Inlägg

Inlägg som Vaun har skrivit i forumet
Av Vaun

Serie eller parallelkoppla nätverksuttag?

Hej!
Behöver lite råd; i lägenheten har vi bara ett nätverksuttag i hallen. Nu har jag tänkt sätta utanpåliggande uttag i tre rum och undrar om jag borde parallelkoppla dom till routern eller använda splitter vid resp rum för seriekoppling?

Dvs. En kabel från routern som förgrenar sig eller tre från routern?

Av Vaun
Skrivet av KingCobra:

Om du inte kan sälja dem till Euro på eToro får du starta ett konto på T.ex Coinbase, flytta din 0,1 ETH dit. Växla till Euro, skicka till din bank OM du har SEB eller Nordea. Andra Svenska banker vägrar ta emot pengar från Coinbase eller andra krypto marknader.

En annan väg är:
ETH från eToro-> Coinbase, växla till Euro -> Paypal, växla till Sek (dyrt) -> Din bank.

Det är 30% skatt på vinsten om jag inte mins fel. Det får du själv deklarera. Spara all data från eToro så du kan redovisa värdet när du fick 0,1 ETH.

Haha jag hittade någon guide på nätet som jag följde men den var ännu omständigare.

ETH från eToro -> Binance, växla till Euro -> Advcash -> Förhoppningsvis Handelsbanken, inte fått överföringen klar ännu.

Av Vaun

Jag hade tydligen ETH, vad gör jag?

Hej!

För cirkus två år sen signade jag upp mig på eToro Wallet i samband med att dom gav 0,1 ETH till dom första X som signade upp sig. Kul tänkte jag och signade upp mig och sen glömde jag prompt bort att jag hade det.

Jag blev påmind häromdagen och kunde glatt konstatera att värdet stigit med 2000% och jag tänker ta ut pengarna och glömma bort det igen.

Nu till mina frågor:
1. Hur förvandlar jag kryptovaluta i en wallet till pengar på kontot?
2. Måste jag deklarera något eller betala vinst?

Tacksam för hjälp och råd!

Av Vaun

Gamingstol till sonen, 140cm lång

Tjenare!
Jag letar efter en schysst gamingstol till sonen, han är 10 år gammal så det är viktigt att det ser ut som en gamingstol och inte en kontorsstol. Vi har provat lite olika stolar när vi varit i butiker men "vuxenstolar" har alldeles för stort sittdjup, antingen får han strunta i ryggstödet och sitta framme på kanten eller så får han sitta med raka ben som om han satt på golvet. Inget vidare. Han är 140 cm lång.

Alla tips mottages varmt!

Av Vaun

Dags för Disney att köpa rättigheterna och göra en remake.

Av Vaun

Låt oss hoppas att det här får nya aktörer att snegla på mobilmarknaden och skapa ett bättre klimat där, för mobila spel har potential men det nyttjas inte och har blivit en riktig jävla skithög.

Av Vaun
Skrivet av dlq84:

Yuzu switch emulator

Går det att installera Steam? Gissar på att det inte går eftersom switchen är ARM. Men om det hade funkat kunde du köra Steam Remote och streama PC-spel till den.

Ja med box86 går det att göra x86 applikator med blandat resultat men just gamestreaming funkar smidigt som fan genom Android. Där kör jag just nu Valhalla genom Stadia och Ubisoft+, funkar faktiskt skitbra.

Av Vaun
Skrivet av baner85:

EC-ET hette den då, dator och nätverksteknik.

Alltså i princip bara elektronik, programmering och annat trist skit som ingen fick jobb inom då, marknaden hade inte riktigt återhämtat sig efter IT bubblan.

Vi var 15 st i klassen och tror att 1 eller 2 st fick jobb inom yrken som hade något att göra med det vi studerade, och dom var tvungen att flytta...

Läste den utbildningen för att jag gillade att skruva i datorer just då, och hade tänkt läsa vidare efteråt till civil ingenjör så spelade egentligen ingen roll vilken utbildning man gick. dock vart man ju skoltrött såklart så vart inget utav det. och nu ids man inte leva på csn, lån och sparade pengar i 5.5 år + flytta bara för det direkt.

Är ju 16-17 år sedan jag gick ut gymnasiet, så är ju inte mycket man kommer ihåg ändå.

OT Men jag har ganska exakt samma resa. För 16-17 år sen läste jag EC-DT (1 år elektronik, rester datorer med nätverksteknik) och jag trodde jag skulle läsa vidare till civilingenjör efteråt. Blev inte mycket med det.

Av Vaun

Ubuntu på en Switch, men vad ska jag ha det till?

