Inlägg

Inlägg som Babakunde har skrivit i forumet
Av Babakunde
Skrivet av Kvarnis:

@nigelgg:

Din budget på 3.5-4 tusen räcker inte långt om du ska köpa moderkort, minnen, cpu och chassi.
Tror inte du kommer få nån substantiell prestandaökning, det räcker endast till en lite bättre cpu än den du har nu.

Vettigast för dig kanske vore o köpa ett beg grafikkort ex gtx 1070 och 8 Gb ram till.

Om jag ska uppgradera ramminnena, är det då inte mer värt att gå upp på den nya generationen? Sen samt Ryzen Zen 3 kommer ju snart, ska man vänta på den innan uppgradering? Eller ska jag beställa hem ett par DDR3 minnen?

Av Babakunde
Skrivet av Datocc:

Bra PC för 1080p gaming men 16GB RAM vore optimalt i dagsläget.

Om jag ska uppgradera ramminnena, vore det då inte värt att steppa upp till DDR4 och byta moderkort samt CPUn?

Av Babakunde

Köpråd för en gaming PC

Tjo folket

Införskaffade mig en budget gaming pc för 4k (secondhand) och funderar på att uppgradera moderkortet, CPU:n, ram och chassit(?).

Det burken består av just nu:
GPU: GTX1650
CPU: i5-4690 (non K)
Mobo: ASUS ngt
Ram: 8GB DDR3 stickor på 1600MHz
PSU: ngt 450w

Prisklassen ligger på 3,5-4k. Tack på förhand!

Av Babakunde
Skrivet av ZER0Z:

Jag öppnar med ett bud på 5000kr

Skickades från m.sweclockers.com

Kommer du och hämtar den är den din för 5000:-

Av Babakunde

iMac 21.5" Late 2015 Retina 4K

Hallå hallå folket.

Det är såhär nu då va att jag säljer min fars knappt använda iMac köpt sent 2015. Datorn har blivit använd kanske högst 7 ggr för mail och fakturor etc. Då min far är en Windows nörd vill han bli av med iMacen då den bara står och samlar damm.

Högsta bud gäller. Vi börjar på 5000:-
Finns att hämta i Växjö. Att skickas är något jag inte föredrar.

Specs:
iMac 21.5" Retina 4K (Late 2015)
CPU: 3,1GHz Intel Core i5
Ram: 8GB 1867MHz DDR3
GPU: Intel Iris Pro Graphics 6200 1536mb

Orginal Tagentbord och Mus ingår.

MVH

Läs hela annonsen här

Av Babakunde
Skrivet av anon159643:

Problemet är att i mainstreamspel så får du i princip samma upplevelse som du har med din nuvarande system om den fungerar, om du nu inte har uppe en fps coointer.

Har du testat och avaktiverat funktionen i bios?

Olika bios ser annorlunda ut, men t.ex MSI.
Regarding your concern,firstly,please make sure that the Slow 1 switch is setted to Normal mode.Secondly,if the issue persists,kindly please enter bios to set the Intel Adaptive Thermal Monitor to disabled to check again.Please refer to image below for a try.Thanks!
https://linustechtips.com/main/topic/531278-skylake-system-st...

Sedan Throttlestop inte hålla i längden, skjuter du upp uppgraderingen 1 år så får du roligare saker än idag. När du enbart spelar på datorn är det ej så allvarligt om den skulle krascha.

Har provat alla möjliga lösningar som jag har kunnat hitta på google. Kan säga dig att den enda temporära lösningen är att använda Throttlestop då det andra inte har givit någon form av förbättring alls...

Men du kanske har rätt, bör nog vänta på att uppgradera?

Av Babakunde
Skrivet av Implor:

8700k och valfritt z370 moderkort

Skickades från m.sweclockers.com

Varför just den setupen? Har hört på senaste att RYZEN is the way to go även fast dem ligger efter med några % i single-core prestanda så lyckas dem gå om rätt hårt i multi-core?

Av Babakunde
Skrivet av Elektron:

Prova och reklamera om dina delar krånglar

Har du provat det som står i denna tråden?
https://linustechtips.com/main/topic/531278-skylake-system-st...

