Inlägg

Inlägg som Barren Wuffet har skrivit i forumet
Av Barren Wuffet

@bärplockaren: En hobby för mig är ingenting annat någon/några återkommande aktiviteter som jag sysselsätter mig med under min fritid. Sen finns det så klart de saker som jag spenderar mer tid och energi på än de övriga och vissa saker byter av varandra i perioder.

Vad jag menar är att om man inte har någon hobby eller några fritidsintressen så låter det ju nästan som att man sitter i ett kolsvart rum och stirrar in i mörkret hela sin lediga tid tills att man går och lägger sig för att sova.

Sitter man däremot och spelar tv/datorspel hela sin lediga tid, ja då är det är en hobby. Samma sak med att sitta och glo på filmer/serier, porrsurfa, trolla sweclockers m.m. Kanske inte så jättegivande hobbies (hobbys?) men fortfarande något som du spenderar mycket fritid på.

Av Barren Wuffet

Förutom att det uppenbara tv/datorspel så sysslar jag även med trading (så gott som uteslutande swingtrading), musikproduktion, 3D modellering/skulptering, tecknar, gymmar och tränar MMA.

Finns tyvärr inte tid till att göra allt jag vill göra, så när folk säger att de inte har någon hobby eller några intressen så är det för mig helt obegripligt. Jag menar, hur är det ens möjligt att inte ha någon form av hobby?

Av Barren Wuffet

Koppla in iPhonen i Macen och använd Förhandsgranskning/Preview och spara/importera dina bilder vart du vill. Svårare än så är det inte.

Funkar dock endast med iPrylar.

Av Barren Wuffet
Skrivet av calleballe:

bygg själv så sparar du 800 inte så svårt som alla tror

Eller så kan han köpa den färdigbyggd och testad. Mycket bekvämare och man slipper göra det tråkiga själv!

Av Barren Wuffet

Jag personligen har som mål att efter att jag har fyllt 40 år (8 år kvar) så ska jag kunna ta ett beslut om att helt sluta arbeta ifall jag så önskar.

Hur då? En aktieportfölj med fokus på utdelningar där jag återinvesterar utdelningar i antingen nya eller gamla bolag som jag äger aktier i. Kort sagt; nyttja ränta på ränta effekten av utdelningar. Det i kombination med att jag även sysslar med swingtrading vid sidan av mitt arbete gör att jag snabbare har möjligheten att bygga den utdelningsportföljen som jag eftersträvar.

Av Barren Wuffet

Man kan aldrig ha en för stor TV. Det är bara påhitt.

Sony Bravian som länkades är ett säkert kort oavsett vad.

Av Barren Wuffet

Givetvis är det fake. Har du alls besökt sidan?

Av Barren Wuffet

Netflix och Yarr.

Av Barren Wuffet

@Alligatorn:

Och jag skulle aldrig som köpare göra en förskottsbetalning av det självklara scenariot:

Jag betalar.
Säljaren skickar en smällkaramell fylld med hundskit.
Jag försöker få tag på säljaren men telefonnumret är i ej i bruk och inget svar på mail.
Jaha, nu då? Börja googla på personen namn och får reda på att det är en helt annat person osv?

Nej vet du vad. Då hittar jag en annan säljare. Men jag håller med, på sweclockers kan man nog vara lugn men jag tänkte mer på siter som blocket, ebay, tradera osv.

Av Barren Wuffet

@Yorg: Eh Va? Vad svamlar du om att jag "hintar personangrepp"? Jag syftade på att det finns människor som är väldigt klantiga/oförsiktiga och obrydda av sig, som inte vet hur man paketerar en vara och inte säkerhetsställer att de gjort vad de kan för att varan ska komma fram i ett så gott skick som möjligt och sedan försvarar sig med "tyvärr, köpt är köpt! Jag tar inget ansvar för postens hantering av paketet! Det är bara att gilla läget!"

Hur som helst, du gör precis du vill. Har du bra referenser så ser jag inga problem med det men hade du varit helt ny, inga referenser och kräver förskottsbetalning innan du skickar var så hade jag bara gått vidare och letat en annan säljare.

