Inlägg

Inlägg som foretshaun har skrivit i forumet
Av foretshaun
Skrivet av Gorgi15:

Yes dom har live tracking, så har du grön bock är det bara att vara glad

Härligt, då kan jag fortsätta vara glad! Tack.

Av foretshaun
Skrivet av cbxb:

När jag pratade med dem så lät de väldigt säkra på att kunna leverera. Även en annan större butik jag pratade med var det.

Jag tror inte detta kommer bli någon som säljer slut överallt. Intel sa själva på release något i stil med att "bara intel har kapaciteten att göra såhär storskalig lansering" och när uppgraderingen innebär att även moderkort och eventuellt ram ska bytas så är det nog färra som står på linje än vid en vanlig GPU upgrade.

Det låter ju väldigt lovande! Tack för info.

Av foretshaun

Blev order på ett 12700K och ett Asus TUF Z690-PLUS WIFI DDR4 från Komplett igår. 20% rabatt på moderkortet med vilket var najs.
Kollar man på deras lagerstatus så ser det väldigt lovande ut med leverans vid release.

Står även att mina produkter är reserverade med en grön plupp vilket känns hoppfullt.
På hemsidan så står det ju fortfarande att de har 100+ 12700K i lager. Kan man verkligen lita på allt detta?

Av foretshaun
Skrivet av cbxb:

Verkar inte sticka ut helt mot de priserna som ryktats i USA, så är nog en ganska bra indikation.

Kapar tråden lite men säg att dessa släpps till försäljning snart, är det rätt uppfattat att det inte finns några moderkort för dem ännu?

Jodå moderkort tror jag absolut finns, bara att de inte blivit publicerade ännu. Om du exempelvis googlar på Z690 så får den en träff från proshop på ett Asus Z690-kort som inte publicerats där ännu.

Av foretshaun

Prissättning Alder Lake från ÅF och förbokning?

Computersalg verkar inte ha dolt sina kommande produkter. Vet inte om priserna stämmer men borde väl ge en ganska bra indikation.
Det jag tycker är lite konstigt är att de även har tray/OEM processorerna upplagda och prissatta också.

Borde inte butikerna börja annonsera förbokning av Alder Lake idag vid 18:00 nu?

https://imgur.com/8PrL3yw

Av foretshaun
Skrivet av jonatande:

Tjena!

Vad är era anledningar till att ni köper XS och inte PS4? Jag står i valet och kvalet - gillar xbox men ps5 har en ny kontroll samt bättre exklusiva spel. Grejen är agg det är just pskontrollen som gjort att jag historiskt haft svårt för playstation.

Rent spontant tänkte jag säga av ren rutin. Men främst är det väl Forza och Halo som gör att jag dras dit. Dras ärligt talar inte till PS exklusives. Sen är det väl så att att jag helt enkelt gillar Xbox.

Men hade nog gott kunna köpa ett PS5 också men ser inget behov av det. Aldrig gillat PS-kontrollen heller men PS5ans verkar ju rätt fet.

Av foretshaun
Skrivet av cbxb:

Någon som köpt Xbox Live Gold nyligen och uppdatera till Ultimate?

En vän till mig köpte tidigare en kod från [Svensk elektronikkedja] och aktiverade. När denne nu försöker regga sig för Ultimate står det "Ändra din Microsoft Store-region. Du har för närvarande en prenumeration från en annan region. Kontakta support om den fortfarande inte fungerar". Problemet kvarstår dock även fast Microsoft-kontot är reggat som svenskt.

Gold-prenumerationen verkar vara amerikansk trots att den köptes av [Svensk elektronikkedja] i Sverige och pga detta vill Microsoft då inte uppgradera till Ultimate.

Någon som råkat ut för liknande? Finns det någon lösning?

Jag gjorde detta förra veckan med koder från Brasilien utan problem så det bör väl fortfarande fungera.

Med tanke på felmeddelandet så borde din vän antingen prova regga i USA med en VPN, alternativt kontakta återförsäljningen.

Av foretshaun

Några här som vill ha lite fler vänner på xboxet?

Inte nödvändigtvis för att spela ihop men det är kul att se lite aktivitet på hemskärmen. Känner inte allt för många som lirar just Xbox.

Lägg till Foretshaun ni som vill

Av foretshaun
Skrivet av legis:

Inte helt med på vad du menar, Gamepass är inte alls i beta. Alla spel du ser i Gamepass-appen ingår ju i Gamepass och det är bara att installera. Du ser även i samma app om spelet installeras eller är färdiginstallerat.

Xbox-appen är ju till för allt annat utöver Gamepass, dvs dina vänner, ALLA spel till Xbox, chattar etc.

Känner inte alls igen din beskrivning av ovan problem, detta var den smidigaste installationen jag någonsin gjort av en hårdvara, inkluderat mobiltelefoner och ipads.

Aha! Tack för klargörandet kring apparna.
Jag verkar vara väldigt ensam med att appen inte funkade som den skulle.

Väldigt imponerad med konsolen i övrigt!

