Inlägg

Inlägg som Heppel har skrivit i forumet
Av Heppel
Skrivet av club01:

Det är ett gammalt erbjudande från Tre som dom hade för strax över två år sedan. Dom som skaffade detta då får nu förnya detta abonnemang och välja en ny telefon. Var dock bara Z3C och iPhone 5C som var gratis och ingick i abonnemangskostnaden för 349kr. Fortfarande ett väldigt bra erbjudande dock och inget man hittar hos operatörerna i vanliga fall.
Är själv en av dom som hakade på och hade kvar abonnemanget nu så fick förlänga och tog en Z3C för 349kr med fri surf och sms samt 10gb surf
Enda tråkiga var att jag nyss köpte en Z2 kontant för att jag inte ville byta ut abonnemanget så nu sitter jag med en sån till övers om några veckor...

Nu när jag också ha z3 kan vi köra multikam med varandra, haha! Nämen har du sett alla kamera funktioner vi har? Riktigt nice! Slow-mo inspelning och timelapse med mera. Är sjukt nöjd med mitt val av z3. Hade jag tagit iPhone så hade jag nog inte varit lika glad över en ny telefon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heppel
Skrivet av Vikingbjörn:

vad har du för abonnemang som ger dig ny telefon, 10 Gb surf som fria samtal och fria sms?
en fråga, brukar det gå att förhandla med mobiloperatörer, jag har just nu telenor för 149 kr/mån med gratis surf och ring pott på 149 kr men funderar att byta till tele2 då de har rätt bra studenterbjudande, 274kr/mån för z3c 3Gb surf och fria sms, dock inte fria samtal.

Det var tillfälligt erbjudande som jag nu fick förlänga. Tre som hade det. Jag tog z3c och är så jäääävla nöjd! Har 4G nät nu och det är sanslöst snabbt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heppel

Oavsett vad så har jag nu valt min mobil och jag tog Z3 compact. Anledning är att jag får den gratis om jag bara förlänger, och min plan redan i våras var att få ha kvar detta abonnemang så länge som möjligt. Så att förlänga det gör mig inget. Så jag har helt enkelt bara fått en gratis mobil i min värld.

Sen så har jag haft iPhone sen 3GS och det är bra länge, så att testa en android är nog på tiden. På så sätt kan man avgöra själv om vilken modell man gillar bäst. Som det skrevs tidigare här i forumet så har folk valt sidor och det är svårt att konvertera, och med det menar jag att både android och iPhone gör bra mobiler som kan gå sönder verkar det som. Det känns faktiskt spännande att få hem en ny mobil och inte bara ännu en iPhone. Det blir lite rutinartat annars med bara nya iPhones som ändå inte ger någon större utveckling sen senaste modellen.

Så så ligger det till just nu, men känn er gärna välkomna att fortsätta diskutera detta ämne i denna tråd! Tack för all hjälp och alla era synpunkter

Av Heppel
Skrivet av Friterad:

Så bara för att din morsa inte hade problem med 4S så är det han som bara haft otur, och inte tvärtom? Alla jag känner som har iPhone har jag själv sätt/vart med om när en app kraschat, det blir någon stutter/lag, att Android skulle lagga eller krångla mer är skitsnack om vi utesluter Touchwiz

Angående problem på 4S så är det bara att googla och få en uppsjö av folk med liknande problem som mig. Min 4S slutade ta emot laddning när man stoppade i laddaren, även fast den sa att den laddades. Man kunde se batteriprocenten sakta minska medans den laddade

App-kraschar har varit en vanlig syn för mig med alla iPhones, men bara min 4S har raderat min telefonbok säkert 15 gånger på mindre än ett halvår. Oftast gick de hand i hand också. En app kraschar, typ instagram, medans man lägger upp en ny bild. Mobilen startar om och vips så är alla dina kontakter borta. Rena trolleriet.

Av Heppel
Skrivet av tysonayt:

Skulle säga Z3 eftersom jag anser att Android är ett bättre OS. Har du Tele 2 eller Tre med det erbjudandet från några år tillbaka?

Tre, och ja, det är det abonnemanget du tänker på. När de båda bråkade och hade samma erbjudande, fast tele2 hade 5kr billigare i månaden

Av Heppel
Skrivet av edvinnn:

Är det inte en något för hög månadskostnad det blir på alla mobiler de erbjuder?

Vet faktiskt inte, men jag får ju allt gratis, dvs. fria samtal, fria sms/mms och 10gb surf i månaden för 350kr/månaden. Så mobilerna i sig är ju 70kr*24månader. Vilket inte är så farligt jämfört med att köpa dem löst? Z3 compact får jag ju gratis om jag väljer den. Jag pajjade min 4S i våras och frågade om jag kunde få en 5S via försäkringen. Det kunde gå om jag la lite pengar emellan, avbröt abonnemanget och tog ett annat som bara hade 1gb surf och kostade 520kr/månaden. Helt värdelöst erbjudande, så jag plocka ut en ny 4S via försäkringen istället för 500kr. Den var fan trasig från dag ett eftersom Wi-fi och bluetooth inte var tillgängligt. Det funkade bara inte och den sa ifrån att det inte fungerar om man försökte starta wi-fi och bluetooth.

