Inlägg

Inlägg som Vaun har skrivit i forumet
Av Vaun
Skrivet av PlogarN97:

Kan även rekommendera HEY STHLM som ligger vid odenplan.

Som att besöka en Japansk tvspelshall

TACK! Jag blev helt salig när jag såg att dom hade Taiko No Tatsujin så dit kommer jag definitivt behöva åka någon gång.

Av Vaun

Det har säkert påpekats redan. Men det enklaste sättet för dom att lösa det är inte att skicka ut mer lokalt innehåll utan att istället strypa annat innehåll för att uppnå rätt fördelning, avsevärt mycket billigare och man kan skylla på EU.

Av Vaun

Informationen som sparas är oftast högst opersonlig. En fullständigt anonym kaka i webbläsaren som berättar vilka webbplatser du besökt, så länge dessa är uppkopplade på samma system/kan synka. Sen används dessa siter för att profilera dig och gissa din ålder, ditt kön osv.

I regel får bara företaget du besökt en +1 i besökslistan och gör några knapptryck för att annonsera för dom som gjort det.

Man får alltså inte fullständig historik, man får inte heller någon som helst personlig information och kan omöjligen koppla det till en person. Med undantag för Google/Facebook, dom vet ditt namn, din adress, ditt personnr och har en bild på dig. Men det är vad deras tjänster kostar, man ska inte gå och tro att dom är gratis bara för att man inte betalar med pengar.

Av Vaun
Skrivet av dlq84:

Tvivlar på det. Den här typen av satsningar kommer gå till historien som ett gäng totala floppar.

Jag håller inte riktigt med, det är en naturlig utveckling att vi kommer kunna strömma spel eftersom behovet finns. Visst, det kanske är beroende av teknik som inte finns utbrett ännu men det är bara en fråga om tid. Dessa specifika tjänster kommer troligtvis floppa men dom kommer ändå vara en del av vägen mot en fullt fungerande tjänst.

Av Vaun

Facebook har pratar väldigt mycket om vilken stor roll VR kommer spela för kommunikation, utbildning och social interaktion, dom är mer intresserade av det än AAA-spel. Tittar man på den här produkten ur det perspektivet så blir den fantastisk. Om ett företag vill använda sig av VR i någon del av sin verksamhet så blir det oerhört meckigt om det ska finnas en dator till varje headset eller en mobil till varje headset, den här produkten blir istället väldigt praktiskt och realistiskt användbar. Jag tror det är en förutsättning för att normalisera VR och skapa en stabil framtid så den här typen av produkt kan mycket väl vara revolutionerande för VR som helhet.

Av Vaun
Skrivet av robban994:

@Runqen: Okej! La en beställning på en akitio node pro idag. Ska använda till min macbook 2018! Kan försöka komma ihåg att kika in i forumet och berätta hur det gick om du fortfarande är intresserad

mvh

Hur gick det?

Av Vaun

GearVR 2017

Samsungs VR glasögon, 2017 modellen som stödjer s9, s9+, s8, s8+, note 8, s7, s7 edge, s6, s6 edge och s6 edge+. Handkontrollen används gör att navigera programmet och alla spel/upplevelser som stödjer det.

Finns i Gävle stigslund, skickas mot fraktkostnad och alla bud bör vara exkl. frakt.

Läs hela annonsen här

Av Vaun

Kan det ha haft med damm och värme att göra? Tog ner projektorn och blåste ut den på rätt mycket damm och sen dess har den gått felfritt.

Av Vaun
Skrivet av Rouge of Darkness:

Min gammla projektor tog med sig reaktorn när lampan small kan mycket väl va så att din också blev skadad när lampan small och nu gett upp.

Finns det något sätt att kontrollera det? Den funkar som sagt i 10-20s innan den stänger av lampan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vaun

Projektorn klagar på lampan efter 300h

Hej!

För några månader sen så small min projektorlampa. Tog ut och gjorde rent, såg fint ut så köpte en ny lampa och satte in. Snålade lite så tog en kompatibel 3e parts. Det fungerade fint och allt var frid och fröjd. Nu efter 300h så stänger projektorn av sig efter några sekunder och lampvarningen lyser rött, 300h brinntid.

