Inlägg

Inlägg som kansebastian har skrivit i forumet
Av kansebastian

@oqvist: Har tyvärr 120 mil upp till dig enkel resa hehe, men om du eventuellt kan skicka, så ska jag fundera på det.

Av kansebastian

Får ursäkta alla för sent svar från min sida, stort tack till alla som hjälpte till.

Löste det som sagt med att köra Windows 7 egna kalibrering, och det Ni svarat, och Nvidias färginställningar, blev inte helt hundra, men jag är nöjd i alla fall.

Återigen, tusen tack alla!

Av kansebastian

@Laxpudding: Gick faktiskt efter detta, skärmen jag alltid haft var mer åt det blåa hållet som du skrev, så försökte ställa in den så gott jag kunde likt den andra skärmen och nu ser det faktiskt mycket bättre ut

Har skärmarna som den här killen :

http://i.imgur.com/oTVuu.png

Av kansebastian

@oqvist: Haha Hm kanske det, vad vill du ha för skärmen?

Av kansebastian

@mrqaffe: Tror också det, körde Windows 7 egna kalibrering, även om den är långt ifrån lika bra som dom kalibreringsverktygen du länkade, och sen pillade jag lite i Nvidias färginställningar och nu är skärmarna relativt lika, så det får duga så länge hehe.

Av kansebastian

@emilgf: Det är inte helt omöjligt, men jag kan inte hitta något som heter '' Low Blue Light '' på dom här skärmarna i menyn? söker man på det på Google, så verkar det gälla den nya BenQ serien

Av kansebastian

Färgskillnader på två olika BenQ XL2410T 24'' 120hz

Hejsan!

Har haft en BenQ XL2410T nu i ca 3 år, och köpte en till likadan igår på Blocket, men när jag ställer in skärmarna med exakt samma inställningar, så är det rätt så stor färgskillnad, bifogar en Imgur-länk där nere så Ni kan se skillnaden på den jag haft i 3 år och den jag köpte igår.

Ska även tillägga att han haft sin skärm i 3 år också ungefär, dock hade han skärmen på helt olika inställningar.
Är det som det har bränt in olika då kanske? att jag och han haft olika inställningar på skärmarna?
Vet inte alls hur det fungerar, så frågar experterna här på Sweclockers

http://i.imgur.com/sDIkKko.jpg

Dålig bild tyvärr, men Ni ser nog, den högra är den jag haft hela tiden, och den jag köpte igår är den vänstra, Ni ser att den är mer åt det gulare hållet på den vänstra, och min är vitare.

Är det bara och gilla läget? eller kan man göra något åt det? har även provat att återställa skärmen, och DVI kablarna är helt nya.

Tack på förhand!