Inlägg

Inlägg som Barren Wuffet har skrivit i forumet
Av Barren Wuffet

Har haft ett par androidlurar via jobbet och alltid kört iPhone privat sedan den kom. Finns ingen tvekan om vilken jag skulle välja ifall jag var tvungen. Det är iPhone som gäller alla dagar i veckan.

Dessutom har vi haft problem med flertalet lurar från Samsung och LG på kontoret där touchsensorerna slutat fungera helt eller delvis och så har vi fått strula med utbyte av dem, fått lånetelefoner och annat svammel. Visst, "måndagsex" finns även hos Apple men när det handlar om flera fall på ett och samma kontor så börjar man ifrågasätta kvaliteten på vissa tillverkare och då känns det helt okej att lägga en extra tusenlapp eller två på något håller.

Har du råd med en iPhone så kör på den. Är du dumsnål och/eller har något emot Apple av någon puckad anledning (som så många android fanboys har) och deras produkter så för all del kör på en androidlur istället.

Av Barren Wuffet

2560x1440.

Allt under är så jävla plottrigt och lågupplöst efter att man suttit med ovanstående ett tag.

Av Barren Wuffet

Det är redan på gång. Apple ryktas ju redan testa USB Type-C (men även deras Lightning-port) för iPhone 7 för att dels kunna göra den helt vattentät, öka storleken på själva skärmytan genom att ta bort home-knappen och ersätta den med biometrisensorer under glasen samt pusha för trådlös laddning.

2017 är året då 3,5 mm dör. Minns mina ord.

Av Barren Wuffet

Tveklöst fejkad konversation.

Av Barren Wuffet

Herrejösses vad många som inte fattar att det egentligen inte handlar om själva QuickTime-spelaren och sedan gör sig lustiga över det.

Nåja, alla kan ju inte ha alla äpplen i korgen.

Av Barren Wuffet

Jag har också råkat ut för det. Jag jobbade till och med hemma den fredagen för att vara säker att jag skulle finnas tillgänglig när paketet skulle levereras och lika förbannat så får jag en avi i brevlådan istället där de uppmanar mig att komma och hämta paketet. Inget samtal, inget plingande på dörren, ingenting.

Jag blev fan vansinnig alltså och ringde PostNord och snackade med dem och så slutade det det med att de gjorde en extra utkörning senare samma dag, så jag fick paketet trots allt men de formulerade sig som om de gjorde mig en tjänst och att det bara var en engångsföreteelse.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Peppar2014:

Byt jobb! Antar att det är en heltidstjänst? Personligen skulle jag inte ens gå upp ur sängen för den månadslönen. I princip vad jag får av a-kassan som "arbetssökande".

Ja herregud. Skulle jag mot förmodan bli av med mitt jobb så får jag tillsammans med a-kassan och min inkomstförsäkring ca 30 000 kr efter skatt för att ligga hemma och klia mig på pungen. Dock bara de första 200 dagarna kan tilläggas.

Av Barren Wuffet
Skrivet av AkUs:

Läs vad han skrev... istället för att skryta om 10 år i branchen.

Han hade bilen avställd. Inte oförsäkrad

Exakt. Läs vad han skrev. Avställd = försäkringstekniskt sett oförsäkrad (såvida den inte har en avställningsförsäkring som endast ersätter delkaskomomenten (dvs ej trafik eller vagnskada) = bilen får enligt lag inte vistas ute på vägarna.

Av Barren Wuffet

Du kommer mest troligen inte få ett öre i ersättning. Det är din skyldighet att se till så att bilen är försäkrad så som du vill att den ska vara försäkrad. Även fast bilen ska till verkstad så ska den vara minst trafikförsäkrad.

Källa: jag själv i egenskap av fd försäkringsrådgivare med tio år i branschen.

Av Barren Wuffet
Skrivet av anon246659:

Btw usch för ordet "musikproduktion". Låter som man kör på presets och pumpar ut generiskt skit. Skapa eller komponera istället ;).

Usch för ordet "komponera". Låter som man är en överdrivet pretentiös kompositör som bokstavligt talat skriver musik och som vägrar acceptera elektronisk musik som "riktig musik".

"Skapa" kan jag däremot köpa för vi är alla musikskapare, sedan om vi sitter och fingertrummar fram beats på en MPC, komponerar ett musikaliskt mästerverk på piano, klickar ut generiska house chord progressions i en piano roll eller gör repetitv techno i en drum machine är ju skitsamma.

Jag hade känt mig oerhört fånig ifall jag sa att jag "komponerar" deep/dub techno på mina Elektron-maskiner.

Av Barren Wuffet

Beyerdynamic DT770 Pro 250 ohm kör jag med sedan några år tillbaka. Stängda, bra komfort, neutrala (något mer bas möjligtvis än t.ex DT880 dock) och bra pris.

