Inlägg

Inlägg som ågren har skrivit i forumet
Av ågren
Skrivet av dennisnp:

@Mainman: gå till rätt sida och regga ditt kort så fungerar det. länken finns ju på webhallens sida under ditt korts länk.

Inte för Gears of War 4.

Av ågren
Skrivet av Paddanx:

Det jag inte begriper är... hur F har de råd att inte ta hand om kunder och paketen? Om de har brist på pengar att måla om sin lastbilar, brist på pengar för att köra turerna vettigt, stänger postkontor mm, har de råd att skilja ut miljoner på skadade paket och hanteringar?
Det borde ju ligga i deras eget intresse att dessa inte sker, om de nu ska "spara pengar".

Enligt ett inlägg tidigare i tråden så verkar de oftast neka ersättning med hänvisning till undermåligt emballage så den enda kostnaden är i så fall framtida inkomstbortfall/dålig publicitet.

Av ågren
Skrivet av Mainman:

Jag slog till på detta:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/247898-asus_r...

Någon mer som gjorde det? Det jag inte fattar är hur jag får GoW 4-koden??

Jag har redan ett GTX 1070 men skulle helt klart ha nappat annars, 4490kr är ett riktigt bra pris med tanke på att man kan sälja av spelen för ett par hundra styck och därmed komma under den magiska 4K-gränsen.
Det står att erbjudandet endast gäller om man lägger sin beställning via nätet så jag antar att man måste maila dem för att få någon slags aktiveringskod.

Av ågren
Skrivet av serverfel:

Ok. Coolt. 8gb har räckt hur länge som helst nu. Men kan man se stutter om man bara har 8gb? Alltså stutter som försvinner om man har 16gb?

Ingen aning men jag antar att spelet anpassar sig efter hur mycket minne som finns tillgängligt, i grafen ökade minnesanvändningen ju mer RAM-minne användarna hade. Jag tror faktiskt inte att det är något man märker av särskilt mycket men kan inte lova något.

Det var någon som var inne på att mer RAM = lägre belastning på GPU vilket skulle kunna innebära att man får samma prestanda med en något sämre GPU i de fall man har mycket RAM-minne.

Av ågren

Här har vi en till knegare som drar ner statistiken...
Lastbilschaufför som arbetar dagtid måndag-fredag, 27.500kr brutto exkl. OB/övertid.

Av ågren

Jag rootade min LG G3 enbart för att kunna använda CyanogenMod. Batteritiden började bli riktigt kass och telefonen kunde ibland ladda ur sig över natten och med tanke på det jag läst om CM och batteritid var jag sugen på att testa. Det fanns även en del annat jag störde mig på och telefonen kändes lite slö så jag hade faktiskt tänkt köpa en ny telefon men valde att ge CM en chans och vilken skillnad det blev!

Batteritiden har förbättrats avsevärt men jag kan inte riktigt avgöra om det beror på CM eller Marshmallow i allmänhet eftersom jag gick direkt från Lollipop till CM13. Jag har ingenting negativt att säga om CM och skulle nog ha svårt att gå tillbaka till stock, det enda jag kan sakna är kameran som är lite sådär i CM.

Av ågren
Skrivet av serverfel:

Kostar ju inte så mycket med RAM idag. Så köp en 8gb sticka om du vill. Men du lär inte märka mycket skillnad. Jag gör i alla fall inte det. Har 16gb idag, men hade 8gb innan.

Men nu får vi se hur fel jag har enligt andra....

Jag kan inte kommentera ifall du har rätt eller inte men i fallet med BF1 verkar RAM ev. kunna vara en flaskhals. Det postades en graf i BF1-tråden där vissa uppmätte 10-12GB minnesanvändning och EA/DICE rekommenderar dessutom 16GB.

Av ågren
Skrivet av GilbertG:

Provat scanna etern? Du kanske har fått en ny trevlig granne.

