Inlägg

Inlägg som Sulf94 har skrivit i forumet
Av Sulf94
Skrivet av Chrilleeeeeeeee:

Du ser ju ändå ingen skillnad... och förmodligen så har du som de flesta en 60hz skärm och bara kan visa 60 fps.

Men snälla när ska dessa kommentarer sluta? Jag har LoL just nu bara för att kolla min fps, är den under 100 så kommer jag inte ha över 60 på BF4 ultra t.ex? Och jag vill helst ha den fps:en som jag SKA ha vilket är ~200fps. Annars kunde jag bara köpt ett lite billigare grafikkort

Av Sulf94
Skrivet av 354145:

Alla dessa kommentarer om att man "inte kan se mer än 60 fps" alltså.. När ska ni lära er? Det BLIR skillnad i spelet.
Fråga vilken cs spelare som helst, 60fps och 100fps är ENORM skillnad och det gäller även andra spel. Oavsett om du har en 60Hz skärm.

Mm jag börjar också bli lite trött på dem

Av Sulf94
Skrivet av Kibbey:

Prova throttle stopper, program som gör att processorn går i maxhastighet hela tiden. Använd "Set Multiplier" och sätt den till turbo och start så borde det vara biff. Hade fps drops i csgo som inte heller är så krävande på låga inställningar. Ökade med 100fps stabilt efter jag använde throttle stopper.

I spel då va? För det kan väl inte vara så bra att den jobbar på för fullt annars eller?

Av Sulf94
Skrivet av NiftyNips:

Har ni exakt samma inställningar i spelet? Har han överklockad CPU/GPU? Jag tycker att han ligger på en ganska hög FPS för att köra spelet på max utan att ha någonting överklockad.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt likadana inställningar, inge OC på något. Och somsagt så hade jag ju 240fps först men nästa dag var jag på mindre än hälften

Av Sulf94
Skrivet av coopish:

Får du bra resultat i 3dmark är det knappast nåt fel på kortet eller datorn, isf är det din windowsinstallation samt program du använder som segar ner eller drivers som inte lol tycker om.

Förstår inte.. Intstallerade exakt likadant på min som på hans.. Och varför det går från 240 till 100 på en natt när jag inte pillat nånting på den då jag sov fattar jag inte heller ;|

Av Sulf94
Skrivet av fantomsmurfen:

Du ska köra med Frame Rate Cap inställt på Benchmark för att se vad du får för fps. Av någon konstig anledning så begränsar inte lol din brors dator fast han kör på Stable. Du har helt normala resultat i 3DMark så det är med 99.9% säkerhet inget fel på din dator.

Jag har ca 170fps på benchmark.. Fortfarande ganska mkt mindre än brorsan :/, och jag tycker fortfarande att jag borde ha 240fps som det är första uppstarten efter windows ominstallation, det kan ju inte vara att den får värsta boosten första gången?

Av Sulf94
Skrivet av zOlid:

Detta är det första jag tänker på.
Många spel behöver startas om för att inställningarna ska börja gälla.

Sen att du säger att "många andra spel också".
Är ju inte direkt klara exempel.
Starta samma spel på brorsans dator och se vad han får.
Kolla att alla inställningar är dom samma.
Även prestanda inställningar ute i windows.
För i det här fallet kanske inte just LoL är det bästa spelet att faktiskt se om du har problem eller inte.
Och eftersom 3dmark verkar fungera så verkar det ju som saker är som dom ska.

Ja tidigare har jag ju då nämnt att min bror har ~200fps i LoL på ultra då. Ingen av oss har fipplat med inställningar någonstans, bara installerat och kört. Ändå har jag hälften hans. Ingen OC på någon av oss heller.

Skrivet av anon172162:

Satt power management mode i nvidia control panel till "prefer maximum performance" istället för "adaptive"? Kortet kanske inte går för fullt då lol inte är speciellt krävande

Jag har då inte ändrat några inställningar någonstans, inte min bror heller. Men jag ska absolut kolla upp det.

Av Sulf94
Skrivet av fantomsmurfen:

Det där är inte 3DMark11 utan det nyaste 3DMark men det gör ingenting eftersom jag kan jämföra med mina resultat. Prestandan på ditt grafikkort är det i alla fall inget fel på, du får mycket högre score än mig vilket du ska ha. Processorn verkar dock vara i underkant, men det kan bero på att den inte är överklockad vilket min är. Kanske du borde kontrollera temperaturen på processorn vid belastning för vara säker på att den inte throttlar.

