Inlägg

Inlägg som Seziuo har skrivit i forumet
Av Seziuo
Skrivet av Erakthoth:

Så efter att ha insett att listan sög, ha kollat runt en del mer, frågat runt, läst i andra trådar, och liknande så har jag kommit fram till att detta nog är bättre. Den är lite dyr, så funderar på att vänta till julrean. Vad tycker ni om denna?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8876765/2015-12-01http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8876765/2015-12-01

Fortfarande samma skräpiga nätagg, sedan är Sapphire det du skall köpa om du skall köra ett AMD-kort. Jag föreslår att du köper ett Sapphire 390/X och EVGA Supernova G2 750W.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seziuo
Skrivet av Xeraton:

@johnbohn01: Det är som du säger bättre att köpa ett par seriösa musiklurar och en separat mikrofon, för då får du i många fall både bättre ljud i lurarna och mikrofonen. Att köpa bättre lurar från Audio Technica och en modmic på det var precis det jag gjorde och ångrar mig inte en sekund. Det vart ett jättelyft i ljudkvaliteten även för mig som är långt ifrån en audiofil och polarna på SKype/TS tyckte även att mikrofonen lät mycket bättre.

Jag hade rekommenderat ett par Audio Technica ATH-50x och en Antlion modmic 4.0 till det. Du mycket bas i ATH-50x, fast det låter bra också. Det är inte som i vissa gamingheadsets (t.ex. Razer Charcarias) där du har massor av dålig, mullrig bas som dränker alla andar toner utan den i ATH-50x är mera djup, "punchig" och "klar" men fortfarande stark... typ (sen så kan man equalizera upp basen så att hela lurarna börjar vibrerar på huvet om man vill med, fast då låter det inge vidare).

Sen så till modmicen så finns det två varianter att välja på: omi och uni-directional. Omni-varianten har ett bredare frekvensomfång (det låter bättre) men isolerar inte bakgrundsljud lika bra då den tar upp ljud från alla vinklar. Uni-varianten däremot tar bara upp ljud från en vinkel: den som du har mot munnen, så den tar upp betydligt mindre oväsen/bakgrundsljus men har inte lika brett frekvensomfång. Har du det högljutt hemma eller ett mekaniskt tangentbort med exempelvis blåa brytare så hade jag slagit till på en Uni-modmic annars så kör på omni-varianten.

Sorry för wall of text

Tack! Jag tittade lite på ATH-50x också, får punga ut lite mer cash men det går bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seziuo

Hörlurstips.

Tjena!

Tänkte köpa ett nytt headset då mitt två år gamla Razer Kraken Pro har börjat att gå sönder.

Jag lyssnar rätt mycket på basmusik, electro osv, så vilka sorts headset skall man leta efter?

Jag har tittat lite på Qpad QH-90, men är det inte bättre om man köper lite bättre hörlurar från till exempel AudioTechica och sedan köper en Modmic?

Kom gärna med förslag på hörlurar, det enda jag gillade med mina Kraken var basen.

/John

Av Seziuo
Skrivet av climie:

Hej, lämnade du in kortet eller har du kvar problemet? Mitt kort låter också konstigt ibland, under vissa fläkthastigheter. Det slutar också om jag trycker lite på chassisidan. Det är väl inte jättefarligt men hade velat ha en lösning

Det visade sig att en kabel tryckte mot fläktens motor och skapade ljudet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seziuo
Skrivet av Winblasers:

Har testat denna guide flera gånger tidigare (och nu igen) utan resultat.
Knapparna verkar det inte vara fel på, har testat både hemknappen och på-knappen när telefonen är på och båda fungerar.
t.ex. har jag testat hålla in hemknapp + på-knapp när telefonen är på och den startar då om, alltså borde båda fungera.

Har du Windows? Ibland hittar datorn inte rätt drivrutiner då installationen av drivrutinerna avbröts. Prova med en annan dator, det fungerade för mig. Sorry för konstigt skrivet, är på mobil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seziuo

@Winblasers: Har själv gått in i DFU-mode hur många gånger som helst under tiden jag hade en jailbreakad iPhone, gör såhär;

Plug your device into your computer with a USB cable.
Turn off the device.
Hold the Power button for 3 seconds.
Hold the Home and Power buttons for 10 seconds.
Release the Power button but keep holding the Home button.
After about 15 seconds you will be alerted by iTunes saying that it has detected a device in Recovery Mode.

Och sedan skall det fungera. Om det inte fungerar är det fortfarande något fel på knapparna.

Av Seziuo
Skrivet av Terrell:

Jag har IKEAs BEKANT skrivbord
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S09006427/
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S49006406/
En grå/svart version har jag.
Finns även en som man kan stå/sitta.

Jag har 2 st 27" skärmar och 1 st 21" skärm på den. Plus min desktop dator som är en stor Define R4.
Och jag skulle påstå att jag har gott om plats.

Det ingår även deras kabelhantering i den som är ett nät man har under skrivbordet där jag har sladdar och grenuttag.

