Inlägg

Inlägg som VinceAkStyle har skrivit i forumet
Av VinceAkStyle
Skrivet av Dekkan:

Precis som du säger men det beror nog på att det är 3000 kr för en konsol + spel och en online avgift istället för 10000 för att orka driva spelet på PC.

Bf1 på ps4 och xbox 1 kör en dynamisc upplösning mellan 720p och 1000p beroende på hur mycket händer i spelet. Det är en bra knepp men långt ifrån en statisk 1080p. Inställningar är en blandning av medium och låg, främst låg, "textures" är ett undantag och körs på Ultra.
Trots kompromisserna klarar varken ps4 eller xbox One att hålla 60FPS i conquest eller operations och har dips ner till 35FPS.
Däremot om du har en dator hemma, med en i3 eller i5, även om den är 5 år gammal, kan du köpa ett grafikkort för 2000 kr och köra spelet med snyggare inställningar och bättre flytt.

För mig finns det fördelar med konsolerna men det inte är mer prisvärd.
"You get what you paid for!"
Fördelen med konsolerna är att det är mer rättviss, alla har samma kontroller, samma flytt och samma inställningar.
På PC, om man har en monster PC som kan köra 120fps och en skärm som kan visa det har man en tyglig fördel. Om man är duktig för att optimera sin Windows har man också en fördel. Om man har en bra mus och mekanisk tangeant har man en till fördel...

Av VinceAkStyle
Skrivet av fermia:

Sitter med i7 4790k@4.6Ghz,STRIX 980Ti OC med 32gb ram
kör allt på ultra i 1920x1080 utan några dips eller annat det flyter på som smält smör i stekpannan
Har Windows 10
Finns det några nackdelar med att köra allt på Ultr?? För ibland är det fan för mycket detaljer som far omkring så man ser ju knappt något..Men snyggt är det iallafall

Det är intressant för att jag har ungefär samma burk som dig, alltså i7 4790k 4,6Ghz och EVGA gtx 980ti OC men jag har bara 16 GB ram minne som kör @2400mhz och det flyttar på bra, runt 120FPS i snitt, allt på Ultra men jag har dips, det går så lågt som 90 FPS ibland typ i stadmiljö när det sprängs grejer överallt... Kan det vara att du har 32GB ram minne som gör skillnad? Jag har också Windows 10.

Av VinceAkStyle
Skrivet av kallepnken:

Har win 7, ska fixa win 10 så fort jag har mer pengar att lägga på min redan (för mig) svindyra dator. Men ska det verkligen vara så avgörande?

Jag monterade datorn. Huruvida kylaren sitter för tight är ett problem jag aldrig stött på tidigare, hur avgör man det? Är "knäpp"-fästen, vet inte hur man skulle kunna sätta fast den lösare om så var fallet.

Ram sitter på de platser som de rekommenderade i instruktionsboken, A2 och B2 om jag inte minns fel.

Det enda jag har gjort i BIOS är att använda asus egna ez-OC (som det så trendigt hette) till 4.1 gHz

XMP vet jag inte vad det är,ty jag är en noob.

Tackar för svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Windows 8.1 gjorde en stor skillnad i bf4 jämfört med windows 7. Windows 10 däremot var ingen stor skillnad gentemot windows 8.1. Vissa hävdar att det är 30% höjning i prestanda mellan Windows 7 och 10, och om jag kan inte garantera de siffrona kan jag ändå garantera att du kommer se en tydlig skillnad. Nu går det att köpa en licens för 280 spänn om du letar lite på nätet. Det blir aldrig lättare att lägga ned pengar på sånt man känner sig tvungen att köpa, det förstå jag.

Det jag sa angående cpu kylaren var bara för att när man möter motstånd ska man sluta skruva, för att undvika för mycket tryck på CPUn, vilket kan orsaka märkliga problem. Vissa tror att de kommer få bättre kylning om du skruvar allt de har i armarna...

Du borde använda CMOS knappen på moderkortet för att nollställa hela biosen , och sen du går in i på AI tweaker, eller vad det heter nu, och letar efter profil, och sätter igång XMP, det är en genväg till att ställa max spänning, hastighet och timing dina ram minnen klarar av automatiskt. Kanske din ram minne kör på 1333mhz när den klarar av 1600mhz eller 1866mhz eller ännu högre frekvenser.

Lycka till!

Av VinceAkStyle
Skrivet av drwlz:

Varken jag eller några utav mina polare har varit med om att "skott inte träffar". Fungerar hur bra som helst.

Jag tycker också att man träffar bra, mycket bättre än i bf3 och bf4!
Men det kan hända problem med "packet loss" eller "server performance".
För mig är det inte mer än 4-5 gubbar per dag, som inte tar sina kullor, när det var 3-4 per bana i bf4! Så jag är skitnöjd med "network code"!
Sen de som själv sitter med dåliga bredband eller spelar på Wifi och har hemsk mycket "packet loss", de kanske inte har så kul.

