Inlägg

Inlägg som Seziuo har skrivit i forumet
Av Seziuo

@Pamudas: 900 är rätt så mycket, han hade redan överskridit din budget och jag gav han ett alternativ för att spara lite pengar. i5 räcker för spelande, helt klart.

Av Seziuo

@SCOG: Skillnaden är att i7an har hyperthreading som är bra om man skall streama eller redigera videos och dylikt. Om du bara skall spela räcker det med en i5a.

Av Seziuo

@SCOG: Skulle satsa på ett Sapphire R9 390. 300kr billigare, kyler bra och är tyst. Asus version är kortet är känt för sina höga ljudvolymer. Annars ser det bra ut! Om du skall spela räcker det med en i5 4690k.

Av Seziuo

@HampusS1: 3DMark Demo, går att ladda ner från Steam, sedan väljer du FireStrike. Annars kan du prova Unigine Heaven/Valley.

Av Seziuo

@burton66: Kör på Haswell, inte Haswell-E.

Av Seziuo

@Spektaklet: PowerISO

Av Seziuo

@KRQKAN: Siden och kryddor? Fyrverkerier?

Av Seziuo

@rajdaNN: 4770 är ju känd för din dåliga kontakt mellan processor och kylare. Inget man kan göra riktigt, förutom till att byta till en Devil's Canyon.

Av Seziuo

@Shudnawz: Kör också med Windows 10 Pro, men jag fick alla småappar i början ändå. Avinstallerade alla jag kunde, resten lämnade jag kvar, orkade inte mixtra med Kommandotolken, blir oftast problem då.

Av Seziuo

@tayfox: Har ingen aning faktiskt. Använder inte Uplay av en anledning; det är skräp. Har dock tvingats att starta det för att spela div. spel, men skulle aldrig köpt någonting därifrån.

Av Seziuo

@tayfox: Varför köpte du det inte bara genom Steam? De har en refundservice och bättre support än Ubisoft iaf. Dock måste Uplay vara igång ändå..

Av Seziuo

@MPetrusson: Ja. Du kan prova med att bygga lite lego från nätaggregatet till grafikkortet så det inte "sagar" lika mycket.

Av Seziuo

@anon259415: +1 för chokladtomtes bygge. Går egentligen inte att bli bättre för 15000kr.

Av Seziuo

@campttex: Hade lätt valt K70, pga volymkontroll, äkta Cherry MX-brytare i bruna/blåa/röda, aluminiumhölje, och att Corsair har bra support.

Min kompis har ett Blackwidow Chroma, det är deras egna Razer Green-brytare. Hela tangentbordet är av plast och blir lätt sunkigt (Hans är 2 månader och sunkigare än mitt 8 år gamla), samt att jag gillar inte typsnittet på tangentbordet. Det är en smaksak dock.

Av Seziuo

Power supply surges detected

Tjena!

Tänkte koppla in en DisplayPort i min dator igår, men när jag skulle sätta på den så startade inte datorn upp alls, alltså när man hade DisplayPort-kabeln i så fungerade inte datorn. Drog ur sladden och satte i en DVI, sedan gick jag och lade mig. Nu på morgonen sätter jag på datorn och får en lång lista med sina specs, som står i min signatur. Det är en American Megatrends-logga längst upp, moderkortstillverkaren. Sedan står det "Power Supply surges detected during the previous power on (När jag försökte sätta på datorn med kabeln i). ASUS AntiSurge was triggered to protect system from unstable power supply unit. En släkting till mig som var över när detta händer (dock inte på morgonen), sade att grafikkortet fick inte tillräckligt med ström, och måste flyttas upp, just nu har jag den där nere där CrossFireX-kortet egentligen ska vara. Kan tillägga att mitt nätaggregat är ett EVGA SuperNova G2 750W, är det sönder? Eller kan jag köra på, prova DisplayPort kabeln igen om jag sätter grafikkortet där uppe?

Tack på förhand,
John

Av Seziuo

@xziaz: 1. Du överskred precis din budget med 1000kr, köp från olika återförsäljare för billigare pris. Använd prisjakt.
2. Köp inte 980, överprisat och ett 980Ti kostar 1000kr mer för mycket mer prestanda.
3. Köp inte EVGAs G1 serie, kör G2 för 100kr mer.
4. Köp ett Sapphire R9 390X, lika bra som ett 980 fast 1000kr dyrare.
5. Kör med Haswell, mer prestanda per krona, i5 4690k + ASUS Z97-P/A+Ballistix DDR3 2x4GB.

Av Seziuo

@OlleLarsson: Vad jag vet går det inte. Har hon aldrig "litat" på datorn på någon av hennes, som hon bara kan säkerhetskopiera ifrån? Hur är dt med iCloud? Brukar sparas en backup varje natt där, därför hade jag det alltid aktiverat förr.

Av Seziuo

@campttex:Om du har en Intel-processor skall du ju inte ha någon AMD-chipsetdrivrutin. Prova kör en manuell sökning av drivers, sedan välj 3xx MB paketet. Installera och välj vilka program du vill ladda ner, brukar bocka av AMD Raptr.

Av Seziuo

@d0mpi: Ladda ner WinDirStat och titta vad som tar plats. En rekommendation är att stänga av hibernate. Samt ladda ner CCleaner och rensa datorn. Annars kan du formatera om hela datorn.

Av Seziuo

@mickevg88: Ja, det kommer fungera.