Inlägg

Inlägg som broderick har skrivit i forumet
Av broderick

Vet inte ens om det är "lag", förmodligen inte förrän den är testad där en löpare och cyklist frontar och det blir personskador. Jag anser att det ligger mest logik i att hålla höger när det inte är markerad delad gångväg. Vill man springa om eller cykla om tar man ut till vänster och så är det inga problem. Det här med sikt bakåt är bara trams utan någon som helst logisk grund.

Jag kör vidare med mitt högertänk och säkert kommer jag att möta denne gubbtjyv igen på stigen eller gångvägen. Får se om jag vågar utmana eller väja undan återigen.

Av broderick

Kan du ta fram det som är relevant? Lite slarvigt att hänvisa till hela sveriges rikes lag

Av broderick
Skrivet av Puttefnasket:

Snacka om ägd... LOL

Kan du markera det som är relevant i ämnet?

Av broderick

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/G...

Här förespråkas det om möjligt gå på vänster sida på gemensam gång och cykelväg. Lite osäker på i kartexemplet om det var bara gångväg eller både och, jag får kolla det nästa gång jag är ute och löper. Däremot vet jag att det fanns en trottoar och dike mot bilvägen.

På enbart gångbana, trottoar, stigar och motionsspår mm är det inte reglerat på vilken sida man ska gå. Här gäller att visa ömsesidig hänsyn. Dvs ingen har rätt eller fel, sunt förnuft gäller.

Egentligen är det inget problem, allt löser sig självt tills man riskerar att fronta med en person som hävdar sin rätt till varje pris. Det är inte klarlagt vad som gäller i vissa situationer även om vissa här har det solklart för sig tack vare att de går i en svensk grundskola.

Så varför skapade jag denna tråd? Nu när det händer två ggr börjar man att tvivla på sig själv om man har missat något i snart 50 år men det hade jag tydligen inte. Nästa gång kommer jag nog att stå kvar.

Av broderick
Skrivet av Tossefar:

Man går på vänstersidan, cyklar och kör bil på högersidan i färdriktningen. Det är helt vanliga trafikregler som du garanterat fick lära dig redan på lågstadiet.

Jag skrev att inga bilar är inblandade, det rör sig om en ren gemensam gång/cykelväg och grusad stig . Ta gärna fram den regeln och motiveringen till den så jag inte tror att du har missat din skolgång och läsförståelse.

Av broderick
Skrivet av PlogarN97:

Ser du cyklar som kommer bakifrån lika bra som du ser dom som kommer framifrån?

Motfråga: Har du ögon i nacken? Om du nu har det borde det ändå inte spela någon roll för din sikt om du står en meter åt endera hållet.

Av broderick

Nu handlar det inte om något möte med bilar eller andra fordon eftersom det inte är någon bilväg det handlar om.

Ser man framåt sämre om man går en meter till höger istället för vänster? Jag ser cyklister eller alla mötande lika bra skulle jag säga.

Snackade med min 80+ åriga svärfar som har joggat eller åkt skidor ett par varv runt jorden (fortfarande aktiv) och han säger att det är "högerregeln" som gäller dvs gå på höger sida såvida vi inte går på landsvägar eller delade gång/cykelvägar.

Av broderick

Vilken sida ska man gå/jogga?

Mötte samma stofil på cykel igen idag som envist hävdar sin rätt att hålla sig till vänster i sin färdriktning och jag som ute ofta och joggar håller mig till höger dvs kollisionskurs. De som vill cykla/springa om mig går ut till min vänstra sida precis som på löplopp eller vanlig högertrafik. I bägge fallen är det ingen fordonstrafik inblandad. Förra gången handlade det om en gemensam gång/cykelväg med ett dike och trottoarkant mot bilvägen, idag var det på en grusad stig. Jag hade garanterat blivit rammad om jag inte hade väjt undan bägge gångerna och jag är milt sagt förbannad just nu.

Vem har rätt egentligen? Och om jag tänker fel, varför?

Bilder taget från verkligheten:

Av broderick

Med 14 dagars full returrätt dock med "bara" vanlig garanti.

Av broderick

lol full pott samtidigt som jag lyssnade på frugan med ett halvt öra.

Av broderick

Kan vad om man får fråga, kan fixa den? Lite oklart där.

Av broderick

Behövs väl ett övertryck ihop med ett stryporgan också för att kylsystemet ska fungera, en motor eller kompressor skulle kunna fixa det. Annars så ser jag det som att det blir tryckutjämning över hela systemet.

Av broderick

Ångkammaren låter i praktiken som ett passivt kylsystem. Borde sitta en 12V minikompressor för att hjälpa till med kondensering/förångning. Sen kan jag tycka att det borde sitta lodrätt.

Är det fastslaget vilket köldmedium som det gäller?

Av broderick

Tack alla som visat intresse, annons avslutad.

Av broderick

Användare: @Calfen87
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Hämtning och Swish
Produkt: Grafikkort

Positivt:
Snabb och punktlig.
Inga konstigheter.

Negativt:
Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av broderick
Skrivet av Hejpeter:

vad gäller budet?
verkar vara bara genomskinliga kvar nu

Av broderick

Alla bud noterade, återkommer med pm i morgon, blev lite sent nu.

Av broderick
Skrivet av Zwei:

500 kr Budar 500 kr på en med skal och nätagg

pm skickad

Av broderick

Noterat!

Av broderick

Raspberry pi 3 B+ rensning

Hade någon idé om att jag skulle använda/leka med enkortsdatorer men det blev inget. Alla tre startar upp med Raspberry Pi OS och bara testat surfa, wifi och ljud&bild. Nätagget på 5,1V 2,5A microUSB är helt nytt. Två är i skal och 3:e är helt naken. Alla 3 har ett 8gb microSD-kort.

Bud som gäller men har sett vad de går för här på marknaden tidigare. Ska det skickas är det förskott och porto som gäller.

Avslutas senast lördag 16:00 eller när jag är nöjd.

Läs hela annonsen här