Inlägg

Inlägg som proci har skrivit i forumet
Av proci

Referensmodellen av 7900XT fungerar fint. Går svalt och är förvånande tyst. Kör man vattenkylning och köper man AMD så har referensdesignen varit den bästa typ senaste 10 år.

Av proci
Skrivet av xze-:

Tråkigt att SEK står så lågt mot Euro i dagens läge..

10 213:- hamnar jag på vid utcheckning. Dock ska det tilläggas att det är bra pris i jämförelse med att köpa ifrån Svenska aktörer där man måste betala 11400:- ish

Items: SEK 9.899,30
Postage & Packing: SEK 113,80
Exchange rate guarantee fee: SEK 200,26

Det blir typ 10.000 SEK. Dyrt, men jämfört med att man får 6950XT för ~9200-10.000SEK i Sverige så är det acceptabel.

Referensmodellen finns med för 10 euro lägre, om man vill ha någonting som är kortare eller om man planerar att vattenkyla: ref XFX 7900XT

Av proci

7000kr + frakt

Av proci
Nytt bud: 5 000 kr 5000 + frakt (block monterat)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av proci
Nytt bud: 4 500 kr 4 500+frakt. Jag skulle gärna ta kortet med vattenblocket på. Vad har du använt som kylvätska?
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av proci

600sek + frakt.

det ser också ut som att det är matrix platinum modellen, eller?

(min liknande kort gav upp en vecka sedan, men vattenblocket har jag kvar, därför undrar jag)

Av proci
Skrivet av Nautilus011:

Det finns andra faktorer. Folk är intresserade, men datorn är dyrt och tekniken på pc är bleeding edge. Det finns en hel del strul med kablar, signaler och specifikation, någonting som bara fungerade i senaste 10 år. Det skadar inte heller om man har typ 2.5x2.5m minimum för plats. Annars skulle t.ex. min moder också ha en rift hemma i nuläget.

Spel finns gott om. Jag har typ 100 timmar bara i project cars 2.

Har man någonsin prövat VR på PC (e.g. Rift / Vive med roomscale) så vet man att det här är ganska mycket mer än 3D någonsin hade varit.

Vad som gör att MS kan avvakta med att man förväntar skärmar med högre upplösning och mindre strul med t.ex. god rays, samt kanske någon form av adaptive resolution för att balansera presterande.

Av proci
Skrivet av Hugom3:

Radiatorn och Cpu blocket är tyvärr sålt, sorry att jag inte har uppdaterat ang de.
Pumpen finns dock kvar om du vill lägga ett bud på den

Skickades från m.sweclockers.com

600kr för pumpen och jag hämtar den?

Av proci

Alphacool ST30 360mm Full Copper
EK Supremacy CSQ
Alphacool VPP665 PWM D5 med Top

1200kr. Hämtning i Skövde fungerar fint.

Av proci

Det här ser inte bra ut.

Med integrerat vattenkylning, problemet är gallret på framdelen. Det har ingen anledning att vara där och bara hindrar montering av en till radiator. Pumpen är svag (som vanligt), radiatorn är svagt jämfört med en trippel rad och chassin har alldeles för mycket död plats.

Det finns en hel del bra chassi för vattenkylning ute nuförtiden för den här prisklass som faktiskt fungerar för mer avancerade system (Phanteks EVOLV ATX / Primo, NZXT 630/h630/810/820, Nanoxia DS6), utan vattenkylning för priset dock. För billigare AIO vatten, så finns Fractal R5 också (som fungerar även för byggt vatten, men då kan det bli ganska trångt).

Av proci
Skrivet av MrCorky:

"We won’t let this happen again. We’ll do a better job next time" jaja men ok. var bra att ni säger det. då är allt lugnt. jag är inte längre sur över att jag la över 3000kr på ett grafikkort som inte fungera som ni lovade.

Och jag är lika glad att nu har servicen suttit två veckor på mitt kort att kunna avgöra om det är verkligen felaktig. Man köper ju ett kort för 3500 för att man gillar att ha det undersökt istället för att använda det själv.

Av proci
Skrivet av exhilist:

Uhm det vanliga maximala 2560x1440. Eller liknande. Tänkte skaffa mig en 144 hz skärm på 24 tum också.

290x är där snabbare än 970.

970 börjar få problem på 1440p pga minneshantering och om du kör med SLI då är problemet värre.

båda 290x cf / 980 sli är bra, 290x är billigare men man behöver vara forsiktig med att köpa modeller, 980 drar lite mindre och klockar bättre (dock 165W TDP är inte sant, i praktiken är det närmare 230W under belastning).

Av proci
Skrivet av shengli:

Did you have to pay for the shipment yourself?

no, they payed for the shipment.

Av proci
Skrivet av GTXOla:

Intressant, jag kör oxå 3 skärmar, dock naturligtvis med bezel correction, och jag tycker inte det är några problem. Har testat BF4, GTA4, Just Cause2, TDU2, Crysis 3 mfl.
Vad kör du för spel och inställningar när symptom uppstår?