Det tror jag inte men även om man skulle ha en snyltare på nätverket borde det inte göra så att anslutningen dör helt. Riktigt knepigt att den visar att man har anslutning till internet via 5Ghz-bandet men att det ändå inte fungerar...

De lägre hastigheterna är uppmätta via 2.4Ghz så det är möjligt att försämringen i hastighet helt enkelt beror på störningar i närområdet då jag aldrig uppmätt hastigheten via 2.4Ghz tidigare. Man har ju läst en del om folk som haft problem med 5Ghz men det känns väldigt märkligt att bara det skulle paja när det verkar fungera i övrigt, hade det varit någon form av hårdvarufel borde det inte gå att ansluta alls kan man tycka.

Av ågren

Om du inte vet vad du ska köpa kan du lika gärna låta bli. Jag har aldrig förstått presenthetsen vid födelsedagar, jul etc. och att folk köper en massa värdelösa prylar bara för köpandets skull. Satsa hellre på en minnesvärd upplevelse, det behöver inte ens kosta en spänn.

En härlig picknick eller hemlagad middag? En biokväll? Något personligt som du tillverkat själv? Det finns hur mycket som helst att välja på men att man känner sig tvungen att köpa något visar bara hur styrd man är av dagens konsumtionssamhälle.

Av ågren

Du har alltså köpt Windows 8, uppgraderat till Windows 10 och undrar nu ifall det återgår till Windows 8 om du formaterar hårddisken och installerar om Windows? Så vitt jag vet är aktiveringen kopplad till moderkortet så så länge du inte modifierar hårdvaran ska Windows 10 'finnas kvar'. Jag är dock inte så insatt så jag reserverar mig för ev. fel men det är i alla fall hur jag fått det förklarat för mig.

Av ågren
Skrivet av Rouge of Darkness:

inte så att den står dumt till så den överhettar? vet att wifi delen i många routrar kan gå ganska varm när den belastas hårt.

Nej, den står helt öppet. Jag var också lite inne på att det ev. kunde bero på överhettning (även om den inte kändes särskilt varm) men felet kvarstår även efter att routern stått urkopplad i flera timmar.

Av ågren

2.4GHz långsamt, 5Ghz fungerar inte alls - kass router?

Jag har en Netgear R6300v2 som har fungerat utmärkt i runt ett halvår men idag verkar den nästan ha gett upp och jag vet inte riktigt hur jag ska felsöka eftersom jag inte har en susning om vad som kan vara orsaken. Jag har både 2.4Ghz- och 5Ghz-bandet aktiverat och ansluter till 5Ghz-bandet på alla kompatibla enheter men av någon anledning har det slutat att fungera.

Nätverkshanteraren i Windows rapporterar att min PC är ansluten till nätverket, att anslutningen har internetåtkomst etc. men trots det går det inte att nå några hemsidor eller i övrigt använda internetanslutningen. Om jag däremot ansluter till 2.4Ghz-bandet så fungerar det även om hastigheterna är kassa (pendlar mellan 10-80Mbit/s, har tidigare legat på stabila 90-95Mbit/s @ 5Ghz) och anslutningen är även väldigt instabil. Om man t.ex. startar en filöverföring/nedladdning rör sig hastigheten sakta ner mot noll som att den har tappat anslutningen för att sedan öka, sjunka och repeat.

Jag har låtit routern vara avstängd och urkopplad ett par timmar, jag har uppdaterat till senaste firmwareversionen, testat alla möjliga kanaler på nätverket och har även provat en fabriksåterställning men ingenting verkar hjälpa. Vad kan vara orsaken till mina nätverksproblem? Är routern på väg att kasta in handduken? Tacksam för alla möjliga förslag på felsökning.

Av ågren
Skrivet av Kethsi:

man kan ju inte skylla på butiken för att man själv är ouppmärksam på att lådan är öppnad som man tänker köpa och gör man det ändå och blir missnöjd då är det bara att gå och byta den. förstår inte riktigt problemet?

