Inlägg

Inlägg som Pilt har skrivit i forumet
Av Pilt

Som sagt, det viktigaste är <title> och <h1>, <h2>, etc. Många använder någonting i stil med <title>hem | Tandblekning</title> eller <title>produkter | Tandblekning</title> på alla sidor.
Finns möjlighet så försök få stora webbplatser att länka till dig. Sweclockers är ett bra exempel, men det kanske inte ligger så nära. Google använder ett system kallat pagerank för att avgöra hur viktig en sida är. Med google toolbar kan du se vad sidan du besöker har för rank.
Separera också javascript och CSS från informationssidorna. Det gör det lättare för robotarna att plocka ut viktig information från din webbplats.
En annan liten detalj är att sätta ut alternativ text i bilder. Ex: <img src="tand.jpg" alt="blekt tand" />.
Och sist men inte minst: Skriv semantisk kod. Använd de olika taggarna som de var ämmade att användas. <h1-6> för rubriker, <table> för tabulär data, osv. Layout och styling görs med "tomma" taggar som <div> eller <span>.

Lycka till!

Av Pilt

Lättlystnad musik där man inte behöver koncentrera sig så mycket på texten. Trance, dance, reggae och vissa former av hårdrock fungerar bra. Även ballader.
Soundic radio och Radioseven står högt i kurs bland nätradiokanalerna.

Av Pilt

Är bilderna inte större än 640x480 tycker jag det är OK att visa dem i forumet. Naturligtvis ska de vara vettigt komprimerade också.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FotoBullen
Sharm El Sheik?
Tycker mig känna igen omgivningen samt att jag tror mig har suttit och dinerat på La Favorita. (Urusel service, någorlunda okej mat.

Förlåt offtopic

Japp, det är Sharm El Sheik

Av Pilt

Ett McDonalds i Egypten. Notera vattenpiporna på uteserveringen.

http://www.spantz.org/slask/mcdonalds.jpg

Av Pilt

RSS-flöden, -strömmar och -matningar låter krystat. Vill man inte använda engelska tycker jag utrycket "nyheter via RSS" funkar bra.

Av Pilt

XHTML:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="sv-SE" lang="sv-SE"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <title>2 column layout</title> <link rel="stylesheet" href="css/home.css" type="text/css" /> </head> <body> <div id="container"> <div id="sidebar"> <div id="foo"> foo </div> <div id="bar"> bar </div> </div> <div id="main"> <div id="baz"> baz </div> </div> </div> </body> </html>

CSS:

body { background-color: #fff; color: #000; font-family: verdana, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 76%; margin: 0; } #container { width: 700px; } #sidebar, #main { float: left } #foo, #bar { height: 100px; width: 100px; } #foo, #bar, #baz { color: #000 } #foo { background-color: #f00; } #bar { background-color: #0f0; } #baz { background-color: #00f; height: 200px; width: 600px; }

URL:
http://www.spantz.org/layout_dr-slizer/

Av Pilt
Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Turbo_tail
För att ha du ska ha någon chans måste du nog visa din egen sida så att proffsen här kan bedömma summan på skadeståndet! Glöm inte du kan få flera miljoner om du får genom stämningen!

Om han visar skapelsen kommer ju ännu fler att sno den!

Gå direkt med den till polisen istället. Vill du tjäna lite extra stålar kan du passa på att tipsa om de som kör trimmat också!

Av Pilt

Faux borders/columns kanske skulle vara nått för dig.

Länk: http://www.alistapart.com/articles/fauxcolumns/
Länk: http://www.maratz.com/blog/archives/2005/03/16/faux-borders-p...

Det går ut på att göra en bakgrundsbild som följer med i y-led och sedan positionera exempelvis #main och #sidebar så de passar till bakgrunden.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dagle
OffT, Piltvenom: Det blev väldigt konstigt och roligt när man läste lite fel..
jag vill inte lära mig?
Kika på Linux From Scratch, CRUX, Gentoo eller Slackware. Inte lära sig något men ändå köra LFS :S? ^^

Thihi

Av Pilt

Apress - Professional PHP4 tycker jag är bra.

Av Pilt

Min standardfråga i såna här trådar: Hur mycket vill du lära dig?

Vad vill jag inte lära mig?
- Kika på Linux From Scratch, CRUX, Gentoo eller Slackware.

Mycket, men lite bekvämlighet vill jag ha:
- FreeBSD eller Debian skulle nog passa.

Typ inget, jag vill bara få det att funka:
- Ta en titt på Ubuntu eller Mandrake.

Av Pilt

Ursäkta om det här inlägget är lite OT, men jag undrar hur bra med jobb det finns för programmerare/systemutvecklare som arbetar med lösningar för GNU/Linux och BSD? Vilka branscher är systemen populärast i? Styrsystem, databaser, nätverk? Någon som har några erfarenheter (annat än arbete med LAMP då)?

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Viddo
Hade du du tänkt att läsa någon ingenjörsutbildning så är ju Fysik A ett krav dessutom. Även Fysik B om du tänkt att söka till civilingenjör.

Fysik B brukar också vara ett krav. Det är det för exempelvis datoringenjör. Ma D, Fysik B, Kemi A för många ingenjörsutbildningar. Lägger man till Ma E kan man läsa till civilingenjör (men då blir det vad jag förstått mycket mer matte på universitet/högskola också). Rätta mig om jag har fel.

Av Pilt

Jag tycker vi bygger någonting eget från grunden. Utan några egentliga anledningar tycker jag att seriositeten hos sådana webbplatser är högre.
Ska vi använda ett CMS så låt det åtminstone vara ett flexibelt med möjlighet att ändra varenda liten detalj om man så vill.

Av Pilt

Låter som en bra idé! Det behövs fler spelplaner för oss datorentusiaster att ventilera våra tankar på - och det om mer än programmering och hårdvara.
En plats där vi kan diskutera politiska och andra viktiga samhällsfrågor som rör oss tror jag skulle locka många.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av crrpt^pr0n
Den var snygg, stilren sköna färger, inte många som vågar sig på sådana färger

Edit: hitta ett fel, texten längstner, den ligger centrerat, skall den göra det? :S det ser fult ut när den går in på den högra "delen" på sidan..

Angående färgvalet vill jag att den ska kännas lite retro. Det är många sidor som går i lätta, ljusa färger men det vill jag inte ha på den här. Samma är det med tidningen och kamerafodralet som också ska vara 90-talsmysiga
Det skulle gå att lägga creative commons-texten annorlunda. Nu ska se ut som om texten är lagd på ett halvgenomskinligt lager över resten av sidan hade jag tänkt.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av morello
tack så mycket, *BSD = Freebsd? hört att det är i stortsätt som *nix bara att det är grattis, stämmer det? måste bara passa på att fråga varför skriver man *nix och *bsd(om du menar freebsd nu)
Tack och hej!

* är ett wildcardtecken. Således står *BSD för alla OS som slutar på BSD som FreeBSD, OpenBSD och NetBSD.

Av Pilt

Kritik på personlig hemsida

Hej hej!
Jag arbetar med en personlig hemsida där jag ska blogga lite, ladda upp bilder och publicera små artiklar med kodtips och annat programmeringsrelaterat.

Skriv vad Du tycker om designen, den är inte färdig men jag vill höra vad andra tycker om den än så länge. Hur fungerar färger, teckensnitt, layout, etc.?

Det som ska ligga på högra spalten är länkar till tidigare inlägg/artiklar/whatever, inte blajtext som det gör för tillfället alltså.

Till sidan!