Inlägg

Inlägg som Willzter har skrivit i forumet
Av Willzter

Inkommande 1.6a (något tjockare kabeln) kommer ju från en flexslang som sticker iväg någonstans, antingen till en lokal TV-anläggning med antenn på taket eller kabel-TV nät. Hursom så vill du ju använda RF signalen som kommer från media boxen så då får du ju koppla antennsladd med F-kontakt mellan boxen och splittern.

Av Willzter

Fiber kan bete sig som att den glappar om du har för mycket dämp fram, vanligtvis tappar CPEn bara länk helt men är det riktigt gränsvärde så kan den tappa länk bara för att strax efter få tillbaka det. Har varit med om detta fenomen hos ett par kunder, vanligtvis är det bara att tvätta SC-kontakten men ibland så har det varit någon makroböj på vägen, då får man OTDR mäta och hålla på. Kan förvisso även vara CPEn i sig som bråkar och bara behöver bytas ut. Hursom är inget av detta något man gör som privatperson, så är det någonting som fortsätter så skulle jag väl tipsa om att felanmäla till Bahnhof så får de komma ut och mäta på ink. ljus/byta CPE typ.

Av Willzter

Om du redan har ett 680 så skulle jag väl rekommendera att införskaffa ett till om du kan hitta något begagnat för en bra peng, då bör du nästan kunna stå över nästa generation om du inte är allt för kräsen. Att köpa ett nytt grafikkort vid den här tiden på året känns mindre värt för varje dag som går då vi även kommer närmare pascal och amds nya grafikkort för varje dag som går.

Av Willzter

@Dythian: Har gått igenom Inet, prisjakt och diverse andra siter för att sortera och leta efter chassin, så det är inga problem. Jag vet hur jag hittar det jag vill ha och hade en ganska bra idé om vad det fanns för typ av chassin som passade in på mina krav. Därav nämnde jag Fractal designs node 804 som jag kände passade bäst in, trots att det, jämförelsevis, var lite stort. Anledningen till att jag överhuvudtaget lade upp en tråd här var för att försöka få en bild av vad andra här tyckte passade, någon som hade något tips, en anmärkning, eller annat som kan vara bra att veta som man bara kan veta om man fått höra det från en annan eller haft produkten själv.

Tack för försöket i alla fall!

Av Willzter

Dem flesta AIO kylarna presterar likvärt, bara det är samma storlek på radiatorerna. Skulle väl rekommendera antingen någon av Corsairs h110i (GT och GTX presterar likvärt, olika pumpar och den på GTX skall vara något tystar) eller NZXT Kraken X61. Se bara till att du får plats med den i chassit, men det antar jag redan att du gjort.

Av Willzter

Tips på litet chassi med stöd för radiator

Tjena alla glada Swecklockare!

Jag har hamnat i lite av en underlig sits; under ett par månader har jag planerat ett scratch mITX bygge och på grund av att det kliade i köpfingrarna så har jag införskaffat dem komponenter som behövts.

Hursomhelst så kommer det dröja ett par månader, troligtvis minst ett halvår, innan mitt eget bygge kommer bli klart och då jag valde en H110i GT från corsair som kylare i bygget (detta är då en 280 mm AIO) som jag inte får plats med i mitt nuvarande chassi, ett FD arc midi r2, så hade jag tänkt köpa ett annat chassi under att ha fram tills mitt eget är byggt. Då själva grejen med chassi bygget var att jag vill gå ner i storlek så skulle jag även vilja göra det här, om möjligt.

Så, för att komma till frågan: har ni några rekommendationer på små lådor som har rum för ett 27 cm långt grafikkort, två 3.5" HDD, en 2.5" SSD,ett 14 cm djup nätaggregat och ett mITX moderkort? Har själv kollat på FD Node 804 som, vad jag sett, bör rymma allt detta, men andra tips tas gärna emot.

Av Willzter

@blackeagle:

Har faktiskt också funderat lite på detta, skönt att höra sina tankar bekräftade. Tack så mycket för svaret

Av Willzter

Hjälp ang. mITX bygge.

Hej alla Sweclockare!

Jag har under dem senaste månaderna planerat mitt första scratchbygge och efter en del efterforskning och många försök så har jag äntligen kommit fram till en modell som jag tycker kan fungera i min situation utan några kompromisser, trots detta har jag några frågor innan jag börjar leta material så att säga.