EDIT: Trodde du hade en i7 processor men det är ju en i5 4670K du har ser jag nu. I så fall är det nog inget fel med processorn heller.

Vas kan det då vara som gör att jag har 240fps ena dagen och mindre än hälften andra dagen utan att jag rört den? :/

Skrivet av anon200213:

Va? Ehmn det är ju en rätt avgörande fråga i sammanhanget. Om du inte kan hjälpa till så kanske du skall låta bli att kommentera. Trådskaparen vet ju förmodligen inte om att hans skärm begränsar hans FPS till 60 oavsett. Då kanske det hade varit lättare för honom att acceptera att han "bara" får ut 100 FPS, vilket ändå är nästan mer än dubbelt som hans skärm kan visa.

LoL är bara ett spel jag jämför fps med just nu. Och med 70-110 fps i DET spelet kommer jag garanterat inte ha 60+ i BF4 åtminstonde på high settings. Jag ska förmodligen skaffa det, och somsagt jag vill ju att det ska vara den fps:en jag vet jag kan få vilket var 240 stable på LoL.. Vet att skärmen ändå är 60hz, men jag vill inte ha under 60fps på bf4

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sulf94
Skrivet av fantomsmurfen:

Ingen aning varför din brorsa har högre fps. Vad jag minns var det en här på Sweclockers för ett tag sedan som hade exakt samma problem. Först hade han obegränsad fps och sedan var fps begränsad.Troligen är det en bugg i spelet som gör att fps inte alltid begränsas eller begränsas likadant för alla. 3DMark11 ger i alla fall dig svar på om det är något fel på din dator eller grafikkort.

http://gyazo.com/0202eb80ce3f517e3625a676548e8245

Där är resultaten. Är dom bra? Jag ska be min bror ladda ner programmet så jag kan få jämföra med honom också.

Av Sulf94
Skrivet av fantomsmurfen:

Är du dum eller? Du ska inte ha på Stable utan på Benchmark för att få obegränsat med fps. Du är inte den första som haft detta "problem".

Jasså men hur kommer det sig att jag hade 240fps MED STABLE igår då? och min brorsa kör på STABLE? Förklara det tack.

Och som sagt, det är inte bara LoL.. WoW, MW2 och andra också?

Av Sulf94
Skrivet av deadich:

Sätt på limit på 60 fps istället

Nej jag vill veta att jag får så mycket fps jag egentligen ska ha när jag köper ett nytt grafikkort, det handlar inte om att jag vill ha hög fps i LoL, utan det handlar om ifall jag köper t.ex BF4 vill jag inte att det ska gå under 60fps, vilket det definitivt kommer göra i dagsläget. Min bror har över 200fps i LoL med i princip samma kort, då vill jag naturligtvis inte ligga på hälften.

Av Sulf94

Det är inte inställningarna i spelet gubbar, har inte rört dom inställningarna heller, har på very high på allt och stable på, hade exakt så igår.... inte rört nåt, bokstavligen.. Och nja inte fast 100, 65-100 hela tiden ungefär.. Har ju en i5 4670k @ 3.4ghz så det är ingen CPU som gör en flaskhals inte.. Sladdarna sitter i ordentligt ja, ska kolla på det där 3DMARK11 och se ifall det är något fel

Av Sulf94

Nåt fel på mitt sprillans nya Windforce 760??????

Hej, jag ska ta det här kort....... jag köpte en dator för max en vecka sen i delar och satt ihop, jag ligger på 240fps stadigt i spelet LoL efter att jag installerat windows och spelet, sen efter en dag ligger jag på 100fps. Min bror har ett likadant GPU fast MSI istället för Gigabyte. Jag har ominstallerat windows MINST 5 gånger, i hopp om att det ska fixas.......... Som igår kväll blev jag klar med nedladdningen av LoL efter att jag installerat windows då. Låg på ca 240fps stadigt. MEN NU när jag startade datorn har jag ca 100fps om inte mindre?!?!?! Jag har inte RÖRT datorn sen igår kväll!!!!!!! VAD KAN HA HÄNT! Jag blir så in i helvetes FÖRBANNAD på det här pisset att det alltid ska gå SKIT för mig i bokstavligen ALLT!!, vill säga att det inte bara är LoL, så uteslut att det är fel på spelet...