Av VinceAkStyle
Skrivet av kallepnken:

Hej. Skrev här tidigare om att jag hade FPS problem, vilket jag löste med lite inställningar. Nu har jag 60-70 FPS på ultra med 16 GB ram, ASUS GTX 1070 8GB, i5 6600k 3.5 gHz som är klockad till 4.1.

Som sagt, fpsen ligger på 60-70. CPU prestandan ligger mellan 80-90% stadigt med en temp på 50-60C. Eftersom det inte är några fps drop i övrigt så utgår jag ifrån att grafikkortet klarar av spelet gott och väl.

Till problemet: jag får fryslagg. Flyter på hur bra som helst men ibland så fryser spelet i 3-4 sec. Det jag tycker är knepigt är att det inte sker kontinuerligt. Ibland i hårda eldstrider, ibland när man flyger, ibland när man står på plana backen utan att ha något "fps-höjande" i närheten. Ibland sker det 1-2 gånger per match, ibland 8-12 gånger per match, och det finns ingen karta där det fryser oftare.

Så jag tänker, är det min klena processor som ställer till det? Har prövat att ställa ner grafiken till High, men fryslagget är kvar. Har ni några idéer om vad det kan bero på och vad jag kan göra åt det?

Det är fortarande fruktansvärt dåligt. Du borde ha 110-120 FPS i snitt och aldrig gå ned under 80-85 FPS som värst. Har du Windows 10 eller Windows 7? Om du redan har Windows 10, du borde göra en clean install of Windows 10, moderkort senaste drivrutinerna, senaste Nvidia drivrutinerna, installera inget annat än origin och spelet, alltså ingen Geforce experience, fraps ingenting... Gå in och testa några banor och ser om det blir natt och dag...

Också vem monterade datorn? Är du säkert att cpu kylaren inte sitter för tight? Att ram minnena sitter på rätt plats? Har du pillat i biosen? I så fall nollsätta den och aktivera bara XMP.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Benjamin96:

@martincool: Testa att håll dig på håll med versionerna av vapnen med störst magasin och smattra på för att hålla ner fienden. Samt använd mortar för att ta ut större grupper. Ska man vara längst fram fungerar assault tyvärr bättre.

Precis som du säger. I BF1 ska man hålla sig till sin rol, typ support om man valt den klassen. Dessutom har man mer "supression" med de vappnena.

Av VinceAkStyle
Skrivet av martincool:

någon mer än jag som känner att skadezonerna på gubbarna är åt helvete? känns som jag som kör lmg kan skjuta folk 3-4 gånger mer i kroppen än personerna medans folk med smg eller gevär räcker med 2-3 gånger bara. FRUKTANSVÄRT IRRITERANDE

Du som spelar "support" kanske tycker det men ni har i den klassen andra fördelar... BLand annat har ni "mortar" som är otroligt effektivt. Och ni har stora magasiner..

Av VinceAkStyle
Skrivet av fantomsmurfen:

Tycker tyvärr att det verkar vara en hel del fuskare i spelet. Vissa matcher blir jag skjuten t.ex. rakt genom hus av sten upprepade gånger.

Det kan också vara att pga "paket loss" antingen på din sida eller den andra spelarens sida att den som sjkuter eller dem som blir träffad inte var där de är på killcam enligt servern. Det är vanligt "lag compensation" som har varit i bf sen Bad Company...
Om du är intresserad i detta kan du kolla upp på Youtube en kille som heter Battlenonsense. Han är assbra för att undersöka och förklara sånt.

Det kan också självklart vara fuskare efterdom Fairfight har redan "banned" en del spelare.

Av VinceAkStyle

När jag kör bf1, ser jag min cpu som ligger i temp runt 58 C degree och går upp till 60 (alltså max core temp) när i bf4 min cpu temp låg runt 51 C degree och gick upp till max 53 C degree(max core temp).
Detta tolkar jag som att min i7 4790k kör betydligt hårdare i bf1 för att hänga med det som händer.
Mitt grafikkort är en 980ti overklockad till 1444mhz och jag ser på Cpu/Gpu grafen att linerna är väldigt nära varandra när cpu linen låg en bit ovanför i bf4.
Med en gtx 1070 som du har, kommer förmodligen inte Gpun ge sin full potential utan en modern i7 och snabba minnen i 16gb.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Ohem:

Grejen är att inte vet hur jag ska kompensera spread och recoil, vilket jag framförde i inlägget. Så utan att veta vad jag ska göra eller följa så kan jag inte utvecklas till att bli bättre på eget bevåg. Just nu är det upp till slumpen som avgör åt mig, men man kan centrera om siktet till sidorna på support vapnen så jag kan iaf få en lite bättre chans att träffa med en kula till eller två.