Bilder på nuvarande modell:

Front:

http://imgur.com/MWw0gfS.png

Sida:

http://imgur.com/5pSPJZf.png

Bak:

http://i.imgur.com/VnNZyaA.png

Som ni ser i bilderna så är chassit uppdelat i två "sektioner", en för nätagget och en ssd, här tar nätagget in luft underifrån och blåser ut därbak, på samma sätt som dem kyls i dem flesta andra moderna chassin.

I den övre sektionen finns resten av komponenterna med ett liggande moderkort, en 240 mm radiator i toppen, här var då tanken att ett H100i skulle monteras för intag av luft. I fronten finns en stor 230 mm fläkt för intag och därbak finns 120 mm fläkt för utsug. Mellan 230 mm fläkten och moderkortet så är två 3,5" hårddiskar monterade uppe på varandra i små vaggor. Nu är inte ena sidopanelen eller frontpanelen utritade men, som jag nämner längre ner, har jag tänkt ha ett fönster i plexiglas precis bredvid grafikkortet, möjligtvis lite fin belysning dessutom.

Dold text

Bygget i fråga är då tänkt vara ett mITX bygge men har inte direkt planerat på att slå några rekord i storlek på lådan, utan vill snarare ha ett egenbyggt chassi som är mindre än det jag har nu (fractal design arc midi r2) samtidigt som jag får plats med alla mina nuvarande delar - dessa är då ett 25 cm långt gtx 770, två 3,5" hårddiskar, en 2,5" ssd, ett corsair cx600m och en i5 4670k. Dem enda komponenter jag egentligen tänkt köpa till är just ett mITX moderkort, har ett ATX för tillfället, och en kylare för processorn. För tillfället siktar jag på en 240 mm AIO, typ H100i - tornkylare i all ära men i just detta bygge tror jag att en AIO kan funka bättre, men tips på både moderkort och kylare till processorn tas gärna emot.

Dags att börja med frågorna då, till att börja med har jag en fråga kring just processor kylaren. Om jag skulle köpa en AIO, hur är då bästa ställe att montera den på? Minns att jag läst någonstans att radiatorn skall sitta som insug, och det låter ju logiskt då man får sval luft direkt på radiatorn, men undrar ändå om detta verkligen stämmer. Sedan satt jag också och funderade på vad man skulle använda för material till datorn, min första tanke var väl att göra den helt i aluminium då jag är under uppfattningen att aluminium skall vara ett relativt lätt material, men om det finns bättre alternativ så uppskattas tips. Jag hade också tänkt ha ett fönster i plexiglas om kylningen tillät det och funderade på hur man skulle tänkas fästa det i chassit utan att få hål för luft.

För tillfället kommer jag inte på några fler frågor men tar gärna emot så mycket tips och saker att tänka på som möjligt.

Av Willzter

Hjälp ang. mITX bygge

Hej alla Sweclockare!

Jag går för tillfället i nian och har nu under höstterminen Trä & Metall slöjd. Under en längre period har jag velat bygga ett eget chassi, men då jag saknar både verktyg och arbetsplats så har det ännu inte blivit någonting av det hela, men nu med denna chans så känner jag att jag bara måste ta den. Dock har jag lite frågor först så att allt blir rätt från början, har suttit och testat mig lite fram i google sketchup och har fått ihop en liten design som jag tänkt utgå ifrån.

Chassit ska alltså rymma ett mITX moderkort med en i5:a och ett palit gtx 770 (ca. 25 cm långt). Hade tänkt använde mina nuvarande delar bortsett från moderkortet som för tillfället är ett ATX kort. (Tips på mITX moderkort till en i5 4670K samt kylare till denna tas gladligen emot dessutom ) Nätagget är ett CX600M.

Skissen jag kommit upp med för tillfället har två 120 mm fläktar i fronten samt en 120 mm där bak. Moderkortet ligger ner på en moderkorts plåt som är 30 mm från golvet, detta då jag var tvungen att få plats med två stycken 3,5" HDD någonstans, med processorn riktad upp mot taket.

På bilderna är nätagget en liten fyrkantig klump nere i ena hörnet.

Bilder:

Mina undringar är då som följande:

Kommer grejerna kylas ordentligt? Nätagget kyls ju av sig själv då den har en 140mm fläkt som drar in luft under ifrån men klarar sig resten av grejerna? Processorkylaren är inte spikad utan tog bara ett torn från 3d workshopen som passade men har kollat på Noctua NH-D9L.

Vad är bästa material för detta? Hade tänkt mig helt i aluminium samt plexiglas för sidofönstret men andra förslag tas gärna emot.

Om det finns någonting annat jag bör tänka på så tar jag gärna emot tips.