Skickades från m.sweclockers.com

Har provat alla de olika lösningarna som finns ute på nätet angående BD PROCHOT men den enda, fattiga, lösningen är att använda Throttlestop och jag känner att Throttlestop inte kommer hålla i längden...

Reklamation är allt för sent nu enligt komplett själva så jag får tyvärr punda ut pengar för nya delar

Av Babakunde

Bästa, mest prisvärda, CPU och MOBO konfiguration?

Gott nytt år allesammans! (Hoppas det inte är allt för tidigt att säga det).

Har fått ett jävla sug att byta bort min Intel I5a 6600k och mitt MSI Z170A gaming M7 då jag har fått ett jävla problem med BD PROCHOT skiten. Tänkte också beställa nya fläktar så en stor order hade suttit perfekt nu hehe.

Så min fråga är: Vilken är den bästa kombinationen mellan CPU och MOBO? Mest prisvärda för prestandan! Ska ju givetvis enbart användas till gaming. Sitter på ett GTX 1080 just nu så något kraftigt ska de va.

Tack på förhand.

Av Babakunde

En fråga ang. icke upplåsta intel processorer!

Hejsan! Jag har en intel core i5-3570 (icke K) och jag undrar då om det är värt att öka turbo värdet så att processorn klockas till 4GHz istället för den nuvarande klocken på 3.8GHz?
-Tror ni att jag får något bra ut av det?
-Blir det "ostabilt" vid spel?

Tack på förhand!
MVH en noob

Av Babakunde
Skrivet av Finurliig:

Du skriver inte vad du kör på för upplösning: men du har ett 970-kort, där videominnet är uppdelat på en 3,5gb-del och en del på de sista 500 mb:en, om jag minns rätt (nVidia fick skapligt mycket skäll för den lösningen för ett tag sen).

I GpuTweak har jag sett att den högsta minnesanvändningen under en spelsession har legat nånstans runt 3,5-3,7 Gb. Då visserligen på 4K-upplösning. Du kanske ska ta och logga användningen av grafikminne under en session så att du är säker på att du inte helt enkelt kör slut på videominne?

Kör på 1920x1080 i upplösning. Har hållit koll på minnet, temperaturer och GPU-usage och allt verkar normalt för närvarande.

Av Babakunde
Skrivet av Gurk:

BF4 är fånigt cpu-krävande... speciellt på kartor med mycket folk. Deras dynamiska nätkod har gjort det bättre men inte helt perfekt. Så, utan att vi har kollat så gissningsvis CPU.

Vill du verkligen-verkligen reda ut det, ja då ska du se till att logga med gpu-z och exempelvis windows perfmon för att se vad det var som slog i taket när du upplevde låg framerate.

Ska ta och göra det nu och se vad det är som orsakar problemet. Tack!

Av Babakunde

Matchar CPUn och moderkortet med mitt grafikkort eller flaskar det?

Hejsan kära vänner.
Ursäkta i förväg om detta är fel ställe att placera denna tråden på, om det är så vill jag jätte gärna att ni flyttar tråden. Tack på förhand.

Jag är lite fundersam kring min utrustning. Det känns som jag inte uppnår stabila FPS med grafikkortet jag har och jag börjar misstänka att min CPU och mitt moderkort inte hänger riktigt med i svängen. Eftersom jag sitter på ett high-end grafikkort för denna generation förväntar jag mig klara spel som BF4, Diablo 3, CSGO, CoD på lite mer än ostabila 144FPS.
Jag sitter för närvarande på en 144Hz BenQ skärm och behöver verkligen överstiga en viss FPS gräns för att känna flyt i spel.

Min setup atm:
-BenQ XL2411Z (Kanske behövs bytas pga dålig skärm eller färger, vad tror ni???)
-EVGA GTX 970 SC ACX 2.0 4GB
-i5-3570 (non K) 3.4GHz (Turbon boostad till 4.0 GHz från 3.8)
-ASUS P8Z77-V Deluxe motherboard
-Corsair 16GB (2x8GB) CL11 2400MHz VENGEANCE PRO RED
-Windows 8.1 Pro 64-bit

Som ni ser är ju min setup rätt så OK för dagens spel men något flaskar och jag kan inte sätta fingret på det. Jag tror inte grafikkortet är defekt och om det vore så är det ju bara att skicka tillbaks det. Annars tror jag på CPU:n och moderkortet ger sig, vad tror ni?

