Inlägg

Inlägg som -Hempa- har skrivit i forumet
Av -Hempa-

Kan ett h440 vara något?

Hej!

Jag har ett h440 (vitt) till salu. Använt i ca 8 månader. Väsentligen nyskick (inga synliga skavanker vad jag kan se, aldrig flyttat). Alla skruvar, orginalfläktar, filter mm finns givetvis kvar. Om jag letar lite bör jag kunna hitta manualen också.

Bor i Uppsala. Priset kan vi diskutera, men jag är inte på något sätt ute efter orginalpris. Du bör kunna få en rejäl rabatt..

/H

Av -Hempa-
Skrivet av K.fagerberg:

Här är en ljudjämförelse mellan Noctua NF-P14s och Aerocool DS

https://www.youtube.com/watch?v=mt4U920KVGM

Aerocoolen ligger lite lägre i dB enligt testet. Sen att Aerocool bara har ett års garanti är ju svårt att prata bort. Dock så har de ju en specad livstid på ca 11,5 år vid konstant användning 24/7. Vilket för mig betyder närmare 20 år då min dator max står på 12h/dygn. Kan ju tycka att de kunde lovat lite längre garanti men tvivlar personligen på att detta är ett problem

Efter att ha läst/youtubat ca 15 tester på Aerocool DS så ligger de fortfarande på min "teoretiska" topplista då alla testare verkar väldigt nöjda. Sen ser de inte så förbannat tråkiga ut som Noctua gör (seriöst vem kom på deras färg kobinationer? Nee, vi kör lite hudfärg på våra fläktar, DE E NICE!)

Jag har kör själv med (bland annat) Aerocool DS. Det funkar bra, mycket tysta. Ett varningens finger om dessa fläktar dock: De kan bara monteras vertikalt. Om man monterar dem horisontellt ger de ifrån sig ett tydligt biljud. Sannoikt är det pga den något ökade tyngden på fläktbladen. Alltså: vertikalt - bra och tyst, horisontellt - störande biljud.

Kan f.ö slå ett slag för Noiseblocker-fläktar. Noctuas tyska kusin typ, lika dyra, men med bättre färgtema. Eloops ska tydligen vara en fantastisk radiatorfläkt (kräver dock distanser/shroud om de ska vara i "pull"), och Blacksilentpros är fanimej helt tysta.. och sexiga..

Av -Hempa-

EVGA G2 750 har ju fått en lysande recension här på Sweclockers i alla fall. Låter som ett bra val.

Av -Hempa-

Jag kanske borde frågat om att köra x8 istället!

Det låter som en rimlig lösning (även om det såklart svider lite av princip att köra x8). Om inte annat kan jag testa såväl temps som prestanda och se vad som funkar bäst. Jag kör samma ljudkort f.ö. - Essence STX är riktigt trevligt för att vara en intern DAC/AMP.

Stort tack för hjälpen!

Av -Hempa-
Skrivet av anon195163:

Jag förstod frågan. Asus säger sig kunna erbjuda det med deras GENE-kort. Ladda ner manualen för att se om det stämmer, de kan ha implementerat ett alternativt chip för att faktiskt kunna erbjuda full x16 i 3.0 på båda slottarna. På grund av mitt smalband så kan jag tyvärr inte ladda ner manualen.

Sen angående luftflödet så verkar Asus-kortet ha en del utrymme mellan slottarna, så du kanske kan få hyffsad kylning även om du kör ljudkortet längst ner?

Ah, ett missförstånd bara. Tack för svaret!

Kollade igen i manualen och tyvärr är det samma visa med ASUS-kortet. Dvs x16 i övre, men endast x8 i nedre om det används ensamt. Det är i alla fall så jag tolkar det. Det verkar helt enkelt inte finnas något kort i z97 som kan göra det jag efterfrågar.. :/

Sen tillkommer ju frågan om man i praktiken förlorar någon prestanda på att köra ett singelkort i x8 istället för x16.

Av -Hempa-
Skrivet av anon195163:

Hej!

