Inlägg

Inlägg som Vaun har skrivit i forumet
Av Vaun

En intressant notis är att Google från början skulle testa Floc i europa i Q2 men fick dra i handbromsen eftersom dom inte är säkra på att det är förenligt med GDPR.

Av Vaun

I samma uttalande nämner dom dock att i sina egna plattformar, dom namnger tex Youtube, så kommer dom att nyttja 1:a parts kakor och login data.

Jag tror Google har två huvudsakliga mål här.
1. Få tillbaka lite trust från konsumenter.
2. Bygga en tät mur runt sin egna tjänst.

Idag kan man köpa annonsutrymmen som Google tillhandahåller genom sina partners från en hel hög med olika system, man är inte begränsad till Googles egna. På lång sikt tror jag att om man som annonsköpare vill nyttja utrymmena till fullo måste man vända sig till Google, mer pengar i deras egna kassa och sämre tillgång utanför deras egna system.

Sen är hela cookiedöden en intressant fråga, det finns någon sorts missuppfattning att internet och informationen som finns där skulle vara gratis. Det är den inte, att läsa på aftonbladet är inte gratis, det kostar data. Hur mycket du än skyddar dig från spårning så kostar det fortfarande data. När dom nu försämrar möjligheterna till spårning och "bra data" (tredjepartskakor är inte bra data i någon perspektiv, det har bara varit bekvämt) så kommer andra alternativ behövas för om webben som annonsplattform försämrar kommer det skapa oerhörda problem. En lösning jag tror är på g är att betalväggarna kommer utvecklas ännu mer. Vill man läsa nyheter på Aftonbladet kommer det krävas att man betalar genom att erbjuda sin data via en inloggning.

Av Vaun
Skrivet av Printscreen:

Importera listan till en databas. Det här är anledningen till att relationsdatabaser uppfanns, för att hålla koll på jättestora filer av text.

SQL server är gratis från microsoft om du väljer developer edition. Sen kör du bara import wizard för att namnge dina kolumner.

Sen skriver du en relativt enkelt select-sats som tar ut datat åt dig.

Hur stor är "gigantisk" förresten?

Tjabba!

Ledsen att jag försvann efter ditt svar, det blev lite mycket att göra så fick släppa det här projektet tillfälligt. Men jag tog en titt och det skulle säkert fungera ypperligt men inlärningskurvan blev lite för snäv och det var rätt tråkigt om jag ska vara helt ärlig.

Jag har varit sugen på att lära mig Python så jag gjorde det till ett projekt att kicka igång det istället.

Jag har en kod just nu som fungerar, jag får ut listor med varje sökord som ger resultat och resultaten under. Nästa steg blir att printa ut det här i separata filer döpta till sökorden och med resultaten i dom enskilda filerna. Är faktiskt fantastiskt nöjd att jag ens fick det här att fungera även om det säkert är värdelös kod för någon som kan.

import csv database = 'file.csv' search = 'search.csv' with open(search, 'r') as csvsearch: datasearcher = csv.reader(csvsearch) for row in datasearcher: searchvar = row print(row) with open(database, 'r') as csvdatabase: datareader = csv.reader(csvdatabase) for row in datareader: findvar = row if searchvar[0] == findvar[3]: print(row)

Dold text
Av Vaun

Ta ut listor från CSV databas

Tjenare!

Jag behöver någon som håller min hand och hjälper mig här, jag är ingen programmerare.

Jag har fått en gigantisk databas i CSV format och jag behöver kunna söka och få fram listor från den på ett bra sätt. Ofta när vi ska ta fram data från listan så har vi 500-1000 sökord och ska då extrahera ut alla matchningar till separata listor, en lista per matchat sökord. Jag har tidigare använt något kort och enkelt bash script som jag hittade men av någon anledning så missades väldigt många träffar.

Så om någon känner att det här skulle vara en rolig nöt att knäcka så skulle jag vara evigt tacksam! (men fortfarande säga till chefen att det var jag som löste det.)

Av Vaun

Raspberry Pi 3 B+

Tjenare!

Säljer ett Raspberry Pi 3 B+ kit.

Levereras med Chassi, minneskort på 16gb och nätadapter.

Kört den som som smart hem hub så inte inblandad i flera projekt.

Finns i Gävle stigslund för hämtning eller skickas med postnord skicka direkt 63 spänn.

Kör bud i tråden, det är exklusive porto.

Kan ev bytas mot något kul, typ HOTAS joystick.

Läs hela annonsen här

Av Vaun

@sali2003 Jag avslutar ikväll kl 21.00

Av Vaun

Ja för att förtydliga så brukade jag den i 3-4v, datorn som sedan ersatte denna beställdes den 18/3.

Av Vaun

Razer core X eGpu

Tjenare! Säljer ett knappt använt Razer Core X, blev att jag byggde en komplett dator istället för att beefa upp laptopen.