Av Sulf94
Skrivet av GAPa:

Jag är rädd att den typen av inlägg som bara är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen är förbjudna enligt § 4 i reglerna. Det beror på att vi tycker att det är viktigt att alla får samma chans att få sina trådar uppmärksammade. Den här gången har jag inte låst din tråd på grund av detta, men tänk på det i fortsättningen.

Ledsen, är ny. Ska tänka på det!

Av Sulf94
Skrivet av saturday_sun:

Går det att dra den röda bakom moderkortsplåten? Den kanske är för kort för det. Du får testa lite olika om det går. Annars kanske det inte är det som spökar, utan något annat.

Ska kolla på det när jag kommer hem, jag tror att den kan vara för kort men jag måste kolla upp det

Av Sulf94
Skrivet av saturday_sun:

Det är värt ett försök. Har varit med om det ett par gånger. Ljudet blir helt knäppt, hack och brus och mjukvaran får svårt att identifiera att man använder just de uttagen. Tänk på det särskilt om kabeln går nära ett grafikkort.

Lägger en länk för en bild inuti datorn. Röda är då JAUD1 kabeln vilket är frontpanels audio, den blåa är JAUD1 kabeln fast bakom moderkortet och allt det där man drar kablar, och grön är obv GPUn

http://gyazo.com/6075edaa3b706b5b23d03cb6c4f6faab

Av Sulf94
Skrivet av Sisyfos:

Hahaha, "keff"... Det var länge sen det

Hur som helst: Har du provat Echo på Skype till exempel och hört själv hur det låter? kan ju vara en bra bit på vägen då du själv kan säg a vad du tycker att det låter som.
Du kan ju också testa att ladda ner de senaste USB/Audi drivrutinerna för moderkortet här: http://www.msi.com/product/mb/Z87-G45-GAMING.html#download

Alltså typ när jag lyssnar på musik eller vad som helst om jag går via fronten så är det som om basen försvinner och ljudet blir.. "plastigare" alltså lite svagare så att säga. Ska kolla på dom där drivrutinerna

Skrivet av zillio:

Ominstallera drivrutinerna är det enda jag kan tänka mig.

In- och utgång på frontpanel går igenom samma krets som dina in- och utgångar gör på baksidan. Det kan alltså vara något med drivrutinerna eller inställningarna för frontpanelen. Det kanske går att ha olika ljudprofiler för fram- och baksida?

Tänkte först att det kunde vara glapp på intern-kontakten (att du tryckt dit den för löst) men eftersom det just ekar och inte brusar eller klipper så vet jag inte.

Du kör allt analogt (hörlurar, mick och högtalare) och inte t.ex högtalarna via en digital utgång?

Du får nog förklara hur jag vet om jag kör analogt eller digitalt.. Inte en blekaste

Skrivet av saturday_sun:

Det är vanligt att kablarna till främre ljuduttag/ingångar tar upp en hel del störningar från komponenterna. Testa att dra kablarna på ett annat sätt, annars får man tyvärr köra med bakre.

Jasså? Happ, det får blir min sista utväg ifall ingenting annat funkar

Av Sulf94

Ljudet på frontpanelen är keff

Ska ta det kortfattat, när jag stoppar in mitt headset för ljud + mick i frontpanelen så muppar det till sig, när jag snackar skype så säger dem att det ekar så förfärligt mycket så det gör ont ungefär. För mig ekar det inte, men dock så är ljudet lite udda. Där bak fungerar allting GALLANT! Men nu är det så att jag verkligen vill använda frontpanelen nu då jag skaffat högtalare som jag vill ha där bak. Så kom med alla slags idéer / tips! Mina specs står i min signatur så kolla gärna in den ifall det är till någon nytta.

Mvh Sulfuras94

Av Sulf94
Skrivet av Whine:

Vad var felet? Gött för dig

Just det att jag inte vet, funkade bara att ominstallera windows och moderkort + GPU skivorna

Av Sulf94

FAN VAD GÖTT! Det funkar gubbz! Ligger på 200-400fps i LoL på ultra!! Tack så ypperligt mycket allihop! sweclockers<3