Inlägg

Inlägg som MintRoyale har skrivit i forumet
Av MintRoyale

Köpes! 02+ODAC Hörlursförstärkare

Hallå på er där ute i stugorna. Söker denna ljuvliga stärkare/DAC-kombo om någon nu kan tänkas att skilja sig från sin. Vet inte riktigt vad man kan tänkas behöva betala men kom med förslag.

Ha det gött!

Läs hela annonsen här

Av MintRoyale
Skrivet av Bakwetu:

Såg just detta, 1690 för Fidelio x2, inte mycket att fundera över http://www.siba.se/kampanj/philips-fidelio/philips-fidelio-x2...

Har suttit och väntat på en kampanj på dom här hur länge som helst och nu finns dom inte i lager på butik och går inte att beställa heller, fan då.

Av MintRoyale
Skrivet av Sputte:

Nu såg jag inget sällsynt spel på bilden, men tycker mig se ett Megaman där. Det kan väl vara värt några hundra i alla fall. Det du kan få mest för är ju klart själva konsolen och förpackningen. Enbart den kanske du kan få någon tusenlapp för. Men resten är väl inte värt mer än 50 - 100 kr styck.

Vad snackade ni om Stadium events om? Europeiska utgåvan kan nog hamna på runt 700 kr för. Men att hela samlingen skulle gå upp till tiotusentals kronor eller ha det som "pensionssparning" som några innan hade skriit kan jag tyärr inte påstå att du kan få

Precis, folk här inne verkar ha lika mycket koll på gamla spels värde som en typisk blocket-säljare

Av MintRoyale
Skrivet av XfanX:

Bara duckhunt spelet kostar några tusen lappar
1500kr ser jag inte som ett köp, mer som en investering vänta några år med att sälja eller starta en auktion i Japan eller USA du kommer att få minst 10k utan problem

Flera tusen? Nä nu tar du verkligen i, max hundra kronor om det inte är komplett med box.

Om något ska han sälja i Sverige. Om något så är det svenska samlare som bryr sig mest om märkningen på spel. Är det SCN-märkt på NES och SNES går priset upp bra mycket. Tror att marknaden för PAL-spel är i princip obefintlig utanför vår kontinent. Bara sjukt sällsynta spel som bara släpptes här som det är någon idé att sälja internationellt. Till exempel Zelda Gold Pack och sånt.

Av MintRoyale

Nog med svar för att få en bra bild av läget tror jag, tack allihopa!

Av MintRoyale

Vad kan jag få för min gamla dator?

Hej allihopa.

Ska försöka bli av med min gamla trotjänare nu när jag uppgraderat. Några förslag på vad (om?) jag kan få något för den. Specs är följande

XFX 8800 GTS 512MB
Asus P5Q Pro
Tagan 2 Force 600W
Creative SB X-FI Extreme Gamer
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
Corsair Twin2X 6400Pro 2GB DDR2
(ingen hårddisk)

Verkligen inget monster i dagens mått mätt men klarar enklare spel väldigt bra så tänkte att man kanske kan få någon hundring eller vad säger folket?

Av MintRoyale

Tackar. Åker förbi imorgon och hoppas att det finns något kvar då!

Av MintRoyale

Stabilitetstest för nybygget?

Hej allihopa.

Lyckades inte hitta någon särskild tråd för just det här men om det finns så skicka mig i den riktningen och lås denna tråd.

Hur som helst. Har efter flera månader av problem fått igång min nya dator (moderkort och processor som var trasigt) så den här gången tänker jag vara väldigt noga och se till att allt är som det ska vara innan jag börjar använda den på riktigt.

Finns det någon sorts rutin vad man bör göra med sitt nya system? Kolla att temperaturerna ser normala ut, minnena går som de ska osv. Är rätt grön på det här så om någon har en liten lista med program man kan ladda hem och vad man ska kolla skulle det uppskattas väldigt mycket. Tack i förskott!

Av MintRoyale

Prova att använda dig av gångjärnsmetoden, sök efter hinge method så hittar du guider på Youtube osv. Alltid fungerat bra för mig.

Av MintRoyale
Skrivet av FatherOfThree:

Jag är inte heller säker, därför jag skrev "kan bero".

Att du provat med flera olika processorkylare, ser jag inte att du nämnt tidigare...

För att vara säker att jag förstår dig rätt:
Du testar alltså ett naket moderkort, med CPU, CPU-kylare och ett minne monterat.
CPU-kylaren är inkopplad på moderkortets CPU-fan.
Nätagget är inkopplat med 24-pin och 8-pin.
Både utan och med skärm inkopplad (till moderkortets anslutningar)

Har inte fler idéer just nu.

