Inlägg

Inlägg som Dharc har skrivit i forumet
Av Dharc

Tackar er båda för svaren, uppskattar det enormt!

Precos som ni nämnde så kan andra delar åka med PSUn. Innan jag flyttade över GPUn i extradatorn så prövade jag att sätta in PSUet från extra datorn i min vanliga, datorn startade då upp som vanligt utan några problem, vilket är varför jag inte trodde det var något fel på min GPU.
Något har isf gått snett med det eftersom det började brinna vid kontakten på GPUn, det som jag är förvirrad på nu är vad som det kan ha skadat på andra delar. Eftersom alla fläktar startar och datorn kommer upp i boot screen så verkar iaf något fungera på mobot. Boot device led lyser rött och jag kan inte komma in i bios, vilket fick mig att fundera om något kanske kan ha gått fel med bios. Prövade att ta ut cmos batteriet, men det gjorde ingen skillnad. Tror inte heller det är tangentbordet eller usb porten som är problemet eftersom tangentborder lyser upp, ska dock pröva med ett annat samt annan port senare efter jobbet.

Men om det är biosen som har slagit slint, går det att fixa på något sett? Kan det vara att cmos batteriet dog och behöver bytas? Ärndet CPUn som kanske har tagit skada?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dharc

Brinnande GPU och inge bios

Hade en ganska händelsefylld kväll.
PSU på min dator gick sönder, istället för att byta ut det så bestämde jag mig för att flytta över min GPU i en extradator som jag använt som en server.
Extradatorn fungerade utan några som helst fel fram tills nu, bestämde mig för att bygga om den i ett annat chassi eftersom chassit den hade var billigt skit jag köpte second hand.
Är ganska säker på att allting är kopplat korrekt, satte i alla sladdar och gjorde min första boot. Tur nog hade jag chassit öppet för att se så att fläktar mm. startade. Vid booten så började min gpu brinna. Slog av strömmen snabbt och blåste ut elden.

Kände mig ganska rädd gällande om något annat var förstört, men prövade att boota upp den utan min gpu inkopplad. Var ganska hoppfull när alla fläktar startade, det klassiska beepet kom, skärm och tangentbord lös upp. Här började nästa problem dock.

Skärmen startar, Asus screen med info om hur kan kommer in i bios, men den går inte vidare efter det. Går inte heller att komma in i bios, DEL, F2 fungerar inte, ingen reaktion. Boot device led lyser rött.
Har prövat att starta utan hdd, bytt ut ram, resettat cmos, samma resultat.
Misstänker att min gpu som hade något elfel har förstört något, men är det något som ev. går att fixa? Med tanke på att alla fläktar osv startar utan problem så känns det som att mobo borde ha klarat sig trots incidenten med min gpu, men kan har fel, är inget vidare geni gällande detta.

Någon som har en ide om vad som kan vara felet? Finns det hopp att få igång systemet

Processor: Intel Core i7 4790k
Moderkort: ASUS Z97-a
Minne: 4x 4 GB Corsair Vengence 1 600 MHz
Grafikkort: EVGA gmGTX 960 SC
Nätaggregat: Corsair VS 650

Av Dharc

@ChickenNoodles4U:

I Windows 8 kan du installera om eller blåsa datorn utan CD key, och det går även i win 10. De har byggt in den funktionen i inställningarna, inget usb eller cd behövs.

Av Dharc
Skrivet av enoch85:

Nej! Måste ju vara CM! Det var ju det som gjorde halva telefonen.

Bara o installera det själv, det är snabbt o enkelt. Desutom så är Exodus rom betydlig bättre än cm nightlies (exodus är byggt på cm). Du för galet mycket bättre batteritid, bättre prestandad och mindre buggar. Oneplus's telefoner är för de som vill root:a o installera eget, så vilket os det kommer med från början är skit samma.

Skrivet av wiloh:

Jag hade en nexus 5 men ville testa en one plus one, problemet då var väl att jag redan blivit van vid android 5.0 och fick nedgradera mig. Så min one plus one upplevelse har inte varit smärtfri precis. Cyanogen mod 12 (baserat på android 5.0.1) kändes inte som en förbättring i mina ögon.

Så idag tog jag mig själv i kragen och installerade oxygenOS istället. Ska pilla runt och se om det känns bättre. Men är sugen på en ny telefon, lär bli denna "two" telefon eller kanske googles nästa nexus telefon beroende på pris och storlek.

