Inlägg

Inlägg som TheTheriaProject har skrivit i forumet
Av TheTheriaProject

Intressant!
ska nog ta mig en titt på mitt ps3, den sitter på sidan och inte på "Magen" så luft har den men jag ska nog öppna på den och se om det finns damm att ta bort. Eller så kan man testa med att spela med öppen mage och rygg eftersom den sitter på sidan...

Av TheTheriaProject

PS3 vattenkylning?

Hej
jo jag har haft många problem med mitt ps3 där den överhettas och stäng av när jag har haft på det under en lång period. jag vill spela zombies på CoD:black ops och komma till högre ronder där jag måste ha på ps3 längre. Detta problem uppstår när jag kommer runt round 60-70 och det är rätt frustrerande att börja om.

Det jag undrar på är om det går att bygga upp ps3 chassit och lägga in en slags kylare. (jag vet inte om det går) Men vad trpr ni? går det? siktar på att komma till minst round 115 så jag måste ha på burken ett bra tag!

Av TheTheriaProject
Skrivet av thli72:

"moderkortet/ssd lite dåligt" nejdå, men lite dyra. . .Skulle ju hellre ta ett ASUS HERO o en Samsung EVO SSD.

Vilket 780 va slut? finns ju mängder med olika 780 kort

o nejdå, du reagerade bara på de olika valen på moderkortet jag menar inte att jag trodde det var mindre bra. ändra det på det nu och slängde in Samsung 250Gb och tog MSI Z87-G45 GAMING ATX versionen istället.

jo jag menar Geforce modellen. men jag tror 770 räcker nog gott och väl för mig

Av TheTheriaProject

självklart!
jag vill ju kunna bygga den själv. det är mest för att han är van med att köpa tidigare datorpaket och aja han vill ha skräddarsytt...

Aja var moderkortet/ssd lite dåligt?
780 var slut men ska jag ta denna delen och lägga till en andra 770 så har jag paketet redo att köpa sen när windows 8 kommer till lager. (och jag pratar med honom)

https://www.inet.se/kundvagn/visa/3865346/2013-09-10

Av TheTheriaProject

hmm aa men jag tror AX är lite för dyr tycker jag CX passar nog mig :P.
i alla fall, jag står här och tänker på det jag ska beställa och har en annan vän bredvid mig som inte alls rekommenderar att jag bygger en dator Pga Garantin och Stresstesten om datorn fungerar... (vilket då inte ingår om jag bygger den) han tycker att jag inte alls ska bygga ett utan köpa ett komplett dator packet... tycker ni att jag ska slänga på ett monterings paket eller helt enkelt vänta på att jag själv har lite mer baskunskaper först? Annars vad kan man använda som motargument som varför man just INTE ska köpa en komplett dator bundle... så jag kan övertala denna Person?

I alla fall detta är vad han ändrade på innan han fick reda på att jag skulle bygga den :https://www.inet.se/kundvagn/visa/3865103/2013-09-10 (vet inte varför han ändra på moderkortet men aja bättre kanske?)

Av TheTheriaProject

Hej igen! jo jag tror jag har bestämt mig för detta:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/3858868/2013-09-09

jag väntar bara tills Windows 8 kommit till web lagret.
men jag tror nog att jag väljer 1st Geforce 770 i alla fall. (verkar som om det räcker för att kunna klara av det flesta spel det med) + jag kan sätta mer pengar på dator / keyboard istället!
juste det, jag bytte skärm för att jag inte gillade modellen, är det något som jag måste tänka på så att det matchar eller går det bra med resten av paketet? annars så tror jag nog om allt går smidigt att jag beställer så fort 8an kommer
Tack igen för eran hjälp!
/Chris

Av TheTheriaProject

Nice...funderar på 15kr fast byter ut geforce 770 mot en 780...

Av TheTheriaProject
Skrivet av bubblaren:

Okej, tack för svaret. Hur mycket hade du tänkt skärmen ska gå för?