Far Cry 4, 5760x1080@high. 35-40 fps, vilket kan vara ok sålänge min fps brukar inte variera mycket (vilket brukar inte vara fallet med surround). lyckades att återskapa det med DSR på 2711xnågonting upplösning, high NOAA / TXAA i Far Cry 4. skillnaden är där typ 55 vs 62 fps, men med TXAA går det över 3.5GB gränsen och då blir det microstutter.

Just Cause 2 kunde jag maxa tidigare på 7850 2GB CF, TDU2 och GTA4 är också förhållandevis äldre. Crysis3 är intressant, dock spelet är nu 2 år gammal med, jag vet inte hur mycket minne det äter upp.

Jag hade inte heller någon problem med Borderlands2 (förutom att med high physx jag fick ibland 15fps istället för 60-80ish), men jag förväntade att ett tier2 kort skulle klara av AAA titlar från 2014.

----

netonnet skriver att mitt ärende är uppdaterat, vad betyder det för något? jag har nu haft kortet där i 1,5 vecka, och jag köpte kortet för att använda det.

Av proci
Skrivet av MarkSix:

#15213886

Skulle nog vilja säga att den inte alls är 20% sämre utan mer som det skrivs i den post som jag länkade till 1-4% sämre

1-4% på AVG plus ibland -50% på vissa frame så effekten blir icke signifikant skillnad på avg FPS och hemskt microstutter, i alla fall på 5760x1080.

Mitt 970 har nu varit en och en halv vecka i verkstad, så nu börjar det så småningom handla om att istället för att köpa ett till 970 (som var typ planen) förlorar NVidia mig som kund. Jag förstår att dem flesta upplever ingen problem och det här är mest non-issue på 1080p, men kortet fungerar inte för surround.

Av proci

Same here, I sent back a Gigabyte GTX970 last week to NetOnNet.

I'm starting to think about buying another card next week, regardless if I get a refund or I need to resell the card on my own later on. I bought the card because my multiGPU setup started to get old and I wanted to have something which could deliver. I ended up spending the last week with a VRM sick hd3870.

Av proci
Skrivet av anon200632:

Har samma kort och Netonnet där jag köpte mitt kort strular med, fast idag skrev de att jag kan skicka in kortet så de kan kontrollera det och se statusen på kortet va det nu menas med det?

Samma här.

Jag skickade tillbaka kortet igår, vi får se vad som händer.

Kortet fungerar inte för 5760x1080 pga. microstutter, så om dem inte tar det tillbaka behöver jag sälja det ändå.

Av proci

Problemet finns även med ett kort.

Jag hade en 970 G1 (som ligger nu hos posten på väg till affären) och jag tänkte att köpa en till på längden, eftersom jag kör på 5760x1080. På den upplösningen slår Far Cry 4 på 3.5GB minne, även med high inställningar. Man har 35-40fps vilket är inte mycket, däremot med aggressiv VSync på 30fps det kan bli acceptabel. Som jag sa, jag funderade att köpa en till också:). Spelet hade brutal microstutter när jag köpte kortet i början av december och kollade först, men jag ansåg att Ubisoft kanske behöver några patch till.

För att försäkra att problemet finns behövde jag någon som faktiskt kunde testa samma spel med samma inställningar och en GTX980. Eftersom jag inte kunde hitta någon med GTX980 och tre fHD skärm, vi gick istället för att använda DSR. Hej, det är en feature man marknadsförde kortet, och på den sätt kunde vi pumpa upp upplösningen. Alltså, DSR är faktiskt den AA som producerar best resultat om ni frågar mig efter testningen:).

Så vi började med 2711 pixel på bredden, high, utan AA och utan vsync. Minnesbelastning var kring 3200-3300MB och spelet flyt på med 60+ fps även på mitt GTX970 (980 var snabbare). Väldigt fin frametime med. Efteråt vi packade TXAA på det för att få lite högre minnesanvändning. Vi lyckades att gå upp till 3500-3600, med 52fps avg på GTX970. Det skulle hade varit spelbar, eller? Svaret är nej. Typ i varannan sekund fanns en frame som hade tagit 20-40-60 milisecund att producera. Det mikrolaggade ospelbart, även med nästan 60 fps. Den GTX980 hade ingen problem, alls.

För att göra saker svårare: Stuttern kunde man bara se om man plottade frametime i Afterburner, det syntes inte på OSD. Men det känndes, jag hade huvudverk dagen efter och det kanske finns kausalitet.

Man kan prata om hur realistisk DSR + TXAA är, men det är inte den viktiga. Den viktiga är att man kan ha 50-60fps och ospelbar experience p.g.a. fenomenet med crossbarn.

Är det en principfråga att jag skickade tillbaka ett kort som kan inte leverera prestandan som jag köpte den för (för att som det var i specifikation, det skulle klara av det)? Nej, vi pratar om faktiskt problem.

Skulle jag hade köpt någonting annat i December? Vet ej, men GTX970 skulle jag inte hade köpt.