Rekommenderar Exodus, byggt på cm, men galet bättre på alla håll o kanter.

Skrivet av Mocka:

Tycker tom 1440p är onödigt. Det slukar bara batteri, gör telefonen varm osv men visst, det ser fint ut.

Håller med. De borde ha stannat vid 1080 på telefoner, och lagt ner mer krut på datorskärmar i högre upplösning.

Skrivet av backfeed:

Varför skulle det krävas ett invitesystem för det? De skulle uppnå samma resultat med en simpel webshop med kreditkortsbetalning. Får de in "för många" beställningar så kan de ju alltid tillfälligt stoppa nybeställningar.

Jag vidhåller att det är ett tramsigt PR-jippo.

Det är både en ekonomisk fråga samt PR-jippo. Först och främst att de gjorde en sådan prispressad telefon gör att de får alla tech-reviewers uppmärksamhet, vilket gör att de får gratis reklam där. Invite systemet skapar en exclusiv känsla för de som äger den, vilket ökar chansen att de talar väl om telefonen till sina vänner, och när oneplus ger dem fler invites så ger de dem sedan till sina vänner. Det är ett väldigt smart system som fungerar vid ett nystartat företag, men de bör inte använda det lika länge inför Oneplus 2. Om de är smarta så låter de folk pre-orda telefonen, och sedan kör invite system ett kortare tag därefter. Detta ökar chansen att de som inte ville köpa telefonen innan pga invite systemet beställer den direkt, men samtidigt behåller den exklusiva känslan ett kortare tag.
När det kommer till pengafrågan så hade inte Oneplus som ett företag någon vidare ekonomi, trots att Oppo backade upp dem till en viss del, så var Carl Pei's uppdrag från Oppo (där han tidigare jobbade) att försöka göra detta projektet så billigt som möjligt utan att förlora kvaliten. De tillverkade telefoner efter antal invites de hade lämnat ut. Så om de gav ut 10k invites, så betydde det att de hade 10k telefoner tillverkade på lager.
Till slut så gjorde de så att man kunde beställa telefonen varje tisdag. Enda anledningen till att de hade det 1 dag i veckan var för att de fick in alla beställningar på en gång, kunde göra varje beställning på en gång, samt hantera shipping som skulle till ett ställe på samma gång, allt detta gjorde att de höll nere priserna lite till, och hanteringen blev också betydligt lättare.

Deras invite system är ett Love-Hate relation. Skiten fungerar hur iritterande det än må vara, och det var väldigt smart gjort av dem med tanke på vad de ville uppnå. Oneplus One var trots allt detar Marknadsförings-program, få ut deras namn på marknaden. Bli inte förvånad om Oneplus 2 är dyrare nu. Jag var själv inget fan av invite systemet, men jag måste erkänna att jag på något konstig sätt kände mig lite speciell jämfört med andra OPO ägare när jag lyckades vara en av de första som fick en invite till deras Bamboo skal.

Jag är en nöjd Oneplus One ägare, men jag kommer förmodligen inte skaffa Oneplus Two. Min nästa mobil bril förmodligen LeTV One, eller LeTV Max.

Av Dharc

Strunta i invite. Du kan köpa den varje tisdag utan invite.

Av Dharc

3 st 27 2k skärmar, råd sökes!

Hej.

Är sugen på att skaffa fler skärmar, multitaskar en hel del och börjar bli rätt trött på att behöva tabba up och ner hela tiden. Spelar en del, men är enbart intresserad av att ha spelet på en skärm, och de andra reserande två till webb, film och andra program, inklusive spel när det är mindre krävande spel där man multi-clientar ofta på.

Skärmarna jag har tittat på är dessa: https://www.komplett.se/asus-27-led-pb278qr/824581

minst 27 tum och 2k upplösning är nästan ett krav, har blivit van vid större skärmar så 24 är för litet. 1080p är även ganska dålig upplösning för 27 tum, det går men vill gärna gå upp till 1440p.

För tillfället kör jag på ett gtx 570, så jag är i behov av att uppgradera mig på den fronten. Vilket grafikkort (ev. diverse utrustning) rekommenderar ni för att klara av 3 skärmar, med spel på en som ligger runt 60 fps. Har tittat en del på 970, men med tanke på memory leak problemet så håller jag mig nog undan. Är mest intresserad av Nvidia kort, men är även öppen för AMD, dock ingen bra erfarenhet av AMD delar från tidigare så jag är inte direkt insatt i deras eco system.

