Inlägg

Inlägg som PolskiPies har skrivit i forumet
Av PolskiPies

Hjälp att hitta stulna datorer

Hejsan, först och främst så ber jag om ursäkt om detta är fel tråd att skriva i.
Jag fick starka tips att jag skulle höra av mig till Sweclockers forum med detta problem.

Lång historia relativt kort.

Jag arbetar med sociala medier, streaming med mera. Gjort det ett par år, under dessa år har jag byggt på mig två fantastiska datorer som jag älskar innerligt. Dessa datorer är inte bara teknik, utan som säkert många här inne förstår. Så har jag bildat mig en relation till datorerna som transcends time and space. Dessa datorer betyder helt enkelt mycket för mig.

På ett uppdrag i Malmö fick dom stå och visa sin prakt på Vinterspelen, ett event. Där de fungerade som gaming och streamdator. Och lite showcase.

Dessa blev igår stulna och jag har svårt att se vad förövarna skall göra med dom när dom inser att allt är nedlåst. Dom kanske är hackermans men det tvekar jag på. Däremot så kan dom säkerligen rensa datorn på delar och sälja dom vidare på marketplace, blocket eller vad som.

Jag letar nu med ljus och lykta på dessa ställen. Det kanske inte sker idag, eller imorgon. Men framöver. De var rätt så våldsamma när de stal grejjerna så det är möjliga skador på GPU (ASUS ROG STRIX 2080Ti) och backplate på andra datorn ramlade av i flykten, den datorn innehöller ett exemplar av ASUS ROG STRIX 3080 TI. Så den går nog inte att sälja som hel pjäs.

Utöver det så är det mer eller mindre NZTX byggen med i9 processorer, 32 gig corsair ram och annat smått och gott.
Det som utmärker datorerna mest är ena chassit med Cyberpunk-tema, den andra är svart med röd ram. Om ni mot förmodan får upp något skumt på marketplace eller blocket. Hör jättegärna av er till Polishwilk@gmail.com eller PMa mig på Instagram @Polskipies eller Twitter @Polskipies

Tack på förhand och tack för att ni tog er tid att läsa.

https://i.imgur.com/yM0llMr.jpg

https://i.imgur.com/9XQzMdo.jpg

https://i.imgur.com/yPtz6rh.jpg

Av PolskiPies

Tack för alla svar! Ni är grymma och väldigt kunniga. Därför jag såg detta som min sista livlina. Har testat i princip ALLT som ni har sagt och ingen skillnad än. Kommer nog bli ett nytt moderkort imorgon. Vilket kan ni rekommendera här? Finns ingen budget längre. Den är bortblåst iochmed vrede.

Av PolskiPies

@Pepsin: Absolut. Har kollat tusentals gånger extra. Tagit ut vissa etc. Jag kan göra ett försök till. Men skall detta även påverka om jag vill stänga av via windows?

Av PolskiPies

Allt ser bra ut på minnesfronten. Samma frekvenser och dylikt. Så där har jag inga problem. Är två stickor, 16gbit styck.

Skickades från m.sweclockers.com

Av PolskiPies

Jag har testat ändra BIOS från 0604 till 0612. Ramminnena står i 2133 MHZ som dom är. Inte överklockat. Den har bara aldrig stängt av sig riktigt. Skulle kunna kolla på BIOS 0801 men det känns som det är risky att slänga in en buggig mjukvara i det när skiten redan verkar broken. Kan försöka dock. Har inget att förlora. Vågar absolut inte slänga in 0404 BIOS då den var helt galen enligt vad jag har läst. Kan försöka backtracea tills det funkar förvisso. OM det funkar.

Av PolskiPies

Ni är mitt sista hopp. ASUS Prime X370 PRO + Ryzen 1800x

God afton mina damer och herrar.

Jag befinner mig i en situation som är lite speciell.

En uppdatering av datorn i Torsdags gör nu att jag sitter på en 1800x med X370 Pro Moderkort, ett 1080Ti samt 32GB DDR4 Corsair 3000mhz historia.

Problemet jag har är följande.

Datorn fungerar jättebra. Den startar. Den arbetar. Den är snabb som fan. Videoredigering går så äckligt snabbt. Spel flyter på bra. Streaming i x264 är NÄSTAN perfekt. Spelen flyter på trots att jag streamar. Den är tyst. Sval. Skön. HELA paketet. Allt funkar.

