Inlägg

Inlägg som VinceAkStyle har skrivit i forumet
Av VinceAkStyle

En kompis hade ett liknande problem, och för han det var CPU som klarade inte riktigt Ram minnena på 3200 MHZ, så han satte de på 2666MHZ och han inte haft blue screen sen dess.

Av VinceAkStyle

Nintendo är den bästa spelutvecklaren i världen! När man spelar deras spel känner man att de har tänkt på allt, att spelen är färdiga. Det är stor skillnad med 95% av spelen på marknaden. Också finns det en social dimension med Nintendo spel för man kan få olika generationer att spela tillsammans, killar och tjejer, och även intressera folk som inte spelar dataspel! Det är detta som gör Nintendo frangångsrik och säkert inte de överprisade, klena hårdvara de säljer.

Av VinceAkStyle
Skrivet av devilstar:

Skulle strax rulla in till Inet och köpa 1800x, blir att köra 4790 ett tag till.

Jo, jag vet inte hur du orkar med en sån gammal och trög PC som du har. Det är bara att bita ihop lite till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle

Det känns som att hälften av de "trailers" som Nintendo visade på E3 var bara teasers! Vi såg inte så mycket gameplay även när spelen finns redan på andra konsoler.

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle
Skrivet av Chrisj:

Han har ju en poäng i att man går ifrån obsolet lagringsmedia. Du verkar dock rätt aggressiv och passionerad om din sak så kämpa på.

Jag har säkert reagerar för starkt men jag tycker att det är provocerande att folk blir glada, inte för att de får det de vill ha, men för att det andra vill ha försvinner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle
Skrivet av TuHack:

Nu är det även bekräftat: Far Cry 5 kommer inte på 219 st 3.5" disketter. Man blir så förbannad.

OnT så finns väl risken att stora utförsäljningar av CD-skivor nu kommer att försvinna iom att spelen inte längre är några lagervaror.

Har du ens läst vad jag eller andra har för argument här?
Eller kom du bara in i tråden för att använda den som spypåse?

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle
Skrivet av PWR-RST:

Alla ni som förespråkar skivor på grund av seg uppkoppling.

Är ni medvetna om att ni ändå måste ladda ner spelen på Steam/Origin?

Bort med fodral, skivor som bara kostar pengar är vad jag tycker.

Om du hade köpt GTA V eller The Witcher 3, så hade du fått reda på att det går att sätta skivor in i fodralet. Och det går till och med att ha flera skivor med spelet på.

Ni som reagerar så som du gör behöver förstår att ingen vill att de ska ta bort möjligheten att ladda ner spelet, utan bara önskar att det ska finnas ett alternativ för det lilla 5-10% som vill eller behöver ha det så. Jag lovar att dina spel blir varken dyrare eller billigare på grund av det!

Skickades från m.sweclockers.com

Av VinceAkStyle
Skrivet av Swedish Berserk:

Sitter själv på rätt skött internet men man får helt enkelt vänta då. Det är "jobbigt" för de som samlat att sluta? Har själv samlat på spel och nu i efterhand när man har Steam ser jag ingen anledning till varför man ens ska göra det? Hur ofta tittar man på en gammal plastkartong?

Så bara för att någon annan köper en Ford Mustang och sabbar för miljön ska vi andra bara ge upp och fortsätta som vanligt? Hur löser det något problem? Kan tillägga att jag inte är felfri när det gäller klimatpåverkan men jag försöker utbilda och förbättra mig.

De flesta företag tänker mest på pengar men förhoppningsvis kommer det göras mer för miljön och klimatet så fort som möjligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Du får gärna tycka att det finns ingen anledning att samla spel till att börja med, men andra får också tycka kanske.
Sen när ett spel släpps, de första dagarna är väldigt spännande också för man kan ha detta glada upplevelse tillsammans med sina polare, det är inte kul att vara osynkat med de då. Det kanske spelar ingen roll för dig, det är helt okej men det måste inte vara så för alla.
Sen, angående miljön, jag sa inte att man skulle strunta i miljö frågan men att man behöver lite perspektiv. Om 10-20 procent av spelarna vill ha fysiska skivor när de köper spel(och det är säkert inte ens så mycket), så är det fortfarande mycket bättre för miljön jämfört med hur det var förr och alla är nöjda för de har det de vill. Och ja, i det stora hela finns det massa andra grejer som förstör miljön otroligt mer och massa företag skiter i det.
Jag är noggrann med att sortera sopor, att stänga av vatten när jag borstar tänderna, att cykla i stället för att köra, men det gör jag mest för att må bra, för att ha bra samvete, inte för att rädda planeten. Det går inte att stoppa miljöförändringar för att de som förstör mest, bryr sig inte och till och med ifrågasätter om det händer på riktigt. Så låt nördar ha sina prylar samla damn på en hyla mellan de spelar Mario, Zelda, Rainbow Six, Diablo eller jag vet inte vad!

