Inlägg

Inlägg som akashi har skrivit i forumet
Av akashi

Vad beror felet 500 & 503 server error, TCP_MISS på Akamai på?

Hej,
Har verkligen lite erfarenhet av webbutveckling. Fick denna fråga av en kund jag sitter hos och hade ingen aning om hur jag skulle svara på detta.

Kunden har en webbapplikation som körs/hostas av Akamai. Lite då och då så dyker fel upp, och de felen är:
"HTTP/1.1 503 Service Unavailable" och "500 Internal Server Error", TCP_MISS from deploy.akamaitechnologies.com (AkamaiGHost/) (-).

Vad betyder detta? Vad beror det på, och hur kan man fixa detta?

Som sagt är jag inte duktig på detta så jag uppskattar hjälp. Tack

Av akashi

Lyckades fixa produktnyckeln. Allt jag behöver nu är en laglig ISO fil av Windows 7 Home Premium på svenska. Vart hittar jag det?

Av akashi
Skrivet av jerqer:

om du inte har nyckeln så måste du köpa en ny, operativet finns som iso hos Microsoft..

Grejen är att jag inte fick en CD när jag köpte laptopen. Vad nyckeln är vet jag inte ens. Tror du inte HP har det om jag ringer dem nästa vecka?

Av akashi

Gjorde ett stort misstag [tappat bort skiva och nyckel till W7 /mod]

Installerade Linux (ubuntu) på min laptop för någon månad sedan, och raderade Windows 7 i samband med installationen av det nya OS. Nu när jag vill byta tillbaks till Windows 7 så märker jag att jag har slarvat bort startskivan för den, samt CD-key.

Frågan är då, kan jag på något sätt skaffa tillbaks mitt gamla OS utan att behöva köpa ett nytt?

Av akashi
Skrivet av Sisyfos:

Satan i gatan, ja då har vi hittat roten till allt ont
Konstigt att supporten sade åt dig att göra det själv, de brukar ju alltid vilja göra det själva via inlämning men okej.

Kom ihåg att byta kylpastan på CPU'n, kan ibland vara viktigare än att bara få bort dammet eftersom många tillverkare använder snorbillig kylpasta.

Klart. Datorn funkar fortfarande inte som den ska och kraven uppfylls inte. Processorn jobbar fortfarande lika bra som min Siemens från 90-talet. Detta kan bara vara ett ursprungligt fabriksfel från HP. Har läst att många har klagat på denna dator. Ska lämna in den på reklamation imorgon.

Av akashi

Om den fortfarande har problem så har jag antagligen reklamationsrätt? Lämna tillbaks den till butiken.

Av akashi
Skrivet av Svensktiger:

Är du aningens händig så är det bättre att pillra isär den och rengöra än att blåsa i den.
Risken finns ju att du blåser fast nån dammtuss i fläkten så kylningen blir ännu samre...
Dessutom så kan du ju byta kylpastan när du är där, brukar göra skaplig skillnad på laptops

http://www.youtube.com/watch?v=UaH4GLDHgms

Ska göra det. Pillra isär den och rensa den med lufttryck.

Av akashi
Skrivet av Svensktiger:

Om du lyckats leva med en E2 CPU så är dustins erbjudande:
http://www.dustinhome.se/product/5010796268/asus-x551ca-ci3-1...
En massiv uppgradering, och billigt som attan för en i3'a med HD4000 grafik.
Skärmen är säkert "meh" men man får ju inte allt för det priset.

Men till ditt problem, ja det kan absolut vara så att den dammat igen och däremed överhettar.
Enklast är att kolla med t.ex hwmonitor.
Ligger processorn på 80+ grader så är det nåt galet.

Processorn ligger på över 80°C. Jag bränner mig nästan när jag rör vid den. Jag ringde support och de sa till mig rensa datorn på damm med kompressor.

Av akashi
Skrivet av antonlundin:

Håller med Uzunar, låter som att det beror på att den blir överhettad och därmed begränsar sig själv. Brukar du använda den i till exempel sängen där det inte någon platt yta? Varmluften kan då inte komma ut, processorn blir överhettad och flaskhalsar datorn.

Datorn är på mitt skrivbord. Datorn blir slö och varm ändå. Nu när jag tänker på det så har inte rensat burken på damm sedan jag köpte den. Det kanske är därför? Eller kan det bero på något annat? Mitt OS är helt nyinstallerat så det kan inte vara något virus eller liknande.

Skrivet av ArcticFire:

Min mamma har pecis den datorn. Pavilion G7 med E2-3000M APU, HD 6380G från 2012.
Så jag har erfarenhet av den och nu på senare tid känns den lite slö, speciellt när man startar den. I mitt fall tror jag att det är Steam som äter CPU bara för att visa inloggningskärmen.

Jag tror att det bara är vanlig nerslöning på grund av ålder och användning. Du kan ju kolla vad det är som tar mest CPU (förutom webbläsaren och Flash).

BF3 i low och 720p går att spela i SP, har kommit en bit i storyn.

Jag gamear inte på min laptop. Surfar, utvecklar och gör andra skolrelaterade saker på den.

Av akashi
Skrivet av Sisyfos:

Låter konstigt att det blivit så bara nu under den senaste tiden för jag har erfarenhet av en AMD E1 1200 som är snäppet sämre än den där CPU'n och den var inte alls mysig att använda för någonting varken i Ubuntu eller Windows 7.
Är du säker på att det inte är placebo för ärligt talat så är det ingen bra CPU om man säger så

Att datorn är varmare hör ju såklart till sommaren samt damm som eventuellt har samlats i datorn.
Det kan ju dock vara så att den överhettas och därmed inte kan köras i maxfrekvens men det låter lite absurt vid vanlig surf men du kan ju ladda ner "HWMonitor" och kolla maxtemperaturerna den når vid vanlig surf och se om det faktiskt är så.

