Inlägg

Inlägg som jonatannossrep har skrivit i forumet
Av jonatannossrep

400 kr + frakt

Av jonatannossrep

Användare: @ggalaxyy
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Banköverföring
Produkt: 5 st Noctua NF-F12 industrialPPC-2000 PWM 140m, 1 st Noctua NF-B9 Silent Redux PWM 92mm 1600 RPM (Ej levererad.)

Positivt:
Exemplariskt packat
Ingen strul och snabb att rätta till misstag
Bra kommunikation

Negativt:
Läste ej ett meddelande tillräckligt noga för att sända vad som var avtalat. (Ett männskligt misstag så inget jag direkt håller emot honom då jag fick pengarna tillbaka för denna vara.)

Slutbetyg: 4/5

Av jonatannossrep
Skrivet av Rapidact:

Tar 3 platser? Hmm ingen höjdare för sli?

Eftersom det redan finns 47 modeller som tar upp 2 platser eller mindre kan väl de som inte vill köra sitt kort i SLI och inte bryr sig om eventuella framtida expansioner och hellre utnyttjar de tomma platserna för en bättre kyllare får ett till kort så de kan välja mellen det samt ETT till som tar upp tre platser? Det hade faktiskt varit trevligt att de som ändå inte är det minstra intresserade av dubbelmackor eller mera kunde få feta kyllösningar som tar up 3-5 platser, för de har ändå en massa död yta i sitt chassi och det hade varit grymt att ha ett grafikkort som inte behöver varva fläktarna mycket alls för att hålla kortet och kanske köra helt passivt i lågt krävande spel. Om man däremot tycker det är viktigt med det där 48 kortet (för det var ju inte svårt nog innan att bestämma sig) så visst, då kan man tänka som du.

Av jonatannossrep

Kan man få en bild med signatur också? Bjuder 300 kr då.

Av jonatannossrep

2400kr + frakt för CPU

Av jonatannossrep

Äntligen. Jag har väntat i år på detta, har alltid varit avundsjuk på kontrollers precisare rörelser. Jag fundera på att köpa en kontrolldosa och använda en av de analog spakarna endast i detta syfte. Kom dock på bättre tankar då det är svårt att springa sicksack konstant med en analog spak utan att slita ut både spak och finger Är även mycket långsammare. Detta blir än bättre. Jag tänkte mig faktisk precis en sådan här lösning för flera år sedan; kanske skulle ha patenterat den när jag hade chansen.

Av jonatannossrep

Detta var det bästa som kunde hända detta kort. Jag blev riktigt ledsen när jag hörde det skulle bli begränsat till 4 GB. Jag var rädd att det skulle floppa när det hade så begränsat minne på ett kort som var tänkt till nästa generation - där högre upplösningar är ett faktum. 8 GB bör vara tillräckligt att leva på ett tag framöver.

Av jonatannossrep

https://www.komplett.se/sapphire-radeon-tri-x-r9-290x-4gb-oc/...
290X. Kommer funka bra i Crossfire på högre upplösning, detta gör det lite mer framtidssäkert.

Av jonatannossrep

290X. Kommer funka bra i Crossfire på högre upplösning, detta gör det lite mer framtidssäkert.

Av jonatannossrep

Har aldrig riktigt förstått detta med bitcone etc, men det man gör är väl på sätt och vis "trycker" pengar? Det är privat personer som "trycker" pengar? När tar det slut? När finns det så mycket att det tappar värdet?

Fast nu är det ju förstås så att även bankerna ständigt "trycker" nya pengar även de, fast hela världens "elit" har kommit överens om att mer eller mindre frysa inflationen sen x-antal år, för att hindra att hela världsekonomin rasar samman, som förövrigt bygger på konsumtion.

I vilket fall så i slut ändan så är det väl alltid de mindre lyckligt lottade som får betala. "Vi", som alla människor i I-länderna, köper en massa "fysiska" objekt, som har ett riktigt värde, medan vi betalar med en massa pengar som från början har "tryckts" ut av ingenting av bankerna. Sen om vi faktiskt skulle börja fördela resurserna jämt i världen så skulle befolkningsmängden öka ganska explosions artat. Detta skulle självklart leda till att kraven på mer resurser skulle öka ytterligare, vilket skulle förstöra det lilla hopp om att uppnå något av "klimatmålen".