Av VinceAkStyle
Skrivet av Swedish Berserk:

Jag ser inte detta som något negativt utan snarare en positiv utveckling. Det är mycket mer hållbart för miljön om vi undviker att köpa på oss en massa onödig plast!

Skickades från m.sweclockers.com

Det är väldigt bra för miljön att tanka ner spelet istället för att gå och köpa den i affär, visst men...

Det är samtidigt jobbigt för folk som har väldigt långsamt internet och får spela tre dagar efter de andra. Det är också jobbigt för folk som är begränsat i data för att att de måste ha mobilt bredband, till exempel för att de bor i andra hand eller avlägset. Och det är jobbigt för de som vill gärna fortsätta samla för att de har gjort det i 15 eller 20 år.

Att erbjuda ett alternativ leder inte till missbruk då det är alltid lite dyrare att köpa fysisk kopia av ett spel.

Man kan också nämna att om man bryr sig om miljön när det gäller spel på DVD eller BluRay, då ska man vara konsekvent med allt annat.
Det är nonsens om man vi måste kompromissa medan samtidigt andra får köpa Ford Mustang som förbrukar som f... Eller att man kan flyga iväg för helgen för en 500 lapp.
Sanningen är att företag "bryr sig " om miljön enbart när det är en opportunitet att spara pengar. Dessutom om man inte har fuska kopior av spelet, det blir omöjligt att sälja vidare eller låna ut till någon kompis, vilket är en betydligt begränsning av vad betyder egentligen "köpa" ett spel.

Av VinceAkStyle

När man har en dual boot, med Windows och en Linux variant eller OS X, så blir det jobbigt att sitta och vänta varje gång man bootar in i Windows för att spela en timme. Jag använder inte Windows annars. För Windows släpper nya uppdateringar hela tiden, och släpper appar och funktioner de inte ens testar först. Sista stor hot i Windows kom från ett hål i deras eget antivirus, som man är tvungen att ha på för man inte får utsätta sig själv... Vilket skämt.
Dessutom försöker jag ser till att koppla bort mina andra SSD's när jag kör en större uppdatering på ett operativ system, för att de kan djävla med EFI partitioner på andra hårddiskar. I alla fall, båda Windows och OS X gör det. Men det blir svårt att antecipera med Windows då man vet inte när den sätts igång. Förresten, jag har avaktiverat flera gånger uppdateringar på drivrutiner som var dåliga och som jag inte ville ha. De har alltid installerats oavsett efter några omstart varje gång.Bland annat en uppdatering för grafikkort som kraschade flera spel och drivrutin för webcam som kraschade video konferenser. Så ingen kontroll har vi på det långa löpet.
Detta med folk som är alltid ivriga att hoppa in och försvara stora företag, som alla fanboy på ps3 och xbox 360 tiden..Jag fattar inte. Det hjälper ingen konsument.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Vangen:

Allt är made in China.

Skrivet av OldComputer:

Även kunderna?

Det är problemet idag. Alla vill gärna sälja sina produkter till rika kunder i Europa, men alla föredrar samtidigt att ge jobb till folk i Kina och Malaysia, India. Till slut, kommer det inte finnas många som har råd att köpa Apple, Nike etc... Och de helst också slipper betala skatt här för det finns ingen anledning för dem att bidra vårt samhälle. Inget är tänkt långsiktigt.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Frispel:

Kan tycka att tester av lightroom tenderar att bli aningen missvisande då det av förklarliga skäl endast testat export/import/konvertering mm. För mig får i alla fall dessa saker som ta den tid det tar, det som är intressant för mig är hur responsivt programmet är när man drar i reglage, målar över med pensel mm. I den typen av saker har jag för mig att enkeltrådsprestanda är det som är intressant. Sedan ska man vara medveten om att skillnaderna mellan de olika alternativen inte kommer att vara gigantiska. En 6-trådig ryzen kommer att vara bättre än en i7 på vissa saker och en i7 kommer att vara bättre på andra saker. I tester och diskussioner i denna typ av trådar förstoras gärna skillnaderna upp och får gigantiska proportioner (världen kommer att gå under om du väljer FEL!!!).