Stort tack i förhand!

Av Dharc

H1Z1 är i Early Alpha stage, de har redan nämt mängder av olika key features som inte är klara än. De som klagar på spelet verkar inte förstå detta. H1Z1 är inget färdigt spel, du köpte dig rätten att ge förslag och pröva spelets core före alla andra, inte för ett perfekt spel.

Ska bli intressant o se hur spelet kommer att bli vid release.

Av Dharc
Skrivet av pjuppi:

tackar och bockar för tipsen, wire verkar ju lite intressant, dock finns det ju inte till windows än så man får väl vänta och se. men jag tyckte razer comms såg bra ut, 100 gånger bättre än skype och 1000 gånger bättre än skype 6.22, såatteh.... ja, ;). bara grejen med overlay är ju kanon ju. och svart ui *dräggel*... får hoppas att ljudkvalitén fungerar och programmet overall fungerar bra, är ju beta än så länge så några buggar får man väl räkna med :).

edit:

voice activation e dock inte speciellt bra de heller, tycker jag... iaf inte till mumble, där blir det att helvetet brakar loss så fort någon rör på sig och har de igång.... då tycker jag att skype´s allways-on-med-brus är bättre ^^
eller då självklart, push-to-talk

Håller med. Var orolig först i början också med det, men det fungerar väldigt bra måste jag säga. Röst kvalitén är mycket bättre än Skype. Finns för telefonen också, och synkar med SMS, telefon osv.
Så, om alla dina vänner skulle gå över till comms så är det 100 gånger bättre än Skype, Skype är trots allt värdellst på telefonen, comms är chill

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dharc

Rekommenderar razer comms, fungerar mycket bättre än Skype. Grundarna till Skype släppte precis första versionen av deras nya "Skype" tjänst, Wire.com . Just nu så finns det bara på Mac, iOS och android. En webb version ska komma snart och desktop även sen.

Av Dharc
Av Dharc
Skrivet av Rajat:

Ytterligare en hater som inte har en aning om vad han pratar om.

Och det har skett ofta?

Tror det är du som inte vet vad du pratar om. Om det är något som Apple gör så är det tar andra företags uppfinningar. Ta iPhone t ex. Större delen av deras patenter på den är som de har tagit från andra företag, t.o.m namnet iphone är stulet av Apple. Gör lite efterforskningar innan du skriver fangirl inlägg.

Av Dharc
Skrivet av Johankish:

Är det någon som vet varför dom tänker kalla det för windows 10? Dom är ju helt tokiga

Windows 7 = NT6.1 = 6+1 = 7
Windows 8 = NT 6.2 = 6+2 = 8
Windows 8.1 = NT 6.3 = 6+3 = 9
Windows 10 = NT 6.4? = 6+4 = 10

Skrivet av Daavido:

Sa det något om några priser..? Eller om det skulle bli gratis för Win 8 användare?

Inget har släppts officiellt angående detta, det har dock leakats att de som äger en win 8 OEM ska få det gratis, medans alla andra + win7 anvandare får möjligheten att uppgradeera till det, pristet för uppgradering skulle ligga på 30$, så ca 200 kr uppdatering kan vi nog vänta oss.

Skrivet av Mikael07:

Att automatisk snappa/resizea fönster har funnits ett bra tag till vissa linux desktops/compositors.

Går även i win 8, det enda som är nytt i win 10 är att du kan enklare snappa 4 fönster istället för bara 2.

Skrivet av mnystedt86:

Vilka försöker ms lura?.. Vi ser väl att detta är en kopia av windows 8 med några små små finesser, inge mer. Frågan är om verkligen detta så kallade Windows 10 kommer bli nån större hit än windows 8

De sa själva att inget här var något "show off", de sa också att detta var en väldigt early build och att det var flera funktioner de inte skulle visa upp här och nu, även att mycket kan ändras beroende på vad för feedback dom får. De visade upp ett mycket ofärdigt OS därför de ville få feedback på tidigt stadie från deras användare. Lyssna på vad de säger under presentationen nästa gång innan du lägger ut dumma kommentarer.