Inlägg

Inlägg som VinceAkStyle har skrivit i forumet
Av VinceAkStyle

Jag har kört 1440p på en GTX 980ti innan jag fick en 1070 med step up programmet. Jag håller inte med dem som säger att den klarar inte av 1440p/144hz. Jag har märkt att oftast det räcker med att stänga av post AA och sänka lite reflektioner och skuggor för att få samma FPS som på en 1080p skärm. Just nu kan jag säga att jag har 110-120 fps i Battlefield 1, Mirror's Edge oh GTA V. Overwatch 144fps i Ultra. Sen för sådana spel som Witcher 3, Metro, Star Ctitizen, det gör väl inget om man inte har 100FPS, tycker ja.

Annars angående skärmar, jag har haft 2 stycken MG279Q, båda hade lite bleeding ner på högra sidan och båda har en del IPS GLOW som förstör lite contrasten ner man inte sitter mitt framför skärmen. Jag har även sett 2 PG279Q på Webhallen och Inet och de verkade bete sig på samma sätt angående IPS Glow. Jag tänker såhär att om man inte märker av någonting på skrivbordet och när man tittar på film eller streamar HBO, så gör det väl inget att det ser inte så bra ut i ett mörkt rum på en svart skärm.

Till sist ville jag nämna att Nvidia säger att de som äger ett GTX980Ti kommer ha förtur och rabatt på den 1080Ti när den kommer ut. Men inga detaljer om hur det kommer att gå till har släppts. Förhoppningsvis kör den om Titan X.

Av VinceAkStyle

Jag har också en corsair rm750x och den tjutar som fan! Har betalt 1200 för den för några månader sen och man hör den väldigt tydligt.
Jag hade en gtx980ti innan jag fick en 1070 genom step up programmet så jag vet att det är inte kortet. Den tjutar ändå inte när jag surfar och streamar tv. Det är alltid nåt.

Av VinceAkStyle

Problemet här är att du kör 1,3v på din CPU. Det är därför du får de temperaturerna. Har du försökt att köra på 1,26v? Jag vet att Skylake kräver mer spänning än Devil's Canyon men ändå! Hur snabbt ram minne kör du? Över 2666mhz gör det lite svårare att få stabil CPU OC.

Av VinceAkStyle

Jag kan tipsa dig om inställningar som borde funka bättre för dig. Som andra har sagt SLI scaling är inte fantastik i det här spelet men det är inte bara det som är problemet. Din CPU är bottleneck i det här läget och även en 1000 dollars CPU kommer inte att ge dig över 120 FPS som minimum FPS vid ultra, oavsett upplösning.

Du kan försöka sätta inställningarna så här:

_Blixkvalitet: Ultra
_ effekterkvalitet: High
_efterbehandlingskvalitet: Medium eller låg (det är den mest CPU krävande, för den hanterar alla reflektioner och dynamiska reflekter på vappnena och vatten pöll osv... )
_GPU minnesbegräsning: på (det handlar för det mesta om shadowmapping och man märker inte direkt skillnaden)
_Kantuttjämning: av (TAA och FXAA är bara suddiga och inte nödvändigt när man går över 1080p)
_kvakitet för undervegetationen: Ultra
_Nättkvalitet: Ultra
_Omgivande inneslutning: SSAO
_Texturkvalitet: High
_Texturfiltrering: High (filtreringen av textur är också CPU och ram minne krävande)

Av VinceAkStyle

Finns det något märkvärdigt att notera, till exempel döda pixlar eller blödning på skärmen?

Av VinceAkStyle
Skrivet av anon159643:

Håller inte med om din analys, även om slutsatsen är lika.
Om företag är inne i EU och ej betalar skatt så gynnar det ändå våra medborgare som får pengar, det tär dock konkurrenterna som ej får konkurrera på lika villkor. För konsumenterna är mindre skatt jättebra, däremot inte bidragstagarna eller snikarna som använder vår infrastruktur som el, vatten och väg.

Javvist! Det är bara bra för konsumenterna om företagen fuskar med skatt, då det gör möjligt för foretagen att sänka priserna på produkterna och höja lönen för sina anställda med de sparade pengarna! 😭😭😭

Hur naiv kan en människa vara egentligen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle

När jag kollar stats med battletracker ser jag att jag tillhör de 15% som tog och försvarat mest flaggor i spelet. Just denna staten bevissar att majoriteten bryr sig inte ett dugg om flaggorna för att jag spelar mycket sniper och är ofta inte nära nog för att ta flaggorna, då min roll är att backa andra och jag behöver hålla mig 30-40 meter från fienderna. Jag spelar ändå aggressivt när jag rör mig mellan flaggorna.