Av Willzter

Processorn klarar du dig på ett tag till så om du är ute efter en prestanda ökning så skulle det väl vara grafikkortet som skulle vara prio 1. Annars kan en lite större SSD alltid vara trevligt.

Av Willzter

Trasig Benq 2411z, vad göra?

Hej! I slutet av december någonstans valde jag att ta steget till 144 Hz och köpte en Benq 2411Z, tyvärr så small den några månader senare (den föll och slog i en hylla) märket efter ser ut som om någon slagit ett hål rakt igenom skärmen, men det är bara när den är påslagen som det syns (som ett stort svart hål med massa konstigt färgade sträck som går ut ifrån det). Jag försökte med försäkring men det slutade med att skadan inte var någonting jag kunde ta upp med BenQ/Webhallen för "jag" orsakat skadan och det gick ej på hemförsäkring. Så, jag antog att det inte var mycket annat att göra med den än att slänga den, dock så råkade jag ställa undan den och den har stått undangömd fram till nu.

Nu när ni känner till min situation så undrar jag om ni möjligtvis har någon lösning åt mig, finns det möjligtvis någonstans man kan köpa en ny display? (för det är det som är trasigt, eller hur?) Är självfallet villig att betala för den i sådana fall om det går att få för rätt pris (typ helst under 1000-lappen, annars kan jag lika gärna köpa en ny 144Hz för 2000).

Bild kan läggas upp om det krävs.

Av Willzter

Testa max_fps 0 så finns ingen begränsning på FPS:en. Brukar öka min med cirkus 100 fps trots att jag ligger på en 200 fps och max FPS:en ligger på 300, sedan brukar den också bli relativt mer stabil efter att jag skriver detta. Värt att tänka på också är hur många som är inne på servern samtidigt som dig själv då detta kan påverka FPS:en relativt mycket med drops upp till -150 fps på min burk (haswell i5 & gtx 770) då source motorn som spelet drivs med är ganska uråldrig vid det här laget.

För alla som inte spelar CS och aldrig gjort det heller och tycker att 200-300 FPS är överdrivet mycket då man i "vanliga" spel inte behöver mer än 144/120/60 FPS (beroende på skärmens uppdateringshastighet) så gäller detta inte i CS då FPS:en egentligen är lite fel använd, ett lite bättre förkortelse borde väl varit något i stil med LPS (loops per second) då hela loopen och inte bara renderings loopen är inräknad i det här värdet. Source motorn (som spelet är byggt med) är dessutom byggd för en loop som spelas upp i minst 200 men helst inte under 300 gånger per sekund, lägre än detta kan resultera i att gravitationen inte fungerar som den skall och spelet får en mycket ojämnare känsla kort sagt.

Av Willzter

Köpa Kina telefon, rekommendationer?

Hej,

har kollat runt lite efter en ny telefon då min begagnade Galaxy S3 har börjat glappa vid mini usb kontakten och då jag helt enkelt känner för någonting nyare. Då budget inte är alltför stor så har jag försökt leta runt lite på diverse asiatiska hemsidor efter någonting nytt och vilken djungel det är..

Mina kriterium för en ny telefon är:

1. Runt 1000-lappen men kan addera några hundringar.
2. Helst 1920x1080 skärm, 1280x720 går men bara om 1920x1080 skärmarna endast finns på bekostnad av någonting annat.
3. 5,5" skärm, 5" går men bara om 5,5" skärmarna endast finns på bekostnad av någonting annat.
4. Fungera med Tele2s 3G nät.

Det jag kommit fram till med eget sökande är denna mobil:

1. http://www.aliexpress.com/item/Huaw...ndroid-4-4-3-2MP-13MP-m...

Dock hitter jag ingen info angående nät frekvenser (så som jag förstått det skall telefonen ha frekvensen 2100MHz för att fungera på tele2s 3G nät?) och när jag googlar på telefonen får jag upp en del andra telefoner med sämre specifikationer men samma namn. Kom gärna med egna rekommendationer, föredrar att handla ifrån AliExpress.

Av Willzter

Shit vad ni överdriver, han vill spela (in) CS, inte crysis.. Skulle gissa på att du kan lätt ligga på mellan 200-400 FPS i CS utan problem beroende på antalet spelare inne, dem som inte tror mig kan väl testa spelet först. Sedan det här med inspelning, om det gäller twitch så är det mest bara din internet uppladnings hastighet som spelar någon roll och hursomhelst ska prollen klara det, BF är dock en annan historia.

