Inlägg

Inlägg som CompTard har skrivit i forumet
Av CompTard
Skrivet av Ernesto:

Du växer som tusan på att byta jobb. 5 år är i längsta laget i början av karriären. Du bör utan tvekan byta för din egen utvecklings skull. Sen om det andra jobbet är bättre kan jag inte svara på, du ska ju inte jobba där för resten av ditt liv.

Det är 2 år där jag varit idag. Så detta skulle bli mitt 3e jobbyte. Men håller med dig i det du sa, tack!

Av CompTard
Skrivet av Discharged:

Svarar lite på dina frågor här:

kanske ett större företag väger tyngre i cv:t än att byta till mindre.

Kan absolut vara så i vissa lägen, men som utvecklare är det väldigt beroende på vilken arbetsgivaren är, big tech väger ju tungt, men annars kan ett litet innovativt bolag väga tyngre.

Det är just det sociala kommer att bli lite lidande på detta nya jobbet. Har just nu fler kollegor och i samma ålder, mycket aw:s etc.

Många jag känner hänger fortfarande med, även att vi inte längre är kollegor.

Jag har haft nuvarande jobb i snart 2 år. Undrar om det är lite tidigt att byta egentligen?

I min mening, ett definitivt kanske. Men två år är ändå en OK minimilängd, mer besvärligt när man har 4mån - 1år särskilt om man har flera. Samtidigt beror det mycket på ålder. Att någon under 30 har haft ett par jobb är väl inget man lyfter på ögonbrynen åt. Men när det fortsätter med frekvent hoppande även i 30 - 40 årsåldern...

@Discharged tack, har redan ganska hög lön så kommer inte göra några stora hopp längre såvida jag inte byter roll till manager på något sätt. Du skulle byta även om det blir mer jobb och lämna schjyssta och bra kollegor?

Jag kan bara tala för mig, jag lämnade ett välbetalt jobb med bra kollegor som var "chill" arbetsmässigt mot ett lite mer välbetalt jobb, (jag sa dock till chefen att jag inte ville gå ner i lön bara) som innebar mer jobb, mer ansvar, mer press och där jag inte kände någon. Skulle få en kollega i sverige och resten i utlandet, vara ensam på min ort och jag har inte ångrat mig en sekund.

Värt att nämna är att jag är på ett stort bolag (Det jag jobbar med kräver ett stort bolag)

Tack ska ta med mig allt du sagt, du gjorde det dock svårare för mig eftersom jag var inne på att stanna där jag är

Av CompTard

Tack för alla era svar, uppskattas!

@Ibymafayhas Detta är 2a jobbbytet, har varit där jag är idag i 2 år snart. Har redan ganska hög lön så tror inte att jag kan göra sånna stora hopp ändå.

@Crazy Ferret Din sista paragraf får mig att luta åt att stanna där jag är men lite rädd att sluta utvecklas inför framtida jobbyte. Men samtidigt kanske ett större företag väger tyngre i cv:t än att byta till mindre.

@orig_rejser Det är just det sociala kommer att bli lite lidande på detta nya jobbet. Har just nu fler kollegor och i samma ålder, mycket aw:s etc. Det nya jobbet saknar dessa aspekter. Men du har rätt i att ett företag med 40 pers inte är superlitet.

@anogr jag har haft nuvarande jobb i snart 2 år. Undrar om det är lite tidigt att byta egentligen?

@Discharged tack, har redan ganska hög lön så kommer inte göra några stora hopp längre såvida jag inte byter roll till manager på något sätt. Du skulle byta även om det blir mer jobb och lämna schjyssta och bra kollegor?

Av CompTard

Byta jobb till mindre bolag?

Hej,

Jag är en utvecklare med ca 5 års erfarenhet och står inför beslutet att byta jobb. För närvarande arbetar jag på ett medelstort företag som node backend-utvecklare. En möjlighet har uppstått för mig att gå över till ett mindre företag (ca 40 anställda) som växer snabbt. Trots att det är ett ungt företag har de fördubblat sin omsättning varje år de senaste 3 åren. Jag skulle bli en del av att bygga den nya plattformen från grunden och arbeta fullstack.

Även om lönen ökar med endast 7%, ser jag det som en spännande möjlighet att lära mig mer och få mer praktisk erfarenhet. Min nuvarande situation är bekväm och jag trivs bra med kollegor, men jag känner att jag inte utvecklas tillräckligt. Det mesta av mitt arbete är underhåll. Dessutom känner jag oro över att begränsas till endast node backend. Det verkar som om det finns en efterfrågan på fullstack-utvecklare inom javascript men annars är det .NET eller Java som gäller för enbart backend roller?

Nackdelarna med att byta till det nya företaget är att jag kommer att behöva arbeta lite hårdare och att det sociala livet på jobbet kommer att vara mindre aktivt eftersom företaget är mindre och kontoret ligger lite utanför staden. Det är större skillnad i ålder på de nya kollegorna också. Just nu har jag ett ganska avslappnat jobb där jag kan hantera mina arbetsuppgifter och behöver aldrig arbeta mer än 7-8 h per dag.