Fast det där är inte riktigt ett hörnskrivbord? Det är mer ett bord med ett litet extra hörn. Skall mäta ungefär hur stort bord jag vill ha för att jämföra storlekarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seziuo

Tips på hörnskrivbord.

Hej!

Jag behöver ett nytt skrivbord för att få plats med tre skärmar, just nu har jag bara en. Så därför tänkte jag fråga er på SweClockers om ni har några tips. Jag har läst lite poster och letat runt lite, men det enda jag hittade som var bra var Galant-serien från IKEA, vilket har slutat sålts. Så om ni har några tips på ett bra hörnskrivbord som ser snyggt ut, länka det här!

//John

Av Seziuo

Fråga ang. tangentbordslayout

Hej!

Jag har tänkt att köpa ett mekaniskt tangentbord då jag sitter på ett membrantangentbord från HP från början av 2000-talet, och har en fråga. Finns det något sätt att få ett nordiskt tangentbord (layoutmässigt), men ha en lång Shift-knapp? Att man kan ta bort/flytta <>-knappen som sitter bredvid. Eller kan man bara använda ett tangentbord med engelsk layout?

//John

Av Seziuo

@fewiller: Här har du den bästa datorn för 10k, imo. Har du redan en hårddisk? 250GB är för lite för de allra flesta, själv har jag bara en 500GB SSD.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8853429/fewiller

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8853429/fewiller

Av Seziuo

Sony Xperia Z1, helt död?

Min Sony Xperia Z1 dog helt random, och jag har försökt allt möjligt för att få den att fungera, förutom att använda PC Companion. I går kväll fick den liv då en röd lampa lyste två gånger när man kopplade in den på laddning, men när den laddade över natten hände det ingenting.

Någon som har något tips för att få den att funka? Fyller år i morgon och kommer få en hel del samtal, vill helst ha den fixad innan dess. Hur skall jag göra för att allting skall vara kvar? Helst skall all data som är på den finnas kvar, men i nödläge kan jag rensa den, bara den fungerar tills imorgon!

Av Seziuo

@TenTigers: Den kan vara lite svår att sätta ihop, själv tittade jag på några YouTube-videor innan jag skulle bygga. Men den kyler riktigt bra för bara 300 kronor!

Av Seziuo

@TenTigers: Vilken processorkylare har du i nuläget? Jag gissar på att du har originalkylaren, vilket låter väldigt mycket och kyler inte så värst bra. Jag råder dig att köpa en Cooler Master Hyper 212 EVO, om den får plats i ditt chassi.

Av Seziuo

@Svartnatt: Om du väljer i5 4590k, vilket jag rekommenderar, skall du ha ett moderkort med socket 1150, och eftersom du kan överklocka processorn så är det bra att välja ett överklockningsvänligt moderkort, alltså ett Z97-kort. Vilket kort som helst med Z97 är bra egentligen, det är mest egen smak som gäller där med till exempel antal portar, tillverkare osv.

Sedan råder jag dig att ta Sapphires version av R9 390 som grafikkort, har det själv och det är mer framtidssäkrat med sitt 8GB GDDR5 RAM.

Av Seziuo

@Svartnatt: Här har du en riktigt bra dator för pengarna, det enda du behöver lägga till är Windows ifall det behövs. Självklart kan du välja lite billigare alternativ om du vill, till exempel ett billigare moderkort.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8842308/svartnatt

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8842308/svartnatt

Av Seziuo
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Du har alternativet att köpa en bättre kylare. Vill du ha luft så finns Noctua NH-D15 och vill du ha vatten, så har du Corsair H80 / H90 / H110i / H110i GTX / Kraken X61 modeller. Inte dom billigaste kanske, men absolut prisvärda då dom kyler väl.

Tänkte mest på att köpa en ny fläkt, verkar ganska onödigt att köpa en helt ny kylare när jag redan har en fullt fungerande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seziuo

Jag hade inte pengar till det just då, är 14 år och hade väldigt tajt budget. Nu undrar jag hur man kan förbättra den jag redan har, har inga planer på att överklocka processorn i framtiden heller.

Av Seziuo

Kyla en i7-6700k

Hej!

Jag köpte en i7-6700k tillsammans med en Cooler Master Hyper 212 EVO. Nu undrar jag; vad skall jag göra för att processorn skall bli kallare?

Just nu ligger processorn på 79°C medan jag renderar i Cinema 4D, vilket känns dåligt. Vid idle ligger processorn runt 35°C. Är detta typiskt för processorn eller har jag gjort fel?

Jag funderar på att byta/lägga till en fläkt på processorkylaren, verkar en BitFenix Spectre vara bra för det ändamålet? Den klarar bara upp till 1000rpm vilket jag tror är för lite för att kyla en i7-6700k.

Så min fråga till er är alltså; hur får jag ner temperaturen på min processor, och om jag skall byta/lägga till en fläkt på processorkylaren.

Tack på förhand!

John

Av Seziuo

@vimana87: Motorola Moto G 3rd Generation, med fler appar, eller Microsoft Lumia 640, vilket jag själv använder.

Av Seziuo

@CFSsss: Tack, ska tänka på det. Stolen var väl mest för skojs skull, den blir förmodligen inte av.