Inlägg

Inlägg som DonutVikingChap har skrivit i forumet
Av DonutVikingChap
Skrivet av kusk0r:

Fick mig att undra hur man monterar cameran. https://www.youtube.com/watch?v=WetWkdeCBDs här ser vi på 2.59 att killen sitter och håller cameran framför spelaren. Dessutom så kunde man förstås inte gå omkring. Med omvänt tracking där cameran sitter på headset kan man tänka sig flera spelare i en stor tom lokal som springer omkring och det ser ut som Battlefield i VR. Det gäller att man fixar bra wifi i så fall. För att få bort tankarna från att det är kanske roligare med paintball kan man tänka sig mp med 50 spelare som inte behöver vara på samma lokal...

Det passar garanterat mycket bättre för "room-scale" headsets som HTC Vive där det inte spelar någon roll vilket håll man kollar åt.

Av DonutVikingChap

Intressant koncept faktiskt. Trådlös VR är nog tyvärr inte lika nära som många hoppas; Många tror att det kan funka bara för att vi börjar nå bandbreddskraven för att kunna strömma videon trådlöst, men det riktiga problemet är latensen.

Latens är i stort sett det viktigaste för att man inte ska bli illamående av VR och det kommer ta ett jävla tag innan det går att strömma video/audio + input tillräckligt snabbt för att det ska vara behagligt. Ärligt talat skulle jag mycket hellre ha sladdar från headsetet än att behöva spela med input lag (även om det är väldigt lite), men att ha datorn i en lätt väska skulle kunna vara en smart kompromiss. Jag hörde dessutom att Gigabyte(/Aorus) sa att det möjligtvis kommer gå att fästa en extra batterisats på väskan så att batteritiden förhoppningsvis inte blir ett lika stort problem. Hoppas bara att denna ide utvecklas så att det inte blir för dyrt

Av DonutVikingChap
Skrivet av cosmos92:

Perfekt till trine och liknande, men VARFÖR har den inte två joysticks? Lärde sig ingen av psp? Man behöver två, ge oss två joystivcks. TVÅÅÅ

Du har ju touchpadsen också, som dessutom kan "konverteras" till joysticks med deras tilläggssaker - så i praktiken är det ju tre joysticks.

Av DonutVikingChap

@Casper: Som Valve har sagt själva så fungerar Vive också för stillasittande spel, men Rift är ju så klart mer anpassat för just det (med exklusiva speltitlar och sådant), så ja.

Av DonutVikingChap

Inget snack om Overwatch?

Av DonutVikingChap

Varför skulle man ens ha en Shield Tablet m/ kontroller om man inte även hade ett Nvidia-kort i datorn för att streama till den till att börja med?

Jag tycker att det är oerhört fånigt att reagera så starkt mot detta som vissa gör, även om det är ett konstigt drag av Nvidia.

Av DonutVikingChap

Om jag minns rätt så använder Game-Streaming teknoligin i Shield den inbyggda H.264-kodaren som finns i Kepler och nyare Nvidia-grafikkort, så det kan ju vara en ganska stor anledning till att de inte stöder Radeon-kort (bortsett från marknadsföring).

Av DonutVikingChap

Jag testade Shadowplay just nu i både TF2 och BF3 och för mig fungerar det uselt!

När Shadow mode är på blir det knappt någon skillnad på min FPS, men spelet känns mycket mer laggigt, det hackar till ibland och min mussensitivity går ned med ungefär 50%. Det är ungefär som att spela i windowed mode då om man drar musen riktigt snabbt åt något håll så hamnar den utanför skärmen i en millisekund innan den kommer tillbaks till mitten (som jag ser tydligt på min andra skärm).

Jag har en 3770K och ett GTX 680, jag kör i fullscreen i 1080p och klippen sparas på en WD Caviar Black 2 TB hårddisk. Jag har även testat med min 256 GB OCZ Vertex 4 SSD och har fortfarande samma problem.

Jag hade verkligen hoppats att Shadowplay skulle fungera perfekt men jag kan verkligen inte spela så här. Om det fungerar som det ska tycker jag att Shadowplay-lösningen är oslagbar, själva videoklippen såg väldigt bra och lagg-fria ut efteråt. Förhoppningsvis är det bara någon "Beta-bugg" som nVidia kommer att fixa så småningom, eller så gör jag någonting fel. Men än så länge har jag inte sett någon annan med detta problem, det kanske beror på att jag har en sekundär skärm?

Har någon något förslag?

Av DonutVikingChap

Jag hade en mus med en Avago 9500 sensor i sig förut (Ace Edge 3200) och det är en "sådär" sensor. Det största problemet är att den är laser och alla lasersensorer har ofta (om inte alltid) lite inbyggd acceleration i hårdvaran (vilket INGEN gamer vill/borde ha).

Optiska möss är överlag bättre för gaming, då de flesta inte har acceleration/prediction. De flesta CS proffs använder optiska möss, ofta t.o.m. de gamla Microsoft mössen (WMO 1.1a och IE 3.0). Just nu kör jag med en Deathadder 2013 från Razer som har en optisk sensor, mjukvaran är inte perfekt och jag tycker att Edge 3200:an satt skönare i handen, men prestandan är fenomenal så jag tycker det var en värdig uppgradering.

PS.
Glöm inte att tänka på musmattan också, den kan spela stor roll för hur bra musen spårar rörelser. Jag använder en Razer Goliathus Control, och jag har hört att t.ex. Steelseries QcK är bra också.