Tack för all hjälp på förhand, uppskattas enormt!

EDIT: Glömde nämna att jag känner stutter och FPS-drops i t.ex BF4 och Diablo 3. I andra spel känner jag bara att grafikkortet inte uppnår FPSen jag förväntar mig....

Av Babakunde
Skrivet av chloe:

Lätt offtopic: Fan vad korkad jag är, jag kopplade båda skärmarna i graffekortet m.h.a adapters, det slog mig inte ens att man kunde göra som du. Hoppas någon vet vad som strular för dig så att jag kan koppla om mina grejer och få twitch och mina spel att samsas bättre.

Skrivet av hACmAn:

Om du hittade någon lösning så berätta gärna hur. Samt du säger att du har mindre fps, gentomet vad andra, då du inte använder intelkortet?

Edit:
Samtliga tittlar du nämt drar en hel del cpu om du ska upp i höga fps bdw.

Okej så jag har hittat lösningen.
1. Drog in på BiOS och checkade om något hade ändrats där när det kom till min X.M.P profil och min turbo överklockning på min CPU. Tydligen hade något program ändrat min X.M.P profil grovt och sänkt mina klockningar relativt mycket. Så jag ändrade tillbaks hur det var förr och startade om.
2. Jag tog bort den senaste grafik drivrutinerna med DDU och gick tillbaks till 353.06 eftersom jag vet att den fungerade felfritt.
OBS!!!! Jag installerar bara grafikdrivrutinen och PhysX, det resterade som HD-audio, 3D och GeForce Experience tar jag bort eftersom det är onödigt skit jag personligen inte har någon nytta av! (Kan ge FPS increase enligt vissa borta på Geforce forumet)
3. Jag tog mig tid och överklockade grafikkortet lite (100MHz core/250mem) och det gav mig ytterligare 5-10 FPS.
4. Stängde även av "auto-scan" på kaspersky och Malwarebytes.

Nu är problemet löst för mig i alla fall. Vad det var utav dessa stegen som fixade det vet jag inte men efter att ha gjort det mesta så fungerar det felfritt nu! Hoppas det fixar sig för andra också som nu är intresserade att köra sina dualmonitor-setups på mitt sätt Cheers!

Av Babakunde
Skrivet av chloe:

Lätt offtopic: Fan vad korkad jag är, jag kopplade båda skärmarna i graffekortet m.h.a adapters, det slog mig inte ens att man kunde göra som du. Hoppas någon vet vad som strular för dig så att jag kan koppla om mina grejer och få twitch och mina spel att samsas bättre.

Haha jag fick själv tipset från en medlem borta hos Geforce forumet!

Av Babakunde

2 skärmar setup, 1 kopplad till mobo och 1 till GPU men låg FPS?

Tjena!
Jag har gjort såhär att jag har kopplat in min 60Hz 1920x1080 BenQ GL2250 skärm till det integrerade grafikkortet eftersom det ska vara min stream/surf/film skärm och jag vill inte att grafikkortet ska svettas extra i onödan.
Medan min "stream/surf/film"-skärm är inkopplad in i det integrerade grafikkortet har jag min huvudskärm (gamingskärm) inkopplad i mitt EVGA GTX 970 SSC. Det är en BenQ XL2411Z 144Hz skärm.

Problemet jag har är att jag upplever på något sätt mindre FPS i spel, så som Heroes of the Storm, WoW, CSGO, Battlefield 4, Call of duty 4.
Mitt grafikkort är tillräckligt bra för att kunna köra de mesta spelen i 144Hz på relativt höga inställningar, men ändå upplever jag FPS drop?
Jag har senaste grafikdrivrutinerna till både mitt GTX 970 och mitt integrerade grafikkort.

Undrar om någon vet lösningen till mitt problem. Förlorar man FPS om man kör med 2 skärmar oavsett om den ena är inkopplad i moderkortet och den andra i grafikkortet?
Eller har jag någon inställning fel?