Vad tror ni, är det en skada sen den small eller på grund av piratlampan?

Prpjektorn är en Benq w2000+

Av Vaun

Kommer avsluta annonsen vid något av följande två scenarion:
1. Priset uppnår 400:- + frakt, ursprungspriset så kan ses som en "Köp nu!".
2. Klockan slår 21.00 på söndag kväll.

Av Vaun
Skrivet av Banco:

Lägger ett första bud på 600kr+frakt på Orbweavern.

Edit: Eller menar du att du endast säljer musen som i att du inte säljer Orbweavern?

Precis, ledsen om jag var otydlig!

Av Vaun

Logitech G403 Prodigy Wireless

Hej!

Säljer endast musen. Köptes i början av året och har legat och samlat damm sen i februari, blev helt enkelt inget spelande trots att den var grymt skön

https://www.inet.se/produkt/6608083/logitech-g403-prodigy-wir...

G403 nypris: 695kr nu 400 kr

Finns i Gävle Stigslund för upphämtning. Annars skickar jag spårbart mot fraktkostnad och förskottsbetalning.

Läs hela annonsen här

Av Vaun

Update för framtida googlingars skull.

Projektorn funkar nu fint.

Osram är original i Benq w1700+, polaritet spelar ingen roll då det är en AC lampa. Och behöver man bygga en egen kabel för att man är lika slarvig som mig så kan man sätta sig med en dremel, överflödig kabel från nätaggregat (3×2 Kontakt rekommenderas) och hylsor till kontakten på lampan.

Av Vaun
Skrivet av roxkz:

Vad för projektor är det?

Skrivet av norrby89:

asså nu vet inte jag inte helt säkert men är det bara en lampa och inte någon form av krets så kan det väl inte va nån fara ? eller är jag helt ute och cyklar? iom att en lampa inte har någon polaritet så länge den får en + och en - så spelar det ingen roll från "vilket håll" dom två är kopplade.

sen kan självklart ha fel, men va även det första jag hitta när jag sökte på det (va för en tv men blir ändå samma princip antar jag)
"The lamp in your TV is an E22 120/132W 1.0 ... This is an AC lamp made by Philips. As a matter of fact all of the lamps made by Philips are AC. Alternating Current does not have polarity as the current alternates between 50-60 times a second between the two terminals."

Det är en Benq w1070+

Det verkar bero på om det är en AC lampa eller DC (googlade fram liknande resultat) och det kan tydligen skilja från lampa till lampa. Men det borde stå tryckt på lampan vad det är.

Hittade fler försäljare som specar den här lampan som en AC lampa, så det borde vara chill.

Av Vaun

Orbweavern är såld.

300 är för lågt för musen, då behåller jag den hellre då jag faktiskt trivs väldigt bra med den.

Av Vaun

Är polaritet viktigt på projektorlampa?

Hej!

Jag ska sätta i en ny lampa i projektorn som stått stilla en par veckor. När jag tog ut och kastade den gammla lampan verkar jag även ha kastat den lilla kabeln mellan projektorn och lampan. Nu när jag ska tillverka en ny så framgår inte polaritet på varken lampan eller projektor.

1. Är det viktigt? En led lampa kan gå sönder med fel polaritet men gäller det här?
2. Tips på att ta reda på rätt polaritet?

https://imgur.com/a/3lgkk

Av Vaun
Skrivet av NaturMackan:

Väldigt attraktivt bygge.

Har haft koll på HG Computers tidigare, men även om det finns en köpknapp på deras Omsi chassi så leder det bara till en karta där man inte kommer vidare.

Så, hur köpte/fick du tag på chassit egentligen? Kontaktade dom via deras formulär på hemsidan?

https://new.webhallen.com/se/product/251441-HG-Computers-Osmi...

Webhallen har det som beställningsvara

Av Vaun

6700:-
3:a på 78 kvm i Gävle.
Värme, vatten + parkering ingår.

Av Vaun
Skrivet av spazner:

Köper orbweaver av dig.

Skickades från m.sweclockers.com

PM