Ska operativ system ingå?

15k dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3855537/2013-09-08

20k dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3855618/2013-09-08

Du väljer, känner du att du vill ha det kraftfullare så ta 20k. Men 15k är mer än nog för ett tag. Packet 2 har dock dubbla GTX 770.

Tack, jag ska kolla igenom det senare i dag när jag kommer hem. Ja jag vill ha med ett operativ system, osäker om jag man ska ta Windows 7 eller 8 :/. det jag också undrar över är om man ska bygga på en vattenkylare eller om det räcker med alla fläktar?

Av TheTheriaProject
Skrivet av bubblaren:

Vad för sorts skolarbeten är det du kommer jobba med? Är det tunga 3D program, redigering, eller är det mycket simplare arbeten?

än så långe så har vi inte haft något mer större arbete så jag kan inte svara på den frågan bara att jag vet att nästa termin så kommer man använda sig åt mer 3D program & olika Redigeringar så det är alltid bra att vara förbered genom att ha något som klarar av de mesta.

Av TheTheriaProject

haha läckert!
Ett öppet chassi är precis vad jag är ute efter men kanske inte så extremt som den sista bilden :).
Blev tipsad av denna variant och ja kanske något åt detta hållet. Jag vill ha kvar själva "Box formen" men att det ska vara öppet så mycket som det går. (mest för det skulle vara roligt att sätta lite ljus där inne)

http://www.cowcotland.com/images/news/2013/06/test-boitier-corsa...

Av TheTheriaProject

runt 20" - 25" - har inte bestämt mig än
oj får nog ändra mitt inlägg mer än jag trodde... tack.
privat är det då spel och PhotoShop
som skolarbeten så är det nog skrivning , användning av PhotoShop, men nästa termin så kommer det bli mer kurser i programmering och Arkitektur så jag kommer nog hålla på med mer ritningar och bygge.
blev det ett svar där?

Av TheTheriaProject

hej!
Jo jag kanske överdrev i min första inlägg vad vet jag men jag har ingen tidsgräns på när det skall bli klart. Mest för att om då det lönar sig att vänta ut vissa priser. Att slänga på alla delar tar inte så lång tid, det är mest att jag är väldigt osäker på vilka delar jag vill ha.

Custom? Jaonej, jag funderade på det men jag tror chassit köper jag annars så har jag inte kommit så långt på att custom bygga något men jag får tänka lite över det. Vad är bäst att man custom bygger/köper?
Kanske inte ett jätte projekt för er mer erfarna om datorer men för mig är det första gången som jag skaffar en egen dator utanför skolbänken. Mitt mål här förutom att skaffa en bra dator är huvudsakligen att får så mycket kunskap om vad som finns inuti datorn inte bara on/off. jag vill helt enkel lära mig mer hur alla delar i datorn fungerar och förstå! och om ni har några tips så säg bara till. Hoppas jag fick till ett svar där?

Av TheTheriaProject

Bygga Egen Speldator 15000-20000kr Hjälp?

***TheTheriaProject***

Tjena Sweclockers!
Jo som ni kanske såg på rubriken så har jag satt ett projekt framför mig att bygga en egen dator. Jag har inte så värst mycket erfarenhet om datorer sedan tidigare men mitt mål här är lära mig så mycket som jag kan! Vad kan ni Ge för tips till en novis på ett äventyr?

Budget
Jag har satt ett max belopp på 20 000kr där jag har både dator & skärmen men jag vill helst har det runt 15 000kr. Jag kommer använda datorn mest till spel, Photoshop och skolarbeten men också rätt mycket film. Så jag vill prioritera grafikkortet och minnet som rätt viktigt :).

Fel tråd?
Just det! Om ni tycker att detta ligger på fel tråd eller rekommenderar att det ska ligga någon annan stans notifiera mig.

Tack så mycket i förhand
/Chris