Inlägg

Inlägg som moozebay har skrivit i forumet
Av moozebay

Satte ihop ett nytt förslag utifrån tips och förslag:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9262021/2016-03-12

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9262021/2016-03-12

Känns som att det kanske blev lite väl dyrt mot vad jag tänkte mig....

Av moozebay
Skrivet av anon159643:

Får man inte dålig minnesprestanda genom att köpa ett ramminne? Så det bästa är att köpa 2st 16GB redan nu eller köpa 2st 8or som man sedan byter.
Förutom detta är 250GB ssd lite snålt, men detta går att köpa till när man vill.

Bra tips:)

Skrivet av anon159643:

Angående moderkort så skulle ja gå upp till ett med 4st minnesmoduler och som gärna hade usb 3.1, även om det sista tar lite tid innan man får såna usbhårddiskar.
-Ett exempel på moderkort jag plockade fram, jag har inte granskat om det finns någon bättre för marginell högre kostnad etc.
http://www.inet.se/produkt/1900053/asus-e3-pro-gaming-v5#/spe...

Problemet är att jag vill ha ett litet chassi, så hade tänkt mig mini-ITX...

Av moozebay
Skrivet av glennborg:

Tänkte mer på Intel Core i7-6700 men det kanske var den du menade.

Det är väl den jag föreslog från början?:S

Skrivet av glennborg:

Se till att du har tillräckligt med ingångar för skärmar på moderkortet bara.
Frågar igen om du har tänkt på Intels X99 plattform typ Intel Core i7-5930k eller Intel Core i7-5820k tillsammans med AsRock X99-ITX/AC den var visst rätt dyr men går ju alltid att beställa från utlandet.

Ja de va ganska dyrt... vilka features är det som gör den intressant?

Av moozebay
Skrivet av glennborg:

@moozebay:

För dina ändamål har du satt ihop en kompetent dator. Jag undrar om du har användning av fler processor kärnor i ditt arbete?
Om du inte tänkte överklocka processorn kan du spara lite pengar på en låst dito.

Säg att du ändrade din inköpskorg medan jag skrev. Sen glömde jag fråga vilka skärmar du använder och anslutningar till dom.

Kan inget om överklockning, så jag kommer nog inte överklocka. Är det något i stil med Intel Core i7 6700 3,4 GHz 8MB som gäller då?

Vet inte vad det är för modeller på skärmarna på jobbet, men en går på VGA och en som går på hdmi... men det finns ganska mycket skärmar på jobbet så går nog att leta fram någon annan om det skulle göra saken enklare.

Av moozebay

Dator för utveckling

Var ett tag sedan jag byggde, så jag skulle vilja ha lite tips. Har en HP Spectre 360 som jobb-dator och tycker inte riktigt den räcker till.

Utvecklar i virtuella maskiner, men har inte tillräckligt med minne för att ha igång mer än 1 åt gången (och knappt de). Jobbar till och från i ganska stora projekt som kan vara tunga att kompilera.

Mina 3 främsta prioriteter; RAM, CPU och liten:

  • Har 8 GB Ram nu och skulle helst ha 32 (tänker mig att jag skulle kunna börja med ett kort på 16 och köpa ett till om jag känner att det behövs.

  • Tänkte att jag kunde bygga i ett imITX för att hålla nere storleken (byter ibland plats på jobbet beroende på projekt).

Övriga önskemål:

  • Vill kunna köra 2 skärmar.

  • Bra om den är någorlunda tyst

Plockade ihop en lista lite på känsla. Har inte satt någon definitiv budget, men skulle gärna komma undan billigare än det jag plockat ihop egentligen (har redan skärm, OS, mus, tangentbord och liknande):

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9258482/2016-03-11

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9258482/2016-03-11

Tacksam för alla tips!:)

Av moozebay

Tack som fan:) nu kommer det ljud!:D

Bonusfråga: Jag upplever att ljudkvaliten är lite sådär... jämfört med när jag kör min andra dator... var börjar jag den troubleshootingen?

Av moozebay
Skrivet av kex:

Gigabyte GA-Z97N-WIFI är ett moderkort.

Har du installerat alla drivisar?

Haha, ja jag menade så klart moderkort:) (var så fokuserad på att jag skulle specificera att jag inte har externt grafikkort att jag skrev fel, fixat nu)

Ja iallafall alla som borde ha något med ljud att göra, typ realtek HD audio driver. http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=4993#dl
(Har inte installerat typ alla SATA RAID drivers men det borde väl inte spela någon roll?)

Av moozebay

Hjälp! Inget ljud via HDMI

Har googlat runt ca 2h utan att lyckas lösa detta.