Det jag menade men inte tydligt var att lägre sensitivitet hjälper att kontrollera recoil, sen du kan välja i inställningarna om du vill recoil åt vänster eller åt höger. Spread kan du veta lite mer om i den videon. Han förklarar lite hur det funkar.

https://www.youtube.com/watch?v=qYnmQGj_SnA

Av VinceAkStyle
Skrivet av Ohem:

Jag ser streamers och youtubers hantera och kontrollera vapenspread och recoil, men när jag försöker så går det käpprätt åt helvete. Hur faen gör man? Jag drar musen ner och sidorna men inget håller sig stabilt vid skjutandet. Just nu så kör jag support vapen för att slippa göra det men det visar helt klart skillnad när andra klarar det galant, jag sprayar på och hoppas på att jag träffar.

Mina stats är just 3/12, kanske 6 kills om jag har tur. Alternativt springer jag vid hörnor och melee:ar.

Sådant här problem har jag aldrig upplevt med BF4 eller någon annan FPS jag kört.

Detta spel kräver mer "skill" än båda bf3 och bf4, eller vilket CoD du vill.
Här behöver du kontrollera spread och recoil, som du sa för att det är inga moderna "lätt att hantera" vappen. Men du kommer klara dig säkert bra efter en adaptations period. Och sen kommer du vara bättre också på dina andra spel.
Min tips till dig är att köra låg DPI och låg sensitivitet. Typ 800dpi och 8-9% sensitivitet borde vara max gränsen.

Av VinceAkStyle

Än så länge har jag bara spelat 5 timmar i trial versionen men det ser ut att vara början av en kärlekshistoria för mig.
Det är lätt den bästa Battlefield jag har spelat sen åtminstone Bad Company Vietnam.
Stämning, ljud, känslan, vappnenas beteende... Det är svårt att beskriva. Och den fungerar mycket bättre än Betan.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Sture123:

Är det nån som vet nått om en ev. nvidiapatch i samband med release? Vill veta om jag behöver uppgradera cpu osv eller om det funkar. BF4 kunde jag spela utan problem men BF1 som sagt, stora dippar. Kan ju vara att en drivrutin löser det med. Men annars får jag uppgradera, såg att jag fick lite tips tidigare, tack för det.

Nvidia kommer säkert att göra speciella drivrutiner till spelet, det kan du räkna med. Och Dice kommer att patcha spelet, båda för balans och stabilitet, det kan du också räkna med.
Nu jag har samma grafikkort du har och jag har 110-130 FPS i snitt och har gått ner som värst till 94 fps igår.
De patch och drivrutin som släpps snart kommer att förbättra din upplevelse men de kommer inte att ge dig lika mycket FPS som jag har.
Vad det beror på har jag förklarat för dig förut.
Det du kan göra nu är att avinstallera dina Nvidia drivrutiner med DDU Uninstaller och göra en clean install med bara drivrutinerna, alltså ingen Geforce experience. Detta har hjälpt andra.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Sture123:

Tack för ett väldigt informativt inlägg! Vad skulle du reka för cpu och minnen till mig då? Vilka passar mitt moderkort osv.

Det är lite svårt att svara när jag inte vet vad du har för budget. Om det är tajt med budgeten jag skulle definitivt rekommendera dig att försöka få tag på en begagnad Z87 eller Z97 moderkort och en begagnad i7 4770k eller 4790k. Tillsammans med lite snabbare ram minne typ 2133mh eller 2400mhz (som kostar typ 800 kr för 16gb) borde du klara dig några år.
Om du köper nytt, så borde du satsa typ på en Z170 moderkort tillsammans med en i7 6700k, och 16gb ram minne i 2133mhz eller 2666mhz. Du kan till och med hitta paket med moderkort+cpu och spara 300 spänn. Det är i alla fall vad jag hade köpt om det var aktuellt för mig.
Om du vill köpa bra cpu och ram, ditt moderkort kommer du också behöva uppgradera.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Sture123:

Tror ni jag skulle tjäna på ny prolle? Se dator sign. Tycker jag fick en del fps drops i 1920 och dx 11 med allt på ultra.. Ner till 40 fps i vissa scenarion, inte helt ok.

Det tror jag definitivt och ska försöka förklara varför. I många år nu har det alltid varit grafikkortet som halsflaskade i spel.
Hade man en i5 eller i7, stock hastighet eller överklockad, så fanns det ingen konkret skillnad i spel. Även för bara ett år sen med exempelvis en gtx970 så spelade det inte så stor roll om du hade en klockad 2500k, en 3770k, en 4670k eller en 4790k. För att det fortfarande var grafikkortet som halsflaskade systemet i spel.
De var till och med tvungna i recensioner att köra SLI config i 720p för att ser skillnader mellan processorer.

