Inlägg

Inlägg som jonatannossrep har skrivit i forumet
Av jonatannossrep

Inte för jag vet hur reklam ska öka antalet användare av Bing, men vill ändå påminna att googlar man har man ju ett par annonser först i sökresultatet redan. Det verkar därmed inte vara ett stort hinder för framgången av en sökmotor precis. Eller när man kollar på i princip alla "gratis" annons baserade tjänster som människor gladeligen använder för den delen. Tror att de som inte gillar reklam till den grad att de inte använder något de i övrigt gillar är en högljudd minoritet.

Säkert kalkylerat av Microsoft att de med stor sannolikhet tjänar på mer irriterande reklam än de förlorar från ett tapp av ett par användare.

Av jonatannossrep
Nytt bud: 4 200 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jonatannossrep
Nytt bud: 4 100 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jonatannossrep
Nytt bud: 3 800 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jonatannossrep
Nytt bud: 3 900 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jonatannossrep

Ser nu att du bor i Mora. 😅 Är du i Falun eller närmare än Mora regelbundet eller inom en snar framtid?

Av jonatannossrep

Bor du i närheten av Falun? I så fall kan jag vara intresserad.

Av jonatannossrep

Hur fungerar USB:n på denna, är det någon sort dosa man kopplar pedalerna till som sedan översätter till USB? Ungefär som denna fast för detta märke då? https://www.mediamarkt.se/sv/product/_thrustmaster-t-rj12-usb...

Av jonatannossrep
Skrivet av filbunke:

E-legitimationen skall göras statlig och tillgänglig för alla medborgare.

EU bör förövrigt få igång ett eget betalkort (kan gärna vara privat), något som kan användas istället för Visa/Mastercard/etc som alla är amerikanska bolag.

Hela EU världen bör få igång digitalt ID för alla medborgare. Skulle lösa många sammhällsproblem. Sen är ju det inte gjort i en handvändning precis.

Av jonatannossrep
Nytt bud: 250 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jonatannossrep
Nytt bud: 150 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jonatannossrep

Kyler min CPU med en Noctua NH-D14, min GPU med en NZXT Kraken X63 monterad med en NZXT Kraken G12. Chassi och vattenkylaren har alla BQ Pure Wings 2 och Silent Wings 3. Ingen fläkt går någonsin över 600 RPM under normalt användande och ligger oftast kring 550 strecket under spelande och omkring 450 vid surfande. Kombinera detta med ett gammalt Fraktar R4 chassi som blivit uppgraderat med extra dämpning och så får en knäpptyst dator. Måste hålla huvudet under skrivbordet för att överhuvudtaget höra att den är igång i ett rum utan andra ljud närvarande.

Av jonatannossrep
Skrivet av JonasT:

Just ”quick suspend” är något jag verkligen älskar med Nintendo Switch, så hoppas det funkar lika bra med Steam Deck. När kommer denna funktion till Windows egentligen?

Senast jag prövade kan du använda vanliga inbyggda Sleep funktionen i Windows 10 mitt i många spel jag prövat med utan att de kraschar eller krånglar när jag startar datorn igen. Gissar det inte fungerar om man har hibernation eller hybrid-sleep dock. Vet inte om du måste se till att aktivera att nätverksadaptern inte får sova också då jag ändå alltid har detta på, annars tänker jag kanske en del spel som är känsliga med att ha internet uppkoppling kan krångla.

Kan inte uttala mig om det fungerar i alla spel då jag ändå kör mest MP spel och då är funktionen förståeligt rätt oanvändbar, så då har jag ändå vana att bara stänga av spelen innan jag söver datorn. Har dock av misstag sövt dator mitt i spel med t.ex
en del schemalagda grejer som jag glömt varit på.

Av jonatannossrep

Användare: @shenaswift
Typ av affär: Köpare
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Steam controller

Positivt:
+Snabb och trevlig respons
+Bra paketerat och snabbt skickat

Negativt:
-Nemas problemas

Slutbetyg: 5/5

Av jonatannossrep
Skrivet av str8forthakill:

Vem satte normen att man inte får ha kompressor i lägenheten?

Förmodligen inte en bra idée i långa loppet då det kan bli oljerester på komponenter. Sen kan jag också tycka att det verkar något överdrivet. Det handlar om extremt små mängder plus att oljan i sig inte är skadlig för komponenterna utan handlar mer om att man inte vill riskera fula mönster. Möjligtvis att damm kan bli att fastna värre. Men sett till hur ofta komponenter byts och hur ofta man städar så kan ju också risken verka ännu mer obefogad.

Själv kör jag en oljefri kompressor inne i datorn. Kostade väl en femhundring vill jag minas. Monterar ibland bort grafikkortet då det kan vara lite besvärligt att blåsa det riktigt rent annars. Kör dammsugare på filter så länge de är bortmonterade för att undvika statisk elektricitet. Blir väl kanske att göra en gång i månaden högst. Har damfilter och lätt övertryck i lådan så brukar inte bli mycket damm i den.

Av jonatannossrep

Annonsören har avslutat denna annons.

Av jonatannossrep

Senast det gick att köpa den från Steam kosta dem väl 25 euro när de sålde de sista exemplaren, sen kunde man köpa det för 599 kr från svenska återförsäljare ett tag till. Sen så finns den ju bara att köpa begagnad nuförtiden. Därför är väl det lite svårt för mig att säga ett pris som känns rättvist. Antar 175 kr + frakten.

Ska egentligen inte använda dosan som den är utan ska tänkte plocka lite delar och kretskortet till ett eget litet kontroll-projekt jag har för mig. Det kändes som den smidigaste lösningen då mjukvaran är så pass bra och flexibel i Steam Controllers.

Mvh,
Jonatan Persson

Av jonatannossrep

Steam Controller, alt. annan kontroll med analoga "triggers"

Söker en PC kompatibel kontroll där pekfinger "trigger" knapparna är analoga. Helst en Steam Controller, men kan möjligtvis tänka mig någon annan om jag inte får något napp på föregående.

Läs hela annonsen här

Av jonatannossrep

Slänger in lite jag inte såg när jag scrolla igenom lite snabbt:
Mat: Best Ever Food Review Show, Steve1989MREInfo, Townsends och Uppdrag: Mat

Möss och tangentbords nörderi: Chyrosran22, Rocket Jump Ninja, Beardedbob och Glarses

Spel och teknik kring datorn: Two Minute Papers, Battle(non)sense

Populärvetenskap: Veritasium

Mer eller mindre galna uppfinningar: I did a thing, Stuff Made Here och colinfurze

Hantverk och uppfinningar: GET HANDS DIRTY och Tech Ingredients

Speldesign: FUNKe, 2kliksphilip, Game Maker's Toolkit och Adam Millard - The Architect of Games.

TF2: LazyPurple, The Winglet och LuckyLukeTF2,

Av jonatannossrep
Skrivet av Eazy:

Jag tycker det är bra att en massa forskare visar upp såna här säkerhetsbrister så de kriminella kan ta del av dem och utföra brott. [/s]

Jag tycker det är dåligt att forskare visar upp sådant här så att inte företagen kan soppa problemen under mattan och ignorera de så länge de känner för de. De ska ju kunna sälja så många osäkra produkter som möjligt till inte ont anande konsumenter innan klagomålen börjar hagla in och företag måste säga "Hoppsan! Detta hade vi ingen aning om! Hackare är för smarta, inte vårt fel, allt blir ju knäckt någon gång!" /s

Det är väl alltid en tidsfråga innan hackare hittar bristerna ändå, så skyll på forskarna som försöker sätta press på företagen att åtgärda de nu snarare än senare!