Inlägg

Inlägg som Pilt har skrivit i forumet
Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elin
Jag blir så jäkla less för jag får det inte att fungera i ngn. editor.
Med tabeller var det så enkelt bara dra och släppa så funkade ungefär som man tänkt det.

Nu får jag inget att funka!

Vad är det som inte fungerar? Specifiera dig!

Av Pilt

SHOUTcast är en programvara du kan köra på servern för att kunna streama ljudet.

Av Pilt
Av Pilt

Du kan testa nått sånt här:

#text span { font-weight: bold; } Det här är <span>fet text</span>

Eller bara:

Det här är <strong>fet text</strong>

Lycka till

Av Pilt

Jag är inte duktig men de gånger jag gjort sidor som ser olika ut i olika browsers är det alltid IE som skiljt sig från de andra. Det är säkert sant att ingen browser har fullt stöd för W3C:s standarder, men om Firefox är närmast så kan inte Opera, Safari och Netscape vara särskilt långt ifrån, medan IE är en bra bit efter. (Jag sa faktiskt följer och inte har fullt stöd.)

Av Pilt

"alla webbläsare" kan nästan översättas till Internet Explorer. Alla andra moderna webbläsare följer W3C:s standarder.

Av Pilt

Jag som trodde att MSSQL skulle gå lös på en halv årsinkomst. Där ser man.
WAMP kan vem som helst arbeta med. Ladda hem, installera, starta, öppna valfri browser och surfa in på 127.0.0.1.

Av Pilt

WAMP kör jag själv på min arbetsdator. Har man inte tid att konfigurera allting och inte bryr sig om det är den senaste versionen eller om det är lite osäkert är det underbart.

Arbetar man med ett avancerat php-projekt under IIS kan man det krångla om man flyttar det till exempelvis en server som kör Linux, Apache, MySQL och PHP.

Vem vill installera IIS, krångla igång PHP på skiten och eventuellt köpa MSSQL för att köra en liten testserver?

Av Pilt

Fattar inte att någon inte nämnt det än, men det du letar efter om du vill slippa en massa tabeller är divs.

Av Pilt

Det spelar ingen roll om jag bläddrar fram eller tillbaks Firefox - jag hamnar ändå på det ställe jag sist stod. Kör version 1.0.6.

Av Pilt

Kollat om du får någon IP-adress? Ställt in default gateway?

ifconfig eth0

route add default gw 192.168.0.1

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NEooOXiDOS
palla stava allt rätt på internet

jag har också en netgear router den funkar bra för mig och wlanet funkar också bra och jag tror inte jag kommer byta snart du kan ju titta på andra märken som 3com dlink eleler cisco cisco är bra och många företag och sånt och skolor använder dom fast dom är jävligt dyra jag tror du blir nöjd om du köper en 3com för dom är bra och billigare eller kanske en linksys

Eller:
Jag har också en Netgear-router som fungerar bra. Du kan titta på andra märken som 3COM, D-Link, Cisco eller Linksys. Cisco är jävligt dyra men vill man ha det bästa kan det kanske vara värt att lägga ut 10.000 - 20.000 kr extra

Av Pilt

Sätt ut en wrapper som du lägger dom i.

body { text-align: center; } #wrap { width: 770px; text-align: left; margin: 0 auto; }

och sen

<div id="wrap"> <div id="left"></div> <div id="center"></div> </div id="right"></div> </div>

En annan metod är att använda faux borders.

Av Pilt

#Virtual hosts <VirtualHost *> ServerName www.domain1.com DocumentRoot /usr/local/www/data </VirtualHost> <VirtualHost *> ServerName www.domain2.com DocumentRoot /home/domain2/public_html </VirtualHost> <VirtualHost *> ServerName www.domain3.com DocumentRoot /home/domain3/public_html </VirtualHost>

Så kör jag och det fungerar, om det är till nån hjälp.

Av Pilt

Inte dras då mina divar ut för att ord är långa. Sätter man 300 pixlar som bredd blir den aldrig bredade än så. För att kunna dela ord snyggt skulle det behövas en ganska fet ordlista dessutom.

Av Pilt

FreeBSD, lätt (det är ju bäst)

Av Pilt

Används <strong> istället för <b> om du arbetar med XHTML och CSS.

Av Pilt

Jag tycker din sida är jättebra för att vara den första du gör! Det skulle dock underlätta, som flera redan har nämnt, om du kunde strukturera upp navigationssystemet lite, så det blir lättare att hitta på din sida.

Kommentarer till borttagna inlägg borttagna. /GAPa

Av Pilt

NAT står för Network Address Translation och betyder kortfattat att man kan ha flera datorer på ett privat nätverk som delar en IP-adress utåt (mot Internet vanligtvis). Det finns två sorters NAT, dynamisk och statisk. På dynamiska nätverk kan klienter på det privata nätverket få olika externa IP-adresser tilldelade medan de på statiska får samma varje gång.

Vanliga hemroutrar använder en extern IP-adress (oftast för att leverantören inte delar ut fler IP-adresser till kunden) och delar ut en privat/intern IP-adress till varje ansluten dator.
På företag är det vanligt med mer avancerad NAT:ing där servrar får en egen extern IP-adress medan arbetsdatorerna får dela på en eller ett fåtal externa IP-adresser.

Av Pilt

Har du DHCP (erhåll IP-adress automatiskt) på datorn eller ställer du in det själv? Prova aktivera det om du inte redan gjort det. Du kanske måste skapa en profil för nätverket också, det borde komma upp en dialog om det när du hittar nätverket första gången.
Kolla de trådlösa inställningarna på routern och leta efter saker som nycklar (WEP/WPA), om det trådlösa nätet är låst till att bara låta vissa MAC-adresser ansluta eller om WLAN ens är aktiverat på den.

På mitt hemnätverk får jag samma felmeddelande när jag inte blir tilldelad någon IP-adress.