Inlägg

Inlägg som Barren Wuffet har skrivit i forumet
Av Barren Wuffet
Skrivet av Ozzed:

Fast det där är ju ändå bra korkat.. Flyktingarna flyr ju från IS. Sedan i och med nu rådanda situation så har ju flertalet länder stängt gränserna eller har hårda gränskontroller, så att låtsas vara flykting om man i själva verket är terrorist är nog det mest korkade man kan göra i det läget. Att folk kopplar ihop flyktingar och terrorism är bara en ursäkt för att få utöva lite hemtrevlig vardagsrasism.

Fast det har ju redan nyligen kommit larm om att det finns ISIS-medlemmar på ett par asylboende runtom i sverige. Så grattis, vem är korkad?

Av Barren Wuffet
Skrivet av ehallq:

Poängen är att man inte ska blanda ihop ISIS och muslimer. ISIS vill få oss att tro att de slåss för muslimerna och islam, men så är inte fallet.

Jag uttryckte mig lite fel, men poängen är att ISIS inte slåss för muslimer, det slåss mot muslimer. De förstör för muslimerna och får oss västlänningar att tro att muslimer har något med ISIS att göra

Det är nog ingen normalbegåvad människa som likställer ISIS med muslimer. Däremot har vi haft (har fortfarande?) ISIS-medlemmar i sverige som lämnat sverige för att slåss för ISIS i syrien och som sedan kommit tillbaka. Vad som sedan hände med dessa har jag ingen aning om.

Folk är av naturliga skäl rädda att flyktingströmmen som sker kan dra med sig potentiella ISIS-medlemmar.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Valiumballong:

Vad är definitionen av en riktig muslim?

Finns inga riktiga eller falska muslimer. Är du troende och följer islam så är du muslim vare sig du är medlem i ISIS eller ej.

Den som säger "ingen riktig muslim hade gjort så!" begår en no true scotsman fallacy och är kort sagt en idiot.

Av Barren Wuffet

Det lär ju vara sprängfyllt med nördar där i vilket fall som helst.

Hurr durr.

Av Barren Wuffet

Survivor här. Hade väl lite problem med deathclawn i concord och med någon legendary ghoul som hade femtioelva ghouls som svansade efter honom hela tiden men annars tycker jag inte att det varit särskilt svårt alls.

Fokus på Luck, Agility och Perception med perks som Bloody Mess, Better Criticals, Critical Banker, Grim Reaper's Sprint, Sneak och Rifleman. Crittar för x2.5 i princip hela tiden och crit-mätaren är nästan alltid full.

Sen får de smaka hagelbrakare med lång pipa.

Av Barren Wuffet

Spelat QuakeWorld sedan slutet av 90-talet med mus och tangentbord. Har varit den som skrikigt högst och mest om hur FPS på konsol är värdelöst, går inte att aima, att det inte finns några skills i att spela FPS på konsol, m.m, osv, etc.

Idag spelar jag nästan uteslutande på konsol och FPS-spel är inga som helst problem. Anledningen är ganska enkel; FPS-spel handlar om så mycket mer än bara aim. Är du kass på FPS-spel på PC så kommer du vara lika kass på konsol. Det finns liksom inga genvägar men däremot är det lättare att prestera okej på PC eftersom att bra aim kan göra så att du inte behöver ha särskilt mycket skills på de övriga områdena.

Det är väl också en av de främsta anledningarna till att PC master race-folket har svårt för att spela FPS-spel på konsol när de presterar dåligt utan deras enda ess i rockärmen dvs aim.

Av Barren Wuffet
Skrivet av mrfish:

Edit: När ni skriver mekanisk så menar ni klocka som man vrider upp förmodar jag?

Korrekt. Eller rättare sagt ett självuppdragande urverk eftersom att det inte är nödvändigt att dra upp klockan ifall du hela tiden har den på dig och är i rörelse eller har en uruppdragare.

Kort sagt; inga batteridrivna quartz-ur. En "riktig" klocka med andra ord.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Ozzed:

Fortfarande så är det så att det största hindret för smartklockornas genombrott är batteritiden. Om jag är van att byta batteri var 5:e år, varför i helvete ska jag då behöva vänja mig vid att ladda klockan varje dag, eller ens varje månad?

Nu framkom det ju i en tidigare enkät här på Swecklockers att det finns folk som till exempel tar av sig klockan när de sover. För min del är det dock otänkbart. Om man ska ta på och av sig sitt armbandsur stup i kvarten, varför då ens ha något? Finns ju klocka i mobilen liksom.

Målgruppen för smarta klockor är de som vanligtvis aldrig annars bär klocka. En stor anledning till att företag som Tag Heurer ger sig in i den branschen är dels för att rida på smartklocksvågen men de skapar även ett intresse och kanske rentav ett behov av mekaniska klockor. De erbjuder ju till och med möjligheten att byta in den smarta klocka mot ett mekaniskt ur, bara det säger ju en hel del.

Sedan är de som inte vanligtvis bär klocka väldigt van att behöva ladda sina telefoner var och varannan natt, så "problemet" med att behöva ladda ytterligare en sak under tiden man sover kommer ju knappast att göra någon större skillnad.

Personligen förstår jag mig inte på folk som har billiga batteridrivna quartz-ur på armen än mindre förstår jag mig på dem som dessutom sover med klockan på sig.

Men då är jag lite utav en klocknörd och har ett par dyrare mekaniska ur som alla sover gott i en watchwinder under natten.