Också jag spelar nästan aldrig medic och har bara typ 400 "revive" men det räcker för att tillhöra top 20% så jag vet att nästan ingen gör sitt jobb när de spelar medic.

Och sist är jag i top 1% kill/minute i Conquest fast jag har bara 1,3 kills/minute, så man ser också att nästan alla spelar väldigt försiktigt och väldigt få spelar aggressivt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle
Skrivet av barr1:

Ligger på 83% W/L och har varken lämnat eller bytt lag till segrande sida. Inte svårt att vinna om man lirar en grupp med 2-3 polare som kan spela och ger sig fan på att man inte vill förlora, speciellt inte om man ser till hur dåliga majoriteten är

Det köper jag inte! Om du har 25-28 killar i ditt lag som skiter i objektiven, ge bort stridsvagnar etc... så är der omöjligt för dig och 2-3 polare att vända matcherna. Ibland jag spelar med lag som inte ens har "kills" typ jag är på 25-30 kills mitt på omgången och ingen annan har mer än tio-tolv kills, för att de ligger med bipod eller springer runt som huvudlös kyklingar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle
Skrivet av jnilssonn:

På den nya mappen märks det mest då den är krävande för prollen. Ska verkligen en i5 6600k @4.5ghz bli bottleneck i detta spel?

Vi gamers har klagat över att utvecklarna inte använde sig av hyperthreading och snabba ram minnena men nu börjar det äntligen ändra sig.

Om du kollar bara FPS i snitt kan du tro att det inte behövs hyperthreading eller snabb DDRam men om du kollar 1% och 0,1% lägsta FPS ser du att hyperthreading och snabba minnen gör skillnad när det gäller stabilitet.
Detta stämmer främst i 1080p om du spelar med en 120-144 HZ skärm, men också med en 1440p skärm om ditt kort klarar mer än 60 FPS. Om du spelar i 4K eller om du har vsync på en 60 HZ skärm så spelar det ingen roll.

http://www.gamersnexus.net/game-bench/2673-battlefield-1-cpu-...

http://www.gamersnexus.net/game-bench/2677-bf1-ram-benchmark-...

Man kan se också i spel som GTA V eller Witcher 3 att skillnaden i testerna mellan i7 6700K och i7 4790K i lägsta FPS beror mycket på att de använder sig av 2133/2400MHZ med i7 6700K och 1600MHZ med i7 4790K.

Med min dator, i 1080p, allt på ultra förutom AA på FXAA medium och post process på medium, har jag 95-130FPS på alla banor.
Jag märkte också att origin i spel och Afterburner/rivatuner orsakade sämre prestanda för mig.

Av VinceAkStyle

Om du passade på och köpte grafikortet från MSI kan du använda lite av pengarna du sparade för att uppgradera CPU kylaren till en Noctua NH-D15!

Av VinceAkStyle

Ska du spela på en 60HZ skärm så duger en i5 6600k lätt men om du spelar på 120hz-144hz skärm behöver du en i7 för att det kommer att halsflaska och det inte kommer att hjälpa mycket att sänka kvaliteten i inställningarna.

Av VinceAkStyle

Om man använder sig av borderless fönster mode istället för fullscreen, så lägger man lite extra input lag i spelet. Det är kanske värt att veta om man är ut efter en reaktiv spel. Vsync är det värsta förstås och typ dubblar input lag men fönster mode påverkar upplevelsen också.
Annars har jag en tips för dem som har prestanda problem i BF1, avinstallera drivrutinerna med DDU uninstaller i safe mode och sen installera 375.63 utan Geforce experience. Ta också bort alla BF1 mappar från dokument (alpha, beta och slutversionen). Det är de bästa drivrutinerna för BF om man inte kör SLI. Sen kan man också sätta post process på medium för det är väldigt CPU krävande och sätta AA på FXAA för att TAA gör allt suddigt... Glöm inte att ge mig +1 om dessa råd hjälpte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle

Martini henry använde jag igår och den är fortfarande bra! One shot kill 30-80meter om man träffar i bröstet eller halsen. Och 90 damage i bröstet under 30 meter, plus såklart One shot Headshot kill på alla avstånd. Den behövde lite nerf och jag erkänner det fast jag spelar mycket sniper. Den gör också fortfarande double/triple kills om man har flyt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle

Så ska det inte vara! Låter den mycket typ en second när du startar spelet så kan detta vara "normalt", typ att fläkterna startar på full fart och ställer sig till rätt hastighet sen. Men när du slutar spela ska fläkterna också sluta snurra, efter några seconder när temperaturerna har gått ner. Har du satt datorn ihop själv? Kan du lite om datorer? Det kan vara grafikkortet, det kan vara moderkortet, det kan vara drivrutiner, det kan vara inställningar i biosen, den kan vara mycket olika grejer.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Lspn:

Har dom fixat problemet nu med BF1 i senaste Nvidia driver? Vågar man tanka den?