Jag förstår att du har läst på en hel del nu och kan hända att jag är ute och cyklar lite då jag ej granskat tillverkarnas specifikation utan utgår från Intels utformning av plattformen:
http://www.intel.se/content/www/se/sv/chipsets/performance-ch...

Där så nämns en PCI-E 3.0 x16 medan Asus MAXIMUS VII GENE säger sig ha två. Nu laddade Asus' sida väldigt långsamt för mig så jag får helt enkelt rekommendera dig att läsa deras instruktionsbok.

Intressant bild, oavsett frågan.

För att förtydliga: jag är egentligen inte ute efter 2x16 (3.0) då jag inser att det krävs en x99 för det. Det jag vill försöka finna är ett mATX där de två potentiella x16-platserna var för sig fungerar som en x16. Många kort, både för ATX och mATX (tex gigabyte gaming 5) säger sig ha 2x16 (vilket ger 2x8 i SLI/X
FIRE) men det visar sig att vid en enkel GPU kan man endast nyttja x16 i en av platserna (alltid den övre verkar det som). Jag är ute efter ett kort där man kan nyttja (bara) den undre av platserna och få ut x16 i 3.0.

Av -Hempa-

mATX - en (enkel) GPU i nedre PCIE x16(3.0) - platsen?

Hej!

Det rycker lite i hårdvarutarmen igen, vilket givetvis endast kan avhjälpas med lite nya inköp. Jag har tänkt att testa mATX för första gången, men har fastnat lite på val av moderkort. Närmare bestämt hur dessa är kompatibla med en enkel GPU i den nedre delen av moderkortet. Detta för att kunna pumpa fiskluft direkt på grafikkortet underifrån utan att mitt ljudkort sitter i vägen.

Kort sagt, jag vill hitta ett mATX-kort vars nedre PCI-E x 16 faktiskt är x 16 om man bara sätter grafikkortet i den nedre platsen.

Har tittat på de tre stora (MSI, ASUS och Gigabyte), och de har alla minst ett mATX-kort med två st PCIex16 (3.0): MSI z97m gaming, Gigabyte gaming 5 samt ASUS GENE. För tex gigabyte-kortet står det tydligt i manualen att den nedre platsen endast är x8 oavsett om det övre är befolkat eller inte. Jag undrar nu om någon vet om detta istället är möjligt med MSI- eller ASUS-kortet? Finge jag välja tar jag hellre MSI då ASUS-kortet känns som ett sämre val med vad man får för pengarna.

Jag har försökt googla vilt och läst manualerna på korten utan att få ett tydligt svar, och vänder mig således till er, kära sweclockare.

Av -Hempa-

H440 har inte det bästa luftflödet, men är inte påtagligt mycket sämre än Define R4 i de tester jag har läst (t.o.m bättre temps i h440). Mina temps i h440 var *ok* till en början, men jag var lite missnöjd med GPU-temps över 80 C på GTX 770 x 1.

Behöver man inte alla HDD-vaggorna finns dock en enkel lösning för GPU-kylning. Lite Ghetto, men mycket enkel. Fäst helt enkelt en 120 eller 140 mm fläkt i en av HDD-vaggorna (funkar faktiskt lätt med lite vävtejp och syns inte från utsidan) i nivå med ditt/dina grafikkort. Min GPU gick från ca 82 till 73 C utan att behöva driva chassifläktarna för hårt. Skulle själv inte vara orolig för att köra SLI med denna lösning.

Av -Hempa-

H440 är ett bra köp om du gillar estetiken och ej behöver 5.25"-platser. Med det sagt är det inte det bästa chassit för bra luftflöde. Om du planerar att köra SLI/crossfire nu eller i framtiden skulle jag välja ett med bättre luftflödesmöjligheter. Exempel är Phanteks Enthoo-burkar (primo/pro/luxe) som fått översvallande god kritik.

Har själv ett h440 och tempen på GPUn steg åtskilligt jämfört med CM HAF jag hade tidigare. Man kan dock enkelt ghetto-modda in en fläkt i någon av HDD-platserna för förbättrat luftflöde till GPUn om man så vill. Sänkte tempen med knappt 10 grader för mig.