Specs:
Windows 7 64-bit Ultimate (Downgradeade från Windows 10 Pro 64-bit)
Intel core i5-3570 (non-k) 4.11GHz (Kyld med H100i)
EVGA GTX 970 SC
Corsair Vengeance Pro DDR3 2400MHz 16GB
PSU 850w Gold

EDIT: Ska jag överväga att överklocka grafikkortet eller är det något annat som strular?

EDIT2: Kan det vara att jag har det integrerade på som orsakar detta?

Av Babakunde

Ljudet scramblar/piper/tjuter varje gång jag startar ett spel, hjälp uppskattas!

Hejsan folket!
Som ni ser på rubriken så har jag ett väldigt jobbigt problem. Detta problemet uppstod efter att jag installerade W10. Både jag och en polare sitter med samma problem...
Vad som händer är att ljudet i lurarna tjuter/scramblar varje gång jag öppnar ett spel. Samma sak händer hos en polare...
Jag har testat fram och tillbaks mellan 3 olika headsets, även bytt till externt ljudkort och tillbaks till internt. Samma skit...

Hjälp uppskattas för den som har en lösning!

Av Babakunde

Någon spelentusiast som upplever samma problem som jag med att ljudet "scramblar"/tjuter/piper när man startar diverse spel och att spelen ibland crashar när man byter res?
Spelen detta har hänt på är:
-WoW(Retail och priv)
-Lords of the fallen
-Mount and blade:Warband
-CSGO
-DotA 2

Jag vet inte vad problemet kan vara, men det uppstod efter installationen av W10. Kan det vara drivrutiner?
Kanske EVGA Precision X?
Om någon har en lösning så dela med er gärna, jag blir fan tokig... Slänger W10 åt helvete snart och återvänder till W7 om jag inte lyckas fixa detta....

Tack på förhand kamrater <3

EDIT: Fuck it, återgår till W7.

Av Babakunde
Skrivet av Taft:

Gjorde nyss en uppgradering från Microsoft's verktyg. Frågan är kan jag göra en ren installation nu? Och vad för nyckel kommer den då att kräva av mig?

Någon som använder Edge? Vet inte om jag ska ha kvar den eller återgå till Chrome.

Ett stort minus för mig i Edge som fick mig att återgå till Chrome var att Edge inte har tilläggsstöd, därav ingen AdBlock..
Kul att kolla penisförlängare varje gång man checkar in på piratebay

Av Babakunde
Skrivet av JimmieSan:

Nu börjar jag få ordning på detta kaoset iaf.
Onedrive borta
My folders borta
Network explorer borta
EnableLUA regedit fungerade som tur var så jag är riktig admin vilket UAC inte löser.
StartisBack
Stängt av massa windows skit som XPS.
Stängt av window animations som var för långsamma.
Tvingat windows defender OFF.
Tvingat windows update att notify innan den installerar allt skit hej vilt.

Men ja, avskyr färgtemana att dom är så låsta.
Ex vill jag ha blå färg, för jag tycker det känns bäst när man markerar en flik/fil osv.
Men då blir det sjukt störig tunn blå border runt alla fönster, vilket ser idiotiskt ut.

Tar jag så det blir mörk färg runt fönsterna så blir det mörk färg vid app,filmarkering osv.
Sen att färgerna är förbestämda utan någon möjlighet att ändra är idiotiskt, har man alltid kunnat göra.

Settings är det mest meningslösa som finns, lågupplöst touch anpassat skräp där inte ens allt finns, så kontrollpanelen osv är ett måste. Typ bestäm er vilket ni vill använda kanske?

Musen känns lite annorlunda i w10, får testa vidare på detta då andra på Overclock märkt samma, mmr.exe visar det okej iaf.

Börjar bli acceptabelt OS nu iaf efter kladd, vill få bort den fula ? ikonen i file explorer också, samt Pin ikonen i Quick Access som är fula.

Lust och dela med dig hur du kom till väga för allt? Har också lust att stänga av onödigt skit jag personligen inte använder Det du räknade upp verkar som en bra start!