Men detta har förändrat nu. Moderna grafikkort så som gtx980ti, gtx 1070, gtx 1080, fury X.. är så pass kraftfulla att de inte längre halsflaskar i 1080p.
Det är därför du kommer se stora skillnader mellan processorer i spel med de där korten.

Och samma sak gäller också ram minnena. Hade du 1600 eller 2133 ram minne så spelade det inte så stor roll än så länge det inte var processor som halsflaskade.
Nu kan de göra upp till 10, 15 fps skillnad i 1080p om du har en väldigt snabb grafikkort och en bra processor.
Ett bra exempel på det är recensioner där de jämför olika i7 (6700k, 4790k, 4770k, 3770k, 3930k..) som exempelvis digital foundry gör på Youtube. De använder ofta 1600mhz ram minne tillsammans med 4790k och 4770k, och de använder 2133mhz eller 2666mhz ram minne tillsammans med i7 6700k och i5 6600k. Detta gör att man ser en stor skillnad i spel mellan de processorerna (men bara i 720p och 1080p om de använder ett snabbt grafikkort i testet). När de jämför processorerna mer "apple to apple", dvs med exempelvis 2133mhz eller 2400mhz ram minne på alla cpu, så skillnader finns fortfarande men är bara stora om du jämför en gammal cpu med den senaste, och inte stor alls mellan 2 moderna i7.

Av VinceAkStyle
Skrivet av wimon:

Kör du 1920x1080?

Skickades från m.sweclockers.com

Yep, 1080p för mig. Tror inte jag skulle va ens i närheten av de siffrorna om jag hade en 1440p skärm

Av VinceAkStyle
Skrivet av hnkl:

Sitter på en 6700K och ett GTX1070 och kör i 1080p på ultra. Under Trial så dippade fpsen ner till 55-60 i vissa fall på St Quention Scar-kartan. Enligt Reddit så är det flera personer med samma setup/prolle/grafikkort som har detta problem. Annars ligger spelet och flyter på omkring 100-120fps normalt. Vi hoppas på en driver från nVidia och kanske en patch från DICE som eventuellt kan åtgärda de kraftiga fps-fallen.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har varit och läst på Battlefield 1 forum och flera rapporterar att en avinstallation av nvidia piloter med DDU uninstall och en clean install av drivrutinerna utan GeForce experience fixade detta problem för dem. Inget jag testat själv för inte haft några problem men kanske värt att testa.

Av VinceAkStyle
Skrivet av frekish:

Sitter på 2600k @4.2 16Gb ram och 980Ti SLI, försöker få till 120fps, men kommer väldigt sällan över 105. Loggade lite och cpu går aldrig över 90%, ligger oftast runt 70 och GPU(er) går sällan över 80%, liger oftast kring 60-65. Självklart hade en nyare cpu givit bättre värden, men jag tycker det är konstigt att den inte maxas? Hur är SLI stödet, någon som haft problem? Finns det andra tips på hur det går att optimera?

Jag har kört med endast en GTX 980Ti och jag ligger mellan 110-130 FPS i snitt. Jag har aldrig sett nånting under 100 FPS. Och jag har bara kört banor i Conquest med 64 spelare. Så jag misstänker antingen ett problem med SLI profil eller din CPU som inte klarar av spelet.
Jag har en i7 4790k @4,5Ghz med 16GB 2133mhz ram.

Av VinceAkStyle

Om en webbsida bjuder alla sina kunder att lämna recensioner men publicerar enbart de som är positiva är det väl vilseledande marknadsföring. För att de indirekt säger till den som är sugen på att köpa något att alla som har tagit sig tid att lämna en rencension är nöjda med produkten.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Umbrellas:

Okej, lägg upp ett klipp där du tar 48-10. Du kan börja spelet nu om du har Origin Access.

Som jag sa: de som dissar honom borde själva bevisa att de är bättre. Väldigt enkelt att sitta på internet och säga hur enkelt allt är. Betyder inte ett skit om man inte själv är i närheten av honom. Ingen av de som sagt att allt han gör är enkelt har bevisat något själva. Bara tomma ord.

Visst vad jag säger är inte bevis på hur bra eller dåligt jag själv är på bf.
Men det är inte tomma ord, för att jag försöker förklara för dig varför det är inget speciellt med det han gör. Han gömmer sig långt bort från objektiverna, och träffar bara fiender som är statiska.
Jag kan erkänna att jag själv gör sällan banor med 4 eller 5 k/d ratio om jag inte har kollegor som hjälper mig upp när jag faller. Samtidigt spelar jag betydligt mer agressivt än han i videon du länkte.

Dessutom jag lade upp en länk till en video från en kille jag känner så du får se skillnaden med en riktig top spelare.
Om du inte vill att folk ska tänka eller tycka nåt om det du tycker är fantastisk, så kanske du borde undvika lägga upp länkar.