MEN. Jag kan inte stänga av datorn. Det som händer är att den stänger ner sig själv så allt släcks. Efter en sekund så bootar den upp igen. Enda sättet för mig att stänga ner är att hålla inne knappen i 4 sekunder för en hård avstängning. Då håller den sig avstängd.

http://memes.ucoz.com/_nw/13/29922471.jpg

När datorn har varit avstängd ett längre stund, så vill den inte starta. Då måste jag starta om PSUn för att detta skall ske. PSUn fungerade perfekt innan retrofittandet av nya delar. (uppgraderade allt utan PSU samt HDDs).
SAMT att numlock ALDRIG lyser från start oavsett vad jag väljer i BIOS.

Moderkortet var jävla bråkigt och felet kvarstår på både BIOS version 0604 samt 0612. Jag har läst mycket skit om moderkortet och det är nära att jag kastar ut skiten och byter upp mig till en MSI. Men innan jag gör det så efterlyser jag någon som kanske vet vad felet är.

Vad har jag gjort för felsökande.

1. Kopplat ut alla PSU kablar och satt i igen.
2. Kontrollerat samtliga kablar två gånger.
3. Satt allt korrekt två gånger.
4. Kollat PLED+-, Reset SW och hela det paketet minst fem gånger om.
5. Skruvat åt alla skruvar på moderkortet.
6. Försökt bajsa rakt in i chassit men ändrat mig i sista sekund på grund av priset.
7. Torkat bajs från golvet.
8. Uppdaterat alla drivrutiner två gånger.
9. Formaterat 2 gånger.
10. Googlat vad det kan vara för fel, internet säger att mitt moderkort har cancer.

Och sista punkten, nummer 11. Fråga Sweclockers om hjälp.

Kan ni hjälpa? Om två dagar så byter jag ut moderkort till ett MSI, om det inte finns en lösning här inne. HILFE!

Tack på förhand.

Av PolskiPies
Skrivet av Tbax:

Om din polare har samma kort. Tryck i ditt i hans dator, boota, lira, se vad som händer? Eftersom ni har samma kort behöver ni ju inte hålla på o krångla med drivrutiner eller dyl utan bara köra, tar 10min max o testa.

Jepp gjorde detta, fick samma problem hos honom.

Av PolskiPies

Oj, här var det livat. Borde gett en uppdatering om läget men glömde helt av det. Är så upptagen med att spela BF4 på mitt nya ASUS 780Ti DCII OC kort istället.

Reklamerade det och så fort Inet hittade en artefakt så sa dom att det var kass. Sedan tog jag ett ASUS istället. Riktigt nöjd med det, kortet är tyst och fint och ger bra och stabila FPS. Inga artefakter och jag kan spela BF4 utan krascher.

Den där extra boosten man fick var inte värt det i slutändan. Gigabytes Windforce-fläktar gör ett jävla liv av sig.

Av PolskiPies

Tack för snabba svar mina herrar\damer.

Det är helt klart en fråga jag ställt mig med, kanske bör jag behålla kortet. Men magkänslan säger att kortet kanske är problemprytt. Då jag läst flera som har haft liknande problem som mig, och mer till. Därför jag funderade på andra kort ett tag.

Visserligen kan alla kort ha problem så som detta. Min största fruktan är att jag lämnar in kortet för felsökning, de hittar inget. Och likt förbannat kan jag inte spela BF trots allt slit jag gjort, och all väntan. Det kan ju lika gärna vara BF det är fel på. Men då grundas det på att mina felsökningar ej är korrekta, och jag har vart noggrann.
Jag får fundera på denna över natten och kolla hur jag gör imorgon eftermiddag när domen faller hos försäljaren. Så som det verkar så är det svårt att få tag på detta kortet någonstans, då de säljs slut rätt så snabbt. Har jag tur så löser det sig smidigt. Jag hatar att vänta.

Mantle är inte helt hundra än, precis som Battlefield. Men jag vet inte. Vill ju ha extrem prestanda i alla spel jag tar mig an.

Av PolskiPies

Gigabyte Geforce 780 Ti 3GB GHz Edition fungerar ej korrekt.

Har precis blivit fader åt det här underbarnet. Jag föll för det vid första anblick och var så glad när jag fick höra hur prisat det var. Jag kollade videos, läste forum och alla var nöjda och glada. "Vill ni ha optimal prestanda och ett kort som ni inte behöver fiffla med, look no further, this is DA SHIT."