Av Willzter

Sökte på modellbeteckningen men hittade ingenting, bara 2GB versionen. Samma på Asus egna hemsida så antingen (och antagligen) tryckfels nisse som varit framme eller ett nytt kort på väg ut. Dock tvivlar jag på det andra med tanke på att 750ti antagligen aldrig skulle använda dem 4GB men vem vet. Är hursomhelst beställningsvara så inte helt omöjligt att det kommer ut en 4GB version som sagt.

Av Willzter

Ville bara avluta den här tråden med att säga att jag nu har skaffat mig en Benq xl2411z och jag är verkligen fascinerad över skillnaden mellan 60 och 144 hz. Ska bara försöka hitta några bra inställningar för färgerna då dem inte är dem bästa även jämfört med min gamla TN skärm. Om någon har något tips för bra färger så är det självklart välkommet

Av Willzter

Minns inte exakt hur windows mätte men kan det vara så att den lägger ihop hastigheten som alla kärnor arbetar i samtidigt? Låter mest rimligt enligt mig iaf.

Av Willzter

Ja just det, skärmen skall vara 24", annars så får den typ inte plats. Antar dock att detta bara är positivt för mig då 27" bevisligen är snäppet dyrare.

Av Willzter
Skrivet av iPicks:

Jag var inne och tog en titt på prisjakt och antingen så har du sett fel eller så har de tagit bort det för AOC G2460PQU har inte stöd för G-sync.
Har inte heller hittat någonting om G-sync på AOC:s hemsida så jag tror tyvärr du är lite fel ute

Personligen så skaffade jag själv mig en Asus VG248qe för några dagar sedan och jag tycker än så länge att det var värt det. Jag hade tidigare en gammal skärm från HP och Asus:en har mycket bättre färger. Har dock inte testat 144hz ännu eftersom att min dator är lite för gammal, jag ska fixa det

Om du nu tummar lite på plånboken för att skaffa dig G-sync ändå så har BenQ ett ganska trevligt alternativ, XL2420g tror jag det var.

Skrivet av versions:

utan att ha tittat närmare på g2460pqu kan jag lova dig att du absolut inte hittar 144hz g-sync för 2000kr. räkna med att g-sync lägger till kanske ~2000kr på priset på skärmen.

Antog att detta var fallet då priset var extremt lågt från vad jag har uppfattat från andra skärmar med G-Synq.. Anledningen till varför jag ändå ville hoppas på möjligheten var för att om man gick in på prisjakt -> Datorer och delar -> Kringutrustning -> Bildskärmar och sedan klickade i G-Synq i filtret så kom detta upp http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s201730645&o=produkt_pr... men antar att det rör sig om ett fel när skärmen lades till i arkivet. Får kolla runt lite till men har inte lust att lägga en allt för stor summa på en skärm då jag har andra saker som står högre upp på listan för tillfället så att säga.

Av Willzter

Billig 144Hz?

Jag har kollat runt ett tag nu efter en ny skärm och är ganska säker på att 144 Hz är rätt för mig då jag spelar mycket CS och har börjat störa mig väldigt mycket på hur "laggigt" 60 Hz känns efter att jag spelade på en väns 144 Hz skärm. Så jag har kollat runt lite och skärmarna verkar gå för ca. 2000 kr och uppåt, min budget ligger också lyckligtvis häromkring och jag har kollat runt på de olika alternativen och den som har tilltalat mig mest är kanske också en av de jag faktiskt sett folk tala mest om och den har fått en hel del negativ kritik från en del "självutnämnda skärm-experter" men det är iaf. AOC G2460PQU.

För tillfället spelar jag på en BenQ G2420HDBL, en ganska standard skärm med en upplösning på 1920x1080, en TN panel o.s.v. så att den inte har en lika bra färgåtergivning som en IPS är helt okej med mig då jag aldrig fått möjligheten att få uppleva en IPS panel och det är ändå ett pris man får betala om man ska spela i högre än 60 Hz, vilken skärm man en väljer.

Anledningen till att det är just AOC G2460PQU som jag tittat mest på är dels priset, men också för att den enligt prisjakt har G-Synq, någonting jag har tyckt är en bra funktion att ha men som till exempel i fallet med Asus VG248QE så stiger priset från 2 490 till 5 290 så jag avfärdade ganska snabbt detta då jag helt enkelt inte har dem pengarna. Jag har dock inte fått någon mer information om detta på diverse återförsäljares hemsidor eller på AOCs egna hemsida så upplysning kring detta skulle uppskattas.

EDIT: Glömde bort att nämna att jag endast är intresserad av 24" skärmar.