Inlägg

Inlägg som LinQeD har skrivit i forumet
Av LinQeD

Testar ju nu att installera om drivrutiner. Är förövrigt inkopplat i ett jordat grenuttag som i sin tur är kopplat till ett jordat uttag.

Hjälpte ej att installera om drivrutinerna för de analoga headsetten.

Av LinQeD

Ny dator ljudproblem + fps problem.

Tjena har köpt en ny dator som jag fick i torsdags medans jag spelar så brusar det nåt så fruktansvärt att spelandet blir olidligt, även fast jag mutar ljudet (spelar wow btw) och bara lyssnar på spotify så brusar det lika mkt.

Kör med ett USB headset eftersom kör jag analogt så blir ljudet helt buggat, låter som om ljudet kommer från en coca cola burk.

Vad som finns i datorn:

Intel Core i7-6700K
ASUS STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) / 2666MHz / DDR4 / CL16 / CMK16GX4M2A2666C16
Samsung SSD 750 EVO 500GB
Seagate Intern Hårddisk Desktop HDD 1TB
ASUS Z170-A
EVGA PowerSupply (PSU) SuperNOVA 650 G2 650W
Windows 10 64 bit

Är sämst på datorer men känns rätt surt att ljudet inte funkar riktigt när grejerna kostade en del. Tacksam för alla tips och tricks!

Edit: Kom på att berätta att jag har testat uttagen i frontpanelen + baksidan och låter likadant oavsett vart det är kopplat... Testat 2 olika headsets som är analogt och 1 som är USB och det är bara usbheadsettet som låter bra även fast det brusar en del. Har gått inte i enhetshanteraren och försökt uppdaterat alla Realtek drivrutiner men de använder redan de senaste. Blir helt galen :@

Av LinQeD

Tror nog att det är med sannolikhet nätaggregatet... För ett nytt symptom har jag hittat! Är strömförsörjningen bruten och jag sätter i kabeln i nätaggregatet och försöker starta med en gång så kommer datorn aldrig in i stadiet där den börjar boota låter jag dock den stå ngn timme med strömkabeln i innan jag försöker starta så kommer den som vanligt börja klicka, men var 3:e klick börjar den boota och fortsätter så tills datorn går i gång helt varvid den kan vara igång. Misstänker att det är ngn/ngra dåliga kondensatorer som spökar? Har kollat de kondensatorer på moderkortet och alla ser fina ut - platta och inget som läcker (en "snabbkoll" ska kolla lite nogare senare efter jobbet ikväll) men funderar på att investera i ett nytt nätaggregat imorgon och kanske i ett nytt moderkort medans man ändå handlar. Har oturligt nog inget annat nätagg att testa med (om jag inte köper ett nytt ).

Av LinQeD

Datorn blinkar, fläktar går igång... vad i?

Har gjort en tidigare tråd som handlar om samma problem som löste sig självt utav ingenting och har fortfarande ingen aning om vad varför och hur

Problemet: Startar jag datorn blinkar strömdioden på fronten utav chassit, fläktarna går igång och dör och nätaggregatet "klickar?" (klickar bara när den försöker starta). Öppnat upp datorn och kollat så att allt är korrekt anslutet och det är det (förutom 1 gång när jag hade ryckt lite i kablarna så jag trodde grafikkortet hade bränt). Datorn beter sig lite som en bil med dålig tändning, den håller på och gå igång men den verkar inte orka hela vägen. Dock hinner datorn börja boota ungefär var 20:e klick men sen dör den efter någon sekund, låter jag datorn stå på och klicka/blinka/fläkta på kan den ibland starta upp helt och problemen kommer bara när jag stängt av datorn och ska starta den igen.

Komponenter:
Gigabyte Z87X-SLI ATX
Samsung SSD EVO Basic 840-Series 120GB
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
Corsair 8GB (2x4GB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI GeForce GTX 770 2GB TwinFrozr GAMING-series +
Corsair CS 750W 80+ Gold
och chassit är ett Corsair Carbide 200R

Är det nätaggregatet som spökar eller kanske moderkortet? Funderar på att lämna in datorn nu i veckan eller köpa nytt nätaggregat och/eller nytt moderkort och testa.

Tacksam för svar!

Av LinQeD

Allt sitter som det ska, dock är ena sidan rätt där kablarna är "gömda" rätt tight... Funderar på om man ska inhandla nytt chassi och testa? Ändå inte nöjd med det jag har eftersom dett lätt blir dammigt

Av LinQeD

Datorn startar konstigt?

Som titeln säger så startar min dator konstigt, trycker in strömknappen och den blinkar kontinuerligt innan den stänger av sig själv, sätts kort därefter på sig själv och spammar vidare med att starta/stänga av sig själv (den sätts alltså på och stänger av sig själv varannan sekund). Får trycka på strömknappen flera gånger innan den beslutar sig från att sluta spamma på/av sig. Chassi fel eller? Vet inte riktigt hur jag annars ska förklara detta problemet, har inte installerat / uppdaterat några drivrutiner innan problemet kom har dock inte öppnat upp chassit och kollat pga begränsad tid etc. Corsair Carbide 200R Svart är chassit i fråga. Övrig info är det bara att fråga på om.

Av LinQeD

God jul och trevlig fortsättning!