanns, kikade ni utan adblock då eller är det bara så att ni känner er lite högre upp än andra individer för att ni har Premium?

Du måste ju va ett troll?

Hur har du inte förståelse för vad reklam innebär när 5+ personer har förklarat för dig hur DU betalar genom att kolla på reklam?

Till din fråga, jag använde adblock men har premium lite idag. Sitter inte på någon hög stol och kollar ner på er "peasants" utan kände att jag inte orkade med reklam i TV:n (där jag och frugan spenderar mest tid med YT) och jag hade verkligen inte lust att börja med budget lösningar som en rasp pie, vanced till android osv osv.

Alla gör vad de vill med sina pengar. Men allt behöver inte vara ett krig bara för man tycker olika.

"Apple är bättre än Android", "Samsung har bättre paneler än LG", "Battlefield är ljusår före CoD", "WoW har bättre story än FFXIV", "AdBlock över premium! +140IQ MOOVE".

Ge er förfan.

Av Babakunde

Jag och frugan kollar mycket Youtube på TV:n, nog vår mest använda app. Orkar inte kringgå annonserna med någon budget lösning man har läst om på diverse forum och sett på diverse tutorials.

Gick länge utan att köpa YouTube Premium (för att jag verkligen inte ville betala för ännu en tjänst som drar pengar varje månad, snåla Smålänningen i mig). Gav vika tillslut för det var outhärdligt med alla annonser var 4e minut. Bet i det sura äpplet och köpte YouTube Premium för 119kr/mån och sjutton vad skönt det är utan reklam avbrott!
Såg nu i detta kommentarsfältet att YouTube Lite fanns för 69kr/mån (förlorar annonsfri YouTube music och annat skit jag ändå inte använder). Bytte direkt till den billigare varianten.

Summan av kardemumman, 69kr/mån är ett överkomligt pris jag gärna betalar för att slippa annonser, speciellt när jag räknade ut att med annonser gick en 10 minuters video upp till 15-17 minuter. Förstår också att YouTube inte kan leverera massa content gratis. Även dem behöver dra in pengar för att underhålla allt runtomkring.

Av Babakunde

Att dem erbjuder det billigaste paketet med 720p + reklam år 2022 är ju ett väldigt tidigt/sent april-skämt?