Sen var det där ju ^detta^, väldigt kort vilket gör att man kan ifrågasätta det på en rad sätt, men det känns lite onödigt då ^detta^ redan töjer lite för mycket om vad som är rimligt att ha med i detta forum.

Dold text

//OT

Av jonatannossrep
Skrivet av Wizbro:

Vad får du för FPS då, i genomsnitt? Snälla, svara ärligt.

Jag tror han klarar det galant på +60 fps. Jag har moddat skyrim med över säkert +75 texturmoddar + annat som höjer bildkvalitet och det ser nästan lika bra ut som på hans bilder. Jag får runt 50 fps, och då kör jag med två gamla gtx 460. (Dock väntar jag på de sista delarna i en helt ny rig som kommer göra att jag kan smälla på lite extra ENB effekter. ) Många ENB effekter kan ha stor påverkan på fps utan att höja bild kvalitén särskilt mycket, det är nog där jag vinner mycket på. + Att jag komprimerar alla mina texturer, något jag dock inte vet om han gör, något som inte heller har någon enorm påverkan på utseendet, sett till hur mycket det hjälper med fps för kort med lite minne. Trott det eller ej, men man behöver inte de nyaste korten gör att Skyrim ska se snyggt ut.

Av jonatannossrep

När CDON skicka ett chassi tillverkat av Fractal Design till mig så var det fel färg och sidopanel (den med ett fönster). Jag kontaktar CDON och ber dem skicka det korrekta till mig. När jag ska stoppa tillbaka chassit i sin låda, då jag tänker skicka tillbaka den i, så tappar jag det i golvet. Fronten gick sönder.

Sedan stod jag där med ett trasigt chassi och ett nytt på väg. Jag tvingas gå igenom samma värdelösa chat igen. Den chat som stängde av sig själv två gånger, vid det första kontakt tillfället, så jag hamnade längst ner i väntekön första gången, Jag avbeställer ersättnings varan då skadorna på chassit var lindriga så det gör att fixa med lim, och jag vill inte betala för ett till chassi.

Jag kontakta Fractal Design förklarar min situation för dem, även den del om att det var mitt fel. Fractal Design var då så snälla att de skicka en ersättare för den del som blivit skadad, fast det uppenbarligen var mitt fel. DET kallar jag kundservice!

Av jonatannossrep

Det som är problemet är att denna tävling var precis då jag har börjat köpa delar till en ny dator... @-@ varför!? Slår vad om att jag vinner den just därför så de delar jag redan köpt blir överflödiga. Fast jag har ju bara köpt ett chassi + fläktar som är bättre och två hårddiskar, och de kan man inte få för många av... Anledningen till att jag inte köper allt på en gång är att student rabatten är på 100 kr rabatt på köp över 1000 kr, det inte en 10% rabatt på allt, utan bara på de första 1000 kronorna. Tur att jag har fri frakt...

Av jonatannossrep
Skrivet av Minsc S2:

Att Mars 760 utpresterar Titan är det typ ingen som bryr sig om, då Titan inte har prestandatronen längre, eller ens är ett renodlat spelkort. Så det blir lite som att jämföra päron med äpplen.
Försök utföra GPGPU eller spela i hög upplösning på ett Mars 760 och kom tillbaks med resultat.

Detta kortet borde sikta på att slå GTX 780 Ti istället, vilket det helt enkelt inte gör.
Finns som många säger ingen större anledning att köpa detta över ett GTX 780 Ti.

Jag mena inte att det var något jätte smart drag av Asus, jag ville bara poängtera att det kosta mycket mindre än ett Titan kort. Det största problemet jag dock har med det var att de inte uppgradera till åtminstone 3gb per kärna.

Av jonatannossrep

Såg ni inte att det under var priset för Aus Titan? för detta är beräknade priset på MARS
http://www.dustinhome.se/product/5010760398/asus-geforce-gtx-...
Dvs 5690kr, för de som inte orkar klicka.