Av Barren Wuffet

@Yorg: Ja, om jag nu som säljare vet att jag skött paketering väl och vet att jag har rätt så har jag inga som helst problem att ta det till en tingsrätt eftersom att jag vet att jag med största sannolikhet kommer att få rätt. Ser inte riktigt problemet där om jag ska vara ärlig.

Men det är klart, vet man om att är man rent allmänt är klantarsle som inte vet hur man paketerar en vara och inte heller dokumenterar hur paketet ser ut innan det skickas och inte kan bevisa att varan som du sålde faktiskt existerar eller är i det skick som du utger den för att vara i, ja då får man nog faktiskt skylla sig själv och då tillhör du även kategorin "oseriös säljare" i mina ögon.

Som säljare har du ändå en viss skyldighet att att kunna bevisa att varan du säljer är i det skick som du utger den för att vara i och existerar. Kan du göra det och kör med t.ex Blocketpaketet så har du tryggheten att köparen inte kommer att kunna blåsa dig.

Av Barren Wuffet
Skrivet av blue eyed devil:

okey, ska börja köra med det d när jag säljer saker

Klart vettigt alternativ. Däremot är det precis som andra skrivit tidigare att om det finns uppenbara och synliga skador på paketet när köparen ska hämta ut det så bör ju köparen nämna detta till ombudet och ta det den vägen samt meddela säljaren, för då går det på Postens ansvar (såvitt jag vet).

Det kan alltså vara vettigt att nämna det till köparen ifall du säljer något och sedan så klart vara noga med paketeringen själv så att det inte finns några frågetecken på hur du har hanterat paketet väl eller ej.

Av Barren Wuffet
Skrivet av blue eyed devil:

Hur funkar det med Blocketpaketet om köparen har sönder produkten första timmarna och sedan skickar tillbaka.

Ett tvist uppstår och som kan prövas i ett tingsrätt ifall inte säljaren och köparen kommer överens om vad som är rätt eller fel.

Och det är här vi kommer till själva grejen med Blocketpaketet eller Blockets direktbetalning och att köpesumman innehålls.

Jag har en bekant (kallar honom för köparen i fortsättningen) som blev lurad av en säljare på tradera för några år sedan och fick inte alls varan som lovades enligt annonsen. Det hela ledde till att det blev en tvist som prövades i tingsrätten och köparen fick rätt. Problemet var att den oseriösa säljaren hade inte kvar pengarna som köparen hade betalt för varan och hade heller inga pengar vid sidan av (tydligen en arbetslös, småkriminell knarkare) vilket gjorde att trots att köparen fick rätt i tingsrätten så fick han aldrig tillbaka några pengar (hävdar han i alla fall).

Hade det skötts via t.ex Blocketpaketet eller Blockets direktbetalning så hade han fått tillbaka pengarna nästan omgående efter att målet varit avklarat eftersom att säljaren hade aldrig fått några pengar förrän köparen godkänt varan och köpet.

Om vi nu vänder på det och säger att köparen är oseriös och skickar tillbaka varan pga skador som han själv orsakat och en tvist uppstår. Då bör den oseriösa köparen vara jävlig säker på att få rätt i tingsrätten för om han inte får det så förlorar han inte bara summan som han betalt för varan utan riskerar även att åka på att betala delar av rättegångskostnaderna. Det hela kan således bli en väldigt dyr affär för honom.

Vilket då leder till frågan; är det värt att chansa ifall det går till en tingsrätt och få spendera åtskilliga timmar där och mest troligen få fel och kanske också få pröjsa motpartens rättegångskostnader? Eller ska man helt enkelt bita i det sura äpplet och acceptera att du klantat dig?

Den normalbegåvade personen väljer nog det senare alternativet.

Av Barren Wuffet
Skrivet av twit:

Du missade uppenbarligen helt att jag skrev "gentemot det gängse 'få betalt, sedan skicka varan'". Inget av det du listar är då en fördel för säljaren, som redan fått betalt.

