Inlägg

Inlägg som Kenseilon har skrivit i forumet
Av Kenseilon
Skrivet av edda123:

Hoppas dom uppgraderar upplösningen. Full HD duger verkligen inte. Visst man kan kanske inte riktigt jämföra med Google cardboard men det är helt galet vad pixligt det är med en full HD skärm.

Både Oculus Rift CV1 och HTC Vive kommer att ha QHDish-skärm.

https://en.wikipedia.org/wiki/HTC_Vive (2160x1200 (1080x1200 per eye))
https://en.wikipedia.org/wiki/Oculus_Rift (2160×1200 (1080×1200 per eye))

Sen om de faktiskt har exakt samma panel-modell kan jag inte svara på, är inte noga insatt, men de ska vara väldigt lika.

Av Kenseilon
Skrivet av lektroo:

Dom vill boka upp eventuella Oculus-köpare eftersom dom nu försenade lanseringen.

Jag tror att nog att Oculus efter detta kommer att släppa sin pre-order redan kring CES (januari nästa år), för att motverka det här.

Tror Oculus blir först på marknaden då Vive nu hamnar i Q2 2016. Jag vet att de började producera CV1 någonstans i September månad om inte minnet sviker mig.

Av Kenseilon

@Squallie: För att du inte kan se tangentbordet när du har Riften på dig. Det är då mycket bättre att ha en handkontroll med förhållandevis fåtal knappar, jämfört med att gissa sig fram till vart G eller P sitter på tangentbordet.

Av Kenseilon

Vore inte denna, eller Apples A8X för den delen, vara kraftfull nog för att bygga en liten energisnål och tyst surf och mediadator med? Nu vet jag att det sitter en massa annat på en SoC som inte precis är behövligt för något som inte är en telefon, men borde det inte vid detta laget finnas en marknad för det här?

Jag hade i alla fall varit riktigt sugen på att köra någon ARM-anpassad linux-dist i en miniformat-datorr man kanske rent av kunde montera på baksidan av skärmarnas VESA-fästen (som Chromebox).

Av Kenseilon
Skrivet av Votarg:

Tackar

Av Kenseilon
Skrivet av car2ns:

Det är för att ni inte sitter på en Mac eller iPad/iPhone ... Det fungerar inte på en Windows-dator med Chrome eller Firefox, har ni följt tråden så har det varit väldigt tydligt angående detta
Tack

Vilket trams. Inte ens Safari via Windows gick

Tack för svar. Får följa live-bloggar istället. Vilken godtycklig restriktion!

Av Kenseilon

Inget här heller Har quicktime installerat samt provar både Chrome och Firefox via Windows 8.1

Av Kenseilon

Tack Jörgen Städje! Du skriver alltid så förbaskat intressanta artiklar

Av Kenseilon

Jag trodde faktiskt det skulle vara mer än 14 % =O

Av Kenseilon

Ett varningens ord för 8350-processorn och det moderkortet: Jag är nästan 100 % säker på att det krävs en BIOS-uppdatering för att kunna använda den processorn, vilket kräver att man först har en äldre AMD-processor. Vissa moderkort har i för sig USB BIOS Flash-funktion men tror inte att så är fallet med denna.

Av Kenseilon

Det låter vettigt. Visst drar det lite mer ström med SLI men du får allt ha korten länge för att det ska gå jämnt med ett 780ti.

Av Kenseilon

Vilka inställningar kör du på i dagsläget?

Du når inte 144 hz med 1 styck 780ti på ultra: http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-780-ti-review... .

Sänker du däremot grafikinställningarna en del ska det gå fint: http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065... .

Sedan kan jag inte svara på vilket som ger dig bäst FPS av dessa då jag inte äger något av korten men du kan dra lite slutsatser av länkarna ovan kanske.

Av Kenseilon

Hej, det där kommer inte att gå eftersom BIOS inte stödjer FX6300 som default. Du måste alltså ha en kompatibel CPU och genom den uppdatera till 1401-versionen av BIOS och därefer byta ut CPUn.

ASUS sida verkar ligga nere, men du kan läsa här: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1934390/asus-m5a78l-...

Av Kenseilon

Jag är tvärtom och ser snarare fram mot det, eftersom jag varje gång lurar i mig själv att allting kommer att bli annorlunda den här gången. Ingen bloat, inte massa onödigt installerat och ordning på filerna. Jag lär mig aldrig

Av Kenseilon
Skrivet av DjRaven:

Korrekt förstått.

Tackar! Då tror jag att jag är färdig med mitt bygge Blir inte mycket bättre än så här för 12K.

Av Kenseilon
Skrivet av lolight:

Jag gjorde ett nytt alternativ. Med allt gott så att säga.