Det lät på dig som att du menade att man minsann får stå sitt kast och behålla den begagnade produkten. Om förpackningen dessutom är märkt med att den är begagnad och att 'man får skylla sig själv' förstår jag inte heller varför man i så fall skulle få byta produkten mot en ny och plomberad dito?

Av ågren
Skrivet av Kethsi:

japp det hade jag gjort står det på något klistermärke att produkten är använd eller att den är öppnad på något sätt så hade jag inte tagit den och hade jag gjort det så skulle jag nog banka mig själv i skallen och gå tillbaka och byta den.

Hur går det fetstilta ihop med att man ska 'skylla sig själv'?

Av ågren
Skrivet av Kethsi:

köpte du i butiken så måste jag säga då får du skylla dig själv för att du inte var uppmärksam på vad du plockar på dig.

Det är väl klart att man tar för givet att en produkt ska vara ny och oanvänd om inget annat angetts. Skulle du tycka att du får 'skylla dig själv' om det hade gällt dig?

Av ågren

Hur kunde du undgå att notera att förpackningen var bruten, 'tydligt öppnad' samt noteringen om att produkten var begagnad? Det är så klart fel av dem att sälja den som ny och jag antar att det måste ha skett någon form av missförstånd men det låter som att det var ganska uppenbart att det rörde sig om en begagnad produkt.

Av ågren
Skrivet av Olegh:

Jag tror inte du har läst tillräckligt noga. Bilhandlaren verkar ju äska mer pengar än bara självrisk, eftersom bilen bara var trafikförsäkrad. När man är vållande och enbart har trafikförsäkring täcks inte skador på det egna fordonet. Frågan är vem som "ska" betala för dessa.

Jag tycker att bilhandlaren, moraliskt sett, är skyldig att informera om detta. Att bilen bara är trafikförsäkrad alltså. Juridiskt sett kan det säkert vara en annan femma. Båda parter har ju egentligen del i skulden som jag ser det.

Jag har naturligtvis läst inläggen och förstår att bilfirman vill att de ska lösa ut bilen vilket inte kommer på fråga. Det jag ville kommentera var den moraliska aspekten, att man bör göra rätt för sig även om man inte måste göra det och jag anser att de gör rätt för sig genom att betala självrisken, vilket de som sagt ändå hade fått stå för om bilen varit ordentligt försäkrad.

Att kräva att de ska lösa ut bilen är ju helt befängt.

Av ågren
Skrivet av WolfOfVengeance:

Frågan är om du inte har tilläggsförsäkring för bärgning? (I så fall vänder du dig till ditt försäkringsbolag) eller om du använder dig av originalservice på bilen då många bilfirmor har fri eller kostnadsreduserad bärgare om man följer serviceboken.

De flesta större verkstäder (Mekonomen, Autoexperten m.fl.) erbjuder väl ett års gratis assistans när man servar bilen?

Av ågren

Rent juridiskt kan de naturligtvis inte kräva att ni betalar något men jag tycker inte att det är mer än rätt att ni betalar självrisken, vilket ni verkar vara beredda att göra, och som ni ändå hade fått stå för om alla papper var i sin ordning.

Jag förstår inte riktigt resonemanget vissa verkar ha att de får skylla sig själva. Ni förväntar er att bilfirman ska stå för sitt men råder ändå trådskaparen att strunta i att uppfylla sin del av 'avtalet' och ta sitt ansvar för det som skett (när hen dessutom anses vara vållande till olyckan)?

Hur är ni funtade egentligen? Inte konstigt att samhället ser ut som det gör idag när folk nästan gör vad som helst för att smita undan och slippa ta ansvar för sina handlingar. Har ni hört talas om etik och moral? Ärlighet? Ett gott samvete? Är det verkligen så hemskt att göra rätt för sig?

Usch, säger jag bara...

Av ågren
Skrivet av Regal:

Storyn var ju inte alls som tvåan, riktigt besviken på detta. Och sen 30 FPS.... herrejösses.

Patchen har väl redan släppts?