Inlägg

Inlägg som Pilt har skrivit i forumet
Av Pilt

NAT:ar inte din server åt ett annat nätverk är det omöjligt. D.v.s om du inte använder din Windows Server 2003-dator som router åt ett annat nätverk.

Av Pilt

I backupsyfte; rsync.

Av Pilt

Jag tycker sidan ser helt OK ut. Det enda jag kan anmärka på är att shoutboxen gör en horisontell scrollbar när texten blir för lång.

Av Pilt

if($geeken == hosting)

borde vara

if($geeken == 'hosting')

Av Pilt

mail() utan fungerande sendmail fungerar inte i *n?x/BSD. Kika i php.ini.

PS. Är det inte lite skämmigt att ha felande php-kod i headern på hemsidan?

Av Pilt

Du kommer inte behöva ändra nånting om Samba är konfigurerad rätt. Om du bara delar ut mappar på BSD-burken kommer du kunna nå dem från XP-installationen som från vilken annan dator som helst.

Av Pilt

Arbetsgrupp.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av krexx
om du har möjlighet, läs upp matte b och c, för då kan du komma vidare in på högskolor om du inte får jobb/känner för att plugga.
Jag läste el med inriktning data, fanns inga jobb och hade inte någon matte, så fick läsa detta extra på sommaren.

Ska man läsa till datoringenjör och flera andra ingenjörsutbildningar krävs matte D, fysik B samt kemi A. För att blir civilingenjör måste man läsa matte E också, men det är nog inte riktigt det du är intresserad av.

Själv har jag tänkt försöka hitta en flexibel datoringenjörsutbildning med inriktning mot nätverks- och systemadministrationshållet. Nu går jag teknik/datorteknik tredje året och läser mycket nätverk (Cisco CCNA).
De praktiska nätverksteknistutbildningarna tror jag personligen inte räcker till för att få ett, ur mitt perspektiv, kul jobb.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av biohazard
Och alla personer i skolan vet hur man använder Linux ?

Att alla elever och lärare ska lära sig nått annat än Windows tror jag är svårt. Jag syftar mer på serverprogramvara, som bara teknikerna kommer pilla med. Vilken elev eller lärare märker skillnad om det är IIS eller Apache under huven t.ex.?

Av Pilt

Hjälpa skolan att övergå till fri programvara där det är möjligt och inte allt för svårt kanske. Linux/*BSD istället för Windows Server, Apache istället för IIS och MySQL istället för MSSQL. Sen kanske det går sätta in några M0n0wall-burkar på nätverket eller använda gamla datorer som tunna klienter kopplade mot exempelvis en LTSP-server.

Av Pilt

Bra service Men sätt på safemode!

Av Pilt

Det du letar efter är en bra texteditor. För PHP-programmering och annan webbprogrammering skulle jag rekommendera UltraEdit eller Zend Studio. Vill du göra något annat än att knacka HTML funkar det inte med WYSIWYG-editorer som Frontpage eller Dreamweaver. Dessutom är det en härlig känsla att ha kontroll över sin kod och förstå andemeningen bakom den

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tubgirl
extern skärm är nog alltid att rekommendera om man tänkt sig laptopen som desktopersättning oavsett skärmstorlek på den bärbara. arbetsställningen med en laptop på skrivbordet blir helt katastrofal och onödigt ansträngande under långa arbetspass.

Katastrofal var väl en liten överdrift. Jag arbetar minst 5 timmar varje dag framför laptopen och min rygg eller nacke har inte tagit någon skada av det. Det enda jag kan klaga på är att det blir så varmt för händerna efter ett tag
Fast det är nog olika från person till person också.

Av Pilt

Saxat från PHP:s manual:

<?php $str = "A 'quote' is <b>bold</b>"; // Outputs: A 'quote' is <b>bold</b> echo htmlentities($str); // Outputs: A 'quote' is <b>bold</b> echo htmlentities($str, ENT_QUOTES); ?>

Det är alltså echo du missat.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ColtrasteN
Ping går väl genom något lager?

Eller genom physical, data link och network layer i OSI-modellen.

Av Pilt

Lägg upp sidan för kritik här på SweClockers när du är klar så får du säkert hjälp med språket.

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skogga

Sedan tycker jag många av de sidor du lagt som fullkomliga är hemska vad gäller användarvänlighet.

Motivera! Alla har nog olika önskemål och principer de vill att en webbsida ska uppfylla och efterfölja. För mig passar de siter jag klassar som fullkomliga som handsken.

Av Pilt

Select: read, Archive. Behövs det någon raderafunktion? Har man fyllt sin kvot och behöver radera e-post måste man ha missbrukat tjänsten på något sätt.

Av Pilt

Från min conf:

# # UserDir: The name of the directory which is appended onto a user's home # directory if a ~user request is received. # <IfModule mod_userdir.c> UserDir public_html </IfModule> LoadModule userdir_module libexec/apache/mod_userdir.so AddModule mod_userdir.c

Av Pilt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av björn.....
Jag tycker php.net har en mkt märklig sökfunktion på siten..

Jag vill också höra dina åsikter på den punkten.

Angående google skulle jag tro att de använder sitt system för att det troligtvis är kraftigt optimerat och resurssnålt.