Ingen placebo. Den här datorn är rent utsagt skit och jag tänker köpa en ny snart. Har undersökt det och processoranvändningen är ovanligt hög. Ska prova med att rensa damm ur skiten så får vi se om den lugnar ned sig. Eventuellt köpa en extra kylare som man lägger under datorn. Någon mer?

Av akashi

Fixa hög processoranvändning?

Jag har en laptop (HP Pavilion G7) som på senaste tiden blivit ännu segare/varmare och låter otroligt mycket, och detta leder till att datorn blir otroligt segt och har problem med enkla procedurer som att titta på youtube-klipp eller surfa på nätet.

När jag tittar på CPU-usage är den ca 90-100%, och det räcker med att jag surfar för att den ska komma upp till den nivån. Jag har inga virus på datorn. Vad kan jag göra för att fixa problemet?

HP Pavilion G7. Köpt 2012.
Minne: 5,3 GB. För tillfället så används 1.7 GB (32%).
Processor: AMD E2-3000M APU with Radeon(tm) HD Graphics × 2. 1.8 GHZ.
Grafik: Gallium 0.4 on AMD SUMO2
OS: 64-bitars Ubuntu 14.04 LTS
Disk: 700 GB.

Av akashi

Jag håller just nu med ett projekt som kommer att sträcka sig över hela det här året, och kanske nästa. Det är en webbapplikation som erbjuder tjänster som väldigt många människor skulle ha nytta av, och förhoppningsvis kommer att ha många besökare. Jag och mina "kollegor" (ett par nördar som sitter i mitt rum) är unga studenter (20-25 år, om det nu är relevant) som absolut inte har någon erfarenhet av projektarbeten tidigare, men vi gör vårt bästa. Vi har en idé och vi har en plan, det är det viktigaste.

Min fråga gäller dock marknadsföring. Det är den biten vi är lite oroliga över. Att utveckla applikation och göra den färdigt är inget problem. När vi har lanserat denna webbapplikation - hur går man sedan tillväga? Gör man reklam? Hur då? Kostar det?

Av akashi
Skrivet av Meto:

Vad har ni valt för programmeringsspråk/ramverk för att bygga nya swec?

Undrar jag med.
-
Ett underforum till för naturvetenskapliga, tekniska och samhällsvetenskapliga skoluppgifter. Sen skulle det vara skönt att sänka "väntetiden" för nya medlemmar att kunna posta i vissa forumdelar. 4 eller 6 veckor istället för 12 veckor låter som en bra idé.

Av akashi

Skapa det som ett tillägg för Google Chrome och/eller Mozilla Firefox. Finns många tillägg/applikationer kopplade till facebook - t.ex. radera alla dina meddelanden eller något liknande. Vad gör din applikation mer specifikt? Vad för typ av highscore är det man delar med sig?

Av akashi

Kan man få kika på koden? Riktigt bra jobbat. Du borde fakturera Sweclockers för ditt fantastiska arbete.

Av akashi

Vill du skapa en applikation för att räkna ut detta eller vill du ha ett programmeringsspråk som räknar ut detta?

Ska du utföra matematiska uträkningar och ekvationer så rekommenderar jag matlab eller mathematica. Blir bara krångligt om du ska hålla på med HTML/Javascript, även om det fungerar. Simplicitet är nyckeln. Om det är mycket kodande bakom en sådan applikation beror på hur duktig du är på det. En amatör/halvbra programmerare kan skriva flera invecklade rader medan en som är motsatsen kan skriva betydligt enklare, konkreta och smarta instruktioner för samma arbete.

Av akashi

Avinstallera inte Windows, utan multikör båda OS.

Av akashi
Skrivet av plattangen:

En site för att söka filmer och serier utifrån en drös med olika kriterier.
Enligt mig schysst design

http://omive.com

Hur många kodtimmar snackar vi här? Riktigt bra ska jag säga! Får du bud från olika företag, SÄLJ INTE! Detta kan bli stort, förutsatt att ingen har gjort något liknande tidigare.

Av akashi
Skrivet av ZalamanderRelic:

problemet med nackademin är att deras java utveckling är typ enbart javascript och inte java som i java program och ren java kod. kikade i det där när jag hade funderingar på att söka. den enda ren java utbildning jag hittade i stockholm var teknikhögskolan men dem vill istället ha cv och privatbrev och sånt

http://nackademin.se/kurser-java-utveckare/
Här har du kursplanen för Nackademins java-utbildning. Det du säger stämmer inte. Det är inte heller bara teknikhögskolan som kräver CV och andra intyg, det gör nästan alla KY-utbildningar. Detta är på grund av att de inte har tillgång tills betygdatabasen som universiteten.

Vad jag har läst så är de flesta systemutvecklar utbildningar inte "rena-java (eller något annat språk) utbildningar". Du får även lära dig webbutveckling, databasprogrammering, testning, dokumentation, projektarbeten och annat praktiskt som hör till yrket systemutvecklare.

Av akashi

Prova med en återställning. Annars kan du kolla så att du har installerat allting rätt, eller om du behöver uppgradera någonting. Men en återställning brukar oftast lösa det.