Inköpt 26/2 2020 från inet, användes i mindre än 1 månad.

En 2m TB3 kabel ingår.

Kan skickas mot fraktkostnad, väger 6,5kg och med postnord kostar det 200 att skicka. Finns annars i Gävle Stigslund för upphämtning.

Kör på budgivning, alla bud ska vara exkl eventuell frakt så det blir jämförbart.

Läs hela annonsen här

Av Vaun

Kör en liknande lösning och är grymt nöjd. Har en dator i vardagsrummet som jag kör den med om projektorn är upptagen och har den som extraskärm till laptopen.

Av Vaun

Tung fotpall med fräna moderna ljuseffekter och häftigt brummande ljud! Med den här under fötterna känner man sig som en gud och imponerar oerhört på vänner, passar till vilken stol/soffa/fotölj som helst! Som en bonus funkar den tydligen för high end gaming också.

Av Vaun
Skrivet av Lasse62:

Dark Rock 4 550:-

Skrivet av Valteros:

Kraken m22 450 + frakt

Skrivet av kirill2:

cx 650 480 SEK ex shipping

Grattis!

Dra ett PM till mig med namn, adress och mail/telnr så bokar jag frakt och skickar innan helgen.

Av Vaun

Nu börjar det bli dags att avsluta det här, kör till kl 21.00 ikväll.

Av Vaun

@draanexle

Ställningen just nu:

CX400: @maddush 400 SEK
Dark Rock 4: @Lasse62 475 SEK
Pure Wings 2: @Lasse62 75 SEK
Kraken M22: @Mr.Pro 350 SEK

@Lasse62: Är du ok med ovan split i buden?

OBS: Från och med nu behöver ni buda per objekt, blir för rörigt och svårt att få koll annars.

Av Vaun

Rensning, oanvändare kylare och ett nätagg

Hej,

Säljer två kylare som aldrig kom till användning, en oanvänd fläkt och ett nätagg som användes i en vecka (fick gå ner i storlek till sfx sen).

Kör bud per objekt + porto (posten skicka lätt), jag vill inte ha ett bud på flera objekt tillsammans då det gör det svårt och rörigt att följa utvecklingen. Går även bra att hämta i Gävle.

Läs hela annonsen här

Av Vaun
Skrivet av ZyntaX:

En fundering gällande keycaps.
Alla reviewers och så vitt jag sett alla entusiaster klagar på "vanliga" tangentbord.
"oh mah lord, ABS keycaps! WHY?! EVERYONE KNOWS PBT IS BETTER! OMG Logitech, wadu hek".
Ungefär så
Sedan samma personer. ÅH! GMK Släpper nytt, bara $200! KÖP KÖP KÖP.
Och det är ABS.
Någon som kan förklara?

Jag har svårt att se att det är samma personer som gnäller över logitechs standard caps som går och köper GMK för 200$. Det är nog två olika grupper där den som gnäller över logitechs abs caps är en självutnämnd nörd som blir till sig av att det står gaming på tangentbordet, köpt ett cs:go tangent kit på någon gamingshop och gillar när tangentbordet får rgb damp.

Den andra sitter istället med en custombräda som hen fått tag i efter flera år av väntan, lött dit egna rgb:er och har limited edition grejer som hen varsamt smeker dagligen och troligen förvarar i en specialbyggd låda med genomskinligt lock. Sen smuttar hen på en konjak som hen i hemlighet tycker är äcklig och skakar på huvudet åt alla bönder och deras 1337#GAMiNG-tangentbord.

Av Vaun

Köpte ett direkt när det lanserades eftersom det är det enda chassi sambon tyckte var snyggt nog att ha i tv-bänken. Blev dock oerhört ledsen när jag insåg att det inte hade stöd mitt 58mm grafikkort. Det enda rätta var givetvis att såga ett stort hål i bottenplåten och slipa ner bottenpanelen. Sen fick det plats.

Av Vaun

Kan man starta den med näsan!? Love it!

Av Vaun

Sonos Beam, hdmi arc problem

Tjenare!

Sugen att skaffa en Sonos Beam, men projektorn stödjer inte hdmi arc och inte min hemmabioreciever heller. Har en hel hög med enheter som ska kopplas in.

Så, är min enda chans att skaffa en ny receiver som har hdmi out med arc?

Av Vaun

@Beginner: Det är lagligt att spela in samtal man själv deltar i utan motpartens vetskap. Men om personen kan identifieras så gäller PUL.

Av Vaun
Skrivet av PlogarN97:

Kan även rekommendera HEY STHLM som ligger vid odenplan.

Som att besöka en Japansk tvspelshall

TACK! Jag blev helt salig när jag såg att dom hade Taiko No Tatsujin så dit kommer jag definitivt behöva åka någon gång.