Nej, jag missade det inte utan jag ignorerade det eftersom att det inte har något med att göra med det jag först skrev om huruvida det ger en trygghet för både säljare och köpare.

Givetvis ger "få betalt och sedan skicka varan" en större trygghet för säljaren oavsett om säljaren själv eller köparen är oseriös men det var inte min poäng.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Firkraag:

@Harling:
Okej, finns det någon källa på detta? En artikel kanske? Tycker det låter konstigt att så är fallet när allt man läst om tidigare går emot det, nyfiken bara! Rent spontant låter det ju som en myt.

Många FPS-spel som bygger på äldre spelmotorer är likadana.

Vet spel som t.ex Q3 där man satt med 120 hz CRT-skärmar men hade låst fpsen på 333 för att det innebar att du kunde hoppa både längre och högre än om du låste fpsen på t.ex 120. Kort sagt fick du en rad fördelar gentemot alla andra som "bara" klarade att hålla 120 fps konstant.

Av Barren Wuffet
Skrivet av twit:

Blocketpaketet ger tyvärr inte säljaren några fördelar gentemot det gängse "få betalt, sedan skicka varan". Tvärtom öppnar det upp för problem med en oseriös köpare som tycker det verkar vara skojigt att påstå att det låg en slickepinne i paketet istället för det förväntade pärlhalsbandet.

Köparen måste pröjsa för paketet för att överhuvudtaget kunna hämta ut det (fördel för säljaren). Om köparen sedan hävdar att det inte var korrekt vara så måste köparen lämna tillbaka paketet och invänta att säljaren har godkänt returen (fördel för säljaren). Om inte säljaren godkänner returen (pga att köparen bytt ut varan) och de inte kommer överens så innehålls köpesumman till dess att de båda kommit överens. Det blir en tvist som kan prövas i en tingsrätt.

Det kan med andra ord bli en jävligt långdragen process och det är nog knappast vad en oseriös köpare eller säljare vill vara involverad i. Kort sagt; en trygghet för båda parter ifall de är seriösa.

Oseriösa säljare och köpare vill få pengarna/varan så snabbt som möjligt och klippa kontakten därefter.

Av Barren Wuffet

Du kommer inte att bli varken en bättre cs-spelare eller snabbare på att skriva med ett mekaniskt tangentbord (sitter själv på ett Apple-tangentbord och snittar +140 wpm där average ligger på knappt 50 wpm). Så nej, det är inte viktigt ur de aspekterna.

Däremot är det så klart en helt annan känsla av att skriva på ett mekaniskt tangentbord och det är snarare av den anledningen du skaffar ett mekaniskt tangentbord.

Av Barren Wuffet

Just därför använder man t.ex Blocketpaketet när man säljer saker privat. Oerhört enkelt och framför allt en trygghet både för säljare och köpare. Använd det nästa gång oavsett om du är köpare eller säljare.

Nu till din fråga och till svaret som alla andra har gett; kräv att få se vad köparen är besviken över och finner du att varan inte är i det skick som du skickade den i så är det bara bita i det sura äpplet och kom överens om en form av kompensation och tryck gärna på att om att köparen skulle ha haft som krav att det skulle ha skickats som t.ex blocketpaket så hade aldrig situationen uppstått och möts halvvägs.

Av Barren Wuffet

Nu har jag dock ingen iPad Pro men är väldigt sugen på en tillsammans med Apple Pencil (samt köra Astropad och använda iPad Pro som en Wacom Cintiq). Däremot har min iPad Air 2 ersatt laptopen för det jag använde laptopen till.

Jag har idag inget som helst behov av en laptop eftersom att alla tyngre saker (musikproduktion, 3d modellering/skulptering, trading m.m) gör jag på min Mac Pro. Annars är det paddan som används i 90% av fallen och till att slösurfa, kolla serier, läsa böcker eller porrsurfa det klarar den alldeles utmärkt.

Av Barren Wuffet

@acaer: Yes, jag känner numera till hela Tobii's produktportfölj sedan mitt förra inlägg och ligger idag ganska tungt som aktieägare i Tobii. Jag är övertygad om att Tobii har en mycket ljus framtid framför sig.