Du kommer att vara nöjd med både Ryzen med 6+ kärnor och en i7 eller bättre intelprocessor. Båda är bra processorer och som sagt är skillnaderna i praktiken inte speciellt stora. 10% +/- i prestanda är inget man kommer att tänka på när man väl jobbar med datorn. Man behöver inte ha ångest över att man skulle välja fel", även om man lätt får intrycket av folk här på sweclockers att världen som sagt kommer att gå under om du just skulle välja "fel".

Eftersom han tvekar mellan 16 och 32gb RAM, folk gissar att han behöver en dator för mer än att spela. Idag är en i5 eller budget i7 bara bättre i spel, för allt resten verkar man få mycket mer för pengarna med Rysen.

Av VinceAkStyle

I 4K kommer du inte att få ut mer än 60 FPS så det spelar ingen roll hur stark din processor är, än så länge du har en modern i5 eller i7.
I 1440p eller 1080p, i de spelen där grafikkortet klarar av att visa 120-140 FPS i snitt, där finns risken att du kommer få dåliga minimum FPS, dvs runt 70-80, vilket kan upplevas som ostabilt.
Jag brukar sänka vissa inställningar som lägger mycket vikt på CPUn såsom postprocess effekter, reflektioner ... för att slippa gå upp och ner.

Av VinceAkStyle
Skrivet av Hagge84:

Dessa komponenter borde bli till ett bra ryzenbygge. Har kollat och minnen är med på listan som stöds av moderkortet så det borde gå att köra dem i 3200.
www.webhallen.com/se-sv/varukorgen/191526

Det är ett bra val av komponenter förutom SSD'n.

Av VinceAkStyle

Som vanligt, de som kör OS X riskerar ingenting...

Av VinceAkStyle

Är macen kvar?

Av VinceAkStyle

Förutsättning för att snabbare RAM ska göra stor skillnad är att det är CPU som halsflaskar och inte GPU. Eftersom du spelar i 1080p/144Hz med en GTX 1070, det är Cpu som halsflaskar för dig i en del spel. Från 2133Mhz till 3000 eller 3200Mhz kommer du ser en skillnad men mest på Minimum FPS. Man kan vinna 3% FPS i snitt men 20FPS i de 0,1% lägsta FPS samtidigt. Kolla runt på Techspot och Gamernexus, de har bra tester.

Av VinceAkStyle

Det är alltid samma sak. Folk säger att det är för dyrt, och att tillbehör är också för dyra. Nästan alla säger att det är en skandal att inte få en riktigt handkontroll och något spel som följer med sen folk köper ändå. Så nu kommer Nintendo att göra samma sak med nästa konsol och detta kommer tyvärr också inspirera de andra på marknaden.
Precis som det var med DLC, när de började med Call Of Duty och allt annat på ps3 och Xbox 360. Alla var missnöjda men alla köpte ändå. Och nu får vi inte mer än 40% av ett spel om vi "bara" betalar 500 spänn för det.
Så för alla som köper allt Premium innehåll och Deluxe editions och sprang till affären för att köpa en Switch, en stor tack till er!

Av VinceAkStyle
Skrivet av zeewor:

Den som tänker att FPS kommer öka av detta tänker kanske lite fel? Det kan handla om andra I/O-scheman som märkbart kan minska stuttering då Windows tidigare gärna hoppat in och tagit ögonblicklig processorkraft i 2-5ms. Eventuellt är detta början på optimerad SLI/Crossfire. Jag håller tummarna för utvecklingen.

Jag tappade 7FPS i minimum FPS på Rainbow 6 Siege. Så det ser ut att vara en lika stor skämt som DirectX 12!

Av VinceAkStyle

Om man kollar på hur mycket kostar till exempel en Windows PC jämfört med likadant dator med OS X, måste man erkänna att Windows är billigt. OS X fakturerar dem typ 4000-5000 spänn varje gång man byter dator. Och sen säger dem att deras OS är grattis... Detta motiverar inte vad Microsoft gör och har alltid gjort, dvs olagliga och omoraliska saker tills de blir ertappade och därför tvunga att ändra sitt sätt.
Om det gick att spela mina favorita spel med Linux...

Skickades från m.sweclockers.com