Att Game Pass appen skulle vara i beta antog jag eftersom det står ”- Använd Game Pass-appen (beta) för att söka efter och ladda ned spel..” Men det är väl förstås endast den funktionen som är i beta isf.

Av foretshaun

Även jag hämtade ut mitt XSX idag. Fantastiskt!

Angående appen/apparna:
Appen var lite av en besvikelse när alla beskrivit hur smidigt det var. För mig var det dessvärre inte särskilt smidigt utan mest buggigt. Det funkade bra i början men sen började det strula och jag fick installera färdigt konsolen på tvn.

Sedan detta med att det finns två appar, Xbox och Xbox Game Pass. Vad är vitsen med det? För mig verkar det som att de har snarlika funktioner fast att Xbox-appen verkar ha fler funktioner.

Sedan verkar det bugga lite med nedladdningar av spel via appen också, kan inte riktigt se vilka som laddas ned och vilka som ingår i Game Pass. Någon som upplever liknande saker? Xbox Game Pass verkar ju fortfarande vara i beta, men ändå.

Av foretshaun
Skrivet av speglosa:

Kan ha fel, men det verkar som att många som valde standardleverans fått sitt idag, medan expressleveranser (inklusive min egen) dröjer. Kul ändå att man betalat extra för privilegiet att få sin beställning försenad.

Jag har standardfrakt på min och inte heller fått något leveransbesked mer än av den fantastiskt otillförlitliga supporten.

Fattar inte hur de kan lova att enheter har skickats när det inte stämmer alls.

Av foretshaun

Jag har fortfarande inte fått något leveransbesked från EG öht. Står fortfarande likadant som den 22/9.
Frågade supporten och fick följande till svar:

"Det är bara att ha tålamod, xboxen levereras idag och inget har ändrats i din order. Invänta sms någon gång under dagen!"

Låter ju betryggande men jag är skeptisk med tanke på att man har fått 0 info.

Av foretshaun
Skrivet av Ts_1999:

Är det någon som har hört något som sin leverans än? Tänker på er som bokat via EG och inte heller med all access.

Tvärtyst - inte ett ljud. Enligt kundservice skulle leverans ske idag så det blir spännande.

Av foretshaun
Skrivet av cbxb:

Nejdå, jag har inte heller hört något. Beställde förvisso senare än dig men vid flera tillfällen fått bekräftat av kundservice att jag ska få den imorgon (eller onsdag, enligt vissa). De kanske lastar på förfullt nu och hör av sig snart.

Lät ju liknande i Eskilstuna med enligt en i tråden.

Så märkligt. Ibland säger de att de inte ska ha några i butik alls, ibland verkar det hur lätt som helst att köpa en på plats. Och samtidigt är leverans enligt hemsidan för de som besätller nu i början av januari.

Om jag inte hade haft en på väg från Microsoft redan hade jag helt klart gjort som du, i kombination med att spamma F5 på Microsofts hemsida i tid och otid.

Skrivet av Wanurt:

Inte heller hört något. Blir nog gasmask på och utflykt till lokala EG imorgon.

Skrivet av Ts_1999:

Tror det kan vara så dom som fått sms och mejl inte kanske valde express, då den inte borde skickas innan 18.00 eller så beror det på vart man bor i landet.

Har heller inte fått något och bokade strax efter 9 den 22/9...

Sitter och väntar på att min Klarna faktura skapas för då betyder det att den lämnar lagret.

Vad skönt, då är man inte ensam iaf! Vi får hålla tummarna

Av foretshaun

Beställde mitt XSX på elgiganten den 22/9 med orderbekräftelse 09:02.

Pratade med kundservice idag och fick besked om leverans imorgon men har fortfarande inte hört något om leveransen som övriga verkar ha gjort..

Av foretshaun
Skrivet av Ghostairn:

@foretshaun: Hej, intressant, vart bor du? Eller ska det skickas isåfall, är stort fan utav Strix, därav att min 1080 också är strix.

Vad trevligt, jag bor i Kalmar så isåfall skulle det skickas. Har skickat ett pm till dig så kan vi ta adresser osv där.

Av foretshaun

Jag har ett Asus Radeon RX Vega 64 ROG Strix OC som jag kan tänka mig att byta mot ditt. Om det låter intressant?

Av foretshaun
Skrivet av ottomanslap:

2000:- + frakt

2400 kr så har du dig en helt ny Core X

Skickades från m.sweclockers.com

Av foretshaun

Oanvänd Razer Core X

Helt oanvänd Razer Core X, säljes pga ändrade planer. Inköpt 26/7, kvitto medföljer.

Nypris 3500 kr

Pris 2700 kr eller bud som accepteras av mig.

Kan skickas om köparen står för frakt.

Läs hela annonsen här

Av foretshaun

Det blev en Switch, ett fodral och Zelda från Clas Ohlson. Med 10% studentrabatt på alltihop så blev det en rätt bra deal.

Hur är det med spel från Nintendos eshop? Finns alla spel där eller är det bara utvalda? Jag tänkte köpa skyrim och la noire, finns dessa på eshopen och vad kostar de isf?