Men iaf för att återvända till det du frågade, så tycker jag att priset ändå är rätt bra. Men kanske finns något superbra erbjudande där ute men orkar inte kolla det nu.

Av Heppel
Skrivet av Bazisten:

Vad jag har hört verkade inte som Z2 var laggig iaf

Jag får förnya mitt 18 Oktober så tycker det ska vara 18 Oktober strax

Vad blir det för dig?

Android lurarna vi fick välja på var Z3, Z3 compact och Samsung galaxy Alpha

Av Heppel
Skrivet av club01:

Ja alltså båda telefonerna är ju snabba och laggfria så inget du behöver oroa dig för idag.

Fick samma erbjudande som dig från Tre att förlänga mitt fastpris och jag valde Z3 compact. Äger idag en Z2 så egentligen blir det ett lite tråkigt byte men ville ha något lite mindre då Z2 är för mig sjukt svår att hantera med en hand.

Det som övervägde var ju självklart priset även om jag absolut har råd med 70kr extra men tyckte inte iPhonen var värd dom 70kr. Sen är jag sjukt nöjd med min Z2 utöver storleken.
Men ja jag tänkte även på ljudet som skall vara bättre om än lite sämre än Z2 men forfarande stereohögtalare i fronten vilket jag gillar. Sen även expanderbart minne på Z3 med ett microSD kort så får du 16 + 128gb om du vill. I iPhonen är du fast med 16gb vilket var den varianten det gick att välja på och tycker helt klart det är under all kritig 2014 att leva med 16gb lagring på telefonen.
Kollar man sen på tex dropptester som redan letat sig ut på internet för iPhone 6 så verkar det inte lovande alls. dom har flyttat ut och rundat till glaset så det verkar vara en mer ömtålig modell än 4/4S som var så ömtålig att dom sprack bara man tog i för mycket med tummen typ. Om Z3 modellerna är i huvud taget lika hållbara som föregångaren Z2 så är dessa ljusår bättre att tabba sig med.

Kul att höra från en som sitter i samma sits

Tänkte först på det du sa om tåligheten, och jag har nog pajjat min skärm på mina iPhones några gånger för mycket genom att bara tappa dem i golvet från stående höjd (2 av 3 gånger genom åren så har den spruckit när jag tappat den), så om Z3 är tåligare så är det ett stort plus. Lagringsminnet kan jag hålla med om att 16gb är förjävligt.

Jag tycker att iPhone 4S ändå har bra högtalare som standard och jag gillade dem eftersom ljudet ändå lät rent och inte sved i öronen. Så om Z3 har högtalare som också låter lika rent så är det nice.

Allt som talar emot en android är folk som säger och visar artiklar angående att den är laggig på olika sätt och vis. Jag kan verkligen inte veta om det de säger stämmer eller ej, eftersom den biten verkar väldigt individuell när man frågar folk. Jag har aldrig ägt en Android själv så kan inte gå efter egna erfarenheter. När det kommer till iPhone så gäller det ju bara att hålla sig inom 2 års gränsen, dvs. om din iPhone släpptes för snart två år sen så ska du inte uppgradera OS längre för då blir telefonen laggig.

Av Heppel
Skrivet av Sennaho:

Båda mobilerna verkar bra. Är inte vattentåligheten något du är ute efter så skulle jag gå efter det OS som känns bäst. Har en z2 nu och kan verkligen rekommendera den. Z3 verkar vara liknande men lite mer finslipad. Hade iphone innan och kan rekommendera den också, och 6an verkar ju inte precis dålig.
Batteritiden är betydligt bättre i min z2 än vad min iphone hade. (4s). Dock kan ju den ha blivit bättre på 6an..

Vattentåligheten är en aspekt jag gillar, men frågan är hur pass bra den tål vatten? Kan jag duscha med den? Jag jag bada med den? Kan den ligga några timmar i en vattenpöl (om jag tappar den, letar och hittar den igen lite senare senario)?

Av Heppel

Gjorde en edit angående priset

Av Heppel

Z3 compact vs iPhone 6

Hej

Har fått erbjudande från min operatör att förlänga abonnemanget, och som plus får jag en ny mobil.

De två jag väljer mellan är iPhone 6 och Sony Xperia Z3 compact (begränsat urval och dessa två är de enda värda). Jag måste också välja rätt snart eftersom erbjudandet kommer löpa ut annars, så vänta på recensioner kan jag ej göra (mer än de som finns idag).

Så vad tror ni? Vilken mobil kommer man bli mest nöjd med? Jag vill ha en mobil som krånglar så lite som möjligt och den ska helst inte lagga. Jag kommer från iPhone 4S som har haft sina bättre och sämre stunder i prestation (just nu funkar inte Wi-fi t.ex.).

Hjälp mig klura ut vilken modell som är mest värd att skaffa.

EDIT: Priset skiljer sig mellan dessa. Z3 compact blir gratis. iPhone 6 blir +70kr i månaden. Z3 vanliga blir också +70kr i månaden.
I slutändan så blir priset inte farligt oavsett vad jag väljer. Har allt fritt och 10gb surf och för det betalar jag 350kr i månaden.

Pris i slutändan:
Z3 Compact: 350kr/månaden
Z3 Vanliga: 420kr/månaden
iPhone 6: 420kr/månaden