Finns i 80 ohm också ifall du mot förmodan saknar DAC eller ett bra ljudkort (något du bör investera i så snart du kan ifall du inte redan har gjort det).

Av Barren Wuffet

Jag kan varmt rekommendera Patrick Rothfuss med "The Kingkiller Chronicle". Tveklöst något av det bästa jag har läst de senaste tio åren inom fantasy.

Av Barren Wuffet

Men för helvete PTS, är ni seriösa? Sluta vara så jävla dumma i huvudet.

Av Barren Wuffet

Runt 20 000 kr i början av 90-talet för en 486 DX2 66 Mhz, 16 MB ram, Sound blaster 16-kort m.m.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Oringen:

Suck...sen finns det människor som du Du fattar väl principen hoppas jag min lilla vän.

Nej, jag ser inte faktiskt ingen liknelse i det här fallet vilket gjorde jag behövde påpeka det. Men det är ju trots lite smågulligt av dig att tro att det sitter manuella växellådor i de bilarna idag.

Men du får gärna komma och rycka i den här farbrorns växelspak så lovar jag att grymta som brunstig tjur och så får du provåka en Lamborghini utan dess like.

Kram.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Oringen:

Att sätta AIO vattenkylning i ett 40k datorsystem är som att ha automatväxellåda i en Lamborghini...

Du är medveten om att i princip ingen Lamborghini idag säljs med manuell växellåda? Samma sak med Ferrari m.fl.

såvitt jag vet så är det ca 1% av alla bilar som rullar ut från Lamborghini med manuell växellåda.

Av Barren Wuffet

- Vilket gymnasium gick du på och vilken linje gick du? Var det hög nivå på ditt gymnasium?

El-programmet. Rena lekstugan och jag tröttnade efter första året och var knappt i skolan de två resterande åren.

- Studerade du något efter gymnasiet och vad?

Ingenting bortsett från att läst upp lite betyg via komvux och någon webbdesignkurs över en sommaren för att få lite aktivitetsersättning.

- Var har dina studier tagit dig?

Ingenstans som har någon som helst relevans till det jag läste i gymnasiet. Jobbar idag som Key Account Manager inom bank och finans på ett större svensk företag men började som säljare inom försäkringsbranschen. Håller däremot på att göra en övergång mot aktiehandel på heltid.

- Om du fick göra om vad hade du gjort annorlunda?

Med facit i hand så hade jag börjat lära mig teknisk- och fundamental analys av aktier tidigare, sparat ihop minst 100 000 kr och börjat med trading tio år tidigare och jag hade mest troligen varit "set for life" idagsläget.

Av Barren Wuffet

Lycka till att hitta en arbetsgivare som skulle anställa en sjuttonårig gymnasieelev utan en utbildning, utan arbetslivserfarenhet, utan referenser och som endast vill jobba hemifrån. Det kommer inte att hända.

Med det sagt så är det inget som hindrar dig från att starta något själv. Själv drygade jag ut studiebidraget genom att starta en enskild firma och göra hemsidor under gymnasietiden. Men det var på den tiden då wordpress m.fl inte existerade och du kunde ta rejält med betalt för ett par dagars jobb.

Av Barren Wuffet

Macbook Pro alla dagar i veckan ifall du vill ha något med garanterat (nåja...) lång livslängd och bra kvalitet (syftar på konstruktionen) samt något som matchar dina överprisade beatslurar (får hoppas att du inte sitter och proddar musik med ett par beats) och latten på caféet.

Annars kan du egentligen köpa vilken laptop som helst från valfri tillverkare och med så hög prestanda per krona du kan i förhållande till din budget. Använder du dessutom FL Studio (som så många andra tyvärr) så är ju windows också ett bättre alternativt än så länge eftersom att det endast är i beta för OS X.

Själv kör jag uteslutande Mac (Mac Pro samt en Macbook Pro) för musikproduktion och Ableton Live som DAW.

Av Barren Wuffet
Skrivet av SellahiR:

Jag var otydlig i min fråga. Jag har citerat den andra medlemmen med uppdaterad tydlighet med vad jag egentligen ville fråga från början hehe!

Då beror det helt och hållet på vad du spelar för några spel eller rättare sagt förväntar dig att kunna spela för spel på en gaming-laptop om två år.

Är det kommande BF5 med höga grafikinställningar och 60 fps? Knappast.

Är det CSGO med stabila 60 fps fortfarande? Absolut.

Två år är en lång tid och med tanken på att en gaming-laptop inte är något prestandamonster även fast du köper det värsta som finns ute idag, så kommer ändå en desktop i samma prisklass att prestera bättre om två år.

Jag personligen skulle inte räkna med att kunna spela de nyaste spelen med några högre grafikinställningar än low med acceptabel fps på en gaming-laptop om två år.