Inlägg

Inlägg som MintRoyale har skrivit i forumet
Av MintRoyale

Datorn startar och stänger av på en gång.

Hej Sweclockers!

Köpte och genomförde mitt allra första egna bygge förra veckan. Allting gick felfritt och jag har använt datorn utan några problem fram tills idag. Höll inte på med något särskilt utan datorn bara stängde av sig själv när jag var inne på skrivbordet. Jag försökte starta den igen men allt som händer är att fläktarna går igång i någon sekund och sen stängs allt av igen.

Jag har provat att koppla ur grafikkortet och hårddiskarna men det blir samma problem. Blir exakt samma sak även om jag bara kör med moderkort, processor och en ram-sticka. Är helt förtvivlad och undrar vad sjutton det är som kan ha hänt och finns det något mer jag kan göra eller har jag kastat pengarna i sjön?

Edit: Provade en gång till och märkte att nätagget ger ifrån sig ett konstigt ljud precis innan allting stängs av, ett litet "plink" eller hur man ska beskriva det, gjorde mitt bästa för att spela in det och det går att lyssna på här http://vocaroo.com/i/s0lhq9xE3mFm Kanske inte har med något att göra men har aldrig hört det förut så det är lika bra att ha med det tänker jag.

Operativsystem: Windows 8.1
Processor: Intel i5 4670k
Processorkylare: Cooler Master 212 EVO
Moderkort: Asus Z87-A
Minne: 2x 4 GB Corsair Vengeance LP 1600Mhz
Grafikkort: Asus 780 DC2
Hårddisk: WD Green 1TB
Nätaggregat:Seasonic X-650
SSD: Samsung EVO 840 250GB