Vad skulle du göra i min situation? Skulle ni ta en liten löneökning mot att jobba hårdare men lära er mer och jobba med roligare saker eller skulle ni stanna på ett jobb som är något slappare och mer socialt? Uppskattar all typ av input!

Av CompTard

Hjälp input på dator

Hej!

Var 10 år sedan jag senast köpte stationärt (Radeon 270x och i5 4670K). Dags för en helt ny tänkte jag och skulle uppskatta input :).

Användas till:
1. kontorsarbete/programmering/surf etc
2. gaming (apex legends just nu bara)

Prioriterar:
- tyst
- klara 4k gaming på hög fps 120+ i apex legends och +60 fps på nyare singel player spel om jag får infall att spela det
- chassi UTAN fönster så att jag slipper några som helst eventuella rgb lysen etc

Har satt ihop 3 olika byggen:
1. https://komponentkoll.se/bygg/HxQmg
2. https://www.inet.se/datorbygge/b1397422/7900
3. https://www.inet.se/datorbygge/b1395874/datorbygge

Är det värt med 8k till för 4080 över 4070 givet mina krav? 7900 xtx verkar också vara signifikant mer högljudd jämfört med 4080 utifrån min research

Jag har aldrig byggt en dator själv men det ser inte jättesvårt ut. Samtidigt så köper jag stationärt så sällan och skulle börja grina om jag spenderar +25k och det skulle skita sig när jag försöker bygga själv. Så det kanske är värt att spendera 3-4k extra för att ta allt på inet och låta dem montera?

Av CompTard

Hej lånar tråden liten och hoppas på svar så jag slipper spamma med ny tråd i forumet

Har satt ihop följande två rigg (skillnad är nästan bara 4070 vs 4080):
https://www.inet.se/datorbygge/b1395868/byggme
https://www.inet.se/datorbygge/b1395870/byggme2

Är det någon som kan hojta till ifall det är något galet så skulle det uppskattas. Har en stationär dator i dagsläget som jag använt i 10 år! så förväntar mig att det blir samma med denna i och med att utvecklingen verkar gå saktare nu dessutom. Jag game:ar väl kanske 30% av tiden, resten är bara surfa/programmera/youtube. Vill gärna att datorn är helt tyst när den inte belastas och att den ska klara 4k gaming på >60 fps

Av CompTard
Skrivet av napahlm:

Ni som har bokat en ny mobil. Har ni hittat något vettigt skärmskydd? Helst glas, såklart. Kör ni väska/fodral eller kör ni "naket"?
Har det senaste året kört min Z3 compact med endast härdat glas på framsidan och en plastfilm på baksidan. Har fungerat väldigt bra men det är många repor på plasten bak. Tar jag av plasten så antar jag att mobilen ser ut som ny där under.
Så med tanke på dessa små-repor. Vågar ni köra utan på er nya mobil?
Detta är en nackdel med att vara först på bollen vid ett mobilsläpp. Man vet ju inte hur pass "tålig" mobilen är förrens folk har haft den i ett par veckor.

På min S5a som ja haft i 2.5 år helt NAKEKN så har jag inte en enda repa på baksidan som iofs är plast. En liten repa på glaset på framsidan men inget som stör så mycket. Tänker köra compact helt naken också. FUnderade på att testa mobilskal men det verkar bökigt att öppna den varje gång man ska använda mobilen plus att den blir större :/

Av CompTard

@napahlm:
1500 får du definitvt för dom lurarna om du inte öppnar förpackningen och behåller allt i förpackning. Jag tror inte garantin gäller på samma sätt på lurarna när du får med dom på köpet men om det gör det och du ger köparen kvittot bör du kunna få 2000 kr enkelt!

Av CompTard

@napahlm:
Nädå menade compact modellen! Var och köpte på elgiganten idag, fick 1500 kr presentkort som gäller i 3 år är taggad på att få den! Ska bli trevligt med mindre mobil till gymmet etc!

Av CompTard

@napahlm:
Oj shit missade erbjudandet med hörlurarna! då kanske man köper från tele 2 istället :D! Vad är det för idioter på tele2 som inte skriver vilka hörlurar det är som ingår? Är dom helt pantade :/ står bara att det ingår hörlurar men inte vilka? har du mailat dom så att du vet att det är sonymdx1000`? låter lite för bra för att vara sant nästan eftersom det är väldigt dyra hörluar ju

Av CompTard

@napahlm:
Jodå dom har kvar erbjudandet! Ska nog köpa imorrn på närmsta elgiganten kommer från en S5a. Funderade på en lgv30 men har ändrat mig helt nu. Dels är det inte säkert att lgn kommer till sverige, dyrare, och 1 cm högre i höjd än S5an som jag redan tycker är precis på gränsen till för stor. Risken är också att man bara fördriver ännu mer tid på youtube om man har en för nice och stor skärm som lgv30:n. Tänker jag rätt hahah? En stor sak som jag tycker är väldigt märkligt är varför inte hemknapp, bakåtknapp sitter på nedre bezzel istället för inscreen :S