Vet inte vad du pratar om, men sista drivrutinerna från Nvidia är inget att ha om man vill lira Battlefield 1.
Det blir att spelet går till fönster mitt på en bana, och några trevliga djupa dips hit och dit.
375.70 är de bästa drivrutinerna för mig än så länge.

Av VinceAkStyle

När jag köpte en apogee One som är känt för att ha en bra DAC, så hörde jag en stor skillnad mot den inbyggda ljudkortet. Helt plötsligt hörde jag om Youtubers hade bra mikrofoners och tyst omgivning, vilket hag kunde inte höra innan. Jag kunde också till exempel höra om en akustisk gitarr spelare tog i mycket med naglarna eller fingertipen, om strängarna var helt nya eller hade suttit några dagar/veckor på gitarren.

När jag tittar på film och serier hör jag också bättre alla små backgrund ljus utan att behöva höja ljudet och ha samtidigt väldigt höga röstvolymer.

Jag håller med om att det är säkert väldigt svårt att höra skillnaden mellan bra och fantastik, men mellan dåligt och bra är det lättare.

Sen är det alltid samma sak. Vissa hör inte skillnaden på en laptop med 500 spänn logitech högtalare som spelar spotify och en 15000 kronor anläggning som spelar en vinyl...
Om du hör ingen skillnad så finns det ingen skillnad, för dig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle
Skrivet av ClintBeastwood:

Dyker FF meddelanden upp fortfarande? Annars kanske det råkat avaktiverats.

Det som är problemet är att man är ban "bara" en vecka och sen man kan komma tillbacka och prova en annan cheat. Dessutom kan man testa med en Origin Access konto utan att behöva köpa spelet. Så "It's open bar for the cheaters"!

Av VinceAkStyle
Skrivet av ClintBeastwood:

@VinceAkStyle
Hårdvarubans är en dålig idé tills dom hittar ett anticheat som inte kan banna oskyldiga. FF kunde banna i BF4 om man hamnade utanför mappen på något vis, Punkbuster har haft false-positive och detsamma med VAC.

Det är sant att det är ett problem.Jag har en kompis som har nästan 50 % precision i bf3 med m16a3 och en k/d ratio av nästan 4 i bf4 .Han blev "ban" från bf4 och tog kontakt med punkbuster och skicakde video och länkar till hans youtube kanal och de lätt honom komma tillbacka. Ändå måste man erkänna att generellt 99% av dem som har sådana statistiker är fuskare... Så det är kanske ett nödvändig problem.

Av VinceAkStyle

Jag har själv den nh-d15 på en i7 4790k @4,6Ghz med 1,29v och 2133MHZ ram minne.
Jag satte på en tyst profil... Som går inte över 55%.
När jag spelar bf1 går den aldrig över 62 grader, typ som max core temp...(så 53-54 grader på processorn ytan)
Och jag kör på med 120FPS i ultra 1080p.

Av VinceAkStyle

Det är roligt att ser att så många tycker det skulle finnas en sniper limit... Förmodligen är ni inte snipers själva, för då skulle ni inte tycka att det är kul att inte kunna spela med sin "class" för andra var snabbare.
En sniper som stödjer sin squad för att ta flagor och markerar fienderna är inte ett problem, men snipers som ligger glitchat i stenor eller ruiner med bipod och spelar inte objektiver är mer ett problem. Och det finns inget man kan göra åt saken. Bara byta squad om de är med dig.
Det är samma sak som medic som inte har lust att hjälpa upp kollegor, ibland tar inte ens med sprytan. Det finns inget att göra åt saken heller.
Det är väldigt mycket spam med gas och mortar och det måste balanseras.Alla borde starta med 1 grenata ,och det borde inte gå att lada om mortar. Dessutom skulle inte kameran följa med. Det ge upp positioner av alla fiender.
Folk kan "spawn" på kollegor 1-2 seconder efter du har dödat dem, det måste också fixas.
Och Model 10-A är OP, det är väldigt lätt att se när en tredje del av spelarna springer runt med den...

Fairfight håller på att kasta ur spelet folk men de kan skapa ett nytt konto med Origin Access för 40 spänn och komma tillbaka testa en annan cheat. Dessutom tror jag man är ban i bara en vecka. Det är en skandal med det här systemet. Man borde köra definitivt ban på "hårdvaran". För nu håller folk på att testa tills de kommer att hitta cheat som fairfight inte ser.