Inlägg

Inlägg som Baalzamon har skrivit i forumet
Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gascogne
Ni som har spelet, går det att skapa en karaktär som ser ut som på följande bild? -> http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=POTD.Deta...
Jag gissar att bilden är från Morrowind.

Den är från morrowind, men från en mod. Det gick altså inte att skapa en karaktär med det utseendet med bara morrowind, och jag vet inte om det går i Oblivion heller

Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NiQ
ni som spelat krashar för jämt, kanske ni ska köpa spelet istället för att klaga på era piratkopior?

Det hjälpte i alla fall inte på Morrowind, det krashade hela tiden fast jag köpt spelet

Av Baalzamon

Är det någon som har köpt spelet ännu? Lurar på om man skall sticka iväg till affären, men det är väll ingen idé

Av Baalzamon

Dom kunde åtminstone fixa ett nytt lösenord åt mig, så jag antar att det är dom som bestämmer det.

Där fanns ju portmapping ja. Då återstår bara att lista ut hur det skall ställas in... inte lätt när man är nybörjare.

Så här står det:

Add New Port Mapping Group

Available interfaces can be LAN ports or Internet connections of ATM PVC bridge mode.

Sedan kan jag välja USB eller ethernet. Fattar inte alls detta får jag erkänna. Vad har det med saken att göra?

Av Baalzamon

Prova att ringa TDC:s kundservice som jag gjorde. Fick sitta i telefonkö i nästan en halvtimme, men det var de värt. Och sedan när du kommit in, så kollar du hur man gör portforwarden

Av Baalzamon

Hur gör man en portforward? Hittar inget om det i inställningarna?

Tydligen skall både lösenord och användarnamn vara admin från början, men det funkade inte på min router. Ringde TDC och fick ett nytt lösenord.

Av Baalzamon

Hur konfigurera speedtouch modem för att DC skall funka?

Har bytt ISP till TDC nu, men nu funkar inte DC++ längre. Det funkar när jag kör som Passive, men inte i Active. Antar att det är några inställningar i modemet. Jag har ett speedtouch 716g, alltså med inbyggd router. Någon som kan förklara vad jag skall göra för att få till det?

Av Baalzamon

Nej, en vanlig crt. Hur som helst så började den plötsligt att funka igen. Mycket märkligt varför den vägrade i flera timmar...

Av Baalzamon

Krångel med uppdateringsfrekvensen, sitter fast på 60Hz

Datorn har börjat bråka. Jag har alltid haft en uppdateringsfrekvens på 85Hz, det har fungerat underbart. Men nu plötsligt så går inte det längre. Går jag in i inställningarna för bildskärm, så står den på 85Hz, eller vad jag nu ställer in den på. Men bilden flimrar så jag håller på och bli dum i huvudet. Trycker jag på "bildskärmar", så står det 60Hz där i stället. Detta stämmer nog bättre med verkligheten. TV:n funkar däremot fortfarande fint på 120Hz. Detta fel kom helt plötsligt i dag när jag startade datorn.

Jag har raderat catalyst, och installerat om, det gjorde ingen skillnad. Installerade omegas drivrutiner i stället, men fortfarande 60Hz. Sedan har jag pillat runt en hel del i inställningarna, men ingenting hjälper.

Vad tror ni är felet? Är det monitorn som är kass? Det är en gammal Iiyama, en riktig skitmonitor, men hittills har den funkat utmärkt.

Min dator är ett hemmabygge med ASUS moderkort, Athlon XP3200+ och radeon 9600 av någon specialversion. Kör en svensk verison av XP pro.

Av Baalzamon

Rotade fram ett gammalt nätverkskort som jag hade liggande, och nu funkar det!

Tackar så väldigt mycket, du skulle bara veta hur glad jag är nu!

Av Baalzamon

Jag har forskat lite, och det visade sig att jag redan har två nätverkskort i datorn. Vanligt 100mbit samt gigabit. Kan jag koppla en korskopplad kabel från gigabiten till den andra datorns nätverkskort som är ett vanligt 100mbit?

Av Baalzamon

Men borde inte datorerna hitta varandra i alla fall? Även fast inte uppkopplingen går att dela på?

Av Baalzamon

Krångel med nätverk

Jag har problem med mitt nätverk. Det har funkat tidigare, men gör det inte längre. Datorerna har varit åtskillda ett tag, och jag har även gått från adsl till comhem under tiden.

Till min dator har jag comhem kopplat genom en switch. Det funkar fint. Men när jag nu försöker ansluta den andra datorn, så funkar det inte. Den datorn känner att nätverkskabeln är i, och lampan på switchen lyser. Men jag får ingen kontakt med min dator. Tänkte först att det kanske är fel på nätverkskortet, så jag stoppade i ett annat i stället. Men det gjorde ingen skillnad. Denna dator hittar inte nätverket hemma hos en kompis heller, och jag har förstås installerat om XP.

Min dator funkar som sagt bra med switchen och comhem. Men det är något kaiko med nätverksgrejerna på den. Jag har två anslutningar, vanligt nätverk och 1394 som jag antar är firewire. Kontakterna på baksidan ser likadana ut? Men hur som helst, om jag försöker konfigurera nätverket så tror datorn att internet kommer via nätverkskortet, och att resten av nätverket är anslutet till 1394. Jag har bild på det här. Dessutom kan konfigurationen aldrig avslutas, det blir något fel men det står inte vad.
Så jag testade att avinstallera 1394, och då gick det plötsligt att konfigurera nätverket igen. Dock så installerade 1394 sig igen automatiskt när jag fick starta om daotrn direkt efter konfigurationen. Men inte fick jag någon kontakt med den andra datorn för det, trotts att konfigen gått hela vägen.

Det är lite rörigt, jag vet... Men vad anser ni att jag skall göra för att få till nätverket? Jag vet inte riktigt var jag skall leta efter felet. Nätverk är inte direkt min starka sida om man säger så. Har ni någon idé, kanske något tips om vad jag skall testa? Alla svar uppskattas. Båda datorerna har ju funkat fint i nätverk förut.

Av Baalzamon

Någon som har lust att förklara på ett lättförståeligt sätt hur man kommer åt sin e-mail med en proxy?

Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kirch
har det gått ut något medelande från sweclockers att dom lagt ner ÖÄ?
Innan jag ser det så klassar jag detta som "server fel".

Se dig omkring högst upp i valfri forumsdel...

Av Baalzamon

Bara så ni vet så har moderatorerna sett tråden nu... märkligt att den inte är stängd än?

Av Baalzamon

Övriga ämnen kommer tillbaka så småningom, frågan är bara när. Den avdelningen har tagits bort förr...

Av Baalzamon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LeRonk
Är det inte dags att låsa den här tråden? Har inget med spel att göra.

Den lär nog bli låst så fort någon av de tjugo moderatorerna ser den...

Av Baalzamon

Egentligen gör det inte så mycket, jag har ändå sagt upp mitt ADSL till nästa månadsskifte

Av Baalzamon

Jaha... Skall vi tävla om vem som kan få snyggast avtängning nu då?