Av CompTard

Fjärrstyra windows från linux fråga

Hej

Håller på att försöka fjärrstyra min windows dator från en linuxdator. Har testat Remmina samt KRDC men jag får inte till det som jag skulle vilja. När jag connectar till min windowsdator så loggas jag ut på den datorn vilket jag inte vill. Jag vill att det ska fungera som exempelvis teamviewer lr chrome remote desktop så jag kan se vad som händer på windowsskärmen (alltså se samma sak på linuxdatorn som windowsdatorn).

Hoppas någon förstår vad jag menar haha :S

Tacksam för svar

"men använd teamviewer då idiot" kanske ni tänker men jag vill inte behöva starta teamviewver samt skicka mötesid:er etc etc utan gillar enkelheten med Remmina och windows egna fjärrstyrning. Problemet nu är alltså att sitter jag i soffan med min laptop och vill exemplevis byta youtubeklipp på min stationära som är hdmi kopplad till tv:n så går inte detta eftersom windowsdatorn visar bara logginscreen och loggar man in så bryts fjärrstyrningssessionen dvs processen blir såhär just nu: 1: jag connectar till datorn , 2:byter youtubeklipp, 3:behöver gå tillbaks till stationär och logga in på den. Det är steg 3 jag vill slippa

Dold text
Av CompTard
Skrivet av Snill3t:

Det spelar ingen roll om nätverkskortet är inbyggt eller via USB.

Jag föredrar WiFi via USB, eftersom det är riktigt gött att kunna flytta det från en dator till en annan smidigt och lätt om det skulle behövas.

Angående ljudkort så hade jag tagit det separata ljudkortet istället, eftersom du kan återanvända det i framtiden när du bygger ny dator. Tar du dyrare moderkort för bättre inbyggt ljud, så kan du inte "återanvända" det grymma ljudet till nästa bygge.

Tack Snill3t! oerhörd hjälp ! ja kör på det du sa tack för hjälpen nu blir det beställning

Av CompTard
Skrivet av Snill3t:

Jodå, det finns gött om folk här

http://www.inet.se/produkt/5400943/d-link-dwa-140-n300 kannonbra wifi.

Jag hade inte köpt moderkortet för den inbyggda ljudkretsen. Ett separat kort är oftast mycket grymmare!

Jag hade köpt:
http://www.inet.se/produkt/1902506/msi-z87-g45-gaming-atx
+
http://www.inet.se/produkt/6303352/asus-xonar-dx
+ D-link adaptern ovan.

Jag gillar inte ASUS brädor. Alla gånger jag har köpt ASUS/ASrock har jag bara fått buggigt mög. MSI gillar jag skarpt!

Tack som för svaren du givit hitills!:) hmm men då kanske ja väljer billigare moderkort och tar det där ljudkortet istället bra tips. Är det inte bättre med integrerat trådlöst nätverkskort än exempelvis vi usb som du länkade?

Av CompTard

Bump :/ någon pls?

Av CompTard
Skrivet av Snill3t:

Ja, det grafikkortet går bra.

Angående WiFi:
Ja, du behöver en USB adapter med wifi eller ett trådlöst nätverkskort om du väljer det moderkortet som du har i kundvagnen.

Om du tar till exempel ASUS z87-PRO ATX med inbyggt wifi istället så är det bara att tuta och köra.

Tack för svaren eftersom ja gärna vill ha bra ljud så vill ja gärna ha det moderkortet. Alternativet vore kanske att ja köpte ett billigare moderkort och istället köper till något ljudkort? Nån rekommendation på bra nätverkskort?

Av CompTard

En noob fråga också:

Behöver ja köpa till nåt nätverkskort eller liknande eftersom jag ska ha trådlöst nät på datorn?

Samt funkar detta grafik kort istället för det ja valt?

http://www.inet.se/produkt/5410056/xfx-radeon-r9-280x-3gb-tah...

Av CompTard
Skrivet av Snill3t:

Köp inte ett Corsair RM agg. Det är ett riktigt skitagg.

Kör på valfritt XFX agg om du måste köpa från inet.

Ok tack för varningen! Ska kolla om ja kan finna nåt alternativ

Av CompTard

Ser nåt tokigt ut?Dator+skärm (sista koll) råd uppskattas

Hej

Har knåpat ihop ett datorpaket. Passar allt eller ser nåt konstigt/dåligt ut? och monterar inet även nätverkskortet?

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-4244341-00.png

Det jag gör på datorn är följande :

1. Surfar/Skolarbete: 40% av tiden
2. Kollar film/serier samt lyssnar Musik: 30% av tiden
3. Spelar: 30% av tiden

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4244341/2013-12-09

Tacksam för sista svar!