Jag borde lagt mer fokus på "Da SHIT"-delen av trådarna för jag har haft problem sedan jag fick det. Till min stora förvåning så klockade det sig högre än 1150 som jag hade förväntat mig, det lade sig på 1215 MHz när jag spelade. Lyckan var enorm. Speciellt i BF4 då det är där jag spenderar mestadelen av min tid. Varför den bestämde sig att göra så har jag ingen aning om.

Allt var guld och gröna skogar tills det kraschade brutalt. Drog ner sig från 200 FPS till 1 FPS på 3 sekunder. Det började smått med lite hack och annat gott. Nu kan jag inte spela i 10 minuter innan kortet visar sig på styva linan och hystar ut mig ur spelet utan minsta lilla tvekan. Jag möts direkt av "directx function getdeviceremovedreason failed with dxgi_error_device_hung". I värsta fall kastar den ut mig till totala grafikmardrömmar där alla färger försvinner och hela skärmen börjar flimra. Och då får jag inte ens ett felmeddelande som plåster på såren.

Alla temperaturer är som de ska, den blir aldrig för varm och den klarar benchmarks utan problem. Förutom 3D Mark där jag får gröna flimmer.

Ok tänkte jag. Vad ska jag göra nu. De senaste fem dagarna har jag felsökt och gett mig fan på att få det att funka. Allt från att klocka ner kortet till att pilla med drivisar och diverse skit. Att jag ska klocka ner ett grafikkort som jag precis köpt låter helt meningslöst i mina ögon. Jag försökte klocka ner det till 1150 som man blev lovad och det funka inte. Ännu lägre till och med, jag klockade ner det så mycket att det nästan var som ett vanligt 780 Ti.

Jag har gjort ALLT och inget funkar. Alla andra spel funkar bra. Jag har sökt genom hela internet efter svar och alla svar skapade inga lösningar, i värsta fall mer problem. Formateringar och total remake på datorn har gjorts, ändå stöter jag på problemen.

Det jag vill komma till är följande. Jag skall lämna in det, då det klart och tydligt är trasigt. En god vän till mig fick kortet samtidigt som mig och han stöter inte på några som helst problem. Därför skall jag testa på något nytt. Mina tankar svävar åt AMD och Sapphire 290X. Vad kan jag få för samma prissumma i princip?

Har ni kanske till och med en total lösning på alla mina problem så är det fint med. Väl Mött.

Av PolskiPies

XMP är enabled. Har även uppdaterat till senaste BIOS. Den säger ju till mig att jäveln inte pallar med alla inställningar då något krockar.

Jag satte igång datorn med mina sletnaste 4 gb corsair och de flög igång utan problem.

Av PolskiPies

Corsair Vengeance C11 2400 Mhz problem.

Gode gud, först vill jag be om ursäkt för eventuella stavfel som kan komma i denna text. Samt viss luddighet i mina frågor. Har precis byggt en dator från scratch med världens sämsta förutsättningar och stel nacke. I 12 timmar så kämpade jag likt en åsna i Chiles höga berg och lyckades tillslut få igång den mekaniska lådan.

Jag köpte mig en i7 4770k, Gigabyte Z87X-UD4H samt 16 gig Corsair Vengance Ram (http://www.corsair.com/en/vengeance-pro-series-16gb-2-x-8gb-d...)

Datorn kickade igång men sade snabbt upp sig och hänvisade mig till BIOS för att få mig att lösa problemen med minnena.

"The system has experienced a boot failure possibly due to incorrect configuration. Previous settings in BIOS may not be compatible with current hardware state.

Current CPU speed : 3692 Mhz - BCLK : 99 Mhz - Current memory speed : 1330 Mhz."

Alltså är minnet nedklockat till 1330 Mhz istället för mina lovade 2400. Jag har sett flera personer ha en liknande setup som jag har så moderkortet accepterar hårdvaran, men ändå inte. Försökte göra allt jag kunde för att få timing och hastighet anpassad efter vad det står. 1.65 Volt. 2400 Mhz. 11-13-13-31 i timing. Försökt med allt som går verkligen, kört med ett minne, med två. I alla slots. Det enda den gör är att klaga, kasta tillbaka mig i BIOS och ställa om minnena till 1333 Mhz och 9-9-9-24 timing. (Jag har läst att minnena kan ta skada om man kör 9-9-9-24, men har även hört annat. Vilket stämmer egentligen?)

Hjälp. Hoppas min första forumtråd här kan bli löst. Hur skall jag gå tillväga?

Tack på förhand! //Polski