Fo3

Oj då blandar väl ihop vad jag har skrivit till supporten i mail och här i tråden, sorry.

Jag har provat med stock-kylaren också allltså och det var samma.

Ja, precis det du säger på lådan. Provade nyss med en ny strömkabel också om det av någon dum anledning skulle vara den men nej. I alla olika uttag här hemma till och med. Med och utan skärm ja. Bara samma 1 sekund med fläkt och sen borta. Provat med en sticka åt gången i alla slots, med båda stickorna jag äger. MemOK är väl ingen idé att prova eftersom jag tror man behöver kunna komma upp i post eller högre för att det ska vara till hjälp eller?

Ska försöka få tag på någon annan DDR3-sticka men alla jag känner kör med DDR2 så det kan ta ett tag.

Nä det är riktigt svårt det här men tack ändå. Riktigt kul första bygge man fick alltså.

Av MintRoyale
Skrivet av FatherOfThree:

Ditt problem kan bero på kortslutning, och att nätaggets skyddsfunktioner slår av det.

Har du provat starta med moderkortet löst på en kartongbit?

Kontrollera även noga att processorkylarens fästanordningar,
inte på något sätt sitter så de kan orsaka kortslutning...

Fo3

Ja det låter låter inte helt otroligt men jag är inte så säker på att det är det.

Kör moderkortet på moderkortslådan som tidigare och min Hyper 212-kylare sitter bra och rätt. Ingen kylpasta som har runnit över eller så heller tror jag eftersom det var inget sånt sist när jag tog av den innan jag skickade in moderkortet. Fungerade inte ens med stock-kylaren sist liksom och det lär inte vara någon skillnad nu.

Av MintRoyale

Efter många om och men lyckades jag skicka in det till Webhallen och fick helt utan förklaring ett nytt på posten. Antar då att dom kom fram till att det är något fel på moderkortet. Provade att koppla in endast med CPU och ett minne som tidigare och tro fan att det blir exakt samma grej igen.

Är det processorn det är fel på då eller? Har exakt varenda komponent gått sönder på något vis? Börjar verkligen kännas som att man kastat pengarna i sjön nu...

Av MintRoyale

Om du vill kunna överklocka processorn så måste du köpa ett Z87-moderkort. Går inte att överklocka H87. http://www.inet.se/produkt/1902484/asus-z87-a-atx Fungerar bra till exempel.

När du ändå är uppe i den prisklassen borde du kanske köpa ett bättre nätagg än ett CX också. Om du bara sparar ihop någon hundring till kan du få något som är väldigt mycket bättre på alla sätt och vis. Nätagget om något ska man inte snåla på!

Bortsett från det så är det finfina grejer du valt tycker jag

Av MintRoyale
Skrivet av 00daka32:

Det ända som gubbarna på verkstaden hade gjort var att ladda ner senaste biosen på en USB-sticka och sedan stoppat i den i en ledig USB-port på moderkortet och sedan tryckt på nån knapp........ om jag förstod det rätt........ men googla lite och se vad du kan få fram!
Senaste biosen brukar finnas på moderkortet-tillverkarens hemsida.
Jag tror att jag har sett någon youtube-video någon gång om hur man "flashar" boisen........ men det är väl bara att "youtuba" lite antar jag!

Ja just det. USB flashback. Det har mitt moderkort tyvärr inte stöd för. Man måste upp till Pro modellen innan man får med det tyvärr

Skrivet av MacAllan:

Har du kollat så 8 pinnars kontakten uppe till vänster om cpu är ordentligt inkopplad?
Felet stämmer överens med att cpu inte får tillräckligt med ström, är den ordentligt inkopplad så kan det ju vara kontakten som är kass.

Ja då, tro mig det har jag verkligen. Annars hade väl datorn knappast fungerat felfritt en vecka fram tills nu? Har varit noga med att alla kontakter sitter noga när jag bytt nätagg fram och tillbaka. Tack ändå!

Av MintRoyale
Skrivet av 00daka32:

Har du testat att flasha biosen?
Hade ett liknande problem med mitt MSI-kort förra året. Jag fick till och med lämna in den på en dator verkstad som i sin tur också hade haft samma problem med MSI-kort. Både jag och verkstaden hade skickat in korten och bara fått svaret att de funkade (vilket de inte gjorde). Men i sista stunden innan de skulle ge tillbaks datorn kom de på att de kunde flasha biosen. Vilket de gjorde. Jag hade hållt på med min dator i ca ett halvår och får höra detta.
Det kan tänka mig att det är jobbig att flasha biosen men det är nog bara att googla!