Hej!

Den här tråden blir kanske lite märklig för det är ett märkligt problem.

Jag spenderade gårdagen med att lägga in Android och Linux på mitt Nintendo Switch, ett sd-kort så jag kan välja vad jag ska boota. Hela syftet var just då glädjen i att lägga in det, få det att funka, pilla lite, känslan av att "The ultimate trinity is complete!".

Men nu sitter jag här dagen efter och funderar, vad i helvete ska jag ha det här till? Android har jag viss användning för på switchen men utöver nes emulatorer så har jag ingen aning om vad jag ska göra med Linux. Men jag vill väldigt gärna hitta ett användningsområde, hitta en anledning, motiv till varför jag egentligen gjorde det.

För hur ska jag kunna skryta om att jag har linux på switchen om jag sen inte kan svara på vad jag ska ha det till. Svårt det där.

Men jag tänker att det måste finnas fler här som kör linux på en switch eller har något liknande, hur använder ni det?

Av Vaun

Men om jag förstår det här rätt så är detta inte en konsumentprodukt. Konsolen vi ser är endast till för utvecklare för plattformen som Qualcomm tagit fram och för att pusha för mobil gaming.

Om det blir en produkt av det här så måste något företag faktiskt utveckla en enhet med Qualcomms nya plattform, Razer är bara partner för att promota konceptet.

Av Vaun

Fram tills för nått år sen trodde jag att alla extra verserna i "Ja må han leva" handlade om ond bråd död. "Då ska han skjutas", "Då ska han hängas" osv.

Av Vaun
Skrivet av Sysop:

Apple iAd avvecklades 2016.

I somras anställde dom nytt folk så det är aktuellt igen.

Av Vaun

En lite rolig detalj i sammanhanget är att Apple anställd folk som byggt annonsplattformar, så allt detta är troligtvis ett powermove för att sabba för konkurrenterna, vinna browniepoints och sen lansera en egen plattform som funkar bättre.

Av Vaun

Spännande uppgörelse där @Nejvbie glider in och tar den 5min i nio! Grattis!

Av Vaun
Skrivet av Twilighter:

När stänger auktionen ?

Skrivet av maddush:

Undrar jag med

Just det, sluttider brukar man ha 😂

Kör tills imorgon kl 21.00

Av Vaun

Bärbar gamingdator med GTX 1050Ti

Tjenare!
Dags att sälja gamingdatorn. Det är en MSI GF63 8RD med:

GTX 1050Ti
i5 processor
1TB lagring
256GB SSD

Den här fungerat felfritt och har inte flyttats runt så i väldigt fint skick. Grym känsla av kvalité med tunn ram och chassi i borstad aluminium.

Mer info: https://www.inet.se/produkt/1963363/msi-gf63-8rd-i5-8gb-256gb...

Levereras formaterad och redo för nästa ägare.

Tänker mig bud från 3.000 med rätt att neka

Läs hela annonsen här

Av Vaun

Trodde det var smarta mattor först, så besviken.

Av Vaun
Skrivet av mbillgren:

Då bjuder jag 1200 plus frakt för rift s

Skrivet av nitram1045:

1500+frakt för rift s

Ledsen men headsetet blev sålt på annan väg, fick ett tidsbegränsad erbjudande jag inte kunde tacka nej till.

Av Vaun

Logitech X56 Rhino v2

Hej!

Säljer av lite grejer som bara ligger.

Logitech X56 Rhino v2, inköpt 2020-12-23 på Elgiganten.
Trodde det skulle vara skitkul, tror jag använt den ungefär en timme totalt.

Finns i Gävle Stigslund för hämtning, skickas annars mot förskottsbetalning.

Kör bud med rätt att neka om det blir för lågt, grejerna är i väldigt bra skick, med stopp den 23/5 klockan 21:00 och det är helt ok att betala efter lön.

Läs hela annonsen här

Av Vaun
Skrivet av EntropyQ3:

Den spårning som företagen använder sig av kan antingen jämföras med stöld om man anser att ens personliga data och historik som ju bevisligen har ett säljbart värde rimligen tillhör individen.
Alternativt hemfridsbrott eftersom man inte får rikta dygnet runt kameror mot en privatpersons samtliga fönster och utgångar, och sedan sälja det man spelat in.

Kort sagt, befintlig lagstiftning räcker för att förbjuda skiten, den skall bara tillämpas på det här nya området.

Beror lite på hur man ser det. Spårningen sker trots att på företagens egna plattformar så man kan se det som om huruvida en affär får rikta kameror på besökarna som kommer och samtidigt föra statistik över vilka som köper vilka produkter.