Inet monterar inte 2133 mhz minnen. 1600 mhz högst. 1600 mhz CL9 vore ett bättre val och kostar ungefär lika mycket.

Sedan gör 2133 mhz minnen ingen skillnad i princip. Se http://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell/... . Som max får du kanske 1 FPS mer, och i vissa fall inte ens det.

Av Kenseilon
Skrivet av versions:

har du läst detta från backblaze? att 25% skulle fallera efter 36 månader är lustigt, tror inte att seagate skulle finnas kvar idag då. wd-disken är dyrare eftersom att det är en black, en dyrare och snabbare disk. wds alternativ till seagates disk är blue. om du är rädd för att din disk plötsligt ska fallera borde du investera i en serverdisk som wd red eller seagate sv35.

z87-a är en lite mer avancerad version med lite mer saker på, kanske den viktigaste och enda märkbara är stödet för sli.

du har fortfarande 16gb minne. vad ska du med detta till? varför köper du inte en 4770k med 8gb minne istället? vad ska du göra med den extra fläkten?

Yup, läste det därifrån men jag har haft stora problem med Seagate-diskar själv så kör hellre på WD. Gut feeling.

16 gig minne är väl mestadels för att jag planerar att ha datorn under flera år och inte direkt gillar tanken på att behöva byta minnen senare. Men jag förstår er poäng, så vi kör väl med 8 gig ram så länge det räcker

Den extra fläkten vet jag faktiskt inte. Räcker det med dem som ingår i chassit då?

8 gig minne och 4770K gör att jag hamnar precis under 12K, vilket är min upper limit. I och med dubbeltrådning så ger det en annan framtidssäkring så det vore nog inte fel att ta den. Är performance senare ett problem så kan jag alltid överklocka. Jag har aldrig överklockat tidigare men vore skoj att pröva det förr eller senare.

Då provar vi igen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6579967/forsok-3 (är fläktarna som finns OK så ignorera den som är i varukorgen)

Skrivet av DjRaven:

Ska du inte köra med dubbla krafikkort(SLI/Crossfire) kan du lika bra spara 500kr på moderkortet. Skall du sedan inte överklocka processorn kan du spara in ytterliggare 2-300kr.

16GB ram är bara onödigt, Inte ens med 1000+ flikar samt antalet wow igång kommer minnet ta slut.

Cooler Master chassit är både dyrt, fult och högljutt. Satsa på ljuddämpat.

Point taken. 8 gig it is. Kan alltid köpa till ett par likadana senare. Har jag förstått det med dual channel rätt då? Så att det bara är att trycka in nästa par i matchande slots?

Och nej, ska inte ha SLI.

Edit: Svengelska ftw

Av Kenseilon

Stort tack för hjälpen. Då har jag uppdaterat builden:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/6579963/forsok-2

WD-disken är dyrare men Seagate har en enorm failure rate över 36 månader (nära 25 % enligt data jag sett) så jag lägger hellre 200 kronor extra på en ordentlig disk. Jag tycker ett 770 räcker bra för mig, så hoppar 780-kortet. Lägger hellre pengarna på ett nytt kort om 2-3 år

Edit: Eller ska jag lägga 300 extra på ASUS Z87-A ATX istället? För reviews på newegg är inte direkt nådiga mot detta :<

Av Kenseilon
Skrivet av fantomsmurfen:

Byt till Z87 moderkort så att det går att överklocka. Du ska inte köpa 3x4GB då socket 1150 bara stöder dual channel. Antingen köper du 2x4GB eller 2x8GB. (GB räcker mycket bra till för gaming än så länge.

Tack för förslagen, men jag måste ha ett ASUS moderkort för att få gratis montering (värt 800 kronor).

Av Kenseilon
Skrivet av JoeBlack:

Du har valt ett paket med 3 minnesmoduler, jag skulle valt ett med 2 då det är dual channel på den plattformen du har valt (vilket för övrigt är helt rätt plattform för dig).

Exempel på bra RAM: http://www.inet.se/produkt/5305905/a-data-16gb-2x8gb-cl9-1600...
De har dessutom lägre kylflänsar så de inte tar i processorkylaren.

Jag har för mig att det var någon vajsing med Corsairs CX-serie, men det kan ha varit föregående revisioner.
Här är annars ett bra alternativ från beQuiet: http://www.inet.se/produkt/6909757/be-quiet-pure-power-l8-530...

Angående ljudkort beror det väl lite på vilken ljudutrustning du har i övrigt

Tusen tack, jag har nu uppdaterat med de där minnena samt satsar på hybriddisken. Ska googla lite på nätagget. Vill gärna ha 600W nätagg så att jag kan ha den framtidssäker under några år framöver. Har i princip aldrig haft en stationär dator mindre än 4 år.