Inlägg

Inlägg som MrMacho har skrivit i forumet
Av MrMacho

@Blomman90 @Marowak det blir ju en del semantik här med "jag vet". Tex så "vet" jag ju att om jag gör hammare och säljer så kommer det finnas någon galning som använder den till otyg. Jag "vet" det därför människor går inte lita på. Eller "vet" jag att någon kommer använda hammaren till otyg därför att de har berättat för mig att den kommer användas till sagda otyg?

Trådskaparen kanske "vet" att det kommer användas till otyg för att han är misantrop (realist?). För programmet ska/bör användas i labmiljö för egen del för att kanske utforska säkerhet ... bla bla. Det är så programmet var tänkt att användas, som han vill att det ska användas och bör användas. Ändå "vet" trådskaparen att det inte kommer användas så för människor är "#¤"#"!!#¤.

Så innan ni flamar allt för mycket och berättar hur uppenbart brottsligt och nedrigt det är så kan vi ju reda ut det först

Det sagt så står jag fast vid det jag tidigare sa: Gör det inte, precis som så många andra sagt, vad händer om nästa potentiella arbetsgivare googlar ditt namn och det som dyker upp är sådant som upplevs som spyware och elände. Inte värt risken.

Av MrMacho

Jag kanske har sett för många Hollywoodfilmer, men om programmet är så bra att folk vill köpa det. Borde det då inte gå att använda som ditt CV när du söker jobb hos till exempel ett säkerhetsföretag eller för en tjänst som sysslar med företags it-säkerhet?

Vad gällande om du ska sälja eller inte så har jag ingen aning om vad man får göra osv. Men en enkel tankeövning är ju alltid Risk Vs. Reward. I det här fallet så några kronor på kontot Vs. skaka galler eller kanske mer troligt dåligt samvete och att du bränt alla dina broar att visa upp sagda program för eventuella arbetsgivare.

Av MrMacho

450 för hyperx fury 2x8GB + frakt

Av MrMacho

Jag köper gärna Kingston HyperX FURY, 2x8Gb DDR3 @1600MHz för 300.- + frakt

Av MrMacho

@chipw00t då drar jag mig ur budgivningen så får ni en smidig affär

Av MrMacho

Då ska jag uppdatera BIOS och sedan ge mig ut på jakt, tack för alla svar.

Av MrMacho

Tack för alla svar. Så då borde ett par 2x4 GB 1600 MHz minnen med CL9 och 1.65 V fungera om jag använder slot 2 och 4?

Av MrMacho

Utöka RAM med ytterligare 8 GB, men vad är kompatibelt?

Hej,

I dagsläget har jag dessa minnen https://s14.postimg.org/lxy2qp7vl/minnen.jpg på ett MSI Z77A-G45. Nu hade jag tänkte utöka mina 2x4 GB till 4x4 GB. Men när jag googlar vad som passar ihop med mina minnen så hittar jag allt från, "inget, du måste ha identiska" och "det spelar ingen roll, bara DDR3".

Så jag vänder mig till er som kan saker, vad egentligen är det jag ska leta efter? Till exempel så har jag tittat på dessa som finns till salu här på forumet.
http://www.sweclockers.com/marknad/134337-corsair-vengeance-l... (CL9 1600 mhz, som är jämt delbart med mina 800 mhz, så jag tycker det borde passa?)
http://www.sweclockers.com/marknad/134194-ram-minne-2x4gb-tot... (CL9 men 1333 mhz så kanske inte passar mina som är 800?)

Tack på förhand!

Av MrMacho
Skrivet av molliz:

Nej då, det var IPS panelen jag skickade tillbaka. Fick TN panelen idag och den äger!!!

Det skiljer en bokstav på modellerna och det är "a" i slutet Lite vilseledande

Fantastiskt skönt att höra, bara hoppas jag blir lika nöjd då

Av MrMacho

200 + frakt för minnena

Av MrMacho
Skrivet av molliz:

Skickade tillbaka en XB271HU pga blb och glow min XB271HUA kommer idag så jag lämnar en liten recension till helgen:)

Å nej, ska jag måsta beställa en AOC AG271QG bara för att säkra upp i fall det ser taskigt ut... dessa i-landsproblem

Av MrMacho

Jag är sugen på köpa 2x4gb minne av dig, men har du koll på om dom skulle fungera ihop med mina befintliga Kingston HyperX DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x4GB (KHX1600C9D3K2/8G) på ett MSI Z77A-G45? Alternativt hur mycket hade du tänkt dig för alla 4?

Av MrMacho

Ojoj, med rabattkoden blev ju den där skärmen ett kap. Väntar som bäst på att Acer 27" Predator XB271HUA G-Sync (alltså TN, inte IPS) ska dimpa ner i brevlådan. Är det någon som vet om och hur de två skärmarna matchas upp mot varandra?

edit: förtydligande

Av MrMacho

2800 + frakt.

Av MrMacho

Jag gissar att du har tänkt på det här, men jag måste fråga ändå

Ska du bo kvar i din nuvarande bostad i 2 år? Annars så blir det ju onödig kostnad när du tvingas lösa lånet i förtid.

Av MrMacho

Jag har använt mig av OVPN nu i 3 mån och är helnöjd med hastigheten då jag använder klienten, inga problem med att få ut 100/100 av min lina.
Men jag är så less på klienten och tänkte trycka in det på routern så att all trafik på nätverket går via OVPN, men studentbudgeten tillåter inte att jag betalar 3k för deras router. Är det någon annan här som har, eller har förslag på, en "tredje parts" router som orkar med krypteringen för 100/100 och inte är fullt lika dyr?

Av MrMacho
Skrivet av videopac:

Förstår inte varför det är relevant att personen är en man eller är ung...

Precis min tanke. Väljer man att ta bort "oviktiga" fakta, så bör man ta bort all "oviktig" fakta. Min åsikt är att i exemplet med att Aftonbladet rapporterar "ung man begått brott", så är det vinklat mot unga människor och män, men för eventuell tillhörighet om sådan finns och man väljer att utelämna det. Med tillhörighet så menar jag en definierbar grupp av något slag.

Lite mer OT, jag har svårt att se att någon källa av media skulle vara helt neutral. Kan ju bara gå till mig själv, om jag skulle få möjligheten att rapportera en nyhet av något slag, så skulle jag säkert fokusera på sådant som min hjärna är primad för eller emot. Därför hamnar det ju på individens ansvar att bilda sig en nyanserad bild av nyheten genom att använda sunt förnuft ( hit tycker jag saker som källkritik etc. hamnar).

Av MrMacho

Det här har ju pågått länge, både NetonNet och Elgiganten har censurerat mina recensioner. Precis som du så använde jag vårdat språk och motiverade mina låga betyg.

edit: sär skrivning

Av MrMacho

Stökigt, jag som var lite peppad på legions och att dinga 100 direkt med en klass och tänkte då förstås warlock. Men det ni beskriver är verkligen inte min kopp te och jag kommer aldrig orka levla 1-110 så känns som det är viktigt för mig att välja "rätt" på klassen jag ska dinga 100 med

Av MrMacho
Skrivet av actiwe:

Sjukt besviken på Legion, spelat sedan vanilla och bara hoppat över WoD. Alltid mainat warlock och dom har totallt förstört den klassen. Förstår inte hur man kan misslyckas så hårt när man är inne på sin sjätte expansion.

Skulle du kunna utveckla lite, har inte spelat sedan TBC och har också alltid mainat Warlock. Är det Legions som helhet du inte gillar eller specifikt Warlocks i Legion?