Har plockat ihop en ny dator med moderkortet Gigabyte GA-Z97N-WIFI: https://www.inet.se/produkt/1902663/gigabyte-ga-z97n-wifi
(Har alltså inget externt grafikkort)

Har via HDMI kopplat till min skärm BenQ GW2450HM. Får bild men inget ljud. Får ljud via skärmen med min andra dator med samma sladd.. så det är inte där problemet ligger.

Överallt jag letat så ger folk tips om att sätta HDMI playback som standard enhet, vilket iof är ett bra tips men jag kan inte göra det eftersom digitalt ljud(HDMI) har statusen "Ej inkopplad" se bild:

http://i61.tinypic.com/106m3is.png

Hur löser jag detta??

Tacksam för all input:)

Av moozebay

Hjälp angående fläktar!

Köpte nyligen detta: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7176714/nu-javlar

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7176714-00.png

Monterat ihop den och den startade direkt:) Men jag har ett problem, den förra datorn jag byggde hade massa utgångar för fläktar på moderkortet, så att jag kunde koppla alla dit och gavs möjligheten att styra alla fläkar via moderkortets mjukvara. Det nya moderkortet har bara kontakter för CPU_FAN och en SYS_FAN. Har kopplat in den bakre fläkten som kom med chassit till SYS_FAN och den snurrar. Den främre fläkten saknar utag... Jag hittade en molex till 3 pins sladd från mitt gammla bygge och kopplade in i PSUn, men den snurrar inte när jag startar.

Hur löser jag detta på bästa sätt? vill gärna att fläktarna ska styras automatiskt... skulle detta kunna vara något? https://www.inet.se/produkt/6909652/nzxt-sentry-2-lcd-flaktko... går det att ställa in en måltemperatur på den? eller är det kanske overkill för 2 fläktat? finns det någn annan lösning? har jag missat någon mjukvara som jag kan använda för att styra bakre fläkten automatiskt? (eller görs det automatiskt?)

Blev lite rörigt och många frågor... men jag är tacksam för all inupt

Edit: (sorry insåg nu att jag förmodligen lagt detta i fel del av forumet)

Av moozebay

Jag har mycket bättre erfarenheter av inet, även om netonnet inte varit direkt dåliga... men om det rör sig om tusenlappar skulle jag nog ta netonnet. Det skulle va intressant om du kunde länka det du tänker köpa från både inet och netonnet

Av moozebay
Skrivet av Jfqvist:

Finns det ens Wii-emulator nu?

Skickades från m.sweclockers.com

http://www.dolphin-emulator.com/

Av moozebay
Skrivet av GetZX:

Haha jaha! Ja nej det spelar inte särskilt stor roll heller. Visst vill man inte att den ska låta som en jetmotor men som sagt, prestanda all the way!

Den där ser ju lovande ut! Vet du om chassit ska vara bra? Hur är grafikkortet?

Tack för alla svar so far!!

PS. Skicka gärna fler alternativ så man kan jämföra lite.

Jag vet faktiskt inte så mycket om chassit, de valet var mest baserat på "Ett billigt chassi (näst billigast är mest optimalt är mottot)" + att jag sett ganska många som väljer de.... jag är väldigt nöjd med mitt fractal design define r4, men det kostar ju lite mer.

Grafikkortet: helt okej, det som AntiChrist föreslåt är bättre , men då får du dras med lite mindre ram och sämre nätagg... förutsatt att du håller på budgeten.. men det är ju upp til dig...

Av moozebay
Av moozebay

Det var inte sådant ljud jag tänkte på:P är det viktigt att datorn är tyst - ljuddämpning, tysta fläktar osv

Av moozebay

Finns det några krav på ljudnivå? tänker du överklocka? några krav på storlek?

Av moozebay

enligt specsen: Ljudnivå 15 dB, 15 - 19 dB, har 4 st i mitt fractal define r4, hör dem inte över huvud taget om jag inte kör något riktigt krävande, och då hör jag dem knappt.

Av moozebay

Du behöver nog berätta lite mer om vad du vill ha.. ska den vara tyst? behöver du ha med OS? hur mycket utrymme behöver du? osv

jag plockade ihop vad jag skulle köpt för 8k:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7172279/gingerbooii

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7172279-00.png

Av moozebay
Av moozebay

Tänkte väl de:) då skulle du kunna byta ut SSDn mot denna http://www.inet.se/produkt/4304280/1tb-wd-blue-7200rpm-64mb (personligen skulle jag ta båda)

Av moozebay

1 gb hdd? du inser att du inte änns får plats med os på det?

Plockade ihop ett exempel på hur det skulle kunna se ut:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7166539/todeon

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7166539-00.png

blev lite för dyr... men med 8 gb ram borde den palla ganska mycket multitasking, har inte ett superstarkt grafikkort men klarar lättare spel. du har inte sagt något om ljudnivå... jag skulle personligen lägga till en bättre processorkylaren änn den som kommer med processorn.
Om du köper den innan den innan måndag så plockar de ihop den åt dig gratis.