Jag antar att man behöver komma in i bios för att ens försöka göra det. Lite svårt när min dator vägrar att ens komma förbi post, inget alternativ för mig alltså.

Påtal om post. Ska inte alla moderkort ha en inbyggd högtalare för att kunna ge error codes i form av beeps? Kollade runt lite i datorn och hittade fyra pinnar för system warning speaker. Måste jag alltså hitta en sån för att kunna få felmeddelanden? Verkar lite småjobbigt

Av MintRoyale
Skrivet av DjRaven:

Du råkar inte ha något DDR3 minne liggandes? Alternativt får du skicka in både moderkort samt processor till inköpsstället brukar dock kosta en slant.

Bara dom två som jag köpte och jag har provat båda i alla slots. Möjligt att dom ligger bakom något sånt här eller? Tror inte riktigt på det. Kan i och för sig låna en sticka av en polare så fort jag kan, fungerar det inte då heller måste det vara okej på minnessidan i alla fall.

Ja det vore praktiskt att skicka in både och samtidigt. Har mailat Webhallen så jag får se vad dom har att säga om saken. Synd bara att det alltid är minst 2 dagar väntetid innan man får svar. sega typer det där. Allt Asus support hade att säga var att jag borde lämna in, inget vidare.

Av MintRoyale
Skrivet av Elof94:

Update: Jag har mailat med komplett som jag köpte mammabrädan av och dom tror att det kan vara moderkortet. Är det verkligen ingen som har haft samma problem som har någon liten trevlig lösning eller kan tänkas veta vad som är fel? Det känns lite tråkigt att skicka iväg moderkortet och pröjsa för felsökningen när ingenting är fel.

Sitter i ungefär samma sits som dig. Får inte igång datorn och det är ganska svårt att avgöra precis vilken del som är kaputt. Har du inte tillgång till ett annat moderkort eller processor med samma socket? Då kan man väl ganska lätt komma fram till vad som felar antar jag. Annars är det väl bara att skicka in grej för grej och till slut ha betalat mer för felsökningar än vad nya delar hade kostat...

Av MintRoyale
Skrivet av panpo98:

När du tog bort allt onödigt så hoppas jag att du även kopplade ur tangentbord, mus, kringutrustning, diverse oanvända kablar inne/ute, chassits kablar/knappar som går till moderkortet, chassi fläkta, fäktkontroller osv. Såna struntsaker/kablar eller porten de satt i är ökända för att kunna orsaka olika allvarliga fel.

Startar datorn gör du med en skruvmejsel som du rör metall piggarna (kortsluter mjukt) på moderkortet som chassits kablar satt på. Så test också om chassit kablar/knappar satt på fel plats eller var trasiga.

Egentligen kan du riva ut moderkortet och kasta chassit i förrådet tills du hittar felet. Moderkortet läggs på något som inte leder ström som tex kartongen den kom i.

Distanserna som ska vara mellan moderkortet och chassit kan sitta på fel ställe eller glömts bort. Kolla efter böjda pinnar och skador i hållare och kontakter. Kolla också processorn efter sånt.

Fortfarande samma historia fast jag startade med skruvmejsel och allt. Alla pinnar, distanser osv är okej också vad jag kan se. Finns det något mer jag kan göra efter att ha gått så långt? Jag har liksom inte ett extra 1150 moderkort eller processor som jag vet fungerar liggandes i närheten att prova med för att kunna utesluta något mer.

Av MintRoyale

Har kommit fram till att det omöjligt kan vara nätagget. Kopplade in nätagget från min fungerande dator och jag fick exakt samma problem. Fläktarna börjar snurra i en sekund ungefär och allt stängs av. Kommer inte till post, det blir inga felmeddelanden i form av pipljud, ingenting!

Jag antar att det är moderkortet som är trasigt på något vis, någon som har en aning? Den gröna dioden på moderkortet lyser men det betyder väl bara att det får ström, inte att allt på det fungerar som det ska, eller?

Av MintRoyale
Skrivet av DjRaven:

Plocka ur allt onödigt kontrollera även att kylaren sitter som den ska samt fläkten är inkopplad. Gör en ClearCMOS.

Sista utvägen skulle vara att testa med ett annat nätaggregat.

Plocka ur allt onödigt har jag mig veterligen gjort men jag ska prova en sån där ClearCMOS och se om det hjälper!

Ja, det låter ju verkligen jobbigt att behöva plocka isär datorn jag sitter på och använda det gamla sketna nätagget men hade inte ens tänkt på det. Provar i värsta fall.

Tack!