Av Barren Wuffet

Aldrig varit med om "stutter" på någon av mina iPhones. Däremot är det av naturliga skäl inget ovanligt att telefonen kan bli något segare med åren och i takt med nya uppdateringar som slukar resurser. Kör du sedan femtioelva appar i bakgrunden och surfar på tyngre sidor* med mycket ads, trackers och skit så kommer telefonen att upplevas som betydligt segare.

*Brorsan hade det problemet med sin iPhone 5S men installerade Purify som blockar i stort sett allt som går i Safari och helt plötsligt så var telefonen som ny.

Har själv idag en iPhone 6S och har inga som helst "stutters", lagg eller konstigheter.

Av Barren Wuffet
Skrivet av einand:

jag tror faktiskt inte detta är på "ultra" för om du kollar på skärmskotten så är det hänvisningar till Y,X,A,B som är knapparna på Xbox kontrollen

Vilken fantastisk slutledningsförmåga och det hade väl säkert varit korrekt om det inte vore för det faktum att du kan spela PC-spel med en Xbox-kontroll och i de flesta fallen så mappas även knapparna om.

Av Barren Wuffet

Grattis, du håller på att bli vuxen.

Skämtåsido, det går i perioder. Själv har jag inte spelat något sedan Witcher 3 släpptes och körde igenom det under semestern men annars har jag inte spelat någonting alls i år och backloggen bara fylls på med spel som jag ständigt impulsköper.

Får bli Fallout 4 snart och resten av året för min del.

Av Barren Wuffet
Skrivet av RaZman:

Det finns inget "avancerat" med Android, det är bara dåligt designat, hemskt optimerat, high maintenance och flyter i de allra flesta fall på dåligt oavsett hur mycket prestanda som pressats in i luren.

Det är ju det som är så intressant med Android-fans. De pratar väldigt mycket om specs till höger och vänster och om hur dåliga specs iPhones har men lika förbannad så toppar iPhone benchmarks och speedtests trots sämre specs.

Vilket då leder till frågan; vad är bäst? Köpa en telefon med överlägsen hårdvara men sämre prestanda för ett lägre pris eller en telefon med sämre hårdvara men bättre prestanda till ett högre pris? Och följdfrågan; vad är viktigast för dig som kund/användare? Specs på pappret eller verklig prestanda?

Jag får sällan några jättebegåvade svar på den frågan.

Av Barren Wuffet

Ingen skillnad. Vad som kan vara oerhört stor skillnad är input lag.

Har skärmen med 1 ms responstid och 50 ms input lag så är den inte lämpad för spelen som du nämnde. Har däremot skärmen med 4 ms responstid en input lag under 8 ms så är det en bra spelskärm.

Men det är ju så klart väldigt individuellt. Vissa tomtar ser/känner inte någon skillnad på 50 eller 8 ms input lag och fattar inte vad man gnäller om när man säger att det ospelbart på hans skärm.

Av Barren Wuffet

Det är SIM-kortet som knyts till abonnemanget, inte telefonen.

Tredje gången gillt med en annan formulering.

Av Barren Wuffet

Orkar inte odla skägg och brukar inte följa trender och skägg är onekligen en trend just nu. Det är tredagarsstubb som gäller här.

Av Barren Wuffet

2:an alla dagar i veckan (that's what she said).

Av Barren Wuffet

Beror på din definition av tid.

Om tid är "dåtid", "nutid" och "framtid" så hade vi inte ens existerat utan tid.

Av Barren Wuffet
Skrivet av lossah:

Nu har jag inte läst alla inlägg men tråden liknar lite en tråd för 12-15 åringar. "aa har en canada goose för 9k den är gud", "...sen att djuren blivit torterade för pälsen som finns skiter jag i".

http://www.johnells.se/men/kategori/accessoarer/mossor/merino...
600kr för den där?

Ja, det gäller ju att veta vad man betalar för. Djurplågeri och en liten logotyp. Men jag tror er, den är säkert varm och go.

"Nu köper jag något dyrt (6k, seriöst? ), nu måste jag ta hand om mina fina skor."
"Nu köper jag något billigare, och skiter i att ta hand om skorna. Är inte försiktig heller på något sätt"

Alternativ 1 håller nog längst, även utan att ha priset i åtanke.

Nu blir jag nog påhoppad av alla märkesnördar där ute.

Jag tycker väl mest bara att det är festligt hur samma folk som gnäller om djurplågeri och diverse märken som använder dun eller päls samtidigt har mage att gå och köpa kött som inte är lokalproducerat.

"Blöö, hur kan du ha en canada goose-jacka? Du fattar väl att de plågar djuren!? Äh, jag orkar inte diskutera detta mer. Kom nu pelle så går vi på donken, jag är sugen på mcnuggets"

Av Barren Wuffet
Skrivet av buddaz:

Du avslutar med att jag svamlar. Jag kan bara säga att du borde inte skriva det när du knappt äns vet vilka erfarenheter jag sitter med.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, du svamlar eller så har du aldrig satt din fot ovanför dalaälven en kall januaridag när det varit -45 grader.

Av Barren Wuffet
Skrivet av [SH]:

Något liknande dessa? Skulle jag mycket väl kunna tänka mig att köpa - man får ju se det som något som håller många, många år bara de tas om hand. Dessutom kan de sulas om och utseendet är odödligt.

Ja faktiskt, det är exakt såna så 4900 kr